• 9.375.336 stemmen

Geregisseerd door: Christian Duguay

Met onder meer: Aidan Quinn, Donald Sutherland en Ben Kingsley

Gesproken taal: Frans, Engels en Spaans

Plot The Assignment

Een Amerikaanse marine-officier wordt door de overheid aangenomen om voor de meest beruchte terrorist ter wereld door te gaan. Op deze manier moet hij hem zien op te pakken. Maar is alles wel zoals het lijkt?

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Was een leuke film. Met een geschiedenis over een terrorist.

Die Aidan Quinn acteerde prima als Annibal maar niet als Carlos.

Mooie locaties ook.

4,5

avatar van Montorsi

Montorsi

We beginnen met een terroristische aanslag met een handgranaat (!), waardoor de hele voorkant van een pitoresk Frans café'tje eruit wordt geblazen. Een opvallende start waar ik al zo mijn twijfels bij had. Als vervolgens een zelfde soort granaat bij een politieke bijeenkomst niet meer dan een flinke stofwolk oplevert had ik het eigenlijk al gehad, en had ik al zo'n vermoeden waar ik aan begonnen was..

Dit werd bevestigd door een standaard-achtervolging in smalle steegjes. In de loop van de film bleek ook niets erop te wijzen dat er ooit een motief voor de terrorist 'Carlos' gegeven zal worden. Mjaaa toch wel, hij is gewoon in en in slecht. Een verschrikkelijk simplistisch gegeven..

Nadat de film wat voortkabbelde met een Spartaanse training, leek hij toch weer wat te verbeteren. Het gegeven van een dubbelganger is best intressant wat mij betreft, en dat blijkt ook wat intressante situaties op te leveren. Desalniettemin bevestigt de film aan het einde al wat ik bij de start vermoedde, met het vreselijk makkelijke en voorspelbare slot, en dan met name het neerschieten van de verkeerde 'Carlos'.

Verder dan 2* wil ik dan ook niet gaan.