Genre: Actie / Misdaad
Geregisseerd door: Jan Kounen
Met onder meer: Vincent Cassel, Tchéky Karyo en Monica Bellucci
Gesproken taal: Engels, Frans en Spaans
Plot Dobermann
De charismatische crimineel Dobermann leidt een bende van brute misdadigers. Na een ingewikkelde bankoverval worden zij door de politie van Parijs achterna gezeten. De jacht wordt geleid door de sadistische agent Christini, die slechts één doel heeft: koste wat kost Dobermann pakken.
Yann Le Pentrec aka Dobermann
Inspecteur Sauveur Cristini
Nathalie
Jean-Claude Ayache, dit "Moustique"
Le mac
Manu
Inspecteur Baumann
Inspecteur Lefèvre
Elie Frossard dit l'Abbé
Kreeg de dvd gister binnen. Ben wel benieuwd wat ik er nu van vind...
Safri
Ja, ik denk er nog met weemoed aan terug. Eigenlijk wel een beetje de enige in zijn soort vind ik, qua gefliptheid.
rinus
het is al weer enkele jaren geleden dat ik deze film heb gezien, maar vond hem echt geniaal. Ga hem zeker weer een keer kijken!!
cardura
heb deze film gehuurd om eens lekker Monica Bellucci te bekijken maar het is daarvoor echt een DIKKE AFRADER. Bellucci komt weinig in beeld en als Monica in beeld komt is het in het donker of heeft ze een masker op....... jammer
Safri
Kijk bij voorkeur lekker naar Bellucci in Irreversible (buiten de bewuste scene om dan) of L'appartement.
cardura
Safri, dan kan ik je Malena wel aanraden. Ze lacht niet of weinig in de film maar we krijgen wel een naakte Bellucci voorgeschoteld!!!!!
Majestykn
Prachtige en zeer geweldadige actiefilm van Franse bodem!!! A must see voor licht gestoorden!!!
Nomak
Supergeflipt en brutaal, zo moet een actiefilm zijn. Ik weet nog dat ik deze gehuurd had en hem meteen 2 keer achter mekaar keek en de dag erna nog eens. Zoiets doe ik normaal gezien niet.
4,5 sterren
Ozarklynch
Bienvenue dans le chaos, fluistert een duistere stem aan het begin van Dobermanns' making of.
Oftewel, hoe één zinnetje de hele lading van een film kan dekken.
Beetje moe, en lig je half in te dommelen op de bank ? Geen probleem, Dobermann schudt je wel wakker. Voor je het in de gaten hebt zit je kaarsrecht met wijd opengesperde ogen te genieten van de grootste nonsens. Pompende beats, flitsende editing en geschift camerawerk (al eens een cameraman met een valhelm op zien draaien
?), vermengen zich tot een adrenaline cocktail die zelfs na de aftiteling nog even blijft doorwerken.
Blijf het een leuk genre vinden, over-the-top action met een flinke scheut comedy. Kijk maar naar Bernie, Fudoh, C'est Arrivé ... of Kounens' short vibroboy. Stuk voor stuk films die garant staan voor een avondje ongegeneerd dijenkletsen. Enige voorwaarden zijn een sterke cast die zich volledig laat gaan, en een creatieve regisseur die de juiste produktiemaatschappij aan de haak heeft geslagen (lees; eentje die geen regeltjes oplegt).
Kounen heeft me met z'n shorts en nu ook met Dobermann nog niet teleurgesteld. Kan er dan ook met de pet niet bij dat Blueberry zo'n draak moet zijn. Tijdens filmschaarste tegen beter weten in toch maar eens proberen
shapeshifter
WAT JE PRACHTIG NOEMT de verhaallijn is simpel en word niet uitgewerkt en de actie valt erg tegen en geweldadig zijn ze ook niet
ga maar es hard target kijken da is actie
shapeshifter
Nee dacht het niet!
ga nou es hard target kijken veel harder en er zit teminste verhaal in of people under the stairs ook zon mooie film nooit van gehoort zeker dan krijg je dit
Mavuba
Haha wat een film!! helemaal onvoorspelbaar in bewegingen of acties en zo psycho als wat.. leuke film die ik nu ook in bezit heb! 3,5 ster.
brucecampbell
Heerlijke over-the-top film die uiterst gewelddadig is met prettig gestoorde rollen van Cassel en vooral Karyo!
Een 4,5
PaulieWalnuts
WAT JE PRACHTIG NOEMT de verhaallijn is simpel en word niet uitgewerkt
Er gebeurt inderdaad geen reet. Wat een saaie film. Zowat de hele tweede helft speelt zich alleen maar in die obscure club af. Aanvankelijk leek het nog wel een goede film te worden vond ik.
Bas I.
Geweldige film vanwege de geweldige prestaties van Cassel en Karyo, hoewel de andere criminelen ook lekker op dreef zijn. Het gaafst van allemaal vond ik nog THE PRIEST. Geniaal personage, jammer dat hij niet verder wordt uitgewerkt. Is die DVD nog ergens te krijgen?
Icer
Film die genoemd wordt met Total Western, die ik toch aanmerkelijk beter vond.
Naar mijn smaak te veel in het donker gefilmd, te harde muziek en te veel irritant flitslicht.
De scenes in de discotheek vond ik niks.
De ranzige figuren in de film maken veel goed.
sinterklaas
Jezus he,
deze film leek me nou echt geweldig maar dan zijn er weer 2 problemen: Hij is niet in Nederland te krijgen (Welke film nou wel?) en op de Engelse site is ie echt tyfus-duur. (Op Play.com 65 EURO!!!!! halloooo, zijn we der nog?
Weer erg jammer.
Nomak
Een aantal jaar geleden had ik hem nog zien liggen in Amsterdam. 30 of 35 gulden dacht ik. Daar heb ik echt vreselijk spijt van dat ik hem toen heb laten liggen.
sinterklaas
Maar hopen dat play.com naderhand eens die prijs stevig gaat verlagen.
Dobermann is toch wel eens in Nederland uitgebracht door A-film?
Nomak
Blijkbaar is die inderdaad al eens door A-film uitgebracht in Nederland.
Wat houd hun tegen om die gewoon opnieuw uit te brengen? Er is toch wel vraag naar lijkt me.
Respekked
Vond het allemaal wat onverzorgd en als vlugwerk overkomen. Hoewel de kwaliteit van mijn pindakaas nou niet bepaald Calvé was, had ik niet het idee dat het daar helemaal aan lag. Verder is Dobermann qua over-the-top-heid al kilometers in gehaald door recenter werk. Karyo is in het algemeen al een sterke badguy, maar in de vorm van coke-snuivende, moeder-dodende, baby-gooiende en penis-afknallende politieman (!!!) is hij geniaal!
Voldoendetje, waarvan een groot deel op conto van Karyo komt!
Zandkuiken
Dikke tegenvaller. 't Grootste probleem is dat ik Dobermann nergens maar dan ook nergens grappig vind, hoewel ik dat door de vergelijkingen met C'est Arrivé Près De Chez Vous toch wel verwacht had.
En voor de rest kan deze prent me ook al niet bekoren: de actiescènes boeien me niet en 't lijkt allemaal zo over the top dat het wel grappig bedoeld moet zijn, maar bij mij werkte het dus voor geen meter.
Nochtans sterke rollen van Vincent Cassel en vooral Tchéky Karyo, die beiden barsten van het charisma. Bellucci en Duris daarentegen zijn hier te dwaas voor woorden.
Naarmate de film vorderde, begon ik er toch wat meer in te komen en de muziek bracht de zaken ook wat onder stoom. Erg slecht zou ik het dus niet noemen, maar waar was die humor?
Pastichio Rocker
Wat een domme recensie. Alsof elke Reservoir Dogs-kloon ook maar gelijk grappig moet zijn. Zie jij ergens het tagje 'komedie' staan? Nochtans vond ik twee brandende ME'rs die vanwege een explosie uit de dancing gelanceerd worden erg op de lach-
spieren werken. Fuck the police yo! En wat dit verder met C'est Arrivé Près De Chez Vous te maken heeft? Behalve dat het beiden Franse films zijn, geen zak.
Zandkuiken
Ach man, lees toch eerst eens wat er staat ipv te blaffen. Dobermann werd hier vergeleken met C'est Arrivé Près De Chez Vous, waarna ik 'm dan maar eens ben gaan kijken.
'k Vind deze film ook helemaal niet grappig, maar velen hier wel en dus ging ik er van uit dat er wat te lachen ging vallen. Als je de dialogen hoort, heb je overigens ook gelijk in de smiezen dat het de bedoeling van de regisseur is om er het komedie-element in te steken, maar bij mij werkt het niet.
Vraag me eigenlijk af waarom ik reageer want 't is duidelijk dat jij toch zomaar wat roept om de interessante uit te hangen.
Pastichio Rocker
Zoals je aan mijn reply kunt zien heb ik de film ook gezien, dus ik zit hier niet alleen om de interessante uit te hangen, maar ook om users zoals jij op hun numm.. plaats te zetten en daar waar nodig is te verbeteren. Bovendien laat ik duidelijk blijken het oneens te zijn met jouw schrijfsels. Maar de film heeft mijns inziens nog steeds geen zak te maken met C'est Arrivé Près De Chez Vous. Maar goed, zodra het in een andere taal dan Engels is hebben sommige users de neiging om alles over één kam te scheren.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

La Haine