• 9.375.082 stemmen

Met onder meer: Christopher Walken, Brooke Adams en Martin Sheen

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 9 augustus 1984

Plot The Dead Zone

"In his mind, he has the power to see the future. In his hands, he has the power to change it."

Leraar Johnny Smith krijgt een afschuwelijk ongeluk waardoor hij vijf jaar in coma raakt. Als hij uit de coma ontwaakt blijkt hij de gave te hebben om iemands toekomst te zien door aanraking van die persoon. De politie maakt graag gebruik van Johnny's gave bij een onopgeloste moordzaak. Maar al snel brengen deze bijzondere krachten Johnny in de problemen.

Sarah Bracknell

Greg Stillson

Weizak's Mother

avatar van mokum

mokum

DVD kost 5 euro in Antwerpen. Voor wie 'm binnenkort gaat kijken; Christopher Walken heeft afschuwelijke visioenen over de toekomstige president, gespeeld door Martin Sheen. De overeenkomsten tussen Sheen's personage en George Bush zijn huiveringwekkend! Z'n Texaanse accent, z'n uiterlijk... zeer verontrustend.

avatar van EmDee

EmDee

Walken is werkelijk briljant in deze goede film.

avatar van FisherKing

FisherKing

Cronebergs film zijn briljant en worden bij herzieninging beter: zo ook deze . Een magistrale rol van Christopher Walken...

avatar van jedymaster

jedymaster

Christopher Walken speelt goed

Goede Stephen King verfilming.

Met name dankzij een sterke Cristopher Walken.

Het verhaal is soms wat voorspelbaar, wat ten koste gaat van de spanning.

avatar van Redlop

Redlop

Film die steeds beter wordt. Scenes met Walken en Brooke Adams waren erg mooi. Martin Sheen schijnt echt in de toekomst te kunnen kijken...heeft verdacht veel trekjes van George Bush in zijn rol.

avatar van Goodfella

Goodfella

Best aardig. Leuk verhaal, goed geacteerd... Maar de uitwerking was wat minder, ik had er duidelijk meer van verwacht. Misschien ben ik ook wel geen fan van Cronenberg, want ik heb tot nu toe nog steeds geen film van 'm gezien die ik ècht goed vond.

avatar van gotti

Aardige film. Erg sterk verhaal (hoe kan het ook anders... het is van Stephen King ), maar dat had denk ik beter uitgewerkt kunen worden. De acteurs vielen mij een beetje tegen (Walken was goed, maar de rest (Sheen was ook nogwel aardig) vond ik ver beneden niveau). 2,5*

avatar van Pitbull

Pitbull

Ik ben nou het boek aan het lezen (dodelijk dilemma). Ik hoop de film ook nog te kunnen zien, alhoewel op enkele uitzonderingen na, de verfilmingen van King meestal tegenvallen. Ben wel benieuwd naar Walken en Sheen (ook samen in Catch me..)

avatar van Mischa

Mischa

Fabelachtig goede film!

xangadix

The Shining staat w.m.b. op eenzame hoogte als het gaat om Stephen King verhalen, maar dit is toch ook wel een hele goede.

Jammer dat de NL dvd zo beroerd is (4:3 etc), al kost ie niet veel.

avatar van Wouter

Dat is naar Kubricks wens. Overigens zie je meer dan in de bios. Blaas je tv gewoon op naar 16:9 en je hebt de biosversie.

avatar van as

as

Redlop schreef:

Martin Sheen schijnt echt in de toekomst te kunnen kijken...

Had ie dan sommige rollen niet met meer beleid kunnen kiezen?

Wouter schreef:

avatar van Justice4All

Justice4All

Wouter schreef:

Kubrick.
Ik val ff in herhaling: "KUBRICK?!"

Oh ik lees het verkeerd. Ik dacht dat het over de dvd van The Dead Zone ging.

xangadix

Ik had het ook over de dvd van The Dead Zone. Gisteren stopte ik hem in de dvd-speler en hij bleek toch 16:9 non-anamorphic te zijn.

En over het filmformaat: dat de sommige films 4:3 zijn vind ik geen probleem. Als ze maar op de dvd staan zoals ze bedoeld zijn...

avatar van Mister_Pink

Mister_Pink

Spannende film! Je kunt duidelijk zien dat het een King verhaal is. Walken en Sheen acteren erg goed, de bijrolletjes doen het een stuk minder. De film is duidelijk niet erg goed geregiseerd. Lelijke settings, camera, lichtgebruik etc.

Mister_Pink schreef:

De film is duidelijk niet erg goed geregiseerd.

Laat ik dat nu net het meest bijzondere aan deze film vinden.

avatar van as

as

Mister_Pink schreef:

De film is duidelijk niet erg goed geregiseerd.

De film getuigt juist van een heel eigen visie op het verhaal van King. cronenberg heeft veel dingen weggelaten uit het oorspronkelijke verhaal. Ik vind het een beetje een rare uitspraak en ik ben dan ook benieuwt waarom je dat vindt.

avatar van Mister_Pink

Mister_Pink

Het kwam over alsof ik naar een tv film zat te kijken, sorry. Mischien dat ik er anders over denk wanneer ik hem voor de 2de keer kijk, en dus anderen dingen beter zie. Maar zo denk ik er nu iig over.

avatar van Diesel

Diesel

Uitermate spannende film met een goed uitgewerkt verhaal, sterk acteerwerk en een prachtige score. De liefdesaffaire tussen Christopher Walken en Brooke Adams is een van de mooiste die ik ooit heb gezien in een film, de relatie die ze hebben is eerlijk, oprecht en duidelijk eeuwig...

al loopt het slecht af met Walken.

****

met ruimte voor meer.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Prima film, hoewel niet helemaal wat ik ervan had verwacht. Zoals zoveel King verfilmingen zijn de personages erg sterk en Cronenberg weet het allemaal goed en sfeervol in beeld te brengen en zorgt ervoor dat de kijker zich niet hoeft te vervelen. Walken speelt daarnaast een bijzonder sterke hoofdrol.

Dik 3,5 sterren.

avatar van TheMaestro

TheMaestro

Beetje gedateerd, maar toch een hele leuke film. Voorals als Walken Sheen vastpakt en ziet dat ie in de toekomst een soort nieuwe Hitler wordt die een kernoorlog ontketent.

avatar van SSeagal

SSeagal

Ongetwijfeld 1 van de betere King verfilmingen. Christopher is subliem in zijn rol als Smith, en inderdaad 1 van de mooiste liefdesaffaires ooit in een film. Spanning op en top, het verhaal verveelt geen moment, deze film blijft een klassieker! Een welverdiende ****

avatar van SSeagal

SSeagal

P.S. = Wie dit klassiekertje nog wil bemachtigen, hij ligt bij de blokker voor 3 eurootjes, lijkt me bijna voor niks. Denk, zeg het ff.

avatar van jedymaster

jedymaster

David Cronenberg in combinatie met Stephen heeft een puike film afgeleverd vind hem een van de beste thrillers.

Helemaal mee eens!

avatar van kijkert

kijkert

Een lang uitgesponnen aflevering van 'The Twilight Zone'.

En dan nog een matige aflevering ook. Voorspelbaar en onsamenhangend.

Eerst een paar losse gedeelten, die niets met elkaar van doen hebben, waarin uit de doeken wordt gedaan dat Walken helderziende gaven heeft, en dan gaattie de wereld redden.

Walken's spel redt natuurlijk heel veel, dat wel.