• 9.374.414 stemmen

Harley Davidson and the Marlboro Man (1991)

Actie | 98 minuten

Genre: Actie

Alternatieve titel: Harley Davidson & the Marlboro Man

Geregisseerd door: Simon Wincer

Met onder meer: Mickey Rourke, Don Johnson en Chelsea Field

Releasedatum: 29 november 1991

Plot Harley Davidson and the Marlboro Man

"Who says there are no more heroes?"

De stoere biker Harley en zijn cowboyvriend Marlboro ontdekken dat een goede vriend zijn bar zal verliezen aan de baas van een corrupte bank. Harley en Marlboro beroven daarom de corrupte bank, maar komen in plaats van geld in het bezit van een nieuwe drug. Nu worden ze achternagezeten door de bankiers en door de drugsbazen.

Harley Davidson

Robert Lee Anderson / The Marlboro Man

Virginia Slim

Chance Wilder

sinterklaas

Hele leuke zondag avond film

Met prachtrollen van Rourke en Johnson. Met nog leuke actiescenes en een nieuw soort drugs in de toekomst.

Ik hou wel van dit soort films: Buddy's op avontuur en op de vlucht.

Gewoon leuk

4,0

avatar van mister blonde

mister blonde

Ben het er eigenlijk wel mee eens. Vergeet ook de coole dialogen en one-liners niet!

sinterklaas

Stem verhoogd naar 4,5. Die 4 was net iets te weinig.

avatar van Binkie46

Binkie46

Deze film is helaas helemaal 3 keer niks. de hele film bestaat uit gepraat, gepraat en nog eens gepraat. Sorry mensen maar als je je vanavond echt wilt vervelen? dan moet je hiernaar gaan kijken.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Volgens mij wordt er meer dan genoeg geschoten en geknokt hoor, ik weet niet welke film jij voor ogen hebt..

sinterklaas

Allemaal kijken vanavond. Zeer aan te raden.

avatar van CAPIpsv

CAPIpsv

Inderdaad aan te raden.

Best mooie film.

goed leedvermaak.

avatar van 606

erg leuke film met knokken en schieten

goed acteerwerk en zeker van Tom Sizemore die doet het erg goed.

mooie motors en goed geluid.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Coole film! Het knokwerk, schietwerk en de mooie humor in deze film zijn erg geslaagd! Natuurlijk is het verhaal ver te zoeken, maar daar kijken we even niet naar!

* * *

sinterklaas

Gister herzien op dvd en mijn 4,5* blijft staan.

CAPIpsv schreef:

goed leedvermaak.

Leedvermaak

avatar van Betamax

Betamax

Lekkere actiefilm.

Mickey Rourke vind ik erg goed spelen.

avatar van Eldarion

Eldarion

Dit was vroeger als kind één van mijn lievelingsfilms. Leuk om weer eens te zien. Goede actiefilm met wat leuke humor.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Motoren meer dan OK, maar verder promo voor de N.R.A......

avatar van aerts007

aerts007

Aktie oke! Ik zag,beoordeelde en vond hem goed voor wat ik verwachte.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

gotti schreef:

Niet onaardig, maar beetje standaard.

En ben ik nou gek of lijkt Rourke hier ontzettend veel op Michael Madsen?

Dat vind ik ook, vind zowieso dat ze erg op elkaar lijken.

Leuke macho film die qua vermaak zeker niet teleurstelt.

avatar van stefan88

stefan88

deze is zeker goed heb me eigen dood gelachen

avatar van powerman

powerman

Harley Davidson and the Marlboro Man is een prima mix van buddymovie en roadmovie. De film laat mooi de leefwijze van Rourke en Johnson zien, heeft leuke one-liners, veel machogeweld en natuurlijk de prachtige motoren.

De stoere Mickey Rourke en de coole Don Johnson zijn hier geweldig en doen je denken aan het gouden duo Paul Newman en Robert Redford.

avatar van administreur

administreur

Inderdaad, die scene dat ze van het dak springen lijkt erg veel op een scene uit (ik dacht) Butch Cassidy and the Sundance Kid. Toch vind ik dit een vermakelijke film hoewel het verhaal niet heel veel om het lijf heeft. Johnson is goed als rechtdoorzee cowboy van deze tijd.

avatar van Pipoo!

Pipoo!

Toch gewoon vooral grappig om een keer zoiets te zien. Ik heb een marketingachtergrond en de merkwaarden van Harley Davidson en Marlboro komen hier zo goed naar voren dat als ze die film opnieuw zouden maken dit de beste exposure is die het kan krijgen.

Gewoon leuk....

avatar van Raapsteel

Raapsteel

Lollige film met een knipoog naar het macho zijn. Hier zag Rourke er nog redelijk uit trouwens.

avatar van Petina

Petina

Mickey Rourke lijkt wel heel erg veel op Bruce Willis.

Maar ja, toen was Rourke nog niet zo laag gezakt...

Verder een prima film met actie en humor.

avatar van sofripa

sofripa

Super heerlijk plat knal en knok vermaak. Enig IQ om deze film te volgen is echt overbodig. Zalig na een drukke werkdag. 3 sterren

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Ik kan het niet helpen, natuurlijk super straight forward film.

Wees eerlijk dit is toch de ultieme macho film.

Mooie, blote vrouwen. Stoere bikes , wapens , vriendschap en heroische uitspraken/stand-offs.

Lekker platte actie, maar het is wel redelijk mijn ding.

avatar van Picker

Picker

Dat weten we cleanshot.........

Film is hier en daar wel grappig, echter het geheel is toch niet mijn ding, 2.5 *

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Cleanshot schreef:

Wees eerlijk dit is toch de ultieme macho film.

Lekker platte actie, maar het is wel redelijk mijn ding.

Perfect samengevat.

Alleen ben ik totaal niet eens met je waardering.

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Film nog eens gezien en hij blijft leuk en toch voor mij een klassieker in zijn soort....

avatar van jerome998

jerome998

Naar mijn mening een erg ondergewaardeerde roadmovie met een origineel verhaal, ijzersterke dialogen en perfectgecaste acteurs, met Mickey Rourke en Don Johnson in topvorm. En natuurlijk mag ik Bon Jovi's 'Wanted Dead or Alive' niet vergeten, een nummer dat voor deze film geschreven lijkt en de sfeer maakt voor deze film.

hij blijft leuk en toch voor mij een klassieker in zijn soort....

Ben het helemaal met je eens !

avatar van Insignificance

Insignificance

De titel is stoerder dan de film. Begint allemaal nog hoopvol met wat lompe vechtpartijen in barretjes en de introductie van de kevlar jassen past ook wel bij zo'n foute vibe, maar dat sfeertje wordt ook net zo gemakkelijk weer losgelaten met malle karakterscènes en niet al te beste (repeterende) grapjes.

Zoveel indruk maken beide hoofdrolspelers eigenlijk niet. Hun entourage is stiekem leuker en het vliegtuigkerkhof is meer oogstrelend dan welke uitwisseling van kogels dan ook. Zoals Rourke's leren pak strakker is dan de vertolking van het personage dat er onder schuil gaat. Gezapig. Net als de film.

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Dit was nog eens een heerlijke film om te zien!

Het begon al gelijk goed met een geweldig nummer van Bon Jovi 'Wanted Dead or Alive' dat er meteen de sfeer inbracht en een voorproefje gaf hoe de film zal worden. Een onvervalste stoere Amerikaanse actiefilm.

Mickey Rourke en Don Johnson zijn een erg leuk duo hierin. De grapjes en sneren naar elkaar toe waren steeds lachen. Op de acteerprestaties dus ook helemaal niets aan te merken.

Wat me ook opviel was dat de film er zo hedendaags uitzag terwijl hij toch alweer 20 jaar oud is, vooral Harley ziet er uit alsof hij even uit onze tijd de film is ingestapt.

Maar kortom, een film die me geen minuut verveeld heeft en ik iedereen aan kan raden die houdt van dat typische Amerikaanse sfeertje van bars, motoren, wapens en knokpartijen.

4,5 sterren