• 9.265.811 stemmen

Met onder meer: Juliette Binoche, Alfred Molina en Johnny Depp

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 8 maart 2001

Plot Chocolat

"…and the world is still indulging!"

In het Franse dorpje Lansquenet heeft de tijd stilgestaan, totdat de mooie jonge Vianne Rocher en haar dochtertje in dit vriendelijke maar ingedutte plaatsje een chocolaterie opent. Ze blijkt over een magische gaven te beschikken door voor elke inwoner de juiste soort chocolade te kiezen. De streng gelovige, stugge dorpelingen smelten voor haar. Hun verborgen verlangens komen naar buiten en iedereen lijkt opener en vrijer te worden. De conservatieve burgemeester ziet zijn macht verdwijnen en spant de strijd aan tegen deze vernieuwing. Als dan ineens ook een knappe vreemdeling in het dorp verschijnt, die bij Vianne zelf van alles losmaakt, is dit nog maar het begin van een zeer passionele relatie.

Vianne Rocher

Serge Muscat

Guillaume Blerot

avatar van teigertje

teigertje

Een kalme en mooie drama film.

Met een mooie feel good sfeer.

Met een uitstekende cast en een luchtig drama verhaal.

Nog steeds een mooie sfeervolle film.

avatar van Rotterdam@1

Rotterdam@1

Mooi en zoet, maar dat schreef ik al.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Je zou Chocolat bijna een rustgevende film kunnen noemen. Het is echt een romantisch drama, een 'acteursfilm' bijna, want dit had ook prima een toneelstuk kunnen zijn. Dat betekent in dit geval automatisch dat er niet heel veel spannende zaken gebeuren en de film dus ook een beetje voortkabbelt. Tegelijkertijd is het uitgangspunt, een jongedame die de chauvinistische en stugge dorpsbewoners nader tot elkaar en buitenstaanders weet te brengen, dusdanig charmant uitgevoerd dat ik wel bij de les bleef.

Groot compliment voor Juliette Binoche, want zij draagt de film. De romance tussen haar en Johnny Depp vond ik niet helemaal overtuigend en de rollen van Judi Dench en Alfred Molina dragen bij aan het zoetsappige karakter dat de film soms een beetje in de weg lijkt te zitten. Verder zullen we er wederom met zijn allen doorheen moeten prikken dat iedereen in dit Franse dorpje Engels spreekt, maar dat is natuurlijk iets dat je vooraf kan verwachten. Zo zijn er nog wel meer zaken, met name op het gebied van geloofwaardigheid, waarop je Chocolat zou kunnen afrekenen, maar met het verstand op nul kwam ik een heel eind.

avatar van Onceuponanytime

Onceuponanytime

Aangename sfeer, maar inhoudelijk niet zo sterk.