• 9.382.116 stemmen

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Romantiek / Sciencefiction | 108 minuten

Genre: Romantiek / Sciencefiction

Geregisseerd door: Michel Gondry

Met onder meer: Jim Carrey, Kate Winslet en Kirsten Dunst

IMDb beoordeling: 8,3 (1.171.965)

Releasedatum: 16 september 2004

Plot Eternal Sunshine of the Spotless Mind

"You can erase someone from your mind. Getting them out of your heart is another story."

Joel (Jim Carrey) is er nogal van ondersteboven dat zijn vriendin Clementine (Kate Winslet) al haar herinneringen aan hun nogal tumultueuze relatie heeft laten wissen. Wanhopig neemt hij contact op met de uitvinder van het bewuste proces, Dr. Howard Mierzwiak (Tom Wilkinson), om zo Clementine uit zijn eigen geheugen te laten verwijderen. Maar als Joel's herinneringen aan Clementine langzaam beginnen te verdwijnen, begint hij zijn liefde voor haar opnieuw te ontdekken. Hij probeert uit alle macht het proces, dat zich diep in zijn hersenen voltrekt, tegen te gaan. Terwijl Dr. Mierzwiak en zijn crew hem najagen door zijn eigen herinneringen, wordt Joel meer en meer duidelijk dat hij Clementine niet uit zijn hoofd wil krijgen.

avatar van puck

puck

Alastor schreef:

Ach, puck. Dat jij je niks bij Eraserhead kan voorstellen, wil nog niet zeggen dat ik dat niet kan...

Dat ik Eraserhead niet geloofwaardig vind betekent niet dat ik het een slechte film vind. Jij stelde daarentegen dat een film niet goed is als jij je er niks bij voor kan stellen. Dat is nogal een vreemde stelling als je een film als Eraserhead (een van de meeste vreemde films ooit, dat zullen vele mensen met me eens zijn) in je top 10 hebt staan.

Alastor schreef:

Daarbij, Eilajah Wood (of hoe die knakker ook mag heten) en Kate Winslet zijn het meest ridicule koppel dat ik in tijden in een film gezien heb.

Dat is natuurlijk iets heel anders dan miscasting. Ik heb in het 'echte leven' aardig wat ridicule koppels gezien.

avatar van Patrickvanschaik

Patrickvanschaik

• 2096 stemmen

Vindt Jim Carrey altijd wel goed maar in deze film totaal niet, Kirsten Dunst me favo actrice maakt nog wat goed dan, maar kan de film voor mij gevoel zeker geen voldoende geven! deze film is echt niks aan

avatar van (matthijs)

(matthijs)

Krijgt van mij 5* hoor!

avatar van Teskuh17

Teskuh17

Het verhaal interesseerde me eigenlijk geen bal. Ik snap niet dat mensen deze film Geniaal kunnen noemen, want dat vind ik totaal niet van deze film.

avatar van Don Gertus

Don Gertus

Patrickvanschaik schreef:

U zegt dus dat er nog wel iets goeds aan is, dus is het niet ultieme ruk en dus ook niet een 0,5, maar iets hogers.

avatar van Patrickvanschaik

Patrickvanschaik

• 2096 stemmen

Jah verhoog em ook naar een 2* had tegrof beoordeeld. snap niet dat jullie deze film een 5 kunne geven, maarja dat is jullie mening! Voor kirsten dunst dan een 2*

avatar van Jolaine

Jolaine

Drama / komedie van de onderste plank, we hebben echt niet genoten van deze film ... verhaal te ver gezocht, de film was chaotisch. Carey past niet zo in de film. Ik viel in slaap ... zegt genoeg zeker...

avatar van Jordy

Jordy

Jolaine schreef:

zegt genoeg zeker...

Jup, niet op jouw mening afgaan in de toekomst

avatar van puck

puck

Amen.

avatar van riezebosch

riezebosch

Peroonslijk vond ik het een fantastische film (vandaar ook de 5*). Zou het literatuur onder films willen noemen. Verhaal is vergezocht, maar niet minder geloofwaardig. Met name het stukje

"Is there any sort of risk of brain damage?"
- "Well, technically, the procedure itself is brain damage, but on a par with a night of heavy drinking. Nothing you'll miss."

De film geeft mooi aan hoe bijzonder het geheugen is, en dat het geen zin heeft dingen over te willen doen omdat je ze de volgende keer toch weer precies zo zou doen

Geweldig. De trailer die op pagina 1 genoemd wordt laat een soort reclame zien die helemaal niet in de film zit, en er is zelfs een website aan gewijd!

Ook geniaal zoals Patrick de identiteit van Joel probeert te stelen door hem na te doen. En hoe Joel tijdens de procedure in z'n geheugen nieuwe dingen aanmaakt zoals de gesprekken met de dokter, gewoon door ze te verzinnen. Eigenlijk gewoon teveel om op te noemen. Gewoon geniale film.

avatar van zoutzak

zoutzak

sprak me persoonlijk weinig aan, enigzins tegenvallend... 7/10

avatar van riezebosch

riezebosch

Waarom staat deze film met 398 stemmen en een gemiddelde van 3,91 niet in de top 250?

Te nieuw. Zoals vermeld staat bovenaan de top 250.

avatar van eviedivel

eviedivel

Geweldige film. Echt een must om te zien als je een Kauffman fan bent.

avatar van Reinbo

2e keer gezien en vind hem (zoals verwacht) beter. Van 3,5 naar 4. wellicht dat hij nog doorstoot naar 4,5 bij een derde herziening.

avatar van Denniswolt

Denniswolt

Niet vaak zo'n kxt film gezien zeg. Ik kijk echt super veel films, maar dit was echt slecht. Hij staat aangegeven als 4 sterren, maar dit vond ik dus echt niks.

0.5 dus.

Het is zou fijn als je dan ook even wat argumenten geeft

avatar van empirekees

empirekees

Winners Announced for 57th Annual Writers Guild Awards

LOS ANGELES and NEW YORK -- The Writers Guild of America, west and East announced the winners of the 57th Annual Writers Guild Awards for outstanding achievement in writing for the screen, television, and radio in gala ceremonies at The Hollywood Palladium in Los Angeles and the Pierre Hotel in New York on Saturday, February 19, 2005.

SCREEN WINNERS

ORIGINAL SCREENPLAY

Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Screenplay by Charlie Kaufman, Story by Charlie Kaufman & Michel Gondry & Pierre Bismuth, Focus Features

(Nu weet ik ook hoe serieus ik die club moet nemen. Dat script zit vol informatie gaten)

avatar van Menni

Menni

Hoewel je dit soort clubs natuurlijk nooit serieus moet nemen, zijn er misschien ook nog andere criteria dan volledig gebrek aan plotholes, waar je een script hoog op kunt waarderen.. Als er dan per se prijzen uitgedeeld moeten worden, prettig dan dat deze prachtige film toch ook nog een categorietje heeft gevonden.

avatar van tims

tims

Wat is dat toch de laatste tijd...al die geheugenfilms...

Memento

Butterfly effect

En nu Eternal Sunshine..

Of had ik dit al geschreven...???

avatar van friends

friends

Wie moet ik nu geloven DennisWolt of Reinbo.

Naar wat voor niveau films kijk je DennisWolt.

avatar van Don Gertus

Don Gertus

Ga niet uit van enkel de adviezen van één persoon, maar kijk naar meerdere mensen met een smaak die ongeveer gelijkwaardig is aan de Uwe.

avatar van Keezz

Keezz

Zeker, maar in dit geval toch gewoon Reinbo volgen

avatar van JP

JP

valt me op dat hier 0,5/1 sters beoordelingen zijn gegeven, zonder gegronde argumenten...

friends schreef:

Wie moet ik nu geloven DennisWolt of Reinbo.

Naar wat voor niveau films kijk je DennisWolt.

5* vooor the Jackal en National Treassure. Lijkt me duidelijk!

avatar van Ramon K

Ramon K

JP schreef:

Ik kan me best voorstellen dat mensen hier weinig mee kunnen. Een ingewikkeld maar bovenal onzinnig script (je met je ex verstoppen in de hoeken van je eigen geest, gaap!) dat resulteerde in een film die nergens kon overtuigen, vooral op emotioneel vlak niet. En dat terwijl verloren liefdes en dierbare herinneringen onderwerpen zijn die me meestal wel kunnen raken.

avatar van JP

JP

maar een beoordeling van 0.5/1 ster? Dan heb je er wel heel weinig kaas van gegeten...

avatar van eldorado

eldorado

tims schreef:

Wat is dat toch de laatste tijd...al die geheugenfilms...

Memento

Butterfly effect

En nu Eternal Sunshine..

Of had ik dit al geschreven...???

The I inside niet te vergeten............

avatar van eldorado

eldorado

Van Jim Carrey verwacht ik een wat "luchtigere"film.Dat is deze zeker niet.Weer zo'n film wel goed maar mede door de chaotische opzet en deprimerende sfeer middelmatig amusant.

eldorado schreef:

Het is inderdaad meer een mindgame dan een luchtige komedie. Gelukkig maar wat mij betreft. Charlie Kaufman RULEZ!