Genre: Komedie / Romantiek
Bekijk via Videoland
Bekijk via CineMember
Zondag om 12:25 uur op ARTE
Plot Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain
"One person can change your life forever."
Amélie is op zoek naar liefde, en de zin van het bestaan. Ze is een serveerster in het centrum van Montmartre, waar ze contact heeft met haar buren en klanten, alsmede met een mysterieuze foto-verzamelaar. Langzaam realiseert Amélie zich dat de weg naar geluk zich niet vanzelf zal openbaren, maar dat ze hier initiatief voor zal moeten tonen. Zij treft haar geluk door zich in te spannen voor het geluk van anderen.
Amélie Poulain
Suzanne
Georgette
Joseph
John Lee Hooker
Het is gewoon zo opgezet allemaal. Amélie heeft goede bedoelens, doet er alles aan om andere te helpen en that's it. Er zitten wat mooie plaatjes bij maar al die kleine dingen vond ik helemaal niet interessant. De inleiding waarin er een aantal personages worden voorgesteld (''ze vind het lekker om haar hand in een zak vol koffiebonen te stoppen'') is nog leuk, maar ze blijven op zo'n flauwe manier doorgaan en dat blijft me inderdaad geen twee uur lang boeien.
Number23
Gewoon zeer fijne film om naar te kijken + ontwapenend acteerwerk van Tautou
Number23
Kijk dit is beter, het is gewoon jouw humor niet. Ikzelf vond die grap met 2 redenen heel leuk gevonden
ErikP
Geweldige film. Een modern sprookje. Het zal niet iedereen aanspreken, maar voor menigeen is dit een film die in de persoonlijke top 10 staat. Zo ook bij mij. Een film die erg origineel is en me elke keer weer vrolijk maakt. Niet geschikt voor mensen die het liefst een film zien met gewoon zo veel mogelijk bloed.
Tommy The Cat
De muziek, de plaatjes, de humor, het tempo, het vermakelijke verhaal ... helemaal raak. Bovendien met een mooie boodschap.
Deze fijne kijkervaring verdient 5 sterren.
jadolino
De film kijkt lekker weg. Toch verbaasd het me dat hij zo een hoge gemiddelde stem heb op imdb en mm.Voor hier goed voor de 35 plaats voor de films allertijde.
Voor het grote publiek zou deze goed aanslaan, en voor vele kijkers persoonlijk word deze dan ook goed gehonereerd. Persoonlijk vind ik het een film om graag te zien, maar zou niet in me toplijst voorkomen.
Fiegel1972
Leuke film, alleen duurde wat te lang vond ik. Ik schrok eerst terug voor de benaming "romantische komedie" want de meeste Engelse of Amerikaanse romantische komedies zijn wat mij betreft alles behalve komisch. Maar de Fransen kunnen het wel!
lotteke_ik
Deze film slaat echt helemaal nergens op. Het is een harstikke origineel verhaal, en superleuk uitgewerkt. Alle details slaan helemaal nergens op! Heel vaak platgelegen van het lachen om alle leuke dingen die ze bedenkt. Kijkt heerlijk weg, en het verhaal is heel mooi. Soort grappig sprookje.
UnknownKiddie
De film die voor velen een klassieker is, ook voor mij.
Misschien ben ik met mijn 14 jaar nog een tikkeltje te jong of naïef om dit soort films te kijken,
maar andere films van deze orde kunnen me zeker bekoren.
Ik vond de inleiding heel leuk, ging vrijwel up-tempo en je kon meteen helemaal mee in het verhaal, maar vanaf dat punt vond ik de film een beetje slabakken.
Hij werd saai, ik heb hem helemaal uitgekeken, in de hoop op beterschap, maar hoop helpt blijkbaar niet altijd. Filmisch is deze film echt wel heel goed, mooi vormgegeven enzoverder, de verhaallijnen zijn op zich wel intressant en origineel, maar niet op die manier dat ze me ook de hele tijd bezighouden en niet gaan vervelen.
Toch blijft het een pareltje, een 3,5 voor mij.
TheUsualSuspect
Jeetje zeg wat heb ik genoten van deze film! Ik voel de tintelingen nog in me lijf! Heerlijk liefdesverhaal, heerlijke acteurs (vooral Audrey) en wat een heeeerlijk orginele film! Herkenbaar (jaja!), verhaal over een verlegen meisje, met bizarre ouders, met een ongelooflijke fantasie, die anderen een gelukje gunt en er gelukkig zelf wat aan overhoudt! Ronduit fantastisch en hilarisch! Meteen op me nummer 1 gezet!
5*****
Eny
Dat zie ik zelf dus totaal anders. Alle kleine 'eenvoudige' dingen die erin zitten, zeggen juist zo veel over de mensen en voegen iets toe, ze zijn heel menselijk en maken het allemaal zó echt.
Alleen de inleiding, waarin je Amelie als meisje ziet al die kleine interessante dingen doen die ik als kind allemaal wel eens heb gedaan (met iemand zoenen door het glas, etc., vind ik prachtig en heel creatief dat ze zo veel aandacht hebben besteedt alleen aan het begin, die dingen bedenk je niet zo maar, maar haal je juist uit het leven van echte kinderen), doen zo veel herineringen oproepen uit de kindheid en zetten me aan het denken, hoe mooi en interessant het leven is, zeker als je een kind bent. Juist die kleine dingen in het leven, de prachtige details in de film (ook ik stopte als kind mijn hand graag in een zak vol rijst of bonen en ken dat gevoel) waardeer ik en daar sta ik bij stil, want die dingen maken het leven mooi. Deze film heeft naar mijn mening als geen ander in beeld gebracht waar het in het leven om gaat. Maar goed, dat is hoe ik het zie, het ligt er ook aan dat mijn karakter sterk op dat van Amelie lijkt.
Alles aan deze film vind ik mooi, heel bijzonder is het gefilmd. En dan de muziek!! Ik luister er regelmatig naar en het raakt me altijd heel diep.
clutch
Uh.. waarom wordt deze film nu in korte tijd twee keer op televisie vertoond en draait ie in de verkadefabriek?
Leviwosc
Omdat het een goede film is. Dit past ook goed bij de Verkadefabriek. Het is een fijne feel good movie.
Nakkie13
Uitermate charmant, hartverwarmend en lekker vreemd.
Voer voor recalcitrante jeugd en zelfbenoemde alto's.
Niets dan hulde en een permanente glimlach.
Jolie-G
Leuke film maar wel eentje die je moet weten te waarderen. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen hiermee wegloopt.
Zelf vielen mij ook de details op zoals bepaalde eigenschappen van mensen en ook die fantasieën van Amelie die door een simpele verklaring realiteit werden omdat er niet met die fantasie geleefd kan worden (geest in het fotohokje) en andere fantasieën die juist tot leven werden gewekt om het leven juist draaglijker te maken (brief van een geliefde na zovele jaren)
Veel 'verborgen' boodschappen zag ik in deze film. Dat je zelf in de hand hebt wat je van het leven maakt en dat je soms gewoon je fantasie moet omzetten in realiteit. Mooi gedaan hoor.
hannes64
- 1926 berichten
Een zeer goed gemaakte feelgood met een grote F.
Tautou speelt Amelie met veel charme....een genot om naar te kijken.
Dè romantische film die ik ooit heb gezien, en ook heel apart gefilmd....de kleuren maken van Parijs echt een romantische stad.
De kleine verhaaltjes zijn zeer grappig, vooral die met dat kleine kaboutertje, waarvan de eigenaar steeds een andere ansichtkaart van krijgt uit een ander land, was een genot....en natuurlijk Amelie zelf die op zoek is naar die ene man op die ene foto...geweldig.
Ja, dit zijn pas films die je niet vaak tegenkomt.
Waanzinnig goeie feelgood....al dan niet dè feelgood allertijden voor mij.
In 1 woord.....Subliem.
u.alreadyknow
Eindelijk heb ik de film gezien. Een tijd geleden had ik hem op internet opgezet (slechte kwaliteit) en ik kreeg meer een depressief gevoel dan een goed gevoel. Ik vond het allemaal maar wat somber overkomen. (ik had maar een stukje gekeken, en doorgespoeld, niet eens vanaf het begin gevolgd)
Toevallig was hij laatst op Film1 te zien maar de film was al ergens in het midden, ik had een paar minuten gekeken en toen dacht ik nu moet ik hem eens helemaal gaan zien, al gaf de film me weer geen feel-good-film gevoel (voor die paar minuten)
Nou heb ik hem dus eindelijk helemaal gekeken. Al vind ik dat de film iets te overrated is, toch was het heel fijn om te zien. Vooral het begin vond ik heel erg leuk, het introduceren van de personages. Haar ''koude'' vader en gespannen moeder. Pillow marks haat ik ook en gerimpelde vingers van het te lang douchen/baden ook!
Dat haar visje weg moest, vond ik echt zielig, hoe die daar zo zat te kijken!
Ik vind dat Amélie er nog goed uit is gekomen ondanks haar ''aparte'' ouders en opvoeding (zonder vrienden). Ook de scene waarin ze de blinde man helpt en hem vanalles verteld vind ik geweldig.
De muziek in de film is prachtig, vooral comptine d'un autre ete l'apres midi. De film duurt lang maar dit heb ik helemaal niet gemerkt ik vond het eigenlijk jammer dat het afgelopen was.
Toch vond ik dit niet echt een feel-good film, maar dat neemt niet weg dat het echt een aparte film is en op sommige momenten wel grappig is. Mooie muziek, mooie beelden en leuke/aparte personages.
Omdat deze film dus echt iets heel anders was dan ik verwachtte samen met alle pluspunten die ik genoemd hebt een 4,5*
steph b
Ik was behoorlijk lekker gemaakt door MM, omdat deze film zo hoog in de 250 staat. Komt ie ook nog eens op Ned. 2 of 3 zaterdagavond. Mooie kans om deze film te kijken dus!.
Alhoewel ik huiverig was om te kijken, want die franse films trek ik meestal niet, heeft deze film me absoluut niet teleurgesteld. Het is echt een heerlijke feelgood-movie, met hele sterke humor.
Een echte aanrader!
skipy05
Ik had er vrij veel van verwacht. Film me deze film erg tegen zeg. Gaat bijna nergens over. Ik vond hem gewoon saai ,om te zien. Totaal geen film voor mij. Audrey Tautou,vond ik wel goed spelen.
Kr!kke
Ik kan de film eigenlijk in woord samenvatten: saai! Deze film bleek gewoon niets voor mij te zijn, het was echt een halve marteling om hem uit te kijken. Er gebeurde nu eens werkelijk niets dat me enigszins kon boeien, zodat de film echt een lange zit werd. Je kan dan nog zeggen dat Audrey Tautou het goed doet in haar rol, maar dat kon de film totaal niet redden. Naast het feit dat er echt niets interessants gebeurde, was het ook gewoon zo dat de personages zelf om van in slaap te vallen waren.
Ik ben blij dat ik Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain eindelijk eens gezien heb (aangezien de meerderheid van de kijkers toch vol lof is), maar daar is ook alles mee gezegd.
Tja, ik zal de uitzondering zijn die de regel bevestigd zeker?
Jawaddedadde
Erg fijn, klein, lief filmpje.
Met dank aan de vlotte regie en een schattige Audrey Tatou. Ben meestal niet echt te vinden voor dit soort troep, maar deze kon ik wel makkelijk uitzitten.
Verhaal gaat nergens over natuurlijk maar denk dat de zegswijze "op ieder potje past een dekseltje" zo ongeveer de lading wel dekt. Maar op het einde van de rit hou je er wel een goed gevoel aan over en zo hoort het.
Geslaagd dus.
CherryCORE
De sfeer is zo gezellig. Ik word altijd zó blij na het kijken van deze film. Audrey Tautou is ook wel een echt leuke vrouw om naar te kijken vind ik zelf. Een echt Frans meisje. Ze speelde het ook wel echt geweldig.
killerfreak
speciaal filmpje, dat ondanks zijn kleinheid toch grootsheid heeft verworven. Alles wordt perfect gespeeld, en de kijken wordt meegevoerd op het sfeerbeeld dat de regisseur oplegt. 3.5*
Ericaas
Wat een geniale film. Het heeft alles wat het nodig heeft. Al de kleine details in de film, de inleiding (die naar mijn mening toch echt niet langdradig is) en de verhaallijn. Ook vind ik de muziek van Yann Tiersen geweldig, dat neemt je helemaal mee in het Franse, beetje mysterieuze sfeertje dat deze film heeft. Juist dat de verhaallijn eigenlijk nergens op slaat en er toch zoveel boodschappen in de film zitten maakt hem nog beter.
Sukantara
Heerlijke film, heerlijk sfeertje, het verhaal is suikerzoet, maar dit is echt genieten !! Super.....
nadrin
best een grappige film met een flinke dosis magisch realisme.
Maar ik had er meer van verwacht.
Wel met een leuk snoetje en flink wat cinematografische hoogstandjes.
Rosicky
Sporadisch geinig, maar veel te lang en zeker niet interessant genoeg. De film had het gemakkelijk met een halfuurtje minder afgekunt. Niets voor mij.

Cidade de Deus

Requiem for a Dream
Drama, 2000

Das Leben der Anderen
Drama / Thriller, 2006
parijs, frankrijkdriehoeksverhoudingghost train sex shopshynessmontmartre dochtergarden gnomejourney around the world fotografiemagisch realismemontmartre, paris