• 9.376.788 stemmen

Geregisseerd door: Luis Llosa

Met onder meer: Sylvester Stallone, Sharon Stone en James Woods

Releasedatum: 27 oktober 1994

Plot The Specialist

"The government taught him to kill. Now he's using his skills to help a woman seek revenge against the Miami underworld."

Ray Quick is een voormalige bom-expert van de CIA die nu als outsider in Miami woont. May Munro heeft van zijn kwaliteiten gehoord en probeert hem over te halen om de daders van een aanslag op zijn ouders te bombarderen. Ray is geïnteresseerd in het aanbod, maar blijft bij zijn besluit om zijn kunstjes nooit meer te vertonen. Wanneer een voormalige CIA-collega verschijnt verandert de situatie drastisch.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Vond er geen drol aan

echt slechte actie en spanning en die stone was gewoon veel te oud voor die sexscene het is echt een gaapfilm inhoud/doelloos slecht begin.

Waarom zit ie bij de dvds dan in de action collection er zat echt heel weinig actie in.

0,5 ZO!

avatar van Zinema

Bij vlagen vermakelijk actie-filmpje met Stallone. James Woods ten spijt gebeurt hier weinig nieuws onder de zon. Gemideld.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Matig filmpje.

James Woods is de enige die een leuk personage weet neer te zetten (toffe oneliners krijgt-ie wel), Stallone en Stone zijn hier gewoon saai. Verder een aantal actiescènes die duidelijk te duur waren voor het budget van deze film (die exploderende hotelkamer!) en een verhaal dat krampachtig een aantal onnodige twists erin probeert te steken. Apotheose was al bij al nog wel okee.

avatar van Film Pegasus

Ik heb deze film gezien enkele dagen na The Expendables. Ook met Stallone en Eric Roberts trouwens en enkele odes aan The Specialist. Daar blijft de enige waardering bij, want verder is dit niet echt de beste film van Stallone. Het is vrij saai en totaal overbodig om Stallone als exposievenspecialist neer te zetten. Dat is al bijna zo erg als Jet Li een machinegeweer te geven. Ieder z'n ding lijkt me.

Stallone lijkt hier dan ook meer op MacGuyver dan op Rambo en Sharon Stone is enkel de griet die mooi moet wezen. James Woods doet opnieuw aan overacting zoals gewoonlijk. Hij zal het nooit leren. Enkel Eric Roberts doet nog z'n best als irritante eikel, al is dat ook maar voldoende als randfiguur. Niet echt de moeite om te kijken dit. Had er meer van verwacht.

avatar van Theunissen

Als geheel misschien ietwat teleurstellend maar deze film heeft wel drie sterke punten namelijk James Woods (zorgde ook voor humor), Eric Roberts (kan altijd heerlijk de smeerlap spelen) en Sharon Stone. De laatste niet voor haar acteertalent maar voor haar uiterlijk want in die tijd was ze natuurlijk een genot om te zien. Het verhaal was stelt eigenlijk niet zo veel voor maar kijkt zich wel nog lekker weg en ook zit er voldoende actie in, wel meestal in de vorm van explosieven. Sylvester Stallone vond ik eigenlijk misscast maar hij had toch een paar leuke momenten (o.a. de bus scene).

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Degelijk.

The Specialist is vooral het eerste gedeelte vrij goed. De dood van Roberts' personage zorgt echter voor een ommekeer die beter achterwege was gebleven. Vanaf dan stijgt de film niet langer boven de middenmoot uit.
Een explosietje hier en een explosietje daar volgen, maar dat in combinatie met het wraakplotje biedt te weinig om de volle speelduur te boeien.

Sylvester Stallone zal nooit mijn favoriete actie-acteur worden. Daarvoor probeert hij te veel te acteren met die puppie-ogen van hem en ook zijn timing is niet altijd wat het zou moeten zijn. Ik vind hem hier ook niet geweldig gecast: actiescènes heeft hij quasi niet.
Sharon Stone kan volop pronken met haar schoonheid, James Woods schmiert er wat op los en Eric Roberts is een fijne kluutzak; over de ondersteunende cast geen kwaad woord.

Actiescènes zijn er bijna niet, op de explosies na. Die zien er nog redelijk uit, maar daar blijft het dan ook bij. Het gezapige, opbouwende tempo van het eerste uur past perfect bij zonovergoten locaties. Het is dan ook spijtig dat de sfeer ergens in de helft omslaagt.

Niettemin is The Specialist een vermakelijk tussendoortje.

avatar van John Barry

John Barry

The Specialist is een leuke actie film , maar ook niet meer dan dat.

De acteer prestaties van Sylvester Stallone, Sharon Stone vind ik maar net aan voldoende. Ze spelen allebei een beetje matig. Echt slecht acteren ze niet maar het kon beter.

James Woods doet het in deze film wat betreft acteren het beste. Waar het acteer werk van Sylvester Stallone, Sharon Stone maar net aan voldoende is zet James Woods hier een erg goede rol neer als een eng mannetje.

Het verhaal van de film is redelijk, maar het verhaal blijft niet de hele film even interessant. Op bepaalde momenten word het verhaal een beetje te veel uitgemolken.

Op het gebied van actie gebeurt er niet veel bijzonders. We krijgen een paar explosies en een paar korte gevechten maar meer is het ook niet.

De muziek van John Barry in deze film is erg goed. De muziek lijkt heel erg op de muziek die John Barry componeerde voor de Bond films. John Barry,s muziek helpt de film omhoog

Al met al is de The Specialist best wel een leuke film om een keer te zien. Maar verder is deze film niet echt bijzonder

2,5 ster voor deze film

avatar van scorsese

Matige film waarin een bomexpert een opdracht aanneemt van een mysterieuze dame. De film-noir achtige sfeer die hier gecreëerd wordt is niet echt geslaagd. Ook omdat het eigenlijk niet echt bij deze wat langdradige actiefilm past. Qua actie valt het ook wat tegen, afgezien van een paar prima explosies. Een nipte 2.5 sterren

avatar van IH88

IH88

“Who gave you permission to smile? Shut up!”

Een echte jaren 90 actiefilm waar ik altijd wel van kan genieten. De mompelende actieheld Stallone, een ongelooflijk sexy Sharon Stone, en een schmierende bad guy in James Woods. Het is heerlijk om je soms onder te dompelen in die goeie oude tijd. Voor een actiefilm zit er bijzonder weinig actie in, en het is vooral een kat-en-muisspel tussen bommenexperts Stallone en Woods. Met Stone die er als femme fatale tussendoor wandelt. Audiovisueel is The Specialist nog het meest bijzonder, met een fijne soundtrack van John Barry.

avatar van Kliko_Green

Kliko_Green

Vroeger... toen heb ik deze film echt 30 keer gekeken. En nu is het bijna retro. Maar blijft leuk!

avatar van Leno

Leno

Het verhaal is matig en vaak onlogisch of zelfs knullig. De dik aangezette karakters brengen deze film alsnog naar een vermakelijk niveau, met de belachelijke maar erg amusante rol van Woods voorop. Leuke bijrol van Roberts ook als creep en Stone als femme fatale; Stallone steekt hier eigenlijk schril bij af.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag weer eens herbekeken na 9 jaar geleden gezien te hebben, ditmaal heb ik hem op Blu-ray gekeken.

Aardig verhaal, de actie was ook goed, al had ik wel wat achtervolgingen willen zien en gevechten, nu waren het alleen explosies steeds en af en toe wat twists (mensen die in een val lopen).

Je aandacht blijft er wel bij want er zit een aardig verhaal bij en leuke personages, het einde vond ik wel leuk bedacht.

Echt spectaculair word hij nergens en miste wel het 1 en ander, daarom een vermakelijke film, maar geen topper van Sylvester Stallone.