Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Bruce Beresford
Met onder meer: Ashley Judd, Tommy Lee Jones en Bruce Greenwood
Releasedatum: 27 januari 2000
Plot Double Jeopardy
"Murder isn't always a crime."
Libby wordt schuldig bevonden van de schijnbare moord op haar man Nick. Als ze na zes jaar gevangenis voorwaardelijk vrijkomt, gaat ze op zoek naar haar zoontje met behulp van Reclasseringsambtenaar Travis Lehman, en komt ze ook achter de waarheid met betrekking tot haar man.
Libby Parsons
Evelyn
Rebecca Tingely
Cutter
Dylan Blanker
Behoort zeker niet tot mijn favoriete films, maar vond het zeker geen slechte film, waar je natuurlijk niet te veel bij na moet denken. Bovendien een best wel goed verhaaltje, redelijk spannend en vermakelijk van begin tot eind, en zeker geen slecht acteerwerk. Ashley Judd (leuke vrouw om naar te kijken) en Tommy Lee Jones spelen een goede rol. Gewoon eigenlijk wel een prima afwerkte film, die reuze mee viel! Vind hem *** (3 sterren) waard.
Zeker wel de moeite waard
otherfool
Ongeloofwaardigheden? Ben ik dol op! Maar Double Jeopardy spant hierin wel erg de kroon, en gaat daardoor in het begin van de film vreselijk de mist in.
Want wat doet Libby als ze erachter komt dat haar man nog leeft, en ze dus per direct vrij kan komen en haar zoontje weer kan zien? Hier een lijstje wat ze in ieder geval *niet* doet:
- haar advocaat bellen
- de politie bellen
- ouders/vrienden bellen
Dit terwijl ze het adres (!) en het telefoonnummer (!) heeft van haar dood gewaande man. Zelf weet ze telkens binnen 3,34 seconden erachter te komen waar haar man nu weer woont, dus zouden andere mensen dat ook moeten kunnen. Willen haar ouders hun kleinzoon niet meer zien? Is de bevriende cop uit het begin van de film niet iemand die je daar naar toe zou kunnen sturen? Heeft haar vriendin die nu met haar man samenwoont niet familie/vrienden die zeggen; he, je vriend is toch die vermoorde gast, wat doet die hier springlevend?
Hier heb ik me vervolgens nog anderhalf uur aan geërgerd, waardoor Double Jeopardy nooit die spannende thriller werd die anderen er wel in zien.
1,5* voor mevrouw Judd die aardig speelt.
Redlop
Over ongeloofwaardigheid gesproken... Judd neemt haar revolver mee tijdens haar vliegreis naar New Orleans..
Tommy Lee Jones herhaalt zijn rol uit The Fugitive.
Maar toch een aardige suspence thriller. 3*
*kelly*
Mooie,spannende thriller die op een bepaald ogenblik echt wel heel eng is.
Niet moeilijk te begrijpen en een prachtig einde.
ENJOY!-------------->4.5*
xenne
erg standaard allemaal en een wel erg onwaarschijnlijk verhaal, wie bedenkt zo'n script
de film heeft 'n paar betere momenten en daar zorgt vooral Ashley Judd voor, zonder haar was dit een flop, nu geraakt hij met veel moeite nog aan een voldoende ... 2¼
juke
Amai! Ik vond dit een zalige film. Vooral omdat ik ook advocaat wil worden. Goed dat ik dat al weet.
In het begin echt wel eng. En eigenlijk in de verloop van de film ook. Op het einde echt ontroerend met het zoontje. Ook goed in elkaar gestoken. Ik dacht echt niet dat ie nog ging leven! de klochaar!
Een aanrader: 4,5*
--Nancy
Vond het een sterke film.
spannede film, en ontroerend op het laatst.
psychonaatje
Een film met een hoog 'en dat is allemaal in de Jordaan gebeurd'-gehalte. Maar ondanks de ongeloofwaardigheid, de voorspelbaarheid en de stommiteiten van enkele personages, heb ik me toch prima weten te vermaken. Drie sterren.
Kevin13
zwakke film en heel voorspelbaar, slechte acteerprestaties van ashley judd en tommy lee jones, maar wel een tof verhaal
dus 1 punt voor het verhaal maar voor de rest is er niets aan.
Lady_Movie
een hele mooie film. Leuk om te kijken, goed geacteerd.
Toen ik hem gezien had [ ong. 4 maanden geleden] stond hij op mijn nummer 1 in de top 10. Nu niet meer op nummer 1. Maar het blijft leuk om deze film te kijken. Ik ga hem zeker nog vaker zien !!
Een heel leuk verhaal, heel origineel [ ik ken tenminste niet nog een film die hetzelfde verhal heeft], genoeg spanning.
een 5.0
Usual Suspect
Deze film is toch wel The Fugitive in een andere hoes.
Tommy Lee Jones doet zijn rol van The Fugitive weereens over, Ashley Judd is de vrouwelijke Harrison Ford en Greenwood is Krabbé.
Weinig orgineel dus en met weinig inspiratie gemaakt.
2**
Eazyfan
Tommy Lee Jones acteer nog aan de aardige kant, Ashley Judd wist me op geen enkel moment echt te boeien, het concept achter de film is wel nog goed, anders nergens echt spannend of interessant.
nightbreed
Aftrekseltje van 'The Fugitive' en je kunt ook zeggen de vrouwelijke variant van 'The Fugitive'.
Het kijken waard maar nergens wordt de spanning of het niveau van 'The Fugitive' gehaald.
Cijfer: 3
Inderdaad een kopie van de 'The Fugitive' maar dan met een vrouwelijke hoofdrolspeler. Ik moet daarbij zeggen wel een mooie en ze acteerde in deze film ook niet slecht.
Het verhaal is vrij standaard en voorspelbaar. Vrouw wordt ten onrechte van moord beschuldigd en gaat op haar vlucht van de politie op zoek naar wraak. M.a.w. een vrij saaie film.
jumpstylemovie
Niet zo'n leuke film , Maar absoluut geen topper.
Zoals hierboven gezegd is , speelt ze wel goed.
Helaas werd het einde zeer zwak in plaats van een kippenvel gevende wraakactie
2.5**
Leland Palmer
Wat een slechte film zeg. Eén grote opstapeling van clichés. Zo'n beetje elke scene hebben we tig keer eerder in andere films gezien en ongeloofwaaridger dan dit kan bijna niet. Een dramatisch plot, beroerd script en steeds weer terugkerende momenten waar ik me behoorlijk aan heb kunnen ergeren. Judd en Jones zijn dan weer redelijk en Jones weet me zelfs nog (welgeteld) twee keer aan het lachen te maken. Dikke onvoldoende voor deze tegenvaller.
Ieder zijn meug ik vond de film zeer vermakelijk.
Eny
Dat einde is inderdaad stom. De film is vloorspelbaar vanaf het eerste moment, maar er is wel wat vernieuwing. Vond het toch wel vermakelijk vanwege de spanning. Leuk voor een avondje tv kijken, vind hert geen slechte film...
DragQueen
Een spannende thriller, ondersteund door een prima verhaal. ook al zijn aardig wat gebeurtenissen soms te voorspellen, de film is wel boeiend. de cast is in orde. tommy lee jones speelt een goede rol, zij het dat hij op routine acteert. over het algemeen gezien een prima film voor eens te zien. onderhoudend is de film zeker. 3 sterren.
Woutrr
de verwachtingen waren groot... maar uiteindelijk is het voor niets geweest!
JDSsmetje
Een toch wel mooie film met uitstekend acteerwerk. Er is maar een groot probleem dat is dat deze film vol zat met clichés. Raar maar waar, ik heb er me niet echt aan geërgerd. Dit dankzij de toch wel spanning die ik had. Ik weet dat het raar klinkt (clichés spannend vinden) maar toch was het zo. Dit door de goede opdrijf van de spanning en muziek. Bepaalde reacties bij de personages waren - hoe zal hij daar op reageren- en dus een komt er weer een zekere spanning vrij. Technisch gezien klopt het verhaal wel niet waardoor er dus ongeloofwaardig vrijkomd. Nu ik zat er allemaal niet mee in mijn hoofd. Ik nam de film hoe hij was en denkte de clichés en ongeloofwaardig weg voor de volgende scene. Einde is niet echt voorspelbaar maar toch ook geen einde waarvan je zegt 'wow' dat had ik nu eens niet verwacht.
Acteerwerk is top. Zeer goede acteerprestaties van Ashley Judd. Tommy Lee Jones was hoe hij normaal is op vlak van acteren. Gewoon goed. Bruce Greenwood was heel wat minder. Spijtig!
Ik vind deze film wel geen oscar waard. Dit komt omdat het plot feitelijk niet klopt. Deze film won namelijk 'blockbuster entertainement award' ontvangen door Ashley Judd. In vergelijking met andere films is deze film wel goed. Ooh en wat een lelijke poster.
score ....... 3.50
positie ..... 81/390
Troep.
Maar ik had ook niets anders verwacht van de gek die ons The Contract bracht. De 'regisseur' had die film zo verneukt dat hij voor straf van de producers met zijn eigen geld de film moest afmaken. Wat mij betreft een té lichte straf.. Liever zie ik dat hij geen filmpjes meer maakt en ons de kaartjes terug betaalt. Met rente.
Maar goed, jaren voor dat gedrocht maakte hij deze draak. Wederom een zeer clichématige thriller met dubieuze acteerprestaties en een plot van zand. Een film die, als je met je volle verstand kijkt, al snel begint te zuigen. Om vervolgens ergenis af te dwingen, vanwege o.a. de verschrikkelijke beslissingen van de hoofdpersonen. Met name Judd's personage is verschrikkelijk. Een gezonde haat jegens deze 'held' ontstaat al vrij snel.
Het schmieren van Jones maakt e.e.a. nog draagzaam. Niet draagzaam genoeg overigens. Veel meer dan een cinematografische drol is dit filmpje helaas niet geworden.
Ben absoluut geen Beresford-kenner (en wil dit graag zo houden), maar het schijnt dat hij ooit betere dingetjes fabriceerde. Dit was echter mijn tweede teleurstellende kennismaking met de man, durf het bijna niet meer aan voor een derde keer.
Matig.
bild
Clichématige thriller die vreemd genoeg nog weet te boeien. Ashley Judd en Tommy Lee Jones doen het wederom goed. Niet met het volle verstand kijken film.
quintein
je moet er idd niet op een al te serieuze manier naar gaan kijken nee,dan erger je jezelf rot......
Maar dan nog viel ie mij ook nog steeds wel tegen,t duurde sowieso een dik half uur eer er echt iets ging gebeuren[ ],het overige resterende uur zag ik vooral een te tamme Jones,maar mss denk ik teveel terug aan zijn optreden in Us Marshals en the Fugitive.
Judd wist me zij het met mate af nog wel iets meer te overtuigen in haar rol.
Het eind is zeker een drama..............,nee dan was the fugitive vele malen beter.
Pelagatti
Sterke film! Is vanaf het begin tot het eind spannend. Je voelt mee met het onrecht en denkt vaak doe dat nou niet! Lekker meeleven dus, met goed acteerwerk van Tommy Lee en Ashley Judd!

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Arlington Road
Thriller / Mystery, 1999

The Count of Monte Cristo
Avontuur / Actie, 2002
gevangenissailboatsailing tripnew orleans, usaferry boat rechtszaakvrouwengevangenisex-agentparole board wrongful imprisonmentrechtszaalex-gevangenelost at seaframed for murderparolee mother child separationrevenge plotdouble jeopardyprobation officer murder suspectprison lifedeterminationprobationmurder hunthalfway housepaintingsconvicted murderer revenge thrillerlegal thrillerex convictbest friendspuget soundwhidbey islandmother looking for child