Genre: Actie / Misdaad
Geregisseerd door: Jan Kounen
Met onder meer: Vincent Cassel, Tchéky Karyo en Monica Bellucci
Gesproken taal: Engels, Frans en Spaans
Plot Dobermann
De charismatische crimineel Dobermann leidt een bende van brute misdadigers. Na een ingewikkelde bankoverval worden zij door de politie van Parijs achterna gezeten. De jacht wordt geleid door de sadistische agent Christini, die slechts één doel heeft: koste wat kost Dobermann pakken.
Yann Le Pentrec aka Dobermann
Inspecteur Sauveur Cristini
Nathalie
Jean-Claude Ayache, dit "Moustique"
Le mac
Manu
Inspecteur Baumann
Inspecteur Lefèvre
Elie Frossard dit l'Abbé
Nomak
Dobermann is ook niet grappig bedoeld, dus het is niet juist om de film daarop af te breken.
Pastichio Rocker
C'est Arrivé is een Belgische film ...
En Frans gesproken, net zoals Dobermann. Maar daar houdt de vergelijking ook wel op.
Zandkuiken
Zoals je aan mijn reply kunt zien heb ik de film ook gezien, dus ik zit hier niet alleen om de interessante uit te hangen, maar ook om users zoals jij op hun numm.. plaats te zetten en daar waar nodig is te verbeteren. Bovendien laat ik duidelijk blijken het oneens te zijn met jouw schrijfsels. Maar de film heeft mijns inziens nog steeds geen zak te maken met C'est Arrivé Près De Chez Vous. Maar goed, zodra het in een andere taal dan Engels is hebben sommige users de neiging om alles over één kam te scheren.
Wel, je slaagt er alvast in om op mijn zenuwen te werken
. Nogmaals: IK zeg toch ook niet dat deze film iets te zien heeft met C'est Arrivé? Die film werd aangehaald door een andere user, en daardoor ben ik op zoek gegaan naar Dobermann.
En Nomak, ik kan alleen constateren dat ik niet van deze film heb genoten. Of ie nu als komedie bedoeld is of niet, 'k vind het een vervelende prent.
'k Heb zo'n beetje de indruk dat als je een film niet goed vindt, bepaalde users hier wakker worden en maar wat beginnen te roepen: Pastichio Rocker, waar haal je het eigenlijk dat ik alles dat niet in het Engels is, over dezelfde kam scheer? Op wat slaat dit in godsnaam in deze discussie? Ik kan heus wel verdragen dat iemand het niet eens is met mij, maar reageer dan op wat ik zeg ipv klinkklare nonsens uit te brallen.
Pastichio Rocker
Ik zeg toch ook niet dat JIJ diegene was die de vergelijking maakte? En graag een beetje beschaafd blijven, brutale vlegel.
Zandkuiken
Ah oké, dus je reageert op mijn bericht maar in feite richt je u tot compleet andere mensen. Nee maar, 't is dat ik het weet he. Trouwens goed dat we er u bij hebben voor als er iemand moet verbeterd worden, zoals je zelf zegt. Stel u nu eens voor hoe het hier uit de hand zou kunnen lopen mocht jij geen oogje in het zeil houden.
Pastichio Rocker
Neen, in eerste instantie reageerde ik op uw bericht, waarna u mij duidelijk maakte dat de vergelijking van iemand anders kwam. Daarop vestigde ik mijn aandacht inzake deze nieuw verwonnen informatie op deze andere gebruikers.
Erwinner
Gelieve het hier bij te laten, anders wordt het volkomen abject
Moet deze film nog steeds een keer op de kop tikken btw.
Film die echt onnavolgbaar slecht begon, stond echt op het punt hem af te zetten. Wat een chaotische rommel, sloeg nergens op, acteerwerk was niet te geloven zo triest en de montage en camera deden me nog het meest denken aan amateuristisch werk als Evil Dead.
Gelukkig daarna toch nog verder gegaan want er zitten wel spaarzaam geinige stukjes in granaat in helm, gooien van baby, 'close shave'
Verhaal en dialogen zijn uiteraard al helemaal te verwaarlozen, maar als de shootout eenmaal begint is het al een stukje vermakelijker. Mede ook door Karyo. Hadden ze beter meteen mee kunnen beginnen.
Hoe Cassel en vooral Bellucci hierna nog een respectabele acteercarriere hebben kunnen opbouwen is wel knap te noemen.
Onevenwichtig.
Maar zelfs een aantal tenekrommend slechte acteerprestaties kunnen niet voorkomen dat dit toch wel lekker weghapt, en enigszins onderhoudend is. De toegevoegde humor werkt echter amper en staat in schril contrast met het vele geweld.
Toch ook wel leuk dat 'n Nederlander dit in elkaar heeft geflanst.
Redelijk.
krizl
Lekkere nonsens-movie met een vuil dope sfeertje.
Af en toe ging het er wat over wat wel gepast is in deze film
Ik vond vooral Le moustique goed.. Puuutain !!
Grunner
100% Franse / NL cult!
Zeer sterkte over the top gewelddadige en humoristische aktiefilm met een ijzersterke hoofdrol van Vincent Cassel.
sinterklaas
Op zich best wel een grove actie-film maar helaas gaat ie nog een beetje de verkeerde kant op. Het is in eerste instantie een beetje stoere blikken en stoere muziek maar dat maakt het er nou niet echt bruut geweldadig of over de top mee. De actie daarintegen was wel helemaal over de top (vooral die intense schietpartij in die nachtclub) en die overval/ontsnapping scenes. Pas dan begint er een beetje vaart in te komen. Cassel speelde ook erg goed als Dobermann met zijn dove gestoorde vriendin terwijl Tcheky Karyo natuurlijk weer als bad-guy mocht spelen, dit keer als een sadistische corrupte smeris. Wat ook zo'n lekkere scene is is die manier hoe hij het hoekje om gaat. AAAAH!!!!
Ook de humor in deze film was lekker bot en vlijmscherp.
Voor de rest wel een prima filmpje. Alleen wel even anders dan verwacht. Maar ok.... Ook geregiseert door een Nederlander zag ik.
Le Edzel
Ook de humor in deze film was lekker bot en vlijmscherp.
Sluit me hier helemaal bij aan. Lekkere film en ik begin een steeds grotere fan van Cassel te worden, toch wel 1 van mijn favorieten op dit moment.
Heel apart sfeertje ook trouwens in de film.
elias229
wilt iemand me zijn dvd van dobermann verkopen ?
(enkel origineel, NL sub en in zeer goede staat)
stuur maar een PM
mvg,
pippo il buffone
Weten we ook weer waar Drea di Matteo de inspiratie vandaan haalde voor het uiterlijk van Adriana in de Sopranos.Niet van Cassel dus,maar van Bellucci.Onderhoudend niemendalletje voor een stonede dinsdagavond op de bank en niet meer.Een van de talloze films uit eind jaren '90 die niets anders willen en wanhopig proberen om cool over te komen.Maar een prima hoeveelheid zinloos geweld is stiekem natuurlijk nooit weg.Er had overigens wel wat meer sex in gemogen(Bellucci)
Dimanto
Wel, je slaagt er alvast in om op mijn zenuwen te werken
Jij bent gewoon een dropl*l, deze film is grappig , goed gefilmt, verveeld geen moment, en is gewoon messterlijk
Dimanto
Onevenwichtig.
Toch ook wel leuk dat 'n Nederlander dit in elkaar heeft geflanst.
Redelijk.
Geen smaak hahaha lol

Marvin89
een film uit '97. Ik hou op zich wel van wat oudere films. ik heb deze pas vrij recent gezien(2010) ik was op zoek naar goede franse films. En ondanks alle reacties was ik toch aardig verrast door de film.
Er zitten goede acteurs in of en toe leuke humor. De typetjes worden leuk uitgewerkt. De dove chick, de kauwgombal, de big dude met zun hondje en dobermann. Geen al te fantastisch uitgewerkt verhaal maar het kijkt lekker weg. Goede actiescenes die vrij modern op mij overkomen. Ook die gun met de verschillende kogels komt toch als 21e eeuws op mij over.
Lekker wegkijkende actiefilm onder het genot van een J-tje op een regenachtige dag. Love it
3,5 sterren
Noodless
Eindelijk eens gezien ! De film moet het vooral hebben van de leuke personages zoals ' de mug', de dominee, de sadistische inspecteur, de pitbull, de sexy dove meid en Dobermann zelf.
Het verhaal zelf is een typisch standaard misdaadfilmpje dat niet al te veel voorstelt.
De actie is vrij goed te noemen : er is zelfs een scène bij die voor deze tijd toch nog keihard overkomt. Het begin van de film vond ik ijzersterk met die dobermann.
6,5/10
missl
Veel gekken en schieten, met een prima verhaal, goed voor een avondje vertier.
Wat een heerlijke film was dit toch. Qua stijl en geweld deed hij me denken aan films zoals "Killing Zoe" en "The Devil's Rejects". Het verhaal stelt niet zo veel voor maar is wel aardig en leuk gevonden. Vooral de uitvoering is gewoon geweldig, het keiharde geweld (heel veel), de aparte humor en de vele verschillende geflipte karakters zijn gewoon om van te smullen. Visueel en de stijl waarop het allemaal gefilmd is zag er ook best fraai uit. De film is eigenlijk van het begin tot het einde zeer boeiend met toch wel als hoogtepunt de laatste 30 minuten die gewoon heerlijk keihard zijn. Zoals ik al zei zijn de vele verschillende karakters gewoon geweldig maar er is toch één persoon die er echt bovenuit springt en dat is Tchéky Karyo als Inspecteur Sauveur Cristini. Die was echt genieten en was nog gestoorder dan de criminelen. Geweldig toen hij effen een langs een familie bezoekje ging. De criminelen waren overigens ook gewoon geweldig zowel Vincent Cassel als Dobermann, Antoine Basler als Moustique en ook de altijd fraaie Monica Bellucci als Nathalie. De laatste had best een aparte rol want omdat ze doof was zei ze geen woord. Voor zowel Vincent Cassel als Monica Bellucci was deze film een opstap op het witte doek want destijds waren ze nog best onbekend. De overige cast was ook gewoon goed.
Hoe je van keihard geweld en ook wel van vuilgebekte taal zoals in films als "Killing Zoe" en "The Devil's Rejects" dan is deze film zeker een aanrader. Hij mag dan misschien wel al 15 jaar oud zijn gedateerd was hij zeker niet.
funnyhow
volledig met theunissen eens
die inspecteur die inderdaad nog gestoorder is dan de rest ... en lustig zijn neus bijpoedert
oke ja dat vink dus echt hilarisch ...
"vuile foute dope film " zo kan ik hem kort omschrijven
bunzing
niet afgekeken...bassie en adriaan acteerprestaties met flodder in amerika humor.
probeer killing Zoe zou ik zeggen..(heeft er wel wat van weg maar dan in alles beter)
witboek
Raar een film van 97 en toch lijkt die recent. Goed vond ik hen niet maar wel verrassend, daarom het hoog nummer.

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie

Mysteryfilm 'Identity' van James Mangold verdwijnt binnenkort van Netflix