• 9.375.163 stemmen

Geregisseerd door: Bruce Beresford

Met onder meer: Ashley Judd, Tommy Lee Jones en Bruce Greenwood

Releasedatum: 27 januari 2000

Plot Double Jeopardy

"Murder isn't always a crime."

Libby wordt schuldig bevonden van de schijnbare moord op haar man Nick. Als ze na zes jaar gevangenis voorwaardelijk vrijkomt, gaat ze op zoek naar haar zoontje met behulp van Reclasseringsambtenaar Travis Lehman, en komt ze ook achter de waarheid met betrekking tot haar man.

Libby Parsons

Margaret Skolowski

Rebecca Tingely

avatar van otherfool

otherfool

Ongeloofwaardigheden? Ben ik dol op! Maar Double Jeopardy spant hierin wel erg de kroon, en gaat daardoor in het begin van de film vreselijk de mist in.

Want wat doet Libby als ze erachter komt dat haar man nog leeft, en ze dus per direct vrij kan komen en haar zoontje weer kan zien? Hier een lijstje wat ze in ieder geval *niet* doet:

- haar advocaat bellen
- de politie bellen
- ouders/vrienden bellen

Dit terwijl ze het adres (!) en het telefoonnummer (!) heeft van haar dood gewaande man. Zelf weet ze telkens binnen 3,34 seconden erachter te komen waar haar man nu weer woont, dus zouden andere mensen dat ook moeten kunnen. Willen haar ouders hun kleinzoon niet meer zien? Is de bevriende cop uit het begin van de film niet iemand die je daar naar toe zou kunnen sturen? Heeft haar vriendin die nu met haar man samenwoont niet familie/vrienden die zeggen; he, je vriend is toch die vermoorde gast, wat doet die hier springlevend?

Hier heb ik me vervolgens nog anderhalf uur aan geërgerd, waardoor Double Jeopardy nooit die spannende thriller werd die anderen er wel in zien.

1,5* voor mevrouw Judd die aardig speelt.

avatar van Theunissen

Inderdaad een kopie van de 'The Fugitive' maar dan met een vrouwelijke hoofdrolspeler. Ik moet daarbij zeggen wel een mooie en ze acteerde in deze film ook niet slecht.

Het verhaal is vrij standaard en voorspelbaar. Vrouw wordt ten onrechte van moord beschuldigd en gaat op haar vlucht van de politie op zoek naar wraak. M.a.w. een vrij saaie film.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Niet zo'n leuke film , Maar absoluut geen topper.

Zoals hierboven gezegd is , speelt ze wel goed.

Helaas werd het einde zeer zwak in plaats van een kippenvel gevende wraakactie

2.5**

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Wat een slechte film zeg. Eén grote opstapeling van clichés. Zo'n beetje elke scene hebben we tig keer eerder in andere films gezien en ongeloofwaaridger dan dit kan bijna niet. Een dramatisch plot, beroerd script en steeds weer terugkerende momenten waar ik me behoorlijk aan heb kunnen ergeren. Judd en Jones zijn dan weer redelijk en Jones weet me zelfs nog (welgeteld) twee keer aan het lachen te maken. Dikke onvoldoende voor deze tegenvaller.

avatar van Zinema

Troep.

Maar ik had ook niets anders verwacht van de gek die ons The Contract bracht. De 'regisseur' had die film zo verneukt dat hij voor straf van de producers met zijn eigen geld de film moest afmaken. Wat mij betreft een té lichte straf.. Liever zie ik dat hij geen filmpjes meer maakt en ons de kaartjes terug betaalt. Met rente.

Maar goed, jaren voor dat gedrocht maakte hij deze draak. Wederom een zeer clichématige thriller met dubieuze acteerprestaties en een plot van zand. Een film die, als je met je volle verstand kijkt, al snel begint te zuigen. Om vervolgens ergenis af te dwingen, vanwege o.a. de verschrikkelijke beslissingen van de hoofdpersonen. Met name Judd's personage is verschrikkelijk. Een gezonde haat jegens deze 'held' ontstaat al vrij snel.

Het schmieren van Jones maakt e.e.a. nog draagzaam. Niet draagzaam genoeg overigens. Veel meer dan een cinematografische drol is dit filmpje helaas niet geworden.

Ben absoluut geen Beresford-kenner (en wil dit graag zo houden), maar het schijnt dat hij ooit betere dingetjes fabriceerde. Dit was echter mijn tweede teleurstellende kennismaking met de man, durf het bijna niet meer aan voor een derde keer.

Matig.

avatar van 606

Spannende film met een leuk verhaal.

Goed acteerwerk.

Verders af en toe wat traagjes.

3,5 ster

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Opzicht best een goede film. Sterk acteerwerk, en best wel spannende scenes. Hier en daar zakt de film misschien een beetje in, maar over het algemeen was het wel erg vermakelijk.

avatar van K. V.

K. V.

De film is leuk om te bekijken, maar is soms wat voorspelbaar.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Lekker spannende film vind ik het wel. Ik moet zeggen dat ik eigenlijk alle films waar Ashley Judd in speel wel goed vind. Waarom weet ik eigenlijk niet maar ze kiest blijkbaar alle goede uit, denk ik. Het verhaal zit goed in elkaar en is vanaf het begin af aan lekker spannend. Het sterke aan deze film is ook dat de spanning goed vastgehouden word.

Ik lees hierboven een aantal keer dat het verhaal wel behoorlijk voorspelbaar was en daar ben ik het ook best wel mee eens. Ik wist bij voorbaat al dat haar man nog in leven was, dat hij ervandoor was gegaan met die vriendin van haar en dat de gehele "moord" op de boot in scène was gezet. Ook wist ik al dat hij een nieuwe identiteit had aangenomen en dat zij hem toch alsnog zou gaan vinden.

Ook al wist ik al die dingen toch vond ik het nog steeds heel spannend om te volgen. Daar heb ik me dus niet aan gestoord. Zolang de spanning maar goed vastgehouden word vind ik voorspelbaarheid niet eens zo'n probleem.

avatar van DVD-T

DVD-T

Double Jeopardy zonder Jeopardy.

Film wil nergens echt spannend worden. Op de een of andere manier is het allemaal wel erg voorspelbaar en weet je op voorhand wel hoe een scene gaat eindigen. Zoals bijvoorbeeld de opzet van het levend begraven . Er wordt al erg veel van te voren weggegeven. Erg jammer, zo kan de film zich niet onderscheiden van de rest van de films in dit genre die veel beter qua opzet werken. Af en toe nog een goede scene ergens tussendoor en het goede spel van Judd en Greenwood en zelfs Jones op de auto-piloot redden deze film van een totale ondergang.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Echt zo'n typische tv film die ik volgende week waarschijnlijk alweer vergeten ben. Ashley Judd en Tommy Lee Jones zetten zich wel goed in, maar door het script blijven de personages erg oppervlakkig. Daarnaast weet je al bijna vanaf het begin hoe de film gaat eindigen, waardoor er maar weinig verrassends voorbij komt. Een redelijke film waarbij men eigenlijk gewoon het verstand op nul moet zetten.

avatar van IH88

IH88

“It's called double jeopardy. I learned a few things in prison.”

Degelijke film met sterke rollen van Ashley Judd en Tommy Lee Jones. Het script zit goed in elkaar en de film kijkt lekker weg. Spannend wordt het eigenlijk nergens, maar boeiend is het zeker. Het mysterie rond de verdwijning van de man van Libby (Judd) is erg doorzichtig en zelfs de gemiddelde filmkijker zal de twist zo doorhebben. Gelukkig laat regisseur Beresford het mysterie na een half uur al varen en concentreert hij zich op een vermakelijk kat- en muisspel.

avatar van Alathir

Alathir

Raar die lage scores. Zeer vermakelijke film die geen moment mijn interesse wist kwijt te spelen. Volgens mij had ik deze ooit al eens gezien. Blijft een topfilm in dit genre sowieso. Ook prima filmmuziek en een paar heerlijke scènes. Zelfs het tikkeltje drama ontbreekt niet. Je kan zeggen cliché en blablabla maar dan stel ik me de vraag van had je het liever anders gezien dan? Wat dat betreft vind ik de film feelgood en heeft het dus een perfect einde.

Judd speelt fenomenaal en erg geloofwaardig. Tommy Lee Jones heeft een goede chemie met haar terwijl hij eerst tegen haar werkt en op het einde inziet dat ze wel eens gelijk zou kunnen hebben. De plotgaten waar er hier velen over mekkeren, die zijn wel aardig verklaarbaar. Haar man had namelijk geld genoeg om zijn eigen dood in scène te zetten. Het is misschien geen meesterwerk zijnde dat ik er emotioneel van werd maar ik leefde wel mee met de moeder. Ik kan niet zo goed tegen onrecht.

avatar van JoeyKijktFilms

JoeyKijktFilms

Mwa,

Film die ik al heel snel door had, helaas is de film dan niet zo heel bijzonder meer. Op zich bleef de film wel interessant, want voor mijn gevoel leek de film snel voorbij te zijn. Ook vervelend dat er veel dingen in zitten waar toeval een grote rol speelt. Ik vind dit meestal in actie films minder belangrijk dan een film als dit. Thriller was deze film ook niet echt, want je weet toch alles al en je kan wel makkelijk voorspellen wat er komen gaat. Paar erger puntjes, maar verder niet oninteressant.

Thriller: 1,5

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Altijd een goeie gevonden. Nog in de bioscoop gezien, en met de regelmaat van de klok komt die wel eens op TV. Een vlotte achtervolgingsthriller waarin een vrouw de cel invliegt voor de moord op haar man die ze niet heeft begaan. Meneer blijkt helemaal niet dood te zijn... . Niet alles is geloofwaardig maar dat wordt goedgemaakt door een sterke prestatie van Judd, een vlot tempo en een bovengemiddelde regie. Enkel Greenwood is wat tegenvallend en mocht iets gemener overkomen. Verder niks klagen : gewoon 105 minuten filmplezier.

avatar van scorsese

Redelijke film waarin een vrouw de gevangenis indraait vanwege de moord op haar man. Een prima plot voor een thriller als deze die draait om het feit dat je niet twee keer voor hetzelfde feit kunt worden berecht. De personages zijn wat voorspelbaar, maar Ashley Judd en Tommy Lee Jones zijn goed gecast. Vrij standaard allemaal, maar het kijkt wel gemakkelijk weg.

avatar van rep_robert

Aardige jaren 90 thriller waarin het doubled jeopardy gedeelte totaal verkeerd geïnterpreteerd wordt, maar desalniettemin vermakelijke tv oplevert. Het fijne aan dit soort films uit de jaren 90 is ook dat het tempo aangenaam is en niet flitsend van het ene naar het andere moment schiet. Het enige dat me dwars zit dat het leuke uitgangspunt niet echt een fijne afsluiter krijgt. Had daar meer inventiviteit in willen zien en wat meer spanning. Nu was het laatste half uur eigenlijk niet zo heel interessant meer. Die spanning in de zoektocht hadden ze iets langer vast moeten houden.

avatar van Boneka

Boneka

Deze film zou eigenlijk gespeeld worden door Jodie Foster maar dat ging gelukkig niet door en werd nu de zeer mooie Ashley Judd. Een absolute topper in deze thriller die mij altijd is bijgebleven. Gelukkig nu verkrijgbaar op een mooie 4k transfer. De locaties zijn top en Tommy Lee Jones speelde toen op zijn best. Weer een heerlijke klopjacht dit keer op de ontsnapte Libby. Misschien in deze tijd allemaal snel te doorzien maar hij kijkt lekker weg en de beelden zijn fantastisch. Het lijkenkist moment is me altijd bijgebleven. Ondanks de schoonheidsfoutjes een prima film voor die tijd en nog altijd prettig om naar te kijken alleen al vanwege Ashley Judd.

Film 4,0

Beeld (4K) 4,5

Geluid 4,0

avatar van Mariovane

Mariovane

Geweldige film. Ooit, toen hij in 1999 uitkwam, al eens op een VHS gekeken en toen vond ik het al een hele goeie thriller. Maar nu na al die jaren herzien te hebben, vind ik 'm nóg beter. Ashley Judd doet het fantastisch in deze film, maar ook Tommy Lee Jones, een van mijn favoriete acteurs, speelt hier ouderwets goed. Van begin tot het einde genoten van dit toppertje.

Een welverdiende 4 sterren van mij ⭐️⭐️⭐️⭐️