Genre: Avontuur / Drama
Speelduur: 163 minuten / 196 minuten (director's cut)
Verenigde Staten / Malta / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Wolfgang Petersen
Met onder meer: Brad Pitt, Eric Bana en Orlando Bloom
Releasedatum: 13 mei 2004
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Plot Troy
"For passion. For honor. For destiny. For victory. For love."
Het is 1193 voor Christus. Paris, de prins van Troje, wordt verliefd op Helena, koningin van Sparta, en Helena gaat met hem mee naar Troje, zonder dat haar echtgenoot -koning Menelaos- dat weet. Dit zorgt er voor dat beide koninkrijken in oorlog met elkaar raken. Rond de stad Troje wordt op bloedige wijze met elkaar gevochten. Achilles was de grootste held bij de Grieken, terwijl Hector, de oudste zoon van de koning van Troje, de hoop van de inwoners van zijn stad was.
Achilles
Priam
Briseis
Andromache
davidov
mwa ook voor de "knappe jonge prins" rol is hij gecast lijkt mij
neo
Actie viel er niet te bespeuren en de nochtans mooie soundtrack -die verdacht veel op 'The Passion' leek
Ja zo ken ik er ook nog wel 100
jassonn
De film zojuist gezien en vond er niet zo veel aan.
Het verhaaltje was erg mager en het acteerwerk niet geweldig.De massa-scene's waren ook niet om over naar huis te schrijven net zoals de muziek,in zoverre je van muziek kon spreken.
En dan te bedenken dat een kaartje maar liefst €10,- moest kosten
(gelukkig had ik een kortingsbon
).Vond de film ook te lang duren om de hele tijd te boeien.Ik Kom hierbij uit op een magere 5 = 2,5*.
Jammer,want ik had er meer van verwacht.
Hadden jullie trouwens ook voor dat de film begon zo'n bericht dat je niet in de bioscoop mocht filmen of fotograferen?(niet dat ik dat zou doen).Dat had ik nog niet eerder gezien.
En dan te bedenken dat een kaartje maar liefst €10,- moest kosten :O
Tuschinski?
John Doe
Zal er voor een 5-waardering niet 'heel erg..' voor je uitspraak moeten.
morpheus
Ja in pathe schouwburgplein in iedergeval ook, zal wel voor alle pathe bioscopen gelden. Het was trouwens een orgineel amerikaans bericht van hun stichting Brein dus het had weinig strafrechtelijke waarde.
En dan te bedenken dat een kaartje maar liefst €10,- moest kosten :O
Nee ,gewoon de bioscoop hier in Zwolle.Was hij bij jou goedkoper dan?
Phoenix
Sja...
Verkrachting van het verhaal hoor ik meteen van omstanders. Gelukkig voor de film ken ik het "origineel" (liever gezegd, 1 van de VELE versies) niet. Nou ja, de achillespees en het paard natuurlijk wel. Snap dan ook best dat dat er in moet worden verwerkt en dat de regisseur terecht aanneemt dat daar verder geen nadere uitleg voor nodig is.
Aaaanyway... Pitt zet Achilles naar mijn mening perfect neer, Hector imponeerde wat minder, om van Paris nog maar te zwijgen (wat gelukkig te bedoeling was, ookal was Bloom niet best natuurlijk, die Legolas-image zal hem nog eens parten kunnen gaan spelen). Diane Kruger doet ook niets beters dan mooi wezen en zielig kijken.
Niks goeds dan (behalve Pitt)? Jazeker wel! 2 prachtige veldslagen bij nachte (die van overdag misten duidelijk de ziel die je in LotR wel ziet terugkomen), een superspannende en mooi gefilmde confrontatie (nee, niet die tussen Paris en Menelaos), decor, kostuums, uitrusting: prima.
Odysseus sprak de meest zinvolle volzinnen (die moet ik onthouden
) wat toch wel een verdienste is van Sean Bean die, ondanks weinig schermtijd, een geloofwaardige (voorzover ik daarover kan oordelen) Odysseus neer zet.
Dialogen vielen me nog mee. Het is en blijft een mythe en daar mag best wel wat "gezeurd" worden ookal kan je natuurlijk overdrijven: "Je wordt mooier met elke maan"
Maar dan die muziek! MWOARGGH! Wat erg! En dan te bedenken dat de originele score werd afgedankt. Slechter als dit moet toch niet kunnen, zou je denken.
Al met al op-en-top vermaak maar uit angst voor afwaardering wacht ik even met het opnieuw kijken. 3,5*
Sjoerd
Tja wat zal ik zeggen... Erg magertjes allemaal.
- De acteurs zijn bijna allemaal erg matig, Achilles, Priamos en Agamemnon worden wel redelijk overtuigend neergezet, maar de rest was heel erg matig.
- Van die lekkere houten-klaas dialogen soms, BLEUGH... (zoals het moment dat Hector en Achilles met elkaar praten en Achilles zegt: "today is too soon for killing princes"). Soms heb je gewoon het idee dat ze alles staan op te lezen.
- Die muziek, jemig wat een takkeherrie. Schel en heel erg cliche.
- Actiescenes met Pitt erg goed... Steken echter schril af tegen sommige andere actiescenes (zonder Pitt) die er domweg kneuterig uitzien.
- Exploding Haystacks??? Whats the f*** is up with that???
- 3 Romances, waarvan er maar 1 van belang is. Die van Achilles en zijn liefje was nog redelijk de moeite, maar dat van Hector sloeg helemaal de plank mis, vond ik. De actrice die Hectors vrouw speelde mag ook hard eens acteerlessen nemen, jemig zeg...
- Verdraaiing van het verhaal en compleet overbodig maken van het hele verhaal rond de Achilleshiel. Duidelijk geval van jammer...
Kreeg sterk de indruk dat ons aller Wolgang dacht: Wat Ridley met Gladiator kon, kan ik met Troy ook... Nou sorry Wolfgang, NOT...!
Was het dan allemaal slecht? nee, dat nou ook weer niet... Best aardig om te zien allemaal en die veldslagen waren bij vlagen best goed... Maar het was het gewoon allemaal NET niet. Daarom een hele krappe 2,5*. Bij herziening waarschijnlijk lager.
ThaMovieVoter
Zoals je ziet had men niet echt het geduld om even te w8ten tot er een vast staande theorie is gekomen over de Trojaanse oorlogen.
Het is nog geeneens bewezen dat het zo is gegaan, zo zie je maar; tegenwoordig draait alles om het maken van geld, geld, en nog meer geld...
Zou zonde zijn voor deze film als uiteindelijk blijkt dat het allemaal bullshit zou zijn, maar dan is het geld inmiddels al in het laatje, zoals Titanic...
Films worden niet meer gemaakt met liefde en passie zoals vroeger, tegenwoordig is er een lopende band die allerlei overdreven, niets toerijkende troep creëert, kijk bijv. naar LXG en Bad Boys 2, walgelijk!
Uiteraard zijn er uitzonderingen, Lotr bijv. een fantastische epos, Gladiator etc.
Deze week ga ik deze film bezoeken, lijkt me een voortreffelijke film, hopelijk is dat ook zo...
Sjoerd
Hoezo vaststaande theorie...? Deze film is gewoon gebaseerd op De Ilias van Homerus (dat ze zich daar vervolgens niet aan houden is een tweede).
Sjoerd schreef:
Dat had ik ook,kwam allemaal erg"ingestudeerd" en onnatuurlijk over.
Inderdaad vrijdag Gladiator nog eens op tv gezien en daar kan Troy echt niet aan tippen.
blaataap
Het was een erg mooie film, beter dan ik verwacht had. Een ding is me nog niet helemaal duidelijk.Als Hector gedood is worden zijn oren er dan ook afgesneden door achilles?
T.O.
In de film heb ik het niet gezien in ieder geval.
Over de andere reacties: ik moet zeggen dat ik de mening deel over de matige muziek en slappe dialogen, zeker nadat ik Gladiator weer eens zag eergisteren. Misschien dat ik nog wel in ben voor een half puntje aftrek.
En wat een opmerkelijk bericht van Bloom eigenlijk, mocht het waar zijn tenminste.
John Doe
Nee ,gewoon de bioscoop hier in Zwolle.Was hij bij jou goedkoper dan?
Ja, maar ik was in de Metro van Purmerend, een vriend in Pathe City was trouwens ook 8.50 kwijt. Wel iets duurder iig omdat de film langer is. Omdat het een Metro was had ik niet die camera waarschuwing zoals Morpheus zei.
John Doe
In de film heb ik het niet gezien in ieder geval.
gaborroos
ik ben er gisteren heen geweest en ik vind het een van de betere films van dit jaar
heb hem beoordeeld met 5*
tevens wilde ik wel kwijt dat de arcaplex in spijkenisse wel zijn airco's na mag kijken iedereen kwam er bezweet ui het was daar echt sterves warm
maar dat mag de pret van de film zeker niet drukken!!!!!!
davidov
als dit 1 van de beste films is van het jaar dan houd ik mijn hart vast voor wat er nog te komen staat
Tarantino
ernstig geromantiseerd filmpje... doch wel onderhoudend.
leuke fout in de ondertiteling trouwens in de bios, 'Aries' ipv Ares...
die Ares, wat een Arie he!
Bloompje
grapig stukje op imdb gevonden:
Brad Pitt and Eric Bana both did their own fighting scenes. They also made an agreement that they would pay for every hit they accidentally made. The costs were $50 for a lighter blow and $100 for a hard blow. Brad Pitt ended up paying $750 to Eric Bana, who didn't have to pay Brad Pitt anything.
ik vond Eric Bana veel meer overtuigen dan Brad, bovenstaande bewijst dat een beetje...
Wat_Jij_Wil
Dit is zo een geval dat van twee kanten bekeken kan worden. Bekijk het van de ene kant en het bewijs is (een beetje) geleverd, bekijk het van de andere en je hebt jouw (waarschijnlijke) visie. Stuur je hersenspinsels van de ene naar de andere kant en voila, je antwoord helemaal zelf bedacht! Pluimpje...
Bloompje
omdat Eric Bana beter was in de stunts en daardoor beter acteerde?
jassonn
Hij speelt Odysseus.Kijk op IMDB voor de volledige cast en hun rollen.

Brad Pitt komt naar Netflix met geliefde historische dramafilm 'Troy'

Orlando Bloom wil rol in 'Troy' het liefst uit zijn geheugen wissen: 'Ik wilde die film niet maken. Ik wilde dat personage niet spelen'

Gladiator

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006

Chi Bi Part II: Jue Zhan Tian Xia
Actie / Avontuur, 2009
broer of zus relatieoverspelmythologiebeautytrojan war braverywallfraudehostilityepischzwaardgevechtslagveldhistorical fictionoude wereldbased on song, poem or rhymepyre ancient greecepeplumtrojan horsetrojanbronze agesparta greecehelen of troyhomer's iliadtroymuscular menships loose adaptationsword and sandalhelmet