• 9.376.609 stemmen

Geregisseerd door: Yavuz Turgul

Met onder meer: Şener Şen, Yeşim Salkım en Kamran Usluer

Gesproken taal: Turks

Plot Eskiya

Na 35 jaar, wordt Baran de bandiet vrijgelaten uit een gevangenis in een oostelijke stad van Turkije. Hij besluit om naar Istanbul te gaan en de vrouw op te zoeken waar hij nog steeds verliefd op is. In Istanbul vindt hij een totaal vreemde wereld en realiseert zich dat de bandieten van vandaag en de bandieten van zijn tijd zeer verschillend zijn.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Justice4All

Justice4All

Hele goeie film, Hoofdrolspeler speelt normaal in komedies. Als uit gevangenis ontslagen ex-crimineel, speelt hij het voortreffelijk.

Ik ben blij dat de turkse entertainment/film industrie weer de draad op hebben gepakt waar ze 20 jaar geleden lieten vallen.

Ben er trots op!!!

Justice4All schreef:

Ben er trots op!!!

ik ook

Anatolia

Sener Sen is één van de weinige Turkse acteurs die het nog steeds goed doet in zijn oudere jaren.

Orginele verfilming van het 'van het platteland naar de stad'-concept. Er wordt een goede analoog getrokken tussen de hoogbouw van Istanbul en de bergen van Urfa, als symbool voor de 'wildernis' die beide milieus gemeen hebben...

avatar van chiquita

chiquita

Sinds ik deze film en Muhsin Bey heb gezien, is mijn waardering voor veel andere Turkse films gedaald.

chiquita schreef:

Ik ben al eeuwen op zoek naar een geschikt plaatje voor die film. Hopeloos...

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Eh, ben erg teleurgesteld na het zien van deze film, ik had echt meer verwacht. Dit kwam met name door de kamerawerk en de wat houterige acteurs, waardoor de film al snel trekjes kreeg naar een televisie film. De 'symboliek' wordt werkelijk je strot in geduwd. Het verhaal is onwaarschijnlijk en boeit me echt geen flikker. En dan laten we het 'liefde interrest' ook maar zitten. De film kent echter wel een handje vol scenes die ik wel leuk vond. Daarom krijgt ie een 2/5

Anatolia

Gisteren weer eens gezien en tot de conclusie gekomen dat mijn verlaging naar 3* (zie Gönül Yarasi voor reden) eigenlijk absurd is. Een creatie waar veel filmindustriën jaloers op kunnen zijn en dat wordt dan gemaakt in een tijd van verval van de Turkse film (midden jaren '90).

De muziek van Erkan Ogur is niet van deze wereld en dat (i.c.m. soms prachtige plaatjes van Istanbul en Urfa) is waarschijnlijk ook de belangrijkste oorzaak van mijn herwaardering.

Het was 4,werd 3, wordt nu 4,5*.

avatar van goc

goc

Ik heb Eskiya met Sener Sen een keer gezien en zou hem graag nog een keer willen zien. Heeft er iemand enig idee of deze film in Nederland te verkrijgen is. Geld uiteraard voor meerdere turkse films.

Ferdi

avatar van Seyfo

Seyfo

Op DVD gezien en moet zeggen dat het boven mijn verwachtingen was. Ik vond het een goede film met een tereurige einde en een goede verhaal.

****

avatar van dumble

dumble

Ik heb gister Kabadayi gekeken en vondt het een meesterlijke film. Kwam via imdb toevallig via een link toevallig ook op deze film, heeft wel een beetje een vergelijkende verhaal. Dus wil deze ook zeker-ste-weten zien

avatar van dumble

dumble

Prachtige met prachtige muziek.. , meesterlijk einde..

avatar van Mutlee

Mutlee

Een van de beste Turkse films.. Nee nee, toch wel de beste.

avatar van N811

N811

avatar van Arbiter

Arbiter

Wat een film, heb er echt van genoten.

avatar van lykathea

lykathea

Voor 't eerst in de top 250. (op imdb)

Moet deze film toch gauw eens gaan bekijken.

avatar van Thrillerr

Thrillerr

N811 schreef:

Ik wil deze heel graag zien, maar hoe kom ik er toch aan?

Ik heb hem een keer op een duitse zender gezien, ik hoop voor je dat ze hem daar of hier nog een keer draaien.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

lykathea schreef:

Voor 't eerst in de top 250. (op imdb)

Moet deze film toch gauw eens gaan bekijken.

Deze film staat helemaal niet in de 250 van IMDb.

avatar van lykathea

lykathea

brabusRUS schreef:

Deze film staat helemaal niet in de 250 van IMDb.

Dat bericht komt uit augustus - Toen wel dus. Ook maar voor een dag of wat, overigens.

avatar van masterrossi

masterrossi

Mooie man die Eskiya.

Goed verhaal.

Treurig, doch correct einde.

avatar van gmx

gmx

YuLaw16 schreef:

Kan me hier wel gedeeltelijk in vinden. Het acteren is vaak van soap niveau, het kamerawerk is idd wat stuntelig, montage af en toe erg slecht (zoals de muziek vs geroezemoes in die nachtclub) en het verhaal op veel punten enorm ongeloofwaardig. Desalniettemin, het hart zit op de goede plek in deze film en ik vond het eind toch wel mooi.

Overigens, Eskiya staat momenteel nr 2 in de tip 250 hier, DAT is lichtelijk overdreven mijn inziens en ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat 't stemmen zijn die meer op nationalisme dan op de kwaliteit van deze film zijn gebaseerd, maar goed.

Al met al hou ik 't toch wel op

3 *

avatar van gmx

gmx

En met een half puntje verhoogd, ondanks de mankementen toch een goed gevoel bij deze film overghouden.

Dez film is gewoon prachtig k heb m sinds die uit is gezien en nu zo vaak da k nie meer kan telle. ga hem denk dez weekend nog s kijke. t is n film waar je uit blijvt lere echt

avatar van Quaternion

Quaternion

Prachtige film
Maar de film vond ik zo nu en dan ook te indirect, veel mooie verhaaltjes enzo. Ik vond bv. de reden waarom Berfo een valse cheque uitschreef toch een beetje vaag. Ik zou het veel logischer vinden als hij het gewoon uit haatgevoelens had gedaan.

avatar van Fikret8

Fikret8

N811 schreef:

Ik wil deze heel graag zien, maar hoe kom ik er toch aan?

De Turkse dvd is helaas out of print, dan maar de Duitse uitgave onder de naam Der Bandiet proberen te vinden. Ben er zelf ook naar op zoek.

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Mooie film over de mens in een nieuwe maatschappij, liefde, moord, misdaad, contrast tussen natuur en stad en vooral ook verbazing over die prachtige stad: Istanbul.

Want zo kwam ik in eerste instantie op deze film. Ben deze zomer naar Istanbul geweest en de verbazing die Eskiya overvalt, prachtig gespeeld door Sener Sen, overviel mij ook. Overrompeld door de schoonheid en tegelijkertijd complete chaos van die gigantische stad. Staand op het dak van het hotel kan Eskiya zijn ogen niet geloven. In Istanbul vindt hij ook bergen, alleen gemaakt van beton. Zoekend naar de man die zijn grote liefde van hem afnam en er voor zorgde dat hij in de gevangenis kwam heeft Eskiya geen idee waar hij moet beginnen.

Cinematagrafisch prachtig, en dan met name de eindscéne. Het verhaal is niet bepaald heel bijzonder maar toch gewoon onderhoudend genoeg om niet in de weg te gaan staan. Fijne muziek en prima acteerspel maken deze film zeer goed te genieten. Misschien een afrader als je niets hebt met de Turkse cultuur of Istanbul. Niet dat ik me zwaar verbonden voel met het Turkse volk maar toch is enige interesse hierin wel fijn om van deze film te kunnen genieten. Dat heb ik dan ook zonder meer gedaan.

avatar van KSUS

KSUS

Masterlijke film.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Treurige, maar mooie film. Dit is volgens mij mijn eerste Turkse film die ik zie. Erg mooie en sfeervolle film over een naive, oude man die net uit gevangenis komt en eenmaal in de grote stad Instanbul terecht komt. De film laat mooi het contrast zien van de stad en platteland.

De hoofdrolspeler Eskiya is erg interresant. De avonturen die hij meemaakt zijn leuk en inspirerend. Sener Sen deed het heel overtuigend. Maar ook de bijrollen waren leuk. Vooral het gezelschap in het hotel was leuk om te volgen.

De film laat heeft een mooie warme sfeer. Dat komt vooral door het kleurengebruik en een aantal mooie beelden van het mooie Istanbul. Maar ook Sener Sen zorgt met zijn warm karakter voor sfeer.

Boeiende en sfeervolle film over de avonturen van de oude bandiet Baran. Boeiend van begin tot eind. 3.5*

avatar van Balotelli

Balotelli

Een van de beste Turkse films ooit gemaakt. Prachtige beelden, ijzersterk acteerwerk en een onheilspellende zoektocht dat als een rode draad door de film heen loopt.