Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Christian Duguay
Met onder meer: Aidan Quinn, Donald Sutherland en Ben Kingsley
Gesproken taal: Frans, Engels en Spaans
Plot The Assignment
Een Amerikaanse marine-officier wordt door de overheid aangenomen om voor de meest beruchte terrorist ter wereld door te gaan. Op deze manier moet hij hem zien op te pakken. Maar is alles wel zoals het lijkt?
Annibal Ramirez / Carlos
Koj
KGB Aide
KGB Agent
Jordy
Goed geacteerde, interessante, redelijk spannende film. In ieder geval een stuk beter dan The Jackal, over het zelfde onderwerp, die ongeveer tegelijk uitkwam. 3 sterren.
Jerome-B
Lekkere actie-film, met een op zich ook wel goed verhaal! 4 sterren.
Jerome-B
Heb hem vanavond weer op tv gezien en ik maak er bij nader inziens toch maar 3,5 sterren van (i.p.v. 4 sterren).
gimli f
Goede film trouwens, over het leven van de echte Carlos...
De Knip
Eerste maal dat ik deze film zag, had ik de eerste 20 minuten iets van: WOW! Daarna zakte het ietsje in, maar eindigde wel weer goed. Gewoon een bovengemiddelde actiefilm.
****
Tonyvdb
Geen meesterwerk,
maar vast en zeker een spannende, intelligente en goed gemaakte thriller
***' 3,5 op 5 ***'
sn@ke
- 2077 berichten
Gisteren een groot stuk van gezien en ik moet zeggen dat hij inderdaad veel beter is dan the jackal. Die Aidan Quinn zet wel een goede dubbelrol neer. Maar voor hier echte zekerheid over te hebben en om te stemmen moet ik hem nog eens volledig zien.
tess
Helaas vind ik Ben Kingsley erg vervelend om langer dan een uur naar te kijken; hoewel hij wel goed is. Toch het kijken waard?
John Doe
Ik zou zeggen van wel na het kijken net, sterk gefilmde actie. Serieus te nemen film, redelijk intelligent. 3.5 ster.
willum
Gisteren gekeken, tis een redelijk goede film, halverwege heb ik toch even ge-zapt naar Ren en Stimpy op Nick. Wat inhoud dat dit voor mij geen top film is, maar er zaten toch stukken in de film die mijn aandacht wel vast konden houden. En die Aidan Quinn die ik nooit eerder nog heb zien spelen deed het ook best aardig. 3,5 sterren dus.
Ziggy007
Ik vind die Donald Sutherland wel zo'n vreselijke acteur. Echt enkel geschikt voor b-filmpjes of hele slechte actiefilms waar hij dan gevangenisbewaarder is. Ook hier weer zo'n kansloze rol, en ik heb me non-stop zitten ergeren aan die grijze zak. Ik weet dat het helemaal niets met de film van doen heeft, die opzich nog wel degelijk en redelijk was (beetje flauwtjes), maar het werkt wel door op mijn beleving. Ik hoop dat ik zelden tot nooit meer Sutherland hoef te aanschouwen
Mijn beoordeling: 3* Sutherland sucks
sinterklaas
Was een leuke film. Met een geschiedenis over een terrorist.
Die Aidan Quinn acteerde prima als Annibal maar niet als Carlos.
Mooie locaties ook.
4,5
animalkrullie
Een aardige film waarbij de laatste 3 kwartier zelfs spannend te noemen is.
De acteerprestaties zijn niet bijster, maar er zitten heel aardige scenes in. 2,5*
djerk_Corleone
Wat een baggerfilm, ontzettend slecht geacteerd. staat in mijn top 10 "snelst afgezette films" na 15 min. en ga nu niet zitten zeiken dat ie pas na een half uur goed word want dat gelooft niemand. 0,5*
animalkrullie
Wat ik al zei, de laatste 3 kwartier zijn zeker te pruimen.
Toch proberen?!?!?!
MarkFish
Je moet ongeduldig zijn niet verwarren met snel inzicht in een film hebben, Corleone.
nightbreed
Dat ik dit soort films ooit heb gekeken, totaal ongeloofwaardig qua verhaal, daarbij komt dan ook nog een hoog Rocky gehalte.
Ik denk dat Ben Kingsley zich hier wel een beetje voor schaamt.
Cijfer: 2
Montorsi
We beginnen met een terroristische aanslag met een handgranaat (!), waardoor de hele voorkant van een pitoresk Frans café'tje eruit wordt geblazen. Een opvallende start waar ik al zo mijn twijfels bij had. Als vervolgens een zelfde soort granaat bij een politieke bijeenkomst niet meer dan een flinke stofwolk oplevert had ik het eigenlijk al gehad, en had ik al zo'n vermoeden waar ik aan begonnen was..
Dit werd bevestigd door een standaard-achtervolging in smalle steegjes. In de loop van de film bleek ook niets erop te wijzen dat er ooit een motief voor de terrorist 'Carlos' gegeven zal worden. Mjaaa toch wel, hij is gewoon in en in slecht. Een verschrikkelijk simplistisch gegeven..
Nadat de film wat voortkabbelde met een Spartaanse training, leek hij toch weer wat te verbeteren. Het gegeven van een dubbelganger is best intressant wat mij betreft, en dat blijkt ook wat intressante situaties op te leveren. Desalniettemin bevestigt de film aan het einde al wat ik bij de start vermoedde, met het vreselijk makkelijke en voorspelbare slot, en dan met name het neerschieten van de verkeerde 'Carlos'.
Verder dan 2* wil ik dan ook niet gaan.
Mensen beseffen waarschijnlijk niet dat Carlos daadwerkelijk echt bestaan heeft. En diens motieven zijn ook nog altijd niet bijster duidelijk.
Montorsi
dat besefte ik me inderdaad niet.. desalniettemin vind ik het merkwaardig dat daar helemaal geen aandacht aan besteed is. Meld dan dat zijn motieven niet duidelijk zijn, bijvoorbeeld.
ags50
Waarom de verleden tijd? Carlos leeft nog en is geïsoleerd opgesloten in Frankrijk zonder ooit veroordeeld te zijn.
De aanslagen in de film zijn werkelijk gebeurd, maar hoeven natuurlijk niet zo dramatisch te zijn geweest: bij het incident met de handgranaat in Parijs vielen slechts twee doden en werden een stuk of dertig mensen gewond. In de film lijken tientallen mensen het slachtoffer geworden te zijn (in mijn taalgebruik is een slachtoffer altijd een dode, zie de oorspronkelijke betekenis van de delen van het woord; bovendien: een dodelijk slachtoffer -zoals vaak wordt gezegd- is qua constructie van bijvoeglijk en zelfstandig naamwoord gelijk aan een dodelijk vergif!).
Maar dan de opzet van de film: de CIA (in samenwerking met de Mossad?) neemt het voortouw om Carlos te pakken te krijgen? In geen duizend jaar te geloven, ze zouden wel willen! Zelfs de meestal alom geroemde Mossad is uiteindelijk niet erin geslaagd hem te liquideren (bang voor de consequenties zoals in de film genoemd?). Daarom goed dat Kingsley in zijn rol wordt neergeschoten, geeft de ombekwaamheid aan.
De naam The Jackal heeft niets met hem te maken, maar kwam in de media omdat het boek "The day of the jackal" eens in zijn vermoedelijke bezittingen werd aangetroffen.
Gerritj
Ach, geen onaardige film.
Carlos is natuurlijk nog altijd een terrorist die tot de (negatieve) verbeelding spreekt.
Vele jaren geleden heeft hij veel aanslagen gepleegd of werden tot zijn conto gerekend
En wie lag aan het eind op het strand?
Wie het weet (voor 100%) mag het zeggen.
3.0
sinterklaas
En wie lag aan het eind op het strand?
Wie het weet (voor 100%) mag het zeggen.
3.0
Ik dacht Anibal gewoon (lijkt me nogal raar dat alleen zijn gezin die explosie in die auto overleeft en hij niet ze waren dood of gewoon doodverklaard), maar toen ie met zijn sigaret een spinnetje dood wou drukken leek dat toch wel verdacht veel op Carlos. (dat spinnetje dooddrukken met peuk deed ie ook al in het begin
Goeie vraag iig. Dat met dat spinnetje laat nog een hoop vragen over.
Timothyvdmeer
Goeie film. Met een goede acteurs. Vond de opleiding wel leuk om te zien...had wel iets langer mogen duren. Voor de rest zitten er genoeg spanende momenten in!
Was enorm verrast! 4*.
the new guy
Best aardig verhaal, prima acteurs. Jammer dat het budget net te laag was, dat is duidelijk te zien.
mnrk
Dit was een redelijke film, die vooral door de aanwezigheid van Donald Sutherland en Ben Kingsley prima is om naar te kijken.
Het verhaal is natuurlijk een beetje half om half, maar kijkt voor de rest prima weg.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

The Day of the Jackal

Eye of the Needle
Thriller / Romantiek, 1981

Birdy
Drama / Oorlog, 1984
spionterroristhuurmoordenaarkgbembassyopleidingnaval officermoordverkeerde identiteitspionagegeweldbombingtop secret