• 9.374.935 stemmen

Gekijôban Poketto Monsutâ Mizu no Miyako no Mamorigami Ratiasu to Ratiosu (2002)

Animatie / Avontuur | 80 minuten (Japanse versie) / 71 minuten (Amerikaanse versie)

Genre: Animatie / Avontuur

Speelduur: 80 minuten (Japanse versie) / 71 minuten (Amerikaanse versie)

Alternatieve titels: Pokémon Heroes: Latios and Latias / Pokémon 5: Helden

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Jim Malone en Kunihiko Yuyama

Met onder meer: Rica Matsumoto, Mayumi Iizuka en Yuji Ueda

Gesproken taal: Japans, Noors en Engels

Plot Gekijôban Poketto Monsutâ Mizu no Miyako no Mamorigami Ratiasu to Ratiosu

"On a mission they never expected. To a world they never imagined. An adventure you'll never forget."

In een magische waterstad van kanalen en doolhoven moeten Ash, Pikachu en hun vrienden het opnemen tegen een dievenbende. Deze zijn van plan om een juweel te stelen dat wordt bewaakt door de Pokémons Latios en Latias. Om de stad van de totale ondergang te redden moeten onze helden de dievenbende zien te verslaan maar de tijd dringt!

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Satoshi (stemrol)

Pikachu (stemrol)

Kasumi (stemrol)

Togepy (stemrol)

Takeshi (stemrol)

Musashi / Latias (stemrol)

Kojiro / Crobat (stemrol)

Nyarth (stemrol)

Will it ever stop ?

avatar van Padd0

Padd0

Ik denk het niet.

Ik voorspel dat er minimaal nog 6 pokkemon-films komen en nog iets van 10.000 nieuwe pokkemons.

Het enige dat wel leuk is van pokkemon zijn de spellen .

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Nooit gespeeld, dus ik zou het niet weten

Ik weet wel dat ik ondertussen behoorlijk de schurft krijg van al die opgeklopte hypes rond non-producten als Pokémon en aanverwandten ... het moet nou maar eens afgelopen zijn.

avatar van haanluko

haanluko

Ben het niet eens met Bioscoopzaal.

Waarom stoppen zolang er nog -tig duizend kinderen zich vermaken met Ash en zijn vrienden. Back to the future stopte toch ook niet na 1 film?

avatar van Big MM

Big MM

nog steeds mijn favoriet *****sterren.

moviefreak#1

Ja ach het is tenminste in tegenstelling tot de 4 andere pokemon films een echte film en geen uitgelopen aflevering van fox kids. Aan de andere kant vind ik 30 minuten (of hoelang duren die afleveringen ook alweer ) toch meer als genoeg. Nu zit je 67 minuten naar een zinloos verhaal te kijken waarin tekeningen en computerbeelden op een hele foute manier door elkaar zitten. Dan heb je 2 van die pokemons waar het verhaal eigenlijk min of meer over gaat die een gigantisch irritant geluid maken en daar ik ergerde ik me na 20 minuten al groen en geel aan. Bottomline : voor de kinderen ja, voor mensen die enigszins volwassen zijn : hell no !

haha wat erg dit,

Ik ken ook een goeie

bob de bouwer: voor kinderen ja,

voor volwassen: hell no.

En zo ken ik nog wel honderden kinderfilms.

Of je dat niet wist voordat je hem zag, dan vraag ik mezelf nog af waarom je hem in de eerste instantie gekeken heb?

bottemline: wie deze film kijkt en ouder is dan zal ik zeggen 14 (je heb ook nog 'grote kinderen') en nog de film vond tegenvallen, die heb het echt dubbel mis. Deze film moet gewoon minimaal 2.5*en hebben en mensen moeten zich gewoon beetje redelijk nadenken en zich binnen de leeftijdsgroep houden want als je na 5(??) pokemon films nog niet weet dat ie voor je jongere zusje is gemaakt dan snap ik het helemaal niet meer!

(Ik weet al van tevoren dat als ik bob de bouwer zou gaan kijken het ook geen reet zou aanvinden en daar zou ik mijn tijd nog geen eens aan besteden,terwijl toch 90% van de kinderen het helemaal geweldig vinden) Maar ja, zo kan ik nog wel uren doorlullen over hoe kansloos het is om deze film te gaan kijken en dan nog zo slecht te beoordelen als je 22 bent.

moviefreak#1

Wel moet ik dan mijn excuses maar aanbieden als ik deze film meekijk met een jonger iemand misschien ?

Net als iedereen hier behoud ik mij het recht om een film te kijken en te beoordelen. Dan wordt ik hier ineens gigantisch getrashed door iemand die mij beschuldigt kansloos te zijn door deze film te kijken maar zelf wel een hele tijd neemt om mij op zo'n kinderachtige manier voor lul te zetten.

Waarom kijkt iedereen naar films als Gigli en Glitter als ze van te voren weten dat het 2 van de slechtste films allertijden zijn ?

moviefreak#1 schreef:

Het gaat om jou voorgaande reacties over deze film en dit is niet de enige die je van de pokemon reeks heb gezien. Je heb ze allemaal gezien en je gaf ze allemaal rond de 1* terwijl deze film niet tot jou leeftijdscategorie behoort

moviefreak#1 schreef:

Ja mensuh en dan deze week allemaal naar de videotheek om deze film te bekijken (de flop 100 is nog niet gepokemoniseerd )

moviefreak#1 schreef:

Ik zou willen dat ik zo'n wensmachine had en dan had ik gewenst dat die film uit mn geheugen werd gewist BAH wat een slechte film ! Niet geschikt voor kinderen maar ja wie kijkt zo'n film dan nog meer ??

niet kinderachtig??

moviefreak#1

Dus jij vind dat ik niet naar dit soort films mag kijken en al helemaal niet mag stemmen nadat ik ze heb gezien ?

En trouwens die 2 quotes mag je kinderachtig vinden, jouw probleem, des te meer reden om ze als sarcastisch te beschouwen.

moviefreak#1 schreef:

Dat je de films kijkt mag je lekker zelf weten maar dat je ze dan met 1 * beloont terwijl het niet de bedoeling van de film is om mensen van jou leeftijd te amuseren. Maar dan ook ngo het feit dat je van die loze reacties geeft die jij misschien naderhand sarcastisch noemt om je een beetje er onder uit te lullen. Maar kan je niet begrijpen dat als je een kinderprogramma kijkt je het niks aan vind, maar vroeger zou je het helemaal geweldig hebben gevonden en daar gaat het om en dat is het doel van de film. Zelf vind ik dat zulke films veels te veel worden ondergewaardeerd. Als ik kijk hoe mijn kleine nichtjes genieten met zo'n film vind ik het een beetje respectloos.

moviefreak#1

Ik ga hier verder niet meer op in, deze discussie kan niet gewonnen worden door mij en niet door jou dus ik vind het een beter plan om mijn tijd beter te besteden door bijvoorbeeld een film te gaan zoeken die voor iemand van 21 gemaakt is.

• 1937 berichten

of het niet door mij gewonnen kon dat weet je niet, but I rest my case. Iedereen weet mijn standpunten dus denk er maar ff over na.

avatar van diamond123

diamond123

Mijn zoon heeft vandaag deze film gekregen en zitten genieten. Hij blij, ik dus ook blij, zo werkt dat met moeders Van mij dus 4 sterren voor deze film.

Prachtig

avatar van XfofaXX

XfofaXX

moviefreak#1 schreef:

Ik wil nu niet de etterbuil gaan spelen, maar een echte discussie, zoals hij werd door zeer wijze mensen werd gededinieerd, wordt door geen van de beide partijen gewonnen. Probeer de andere van het juiste te overtuigen, en schaaf hierbij zelf ook je mening wat bij, en zo wordt deze site heel en al vrede

Albert Camus heeft gesproken

avatar van Jonkman

Jonkman

Leuke film. Meer niet. 2.5 ster **1/2

avatar van Bleudevill

Bleudevill

Heey hoe hebben julie euhm eigenlijk gezien dan zonder dat hij ooit is uitgekomen in Nederland

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Leuke film. Ook al gezien. Bleudevill: OOIT VAN ILLEGAAL KIJKEN OP INTERNET GEHOORD?

Film is zo goed gemonteerd

avatar van krc 4ever

krc 4ever

toch een leuke film, doet denken aan die goede oude tijden

avatar van Sanderkeuh

Sanderkeuh

Net gekeken naar de subbed versie. Als je daarna leest wat ze allemaal geëdit hebben aan de dub verschilt het wel veel...

Nja, over de film.
Ik vind het de 2de beste movie van de eerste 5 films (Pokémon 2 was toch wat beter).
Het verhaal zit goed in elkaar en het is anders dan de andere films. Het einde verbaasde me toch wel. (Latios die hem opofferd om de stad te redden en dood gaat. Ik weet niet of dit in de dub ook zo is... Maar zijn ziel zit nog in de Soul Dew.)

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ook een leuke film van Pokémon heel mooi verhaal goed in elkaar gezet en mooie animatie kortom : naar mijn mening een geslaagde film!

avatar van tommykonijn

tommykonijn

tommykonijn schreef:

Ik heb hem nog eens gezien en hij is een half Sterretje gezakt.

film_kaza

Waarom kunnen die zeikpokemon niets anders zeggen dan hun eigen naam? Je kunt je naam uitspreken, waren dan niet iets anders!? Pik hachu... dat kunje dan toch wel zeggen .
Aan pokemon klopt werkelijk niets. Ander voorbeeld:
Mensen worden verbrand, verdronken, door wintstoten geraakt, getroffen door tornado's, aardbevingen, en harde klappen, instortende gebouwen zitten ze in, ze vallen elke aflevering van een reuze afstand naar beneden en NOG hebben ze niets.
Ook team Rocket: ze hebben geen geld voor eten (ze zijn dus blut) maar ze hebben wel altijd weer een nieuwe machine om "pikachu te vangen."

Deze film doet het "kloppen" ook geen eer aan. Ash z'n haar zou toch ooit moeten groeien... hij zou ooit ouder moeten worden... hij zou ooit naar de wc moeten! Maar nee hoor, meneertje de ontsterfelijke pokemon trainer overwint alles en blijft eeuwig jong. Ook in deze film weer. Het enige wat in de films beter zijn is dat er meer tekeningen zijn gebruikt, dus ook betere overgangen.

0,5* Iedere aflevering, iedere film brengt weer hetzelfe kinderachtig onrealistische cliché helden rotzooi aan.

Als dit bericht niet duidelijk maakt dat ik een gruwelijke hekel heb aan pokemon, dan weet ik het ook niet meer .

avatar van Sanderkeuh

Sanderkeuh

film_kaza schreef:

Slechte argumenten.
In bijna alle animatieseries groeien de personages niet. (The Simpsons en South Park om 2 bekende voorbeelden te noemen.)
Maar die series zijn daar zeker niet slechter door.

film_kaza

Het onrealisme ervan stijgt wel..... Simpsons en South Park zijn onrealistische komedies, vind ik geen goed voorbeeld. Pokeon moet een avonturenserie voorstellen neem ik aan.

Als je nou eens naar een goede serie kijken (Death Note). Een agent begint een snor en baard te krijgen na een hele tijd, zijn haar is te lang dus het moet eraf. Maar Ash.... na 20 jaar heeft hij niet eens 1 extra haartje.

Dragon ball z:

-Gohan's haar gaat anders zitten, hij is ietjes geroeid.

- Vegeta krijgt een snor.

- Voor de rest gaan andere er anders (ouder) uitzien (andere kapsels\kleding). Bvb Chi-chi, Bulma, Krillin.

Maar pokemon... nee er is hier nooit spraken van realisme. En wat moet het voorstellen? Een onrealistische komedie of een fantasievolle avonturen serie? Zelfs die geflopte serie "Bobobo" laat beter zien aan wat voor een genre het toebehoord.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Dus Pokemon pretendeert veel realistischer te zijn dan de genoemde voorbeelden..?

film_kaza

NEE nooit, pokemon zuigt alles. Ik bedoel meer...

mmhh is daar een woord voor? mmhh... "fictief realistisch"?. Weet er echt geen woord voor maar ik bedoel dat een fictief verhaal toch op een eigen duidelijke wijze in die fictie realistisch blijft. Niet dat als je daar een mes door je kop krijgt en gaat lachen terwijl daar het eigenlijk niet mogelijk is om zoiets te overleven.

Als bij Lord Of The Rings (fantasy-fictie verhaal) iemand een zwaard door z'n hart krijgt is ie dood, hij voelt pijn (realisme). Maar bij pokemon als je van een berg of valt en land op een rots zeg je niets meer dan "au dat deed pijn" en je staat weer met nette kleren & net kapsel goed op alsof er niets gebeurd is. Dus What The Hell Is This... a cartoon or a adventure serie? Pokemon presenteert zichzelf als een avontuur serie zoals Dragonballz maar nee in het genre "wannabe cartoon" zou deze beter staan.

avatar van DeCol

DeCol

Hoe kun je bij pokemon nou over realisme praten? Het is een kinderserie. Die kinderen genieten hiervan, de personages moeten niet doodgaan als ze van een berg vallen. Team Rocket komt steeds terug, dat vinden kinderen leuk! Ash beleeft allemaal avonturen dus simpelweg een avonturenfilm/serie. Ik snap wel wat je bedoelt maar het gaat om een kinderserie.

Dragonball Z is ook een heel ander verhaal, dat beslaat niet alleen kinderen maar ook oudere jeugd. Ik zelf kijk nog wel eens pokemon, maar dat is alleen maar omdat er niks anders is('s ochtends om 8 uur). Dragonball Z zou ik een hele dag kunnen kijken.

Er zijn tal van tekenfilmseries waarin nooit iemand doodgaat, vaak omdat er maar 1 tot 5 slechterikken zijn. En nogmaals over Dragonball Z gesproken. Vliegende mensen, buitenaardse figuren, haar dat geel wordt, allerlei ballen en vlammen die worden geschoten uit hun hand of wat dan ook, dat is nogal realistisch.

Dus ik denk dat deze discussie op niks uitloopt, ieder zijn eigen mening over hoe hij naar het realisme van tekenfilms kijkt. In mijn ogen zijn 'bijna' alle tekenfilms zo nep/onrealisch/fictief als het maar zijn kan. Genieten doe ik er wel van. Als iemand Pokemon niks vind, is dat een mening en die moeten we respecteren. Of het aan het verhaal ligt, of aan de wezens, oke.. Maar als als het aan realisme ligt, vind je waarschijnlijk heel weinig tekenfilms leuk..

Nu even over deze Pokemonfilm.. Deze film van Pokemon vond ik de beste in zijn reeks.

film_kaza

Ik denk niet dat er precies duidelijk is wat ik bedoel.... TUURLIJK. Realisme is onzin, maar ik bedoel meer als "zelfs al is het fictief, het kan wel kloppen". Niet op een onverklaarbare wijze dat ze geen pijn kunnen voelen enz. De Pokemon zijn hier de fictie maar als ze met elkaar vechten hebben ze wonden en worden zwak.. bijna dood. Waarom is dit anders als Team Rocket een dodelijke 50.000 volt bliksemstraal krijgt, in de rondte vliegt en van kilometers hoogte op stenen terechtkomt... dan nog niets hebben. Zo kun je een serie niet spannend maken, dus zo kan een serie NIET goed gevonden worden. Maak beter gezegd een cartoon. Daar komt pokemon meer in z'n recht.

legendejewelrypokémoncanal gebaseerd op videogameshape shifterport city animeanimal thief pokémon