Harley Davidson and the Marlboro Man (1991)
Genre: Actie
Alternatieve titel: Harley Davidson & the Marlboro Man
Geregisseerd door: Simon Wincer
Met onder meer: Mickey Rourke, Don Johnson en Chelsea Field
Releasedatum: 29 november 1991
Plot Harley Davidson and the Marlboro Man
"Who says there are no more heroes?"
De stoere biker Harley en zijn cowboyvriend Marlboro ontdekken dat een goede vriend zijn bar zal verliezen aan de baas van een corrupte bank. Harley en Marlboro beroven daarom de corrupte bank, maar komen in plaats van geld in het bezit van een nieuwe drug. Nu worden ze achternagezeten door de bankiers en door de drugsbazen.
Harley Davidson
Chance Wilder
Kimiko
Old Man
sinterklaas
Hele leuke zondag avond film
Met prachtrollen van Rourke en Johnson. Met nog leuke actiescenes en een nieuw soort drugs in de toekomst.
Ik hou wel van dit soort films: Buddy's op avontuur en op de vlucht.
Gewoon leuk
4,0
mister blonde
Ben het er eigenlijk wel mee eens. Vergeet ook de coole dialogen en one-liners niet!
Binkie46
Deze film is helaas helemaal 3 keer niks. de hele film bestaat uit gepraat, gepraat en nog eens gepraat. Sorry mensen maar als je je vanavond echt wilt vervelen? dan moet je hiernaar gaan kijken.
orbit
- 12092 berichten
Volgens mij wordt er meer dan genoeg geschoten en geknokt hoor, ik weet niet welke film jij voor ogen hebt..
erg leuke film met knokken en schieten
goed acteerwerk en zeker van Tom Sizemore die doet het erg goed.
mooie motors en goed geluid.
Leland Palmer
Coole film! Het knokwerk, schietwerk en de mooie humor in deze film zijn erg geslaagd! Natuurlijk is het verhaal ver te zoeken, maar daar kijken we even niet naar!
* * *
Eldarion
Dit was vroeger als kind één van mijn lievelingsfilms. Leuk om weer eens te zien. Goede actiefilm met wat leuke humor.
aerts007
Aktie oke! Ik zag,beoordeelde en vond hem goed voor wat ik verwachte.
FunkStarr
- 1922 berichten
Niet onaardig, maar beetje standaard.
En ben ik nou gek of lijkt Rourke hier ontzettend veel op Michael Madsen?
Dat vind ik ook, vind zowieso dat ze erg op elkaar lijken.
Leuke macho film die qua vermaak zeker niet teleurstelt.
stefan88
deze is zeker goed heb me eigen dood gelachen
powerman
Harley Davidson and the Marlboro Man is een prima mix van buddymovie en roadmovie. De film laat mooi de leefwijze van Rourke en Johnson zien, heeft leuke one-liners, veel machogeweld en natuurlijk de prachtige motoren.
De stoere Mickey Rourke en de coole Don Johnson zijn hier geweldig en doen je denken aan het gouden duo Paul Newman en Robert Redford.
administreur
Inderdaad, die scene dat ze van het dak springen lijkt erg veel op een scene uit (ik dacht) Butch Cassidy and the Sundance Kid. Toch vind ik dit een vermakelijke film hoewel het verhaal niet heel veel om het lijf heeft. Johnson is goed als rechtdoorzee cowboy van deze tijd.
Pipoo!
Toch gewoon vooral grappig om een keer zoiets te zien. Ik heb een marketingachtergrond en de merkwaarden van Harley Davidson en Marlboro komen hier zo goed naar voren dat als ze die film opnieuw zouden maken dit de beste exposure is die het kan krijgen.
Gewoon leuk....
Raapsteel
Lollige film met een knipoog naar het macho zijn. Hier zag Rourke er nog redelijk uit trouwens.
Petina
Mickey Rourke lijkt wel heel erg veel op Bruce Willis.
Maar ja, toen was Rourke nog niet zo laag gezakt...
Verder een prima film met actie en humor.
sofripa
Super heerlijk plat knal en knok vermaak. Enig IQ om deze film te volgen is echt overbodig. Zalig na een drukke werkdag. 3 sterren
Cleanshot
Ik kan het niet helpen, natuurlijk super straight forward film.
Wees eerlijk dit is toch de ultieme macho film.
Mooie, blote vrouwen. Stoere bikes , wapens , vriendschap en heroische uitspraken/stand-offs.
Lekker platte actie, maar het is wel redelijk mijn ding.
Picker
Dat weten we cleanshot.........
Film is hier en daar wel grappig, echter het geheel is toch niet mijn ding, 2.5 *
Al DeNiro
Wees eerlijk dit is toch de ultieme macho film.
Lekker platte actie, maar het is wel redelijk mijn ding.
Perfect samengevat.
Alleen ben ik totaal niet eens met je waardering.
eddyeddy
Film nog eens gezien en hij blijft leuk en toch voor mij een klassieker in zijn soort....
jerome998
Naar mijn mening een erg ondergewaardeerde roadmovie met een origineel verhaal, ijzersterke dialogen en perfectgecaste acteurs, met Mickey Rourke en Don Johnson in topvorm. En natuurlijk mag ik Bon Jovi's 'Wanted Dead or Alive' niet vergeten, een nummer dat voor deze film geschreven lijkt en de sfeer maakt voor deze film.
Ben het helemaal met je eens
!
Insignificance
De titel is stoerder dan de film. Begint allemaal nog hoopvol met wat lompe vechtpartijen in barretjes en de introductie van de kevlar jassen past ook wel bij zo'n foute vibe, maar dat sfeertje wordt ook net zo gemakkelijk weer losgelaten met malle karakterscènes en niet al te beste (repeterende) grapjes.
Zoveel indruk maken beide hoofdrolspelers eigenlijk niet. Hun entourage is stiekem leuker en het vliegtuigkerkhof is meer oogstrelend dan welke uitwisseling van kogels dan ook. Zoals Rourke's leren pak strakker is dan de vertolking van het personage dat er onder schuil gaat. Gezapig. Net als de film.
StevenMighty
Dit was nog eens een heerlijke film om te zien!
Het begon al gelijk goed met een geweldig nummer van Bon Jovi 'Wanted Dead or Alive' dat er meteen de sfeer inbracht en een voorproefje gaf hoe de film zal worden. Een onvervalste stoere Amerikaanse actiefilm.
Mickey Rourke en Don Johnson zijn een erg leuk duo hierin. De grapjes en sneren naar elkaar toe waren steeds lachen. Op de acteerprestaties dus ook helemaal niets aan te merken.
Wat me ook opviel was dat de film er zo hedendaags uitzag terwijl hij toch alweer 20 jaar oud is, vooral Harley ziet er uit alsof hij even uit onze tijd de film is ingestapt.
Maar kortom, een film die me geen minuut verveeld heeft en ik iedereen aan kan raden die houdt van dat typische Amerikaanse sfeertje van bars, motoren, wapens en knokpartijen.
4,5 sterren

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

The Bank Job

Mortal Kombat Legends: Scorpions Revenge
Animatie / Actie, 2020

Turks Fruit
Drama / Romantiek, 1973
corruptieharley davidson drugsdealerlos angeles, californiëlas vegas