• 9.382.523 stemmen

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Romantiek / Sciencefiction | 108 minuten

Genre: Romantiek / Sciencefiction

Geregisseerd door: Michel Gondry

Met onder meer: Jim Carrey, Kate Winslet en Kirsten Dunst

IMDb beoordeling: 8,3 (1.172.034)

Releasedatum: 16 september 2004

Plot Eternal Sunshine of the Spotless Mind

"You can erase someone from your mind. Getting them out of your heart is another story."

Joel (Jim Carrey) is er nogal van ondersteboven dat zijn vriendin Clementine (Kate Winslet) al haar herinneringen aan hun nogal tumultueuze relatie heeft laten wissen. Wanhopig neemt hij contact op met de uitvinder van het bewuste proces, Dr. Howard Mierzwiak (Tom Wilkinson), om zo Clementine uit zijn eigen geheugen te laten verwijderen. Maar als Joel's herinneringen aan Clementine langzaam beginnen te verdwijnen, begint hij zijn liefde voor haar opnieuw te ontdekken. Hij probeert uit alle macht het proces, dat zich diep in zijn hersenen voltrekt, tegen te gaan. Terwijl Dr. Mierzwiak en zijn crew hem najagen door zijn eigen herinneringen, wordt Joel meer en meer duidelijk dat hij Clementine niet uit zijn hoofd wil krijgen.

Tja, heb hem er ook al op aangesproken. Laat hem nog even doordoen en de mods vangen het wel op

Maar uhm, Grave ot Fireflies moet je zien, george of geen george

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Nog altijd voor mij de beste film van de laatste 5 jaar!

avatar van lazaroni_86

lazaroni_86

George heeft zeker geen ervaring met goeie films...

avatar van HiLL

HiLL

george schreef:

Dit vond ik de slechste film van Jim carrey

Jim Carrey is normaal mijn favoriete acteur,

Maar deze film is totaal waardeloos. 1 ster

Leg mij dat eens uit aub?

avatar van WB

WB

frosty schreef:
één van de betere films van 2004!

heerlijk verhaal met leuke effecten

En laten veel van die effecten nou echt geweldig tot stand gekomen zijn! Niet met de computer, maar gewoon met wat extra hulpmiddelen (een wazig raam achter Carrey als Winslett langzaamaan verdwijnt, Carrey die snel achter de camera langs rent om van plek te wisselen, om zo 2 rollen in die scène te spelen).

Briljant gewoon!

avatar van Wizz-art

Wizz-art

Wow!

Wat een film in 1 woord brilliant

ik ga hem zeker nog 1 keer kijken

om alles beter te begrijpen

avatar van harvester

harvester

Ik vind Carreu normaal niet mijn acoriete acteurm, maar dee film was wel de moeite waard. Had hem thus niet vast niet afgezien, want het begin is wat traag, maar later intrigeert de film toch

avatar van punkrockprincess

punkrockprincess

dit is echt een prachtfilm

hier laat jim carrey zien dat hij meer kan dan hersenloze humor...

had ik eerlijk gezegt niet verwacht...

en ik hou van de verschillende haarkleuren van kate winslet.

En het verhaal is zoooo prachtig...

echt 1 van men lievelingsfilms...

avatar van Doom

Doom

Nou, ik vond het niet echt veel deze film, viel me vies tegen.

Zie Jim Carrey liever in een goede comedy een beetje dom doen dan in zo'n film, maar ok dat is bijzaak.

Ik vond het verhaal opzich erg origineel bedacht, goede acteurs voor gecontracteerd maar tja, kan het niet echt uitleggen wrom het me niet beviel. Ik keek de film en vond het eigenlijk wel saai en niet interessant. Vond het ook niet leuk in beeld gebracht enzz, beetje teleurstellend.

En kom niet aan ik ben een jongen en drom vind je "Romantiek / Drama" niet mooi, das nie waar, vind ik namelijk wel erg mooi. Staat nie voor niets "A Walk To Remember" in me top 10

2 * voor het acteren, het idee... Maar het is niet mijn film!

avatar van Lee-john

Lee-john

oke ik heb de film gezien ik snap alles behalve de 2 verschillende ' ontmoetings' scene's op het strand tussen Carey en Winslet. Kan iemand mij dit uitleggen?

avatar van Remi

Remi

Lee-john schreef:

Eerst ontmoeten ze elkaar op het strand Dan worden hun geheugen voor elkaar gewist en dan ontmoeten ze elkaar weer in de trein

avatar van Thomasch

Thomasch

Ik heb een hekel aan Jim Carrey, behalve in Truman Show en deze film.

Geniale film, goed geacteerd. 4*

Als je deze film slecht vindt, heb je hem denk ik niet begrepen. Waarschijnlijk trekken de Jim "hallo ik speel een retart" Carrey-fans deze film slecht.

avatar van Dead01

Dead01

• 1979 stemmen

Thomasch schreef:

Ik heb een hekel aan Jim Carrey, behalve in Truman Show en deze film.

Geniale film, goed geacteerd. 4*

Zie hem graag bezig in bijna al zen films die ik al gezien heb en ik vond deze wel goed dus je uitdrukking klopt niet bij iedereen.

avatar van Thomasch

Thomasch

Natuurlijk niet _iedereen_, maar om de boodschap wat kracht bij te zetten generaliseer ik graag .

Maar daarnaast; ik had het over de Jim "hallo ik speel een retart" Carrey-fans. En dat ben jij dus niet, dus ging die opvatting ook niet over jou!

avatar van Dead01

Dead01

• 1979 stemmen

Das wel waar maar denk dat nie iedereen die hem graag retard rollen ziet deze soorten rollen niet graag ziet spelen.

Maar kom blijft goede film;-).

avatar van damon

damon

prachtige film, waarbij de puzzelstukjes in elkaar vallen

schitterende effecten en aandoenlijke karakters

ik had minpuntjes tijdens de film, maar die werden door de film zelf weggehaald zodat ik er helemaal niks op aan te merken heb 4,5*

avatar van willum

willum

Waanzinnige film, in het eerste half uur dacht ik, ok deze komt niet boven de 3 sterren, gewoon een aardig filmpje, waarbij je tegen het eind op je horloge zit te kijken. En na een half uur kwam er een verassende wending, en werd ik wat meer geboeid. Maar toen de scenes kwamen die erg op een droom begonnen te lijken, zoals bijvoorbeeld dat Jim iemand van achteren zag en hem wilde omdraaien en dat lukte niet, je bleef maar het achterhoofd zien, dat is zo herkenbaar voor mij als iets uit een droom. En zo ging het maar door met de vreemde effecten, ik vondt het geweldig. Op het einde, werd het zelfs nog beter vondt ik vanaf het moment dat hij uit het huis aan het strand wegliep en daarna weer terug kwam om een nieuwe herrinnering te maken, tot aan het bijzondere einde van bezinning, ok straks gaan we dingen aan elkaar zien waaraan we ons aan gaan ergeren.... ok ! Ik kon ik er geen genoeg meer van krijgen.
Ik doe het niet vaak maar deze geef ik 4,5 sterren. Hij is nog niet perfect, maar het scheelt erg weinig.
Gezien de gemixte reacties op deze site lijkt dit me wel een film waar je 'aan toe' moet zijn op het moment van kijken, anders komt hij misschien niet helemaal goed uit de verf. Als ik niet in de juiste mentale staat was geweest had deze film me misschien ook niet gegrepen.

willum schreef:

aan je stemmen te zien, moet deze dan niet op de derde plaats van je top 10 kome te staan. Maar het kan natuurlijk dat er iets anders achter zit, en dan moei ik mij er niet meer mee.

avatar van Badalamenti

Badalamenti

Origineel verhaal, sterke vertolkingen van Carrey en Winslet !

Er is echter één grote maar : je blijft bij deze film 108 minuten toeschouwer. De film pakt je niet, kruipt niet onder je vel........

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Mooi geschreven: I love Charlie Kauffman en goed geregisseerd ook.

De eerste serieuze rol van Jim Carrey!

Als dat geen mijlpaal in de filmgeschiedenis is.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Ik geloof dat Man on the Moon ook serieus is(niet gezien) en zijn rol in de Truman Show is ook niet alleen maar grappig!

avatar van Phoenix

Phoenix

En The Majestic...

donnie darko

ik ga hier misschien toch maar eens een goede bespreking bijplakken, het is tenslotte mijn nummer 1.

Alleen al het begin, de kennismaking tussen Clementine en Joel op de trein is zo leuk, zij die eigenlijk een total bitch lijkt. En dan de flashback en alles wat er gebeurd is, de ruzie en de ontmoeting in de winkel(ik denk dat ik zelden iemand zo verbaasd heb zien kijken als Joel in die scene). Geweldig!!

Dan het deel waarop hij naar het ziekenhuis gaat en het tapeje opneemt. Allemaal zeer mooi maar dan komt het meest memorabele uur denk ik in de geschiedenis van de film(voor mij dan toch). Het hele gereis door zijn herinneringen.

Het is allemaal zo mooi in beeld gezet. De scene waarinJoel schreeuwt dat hij het niet meer wilt is zo geweldig! echt kippenvel.

Dan nog het gedeelte waarinze vluchtten van de herinneringen. Ook zeer mooi en ook het moment waarop Kirsten Dunst de quote van ESOTSM voorleest, en je hen ziet rondlopen met schitterende achtergrondmuziek is heel mooi

Dan het moment waaropmary doorheeft dat ze eigenlijk al een relatie met hem heeft gehad en alle tapejes terugstuurt, en dan het moment waarop Joel en Clementine in de auto ernaar luisteren. Allemaal geweldig tot nu toe. En het wordt niet slechter want dan komt het moment waarop ze tegen elkaar zeggen in de hal dat ze terug een relatie willen beginnen, helemaal opnieuw. En dan het liedje van Beck, zo'n geweldig einde!!Voor mij het beste ooit!.

kortom, zoals iedereen al weet natuurlijk een dikke 5 sterren film.

PS: ook de scene in het huis is zeer mooi. zeker het moment waarop ze zegt: What if you stay this time? Zooo mooi!!

avatar van ikvoereendjes

ikvoereendjes

ik heb hem gister voor de 3e keer gekeken en ik ben nog steeds overtuigd dat het toch wel een van de beste films is van 2004. Ik heb niet de gevoelens bij elke scene als die knakker hierboven maar er sprongen wel een paar scene's uit.

Zoals diegene in dat huis inderdaad, die maakte wel een indruk op mij, maar ook de eerste scene waarin je nog niet weet waar je naar zit te kijken als je hem hoort denken

Ik was van beide acteurs al overtuigd van hun kunnen, kate winslet -> Holy Smoke, The Life of david gale..
En Jim Carrey -> man on the moon, The Truman show.

En nu al helemaal, de film wordt natuurlijk gedragen door het briljante verhaal, maar de acteurs zijn ook erg belangrijk en spelen erg goed.

ikvoereendjes schreef:

. Wat is een knakker?

avatar van sander183

sander183

Goede film, alleen het stuk dat hij met clementine wil ontsnappen aan het wissen is wel erg langdradig, en in principe gebeurd er niet zo heel veel in de film...

Maar dit alles zal wel komen omdat ik te hoge verwachtingen van deze film had...

avatar van patxxx

patxxx

ik heb deze film niet afgekeken, omdat ik het opeens langdradig vond worden en geen zin meer had om naar die vieze Jim Carrey te kijken.

ik vond dit dus geen goede film. ik vind het verhaal nogal onsamenhangend. zo in een keer duiken er personages op waarvan je geen idee hebt wat die met de hoofdpersoon te maken hebben.....

patxxx schreef:

ho, ik krijg stress van al die idiote besprekingen op de site soms, he, ik word daar misselijk van. Ik vind, als je de film niet hebt afgekeken, dan moet je ook geen stem geven.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Het einde is juist wondermooi!

avatar van JoeCabot

JoeCabot

In het begin is het wel een beetje zoeken, zeker als je net als ik een gewoon romantisch verhaaltje verwacht. Dan krijg je daar opeens een hoop science fiction/fantasy over je heen. Maar eenmaal als je alles doorhebt is de film wel erg goed!