Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)
Genre: Romantiek / Sciencefiction
Geregisseerd door: Michel Gondry
Met onder meer: Jim Carrey, Kate Winslet en Kirsten Dunst
8,3 (1.172.034)
Releasedatum: 16 september 2004
Bekijk via MUBI
Te zien in één bioscoop ()
Plot Eternal Sunshine of the Spotless Mind
"You can erase someone from your mind. Getting them out of your heart is another story."
Joel (Jim Carrey) is er nogal van ondersteboven dat zijn vriendin Clementine (Kate Winslet) al haar herinneringen aan hun nogal tumultueuze relatie heeft laten wissen. Wanhopig neemt hij contact op met de uitvinder van het bewuste proces, Dr. Howard Mierzwiak (Tom Wilkinson), om zo Clementine uit zijn eigen geheugen te laten verwijderen. Maar als Joel's herinneringen aan Clementine langzaam beginnen te verdwijnen, begint hij zijn liefde voor haar opnieuw te ontdekken. Hij probeert uit alle macht het proces, dat zich diep in zijn hersenen voltrekt, tegen te gaan. Terwijl Dr. Mierzwiak en zijn crew hem najagen door zijn eigen herinneringen, wordt Joel meer en meer duidelijk dat hij Clementine niet uit zijn hoofd wil krijgen.
- IMDb (8,3 / 1172034)
- Trailer (YouTube)
- Eternal Sunshine of the Spotless Mind (MusicMeter)
- Kijk op MUBI
Rob
Hollis
Frank
doncorleone
Dat wist ik (eerlijk waar) niet.
De sfeer is wel heel anders.
Maar dat is ook veel meer het werk van de regiseurs
Kaufman does it again! Bizar en humoristisch zoals altijd, met Carrey die weer eens een keer de show steelt. 4*
laine
ik vond de film ook GEWELDIG!!!!
ik moet hem nog een 2e keer kijken, want af en toe ging het wat snel en chaotisch.
en eindelijk geen irritante jim carrey!!!!!!
want wat had ik een hekel aan die vent.
maar sinds ik deze film gezien heb, ben ik van mening verandert.
verder, filmmuziek is niet altijd even sterk als je het beluisterd zonder de film erbij.
hij is vaak gecomponeert om de film mooier en sterker
over te laten komen....
*jolien*
ik vond hem een beetje saai. ik had er absoluut veel meer van verwacht!! 3.5 *
Pieter Montana
JIm Carrey en Kate Winslet:Schitterend
Ongetwijfeld de beste film van 2004
darkcity
Mooi verhaal, heel apart gedaan en wat een sterk acteerwerk, vond vooral Kate Winslet erg goed spelen maar soms vond ik de film te moeilijk te volgen maar ik denk dat je de film dan gewoon vaker moet zien, dan begrijp je hem ook beter.
Het einde was ook erg mooi en de muziek creeerde wel een soort magisch sfeertje, 3.5 ster.
savi_7
erg sterk verhaal, met jim carry in een goede rol en niet in een misselijke comedy rol. kate winslet speelt erg sterk ben niets anders gewend van haar, vooral het verandere van haar kleur is erg toepasselijk in deze film.
Leno
Het verhaal steekt goed in mekaar en de film is mooi gemaakt, toch deed het me weinig. Halverwege vond ik de film traag worden, wat beter werd tegen het einde. Echt kritiek heb ik er niet op, behalve dat ik 'm wat saai vond. Misschien was het allemaal wat te dramatisch voor me, vooral ook toen bleek dat dat die dokter een relatie had met Dunst' karakter.
Angrod_Pallanén
De scriptschrijver heeft toch een oscar gewonnen voor deze film? Is het script echt zo goed, ik lees er namelijk niet zo veel over...
BellaVita
Mooi film met een heel originele verhaal en een heel sterk akteerwerk. heel leuk en aparte film... 4*
Agony
- 1985 berichten
Heerlijke frisse film met een origineel (ietwat ongeloofwaardig... maar who cares) uitgangspunt. Prima acteerwerk van Carey, maar met name Winslet heeft me erg kunnen bekoren in deze film. Uitstekende rol!
Erg mooi: 4,5 sterren!
The One Ring
Die oscar was de meest terechte van het jaar. Helaas had ie geen beste film-nominatie. Die Kaufman is een genie. Ik ben nu wel een beetje fan van hem.
mafkeeskat
Dit is jim carrey's beste film eindelijk geen gekke bekken. Hij laat nu zien dat hij acteer talent heeft.
en daarom geef ik een dikke 5
en daarom geef ik een dikke 5
Carrey heeft zich al vaker gered zonder gekke bekken. The Truman Show bijvoorbeeld.
Madecineman (moderator films)
Goed acteerwerk, prachtige plaatjes en een verhaal over liefde. Wat wil een mens nog meer? Erg mooie film die nog dagenlang door m'n gedachte bleef ronddwalen 4,5*
Ras
Originele film, heeft mij aangenaam verrast aangezien ik vooraf geen informatie had ingewonnen.
Het verhaal wordt gelukkig niet zo belachelijk als dat van "Being John Malkovich" en Jim Carrey is dit keer geen hyperventilerende stuiterbal, ****.
Keutul
Leuk verhaal en goed geacteerd. Maar toch vind ik dat er veel saaie stukken tussen zitten. Daarom krijgt hij i.p.v 4 sterren 3,5
Redlop
...Maar toch vind ik dat er veel saaie stukken tussen zitten. Daarom krijgt hij i.p.v 4 sterren 3,5...
eh...???
Ik las ook eerst "4 sterren ipv 3.5", misschien is dat het RedLop ?
frosty
één van de betere films van 2004!
heerlijk verhaal met leuke effecten
Keutul
Ik las ook eerst "4 sterren ipv 3.5", misschien is dat het RedLop ?
Ik bedoel dat ik hem 4 sterren had gegeven als er niet van die saaie stukken tussen hadden gezeten. Daarom geef ik hem nu maar 3,5 sterren
Werwolf
Originele film met Jim Carrey in een bijzondere rol. Ik vind het een superfilm! Je voelt helemaal mee met Jim Carrey en ik kan me goed plaatsen in het hoofdpersoon. Alhoewel, zo verlegen ben ik ook weer niet...
Maar heerlijk die rustige momenten in de film, die je vooral in het begin veel zag.
Luke
Jim Carrey laat hier zien dat hij echt een goede acteur is!! Hij speelt voor sommigen een heel herkenbare rol! Het is ook een hele originele film, en zeer knap uitgewerkt! De cameravoering vond ik ook geweldig! Super film!!! 4*
Pkunk
Ik moet zeggen dat ik een gigantische kater had toen ik deze film keek. Maar ik denk dat ik het wel met mezelf eens ben als ik 4* geef
Jim Carrey laat weer eens zien dat hij een super acteur is. Nu alleen nog
The One Ring
Een paar dagen terug voor de tweede keer gezien. Bij herziening komt de film nog meer tot zijn recht. Vooral in gebeurtenissen voor de titel in beeld verschijnt vallen dan erg veel dingen op. Echt een film voor herziening dus.
george
Dit vond ik de slechste film van Jim carrey
Jim Carrey is normaal mijn favoriete acteur,
Maar deze film is totaal waardeloos. 1 ster
Redlop
Apart George dat je maar op een aantal films hebt gestemd maar dat daaronder dan wel Double Indemnity zit. Die je 0,5 * gegeven hebt net als Eternal Sunshine... Ook geef je Grave of the fireflies0,5.
Als die kennelijk in hetzelfde rijtje thuishoort moet ik die dan toch maar eens gaan zien.

'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' van Michel Gondry wordt vanavond uitgezonden op televisie

'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' gaat Netflix verlaten: 'Er is eigenlijk geen kritiek te bedenken'

Geroemde Michel Gondry-film 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' binnenkort weer te streamen

'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' van Michel Gondry vanavond op Paramount Network

O.J.: Made in America
Documentaire / Biografie, 2016