• 9.374.495 stemmen

Releasedatum: 23 juni 2005

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Unleashed

"Serve No Master"

Danny is een slaaf. Hij heeft zijn hele leven zonder enige vorm van scholing doorgebracht en heeft daarom de ontwikkeling van een kind. Danny wordt door zijn eigenaar Bart als een hond behandeld en moet voor hem vechten in illegale vechtwedstrijden. Als Bart na een auto-ongeluk in een coma belandt, komt Danny bij de blinde pianist Sam terecht die hem in huis neemt en hem de prettige kantjes van het leven laat zien.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van EmDee

EmDee

Moet dat niet Schotland zijn?

Of is t een plek in de USA?

Hoe bedoel je?

avatar van WB

WB

Waarschijnlijk de plek waar het geschoten is. Dus ipv Verenigde Staten/Frankrijk, ook Schotland...

denk ik hoor

bioscoopzaal

De eerste trailer ziet er alvast erg indrukwekkend uit. Met nieuwe muziek van Massive Attack!

rechtsklikkerdeklik

avatar van De GeuS

De GeuS

Sfeervolle trailer....

titia

klopt het dat ik wel geluid maar geen beeld heb?

avatar van De GeuS

De GeuS

Euh, nee....

Heel fijn, heb ik weer.

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Coole trailer... Jet Li en Morgan Freeman in 1 film. Ben in ieder geval erg nieuwsgierig geworden...

'Danny The Dog' Will Be Released By Rogue Pictures As 'Unleashed' in 2005

'Danny the Dog', the impressive looking film starring Jet Li, Bob Hoskins and Morgan Freeman, with Li as an imprisoned and emotionally stunted pit fighter, will get a North American release, most likely sometime in 2005, through Rogue Pictures under the far superior title 'Unleashed'. Rogue is the genre division of Focus Features, which means the film will have the marketing muscle of Universal behind it.

Bron

titia

fragmentje uit de film: link

avatar van alf.

alf.

Massive Attack - Danny the Dog OST

Excellent new soundtrack to martial arts thriller 'Unleashed' starring

Jet Li, Bob Hoskins and Morgan Freeman, Massive Attack were approached personally by the film's director, Louis Leterrier, to record the score. Working over an eleven week period, the band set out to create an instrumental soundtrack which captures both the fast-paced action and reflective sadness of Danny The Dog. Made up of 21 pieces of music, which run in chronological order throughout the film, from the intensity of 'Atta' Boy', 'Simple Rules', 'Collar Stays On' and 'You've Had A Dream' to the haunting dub and ambience of 'Sam's Tunes', 'Right Way To Hold A Spoon' and 'Everybody's Got A Family', the soundtrack demonstrates perfectly Massive Attack's gift for capturing the intricate mood of film...stunning! RECOMMENDED

Aldus; www.101cd.com

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Of save deze link rechtstreeks om een irritante ad te omzeilen op IGN:

Persoonlijk heb ik liever teasers dan dit soort lange trailers. Deze trailer laat weinig aan de verbeelding over wat betreft het verhaal.

Desondanks lijkt me dit een prima film.

avatar van astonmartin

astonmartin

Ik kijk er graag naar uit!!

avatar van Webby

Webby

Reservoir Dogs-achtig postertje

bioscoopzaal

Ziet er alweer erg indrukwekkend uit. Ik ben benieuwd.

avatar van BS

BS

Jet Li en Morgan Freeman

Li heeft het gewoon nog steeds en aan de trailer te zien gooit hij er dit keer ook wat gevoel tegenaan.

Leuke trailer, leuk verhaal en leuke cast.

avatar van krabat

krabat

trailer smaakt naar meer, dat engelse accent hoor ik graag, heerlijk.

avatar van Quentin

Quentin

Trailer maakte ook al indruk op mij in de bioscoop. Ben benieuwd!

bioscoopzaal

Vanaf vandaag te zien in de Belgische bioscopen.

avatar van robertinho

robertinho

En pas in april in Nederland? :s

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Lijkt me een mooie film, hopelijk wordt het alleen geen Replicant-deja vu.

bioscoopzaal

Alweer een prima samenwerking tussen Luc Besson en Jet Li. En net als in Kiss of the Dragon is er ook deze keer voldoende vernuftig plot om tegengewicht te bieden aan de voortreffelijke actiescènes.

Jet Li mag zijn carrière dan wel te danken hebben aan zijn vechttalent, hier bewijst hij wel degelijk dat hij meer is dan een eenzijdige vechtersbaas. Met zijn schamele dialogen en trieste ogen steelt hij wat mij betreft de hele film. Zeker niet slecht als je het moet opnemen tegen veteranen als Bob Hoskins en Morgan Freeman. Hoskins is trouwens heerlijk duivels als de afperser Bart, maar helaas valt Freeman deze keer een beetje flets uit. Hij heeft de rol van wijze mentor ondertussen al iets te vaak gespeeld.

Regisseur Leterrier legt trouwens opvallend veel nadruk op het plot en laat de actiescènes nooit de bovenhand krijgen. De echte knokfans zullen misschien wat op hun honger blijven zitten, want Danny the Dog wordt alleen aan het begin en het eind van de film echt keihard. De rest van de speelduur wordt gevuld met een prima, maar soms wat naïef verhaal over een emotioneel afgestompte verchtjas die langzaam de prettige kantjes van het leven ontdekt.

Een groot verschil met de recente niet-Aziatische Jet Li-films (met uitzondering van KotD natuurlijk) is dat de actiescènes werkelijk voortreffelijk in beeld worden gebracht. Adembenemend lange takes met ingewikkelde choreografieën, weinig wirework, indrukwekkende camerabewegingen en een aantal hallucinante one-on-ones in de vechtkuil en op andere locaties (met als hoogtepunt de face-off tussen Li en de albino in een akelig smal wc-hokje). Yuen Wo-Ping heeft zich weer heerlijk mogen uitleven.

En ik kan niet wachten op de volgende samenwerking tussen Li en Besson.

3.5 sterren.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

What a difference from Li's previous Films!!!

Lees ik op IMDb. En de review van bioscoopzaal maakt me ook nieuwsgierig. De Amerikaanse films van Li stelden me nogal eens teleur en halen het nergens bij de Hongkonge films.

avatar van jex

jex

Lelijke poster, ben wel benieuwd naar de film.

avatar van SigaretBurns

SigaretBurns

Unleashed is een ongelukkig gekozen alternatieve titel. Het thema van de film is dat wat de mens onderscheidt van het dier, waar met deze titel wordt gesuggereerd dat hij juist te keer zal gaan als een beest.

Zeer ongeloofwaardig script. Li is prima, Morgan Freeman lijkt net zoals Liam Neeson allerlei mentor rollen op zich te nemen en Kerry Condon is lekker spontaan. Hoskins dikt het wel heel erg aan.

Paar aardige, rauwe vechtscènes, maar het drama te geforceerd en oppervlakkig.

avatar van stinissen

Geweldige film met in het eerste half uur werkelijk prachtige vecht scene's.

Daarna gaat de film een hele andere kant op wat ik beslist kon waarden om op het einde weer in pure vecht kunst te eindigen.

Een dikke acht dus 4*

avatar van zeus

zeus

Zeer mooie film die begint met een sterke vechtscene om vervolgens een hele andere weg in te slaan, wat mij zeer kon waarderen. Tegen het einde weer een mooie vechtscene met een zeer geweldig einde waarbij de scene net een minuutje langer had gemogen. 4*.