• 9.375.363 stemmen

Releasedatum: 23 juni 2005

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Unleashed

"Serve No Master"

Danny is een slaaf. Hij heeft zijn hele leven zonder enige vorm van scholing doorgebracht en heeft daarom de ontwikkeling van een kind. Danny wordt door zijn eigenaar Bart als een hond behandeld en moet voor hem vechten in illegale vechtwedstrijden. Als Bart na een auto-ongeluk in een coma belandt, komt Danny bij de blinde pianist Sam terecht die hem in huis neemt en hem de prettige kantjes van het leven laat zien.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Een enigszins origineel uitgangspunt, maar daar blijft het een beetje bij. De uitwerking is weinig opzienbarend en ronduit simplistisch hier en daar.

Sam en Victoria vormen een akelig perfect opvangtehuis. Ze stellen geen vragen, gunnen Danny de tijd voor alles en zijn zelfs zo naïef om niet naar de politie te gaan om te kijken of die iets weten over de achtergrond van Danny.

Ook moet Jet Li met zijn 42 lentes een veel jonger persoon spelen; en Victoria is in de film 18 maar in het echt is ze volgens mij ook veel ouder (staat niet op imdb).

Ondanks dat het dramagedeelte dus wat suffig en voorspelbaar is, is het een mooie en boeiende film. Maar vooral de actiescènes zijn subliem. De knokkerij met die David Beckham lookalike op de WC kon me niet lang genoeg duren.

Ik wil hem eigenlijk 3.5 sterren geven, maar die waardering heb ik ook al eens aan films met veel minder goede vechtscènes gegeven, dus ik maak er 4 van.

avatar van balosa

balosa

ik weet niet wat dat is maar ik zie Morgan Freeman altijd graag spelen, Jet Li was ook goed, mooie vecht scene's, het verhaal is inderdaad simpel, laat weinig aan je fantasie over, je weet ook precies wat er gaat gebeuren, maar toch was dat niet zo erg in deze film

avatar van savi_7

savi_7

Jet Li's beste film in America, laat nu voor het eerst ook zien dat hij ook in het engels kan acteren.vond zijn Hong kong films altijd veel beter dan zijn Americaanse films. maar deze hoort ook in het rijtje van Li's topfilms

avatar van AHWA

AHWA

Beetje vreemde film. Begint als kungfu-actie-achtig, verandert dan van tempo/stijl, om aan het einde de stijl van het begin weer over te nemen.

Morgan Freeman is lekker bezig. Hoskins ook. Soms vond ik de vechtscenes echter net iets te geensceneerd.
Het gevecht op de wc maakt veel goed. Hij rekent dan wel weer ineens heel snel af met die kale

avatar van kras van zwienen

kras van zwienen

Prachtig.

Duidelijk een Engelse film, Zelfde sfeer als bij snacht ect.

avatar van Quentin

Quentin

kras van zwienen schreef:

Prachtig.

Duidelijk een Engelse film, Zelfde sfeer als bij snacht ect.

Dit is toch voor het grootste deel een franse film hoor.

avatar van MrBrown

MrBrown

Geweldig !!!!

Dikke ****

avatar van Crazy~Dutchman

Crazy~Dutchman

Aardige film met goede vechtscenes.

Toch is het verhaal flinterdun met een Jet Li die in een fractie van een seconde een half peleton bad guys uitschakeld, maar zijn dikke oom Bart met zijn 3 debiele bodyguards niet durft aan te pakken.

Natuurlijk kun je zeggen : een hond valt zijn baas niet aan, maar zelfs een hond kent slechts 1 baas, en dus zouden die bodyguards gewoon simpelweg een pak slaag moet vangen. Beetje ongeloofwaardig.

Al met al : leuke vechtscenes, maar voor het verhaal hoeft het van mij niet.

avatar van savi_7

savi_7

Quentin schreef:

Dit is toch voor het grootste deel een franse film hoor.

omdat Luc Besson de film heeft geschreven,is de The Fifth Element ook een franse film dan??of Taxi 2004 en Kiss of the Dragon en helemaal niet Ong-Bak vergeten, omdat Besson aan een film meewerkt hoeft het nog niet eens frans tezijn.Snap best wat je bedoelt tezeggen, maar het klopt niet helemaal.

avatar van Waku

Waku

Een lekkere film!

Er is actie,een vleugje drama,humor en de gevechtsscenes zijn een lust voor het oog.

Vermakelijk anderfalfuurtje gegarandeerd met deze unleashed.

avatar van Beetje

Beetje

nou , uhm zow spectaculair waren die actiescenes niet hoor...

verhaal was ook niet echt om naar huis te schrijven...

Alleen Morgan is een koning!

avatar van Davinci

Davinci

Een absolute topper! Morgan met een ijzersterke rol en Jet li met ook een gevoelige kant. In deze film zit gewoon alles....aktie,humor,drama en liefde. Voor mij een dikke 4*

avatar van lazaroni_86

lazaroni_86

Dit was zeker geen actie film, meer een drama film. Dat zie je niet vaak van jet-li. In Jet-li films zie je actie altijd als hoofd genre, maar deze keer even niet. Hiermee bewijst hij dat hij niet persee in actie films hoeft te spelen.

Ik ben zelf een Jackie chan fan, maar jet-li mag er ook wel wezen. Ik zou die twee trouwens wel in een film willen zien, Maar of dat nog komt weet ik niet (Ze beginnen echt oud te worden).

3.5 steren

avatar van mc movie

mc movie

Goede film. Ik was erg onder de indruk van het geweld in deze film. Wel een sterke rol van Jet Li. De rol van Freeman maar zozo.

avatar van Quatro

Quatro

Geweldige film, ik hou eigenlijk helemaal niet van die vechtfilms mt aziatische acteurs. Maar in deze film hadden ze een mooie mix gevonden tussen actie en verhaal. morgan Freeman speelde erg goed en ze waren zo slim geweest om Jet Li een rol te geven waarin hij weinig hoefde te praten, want acteren kan hij natuurlijk niet.

4,5 * (een halve ster extra omdat ik van te voren geen hoge verwachtingen had van deze film)

avatar van Suspiria

Suspiria

Bruce Lee, Jackie Chan en Jet Li...en die jongen van Ong-Bak zijn voor mij de beste akteurs als het om vechtfilms gaat..Voor Unleashed geef ik dan een dikke 4,5*

avatar van bisse

bisse

Belachelijk verhaal,overgedramatiseerd en zonder zelfspot gebracht,de actiescenes waren wel behoorlijk bruut.2,5 ster

avatar van Dopke

Dopke

Zeer vreemde film dat art-cinema met Hollywood tracht(?) te vermengen. Zo is er enerzijds de ruwe en smerige Engelse maffia in de vorm van Bob Hoskins en zijn cornuiten, aan de andere kant een bijna liefelijke Franse setting en vervolgens enkele Hollywood acteurs als Freeman en (onderhand toch wel) Li om het publiek te trekken. Ook in de uitwerking blijft het allemaal enigszins schommelen, met (te)veel aandacht aan dramatiek, shots die per onderdeel sterk van sfeer verschillen en vervolgens ‘brute’ actie (dat zeer matig uit de verf komt... maar wellicht dat ik onderhand teveel Honkong-actie gewend ben... wat dan weer geen excuus zou mogen zijn). Ik blijf vooral met een net niet gevoel zitten; met iets meer aandacht op sommige punten kan er best iets leuks uit rollen, maar dat is bij deze film nog niet.

avatar van rach25

rach25

ik vond hem tegen vallen...zaten wel wat leuke stukkies maar verder vond hem ni bijzonder...

avatar van donnie darko

donnie darko

kan dat dat deze film al heel lang geleden in belgie in de bioscoop is geweest?

avatar van Phoenix

Phoenix

Nu opeens weer Danny the Dog?

avatar van Lord@ragorn

Lord@ragorn

Vond em erg tegenvallen. Na het zien van de trailer was ik helemaal overtuigt dat het weer eens ouderwets knallen met vuisten zou zijn, maar helaas. De vechtscenes zijn erg simpel uitgewerkt, niet echt japanse kung-fu, maar meer opgefokte, hondsdolle mep-waar-je-meppen-kan actie. Dat vond ik erg jammer, aangezien jet-li veel mooiere actie-scenes kan maken. Het verhaal is idd flinterdun en een beetje ongeloofwaardig. Ik kan niet zeggen dat ik de film met moeite afgekeken heb, maar ik kan zeker niet zeggen dat ik op het puntje van m'n stoel zat. Ik wil em eigenlijk 2 sterren geven, maar ga toch voor de 2.5 omdat morgan freeman meespeelt. Dat is toch een van de betere acteurs van zijn leeftijd.

avatar van kezza

kezza

ik heb wel een iets betere samenvatting:

Sinds Bart (Bob Hoskins) Danny (Jet Li), toen 4 jaar oud, van de straat heeft geplukt is

hij behandeld als een hond. Getraind om letterlijk aan te vallen. Danny is Bart's geheime

wapen. Altijd klaar om op Bart's commando zijn doelwit aan te vallen zonder dat deze

enige kans van overleven heeft.

Totaal afgesloten van de buitenwereld heeft Danny geen andere keus dan zijn beestachtig

bestaan te accepteren. Op een dag ontmoet hij bij toeval Sam (Morgan Freeman) een blinde

pianostemmer.

Sam en zijn stiefdochter Victoria leren Danny menselijkheid die hij nooit gekend heeft. Zijn opvatting van het leven komt hierdoor helemaal op zijn kop te staan. Danny probeert, ondanks dat Bart en zijn 'gang' hem liever dood dan levend zien, zichzelf te worden en achter de geheimen van zijn verleden te komen.

Om hieruit te ontsnappen moet Danny zich van zijn ketenen ontdoen en tevens zijn 'nieuwe' familie beschermen. Dit zal zijn laatste gevecht worden maar ook het meest gevaarlijke....

avatar van Grample

Grample

Ik vond hem best wel goed. Ik ben een grote liefhebben van engelse films en alleen het accent was genoeg om verder te kijken met veel plezier. Best goede acteerwerk van Jet Li.

3.5 *

avatar van nickvanzutphen

nickvanzutphen

hele goede film , goede mix van actie en een drama

en zeker de vechtscenes waren superb

krabat

Trailer ziet er goed uit, de cast is hoopvol en het verhaal klinkt lekker. Ben alleen bang dat de samenwerking tussen vechtfilm en drama niet helemaal uit de verf gaat komen.

Ik zal jullie binnenkort verblijden met een commentaar, zo snel ik de film gezien heb.

krabat

Wat een aangename verrassing deze film. Een appart verhaal dat wel, maar het wordt degelijk uitgewerkt.

Het begint met een spectaculair gevecht en vervolgens zit je lekker in de film. Afwisselend actie en drama (niet geheel mijn smaak), maar zeker niet storend. Leuke frisse film.

Het is wel vreemd dat Danny zo lang in gevangenschap heeft geleeft en zo extreem goed kan vechten, van wie heeft hij dat geleerd, daar hadden ze iets meer aandacht aan mogen besteden. De vechtscenes zijn overigens rauw en worden mooi in beeld gebracht. 4*

Lord@ragorn schreef:

Ik dacht dat kung Fu niet echt japans is. Het feit dat Danny niet over de meest mooie vechttechnieken beschikt komt door zijn jarenlange gevangenschap.

Het verhaal is idd flinterdun en een beetje ongeloofwaardig.

Flinterdun? Het is allesbehalve dun. wat betreft het ongeloofwaardige, kan ik me iets bij voorstellen. Het wordt wel goed en consequent verteld.

avatar van hannie84

hannie84

Ik vond het wel een mooie film, het is meer drama dan actie maar dat vind ik alleen maar beter. Jet-Li speelde ook goed, heb hem nog nooit gezien in zo'n rol, is weer eens wat anders! Morgan Freeman was ook weer super, zoals altijd, ik vind hem echt een van de beste acteurs.

Ik geef deze film 3 sterren.Het was een leuke film, maar het verhaal was ook weer niet heeeel geweldig.

avatar van Voodoo

Voodoo

Net gezien!

Geweldige film. En ik vond Jet_Li wel goed acteren, want hij moest zich eigelijk als een klein kind gedragen. dat vergt ook wel wat van je acteertalent. Verder veel aktie, en wat humor en drama. Net zo'n topper als kiss of the dragon.

4 sterren.