Genre: Komedie / Romantiek
Met onder meer: Ben Stiller, Jenna Elfman en Edward Norton
Gesproken taal: Hebreeuws, Engels en Spaans
Releasedatum: 24 augustus 2000
Plot Keeping the Faith
"If you have to believe in something, you may as well believe in love."
Een priester (Norton) en een rabbijn (Stiller) zijn al van jongs af aan goede vrienden. Als hun jeugdvriendin ineens te voorschijn komt worden ze allebei verliefd op haar. Gezien hun beroep en hun vriendschap levert dit nogal wat problemen op.
Rabbi Jake Schram
Bonnie Rose
Ali Decker
Rachel Rose
Jordy
Ik ben misschien een beetje bevooroordeeld, aangezien ik een enorme Edward Norton fan ben, maar ik vond het een hele leuke film. Het uitgangspunt is grappig, er wordt zeer goed geacteerd, en de film is af en toe erg grappig, en af en toe erg ontroerend. Het is een beetje jammer dat de film net iets te lang doorgaat, en daardoor wat langdradig wordt. Maar toch, 3 en een halve ster.
Etienne U
Best lache film.........THA GODSQUAD in tha house =]............leuk geacteerd en er zitten stukken in die echt goed zijn............Mister Norton die rainman na doet was echt goed..........gewoon een leuke vermakelijke film 3,5 ster
iman
ik dacht eerst dat het een slechte film zou zijn....maar hij is echt heel heel erg leuk en inderdaad die rainman scene is GGGGOOEEDDD!!!....4 sterren
aburefan
leuker dan ik gedacht had maar idd naar het einde toe iets te langdradig
Armin
Viel mij een beetje tegen. Niet slecht, maar toch wel redelijk standaard werkje. ***
Macmanus
Matig,
het is allemaal erg standaard man woord verliefd op goeie vriendin, goeie vriend ook, maar wat dan o jheee de een is ook nog eens rabbi en de ander preister potjandorie wat gebeurt er nu voor allemaal leuks
Nou dat leuks bleef echter uit.
Je kunt over geloof toch redelijke grappen maken dacht ik zo, maar in deze film komen ze niet aan bot.
Edward Norton speelt wel aardig niet bijzonder leuk of goed, Ben Stiller vind ik nooit echt leuk en hier ook weer niet.
De "ster" uit deze film is Jenna Elfman, ze speelt erg leuk en maakt nog een klein beetje van de film.
Ik hoop dat Edward Norton uit het komedie genre blijft, dat is niet zijn goeie kant zullen we maar zeggen.
2 sterren waarschijnlijk omdat ik toch een beetje fan ben van Edward Norton en omdat ik nu ook een beetje verliefd ben op Jenna Elfman
renske
Oei, wat matig inderdaad. Ik dacht nog bij het begin: heee! een liedje van Tom Waits, dat begint goed. Het 'goede' is gebleven bij nog een leuk liedje, van Elliot Smith ditmaal, en dat was het zo'n beetje. Jenna Elfman is in Dharma & Greg (komedieserie) tien keer leuker, Stiller is in There's Something About Mary zes keer leuker en Norton is niet leuk maar serieus. Serieus kan heel grappig zijn maar niet in deze film. Het enige wat ik wel leuk vond was de Karaoke-jongen die perfect uit de maat kon zingen. En Anne Bancroft is altijd fijn om weer eens te zien.
Lekker luchtig filmpje waar je gewoon niet zo veel bij na moet denken, maar gewoon van moet genieten. 3*
mister blonde
ik ben echt allergisch voor romantische komedies. dit was dan ook nog een hele zwakke. elfmann was dramatisch in haar rol. 1,5 voor de muziek van waits en stiller die aardig op dreef was...
empirekees
Aardig leuke film, vooral het verhaal was wel vrij orgineel aangekleed.
Gaat Norton nog een nieuwe film regisseren?
jassonn
Leuke film,ik had iets te veel EO invloeden verwacht maar dat veel allemaal mee,voor de rest was het een vlot en luchtig verhaal. 3.5 ster.
NERD
Sympathiek filmpje, leuke rollen en vooral de menier waarop de personages met elkaar omgaan kwam op mij vaak erg realistisch over, niet over gedramatiseerd of iets dergelijks.
Mooie vrouw trouwens met een leuke rol die Jenna Elfman.
3 sterren.
tess
Macmanus schreef:
Ik vond het in deze film een heel goed 'grapgehalte' over het geloof. De meeste zgn. 'leuke grappen' hierover zijn vaak nogal grof of gewoon beledigend.
Ik vond het verder een leuke film!
JdeB
Macmanus schreef:
Ik vond het verder een leuke film!
nou nou nou grof en beledigend was het nou ook weer niet....als je een beetje relativeringsvermogen hebt kun je zien dat deze grappen met een vette knipoog zijn benaderd....
Verder heb je gelijk met het feit dat het een leuke film is....standaard, maar leuk..3*
Purmerend
Aardige film, een paar leuke grappen, maar hij duurde naar mijn idee net een kwartier te lang. Het acteren was top! 3*
Chainsaw
Geweldig begin, maar jammer genoeg zakt Keeping the Faith later wat in als het geheel meer drama, romantiek en moraal krijgt. Wat dat betreft had het allemaal wel een stuk grappiger gemogen. Stiller, Elfman en met name Norton doen het prima, alleen is het erg jammer dat de film te lang doorgaat. Het hoogtepunt was toch duidelijk aan het begin.
salvatore
- 1937 berichten
Onderhoudende komedie die het bij niet in slaagt om boven de middelmaat uit te komen. Ben ook niet echt een fan van Jenna Elfman.
Had op één stuk maar gelachen en dat was als norton rain man na gaat doen. Prachtig.
Maar dat was het dan ook wel.
Vond het ook wat jammer dat stiller met Jenna er vandoor ging want had veel meer sympathie voor norton. But that's the way it is!
Sjan
Weinig origineel, voorspelbaar en te lang. Toch blijft de film om een duistere reden wel redelijk leuk om te volgen. Acteerwerk is prima, maar die Elfman vond ik een beetje overdreven en niet echt overtuigend. 2.5*
Bloompje
het nummer van Eliott Smith zorgde toch wel voor een hoogtepunt in deze film.
alexis
zeker een grappige film, met een aardige multireligieuze context. goed geacteerd en een van de spaarzame filmrollen van jenna elfman! **** 1/2
soom
Ben Stiller en Edward Norton zijn als komisch duo goed op dreef. Net als Jim Carrey en Jeff Daniels, is het jammer, dat ze geen andere films meer hebben gedaan. Keeping the Faith is een heerlijke romantische film. Heel mooi uitgewerkt door Edward Norton. Mede door de goede finishing touch die Jenna Elfman eraan geeft, is dit zeker wel een hit.
Lotteke
Vond het een leuk filmpje. Misschien net iets te lang, maar het heeft me toch weten te boeien. Leuk om Norton eens in zo'n rol te zien, ook dat kan hij, zie hem persoonlijk alleen liever in films a la american history X of fightclub, Stiller viel mij ietwat tegen, heb hem wel eens veel grappiger en sterker uit de hoek zien komen, maar slecht was hij niet en Elfman heeft mij zeer positief verrast, wat een leuke meid is dat.
Het verhaal, de muziek, maar zeker de acteurs brengen het voor mij tot tot 3*.
kArIzMa_TuRk
wel een leuke film voor een keer. Jenna wou gewoon gepakt worden door bijde heren. Na lang nadenken bleef ze toch bij Stiller
leuk voor een avondje ***
Lola3
Een film met een saai plot en enkel een goede acteerprestatie van Edward Norton. Enkele leuke momenten bijvoorbeeld als de rabbi en de pastoor tesamen op pad gaan en de meeste kennen.De humor was er soms ook wel, maar meestal niet geslaagd. Ik vind het erg jammer dat ik deze film zo weinig kan geven ten eerste omdat hij geregisseerd is door mijn lievelingsacteur en ten tweede omdat hij het deed ter ere van zijn vader, Robbin Norton, jammer...
1,5
matthijs_013
Waardeloze film. Kon me geen moment boeien. Helaas nog afgezien ook.
nummervlinder
Hij viel mee, maar ik was toch wel blij dat hij gedaan was. Hoewel er momenten waren, dat hij goed wegkijkt, dat je denkt, wow ben ik al een uur aan het kijken? Dus, 2.5*

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

25th Hour
Misdaad / Drama, 2002