• 9.373.651 stemmen

Met onder meer: Breckin Meyer, Amy Smart en Seann William Scott

Releasedatum: 21 september 2000

• tv Vrijdag om 22:20 uur op Comedy Central

Plot Road Trip

"The greatest college tradition of all."

Een jongen gaat vreemd en de vrijpartij wordt opgenomen met een videocamera. De tape wordt per ongeluk naar zijn vriendin gestuurd, aan de andere kant van Amerika. Wat volgt is een lange road trip, in een poging de tape te pakken te krijgen voordat de vriendin 'm krijgt.

avatar van .Herkauwer

.Herkauwer

Leuke film om samen met vrienden te kijken, anders kan de film best tegenvallen.

avatar van wu-tang

wu-tang

Naomi Watts schreef:

Voor een Road Trip comedy ben ik meestal wel te porren, Road Trip staat best goed bekend maar met Todd Phillips aan het roer sta ik niet te springen. The Hangover was ook een regelrechte ramp natuurlijk.

Grootste probleem is dat de situaties waarin ze komen niet absurd genoeg worden en ook is het rendement van de grappen veel te laag, een euvel wat in The Hangover ook al aan bod zou komen. Veel niet leuke grappen, veel te makkelijk ook en Todd Phillips heeft hier het geluk dat hij Seann William Scott in de gelederen heeft, die weet met zijn goede gevoel voor timing, zijn ijzersterke delivery en zijn voortreffelijke mimiek Road Trip toch nog leuk te maken. Hierdoor verbergt ie een beetje dat dit best een matige comedy is.

De rol van Meyer is mijn inziens ook veel te serieus terwijl ie best grappig uit de hoek kan komen, Tom Green is ronduit vervelend en Amy Smart is natuurlijk nooit een geloofwaardige loveinterest. Al met al toch wel genoten, puur dankzij Scott.

dit is natuurlijk ook de moeder der roadtrip komedies , en zowiezo de beste de rest is of jat werk of veelste flauw !!

avatar van Xen0n

Xen0n

Bekijk dan maar eens 'Eurotrip'. Dat is een film waar deze niet eens bij in de buurt komt!

Road Trip is wel vermakelijk, niet té serieus, niet al te goede acteursprestaties of iets dergelijks, maar dat is natuurlijk ook niet wat je van zoiets verwacht. Een goed te pruimen tussendoortje, maar ik zou eurotrip aanbevelen in dit genre. Simpelweg leukere groep acteurs bij elkaar en vermakelijker.

avatar van pumpking

pumpking

Vermaakt heel goed, 3 sterren naar een leuk verhaaltje.

avatar van JustMike

JustMike

het zouden 5 sterren zijn, alleen vond ik het niet zo leuk dat het in een verhaaltje verteld werd.

avatar van Mescaline

Mescaline

Blijft een leuke film maar na 3 keer kijken verliest hij toch wel een beetje van zijn kracht voor mij, half sterretje eraf

avatar van GuyB

GuyB

Road Trip is een komedie die mij aangenaam verrastte, waarschijnlijk omdat mijn verwachtingen niet zo groot waren.

Het bleek allemaal grappig te zijn met een paar puberale gillers.

avatar van dave

dave

Meevaller, deze 'American Pie' cloon. Want naast een lichte wijziging in verhaal blijft de essentie prominent op de voorgrond: het wel en wee van een paar (geile) studenten.

Uiteindelijk bleek enkel Green in staat een glimlach af te dwingen, in tegenstelling tot de rest van de cast. Allemaal erg stereotiepe personages, uiteraard afgewisseld door een wietrokende grootvader.

Het is een zeer doorzichtige komedie, zoals je wel mag verwachten, en echt bijster interessant is hij niet om volgen. Toch is hij, in al zijn eenvoud, tamelijk geslaagd.

3,00

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Dit is toch wel de beste tienerkomedie samen met American Pie.

Destijds als tiener geweldig van genoten en nu ook wel leuk om terug te zien.

avatar van dominion

dominion

Deze was echt grappig zeker toen Tom Green een muis ging eten

avatar van Het baasje

Het baasje

vond hem wel vermakelijk. verstand op nul, bakje chips erbij en klaar

avatar van booyo

booyo

Inderdaad samen met American Pie de tienerkomedie bij uitstek. Ik kan er volledig in komen dat mensen hier helemaal niks van moeten hebben, maar ik kan er ontzettend van genieten. Biertje of een jointje er bij, niet moeilijk doen maar lachen. Met name Sean William Scott is gewoon een geweldige vent. En ik moet een keer zo'n metamorfose van geek naar pimp meemaken zoals Kyle dit volbracht heeft..

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Oi oi oi, wat een bedroevende comedy is dit met hemeltergende domme grappen. Tom Green is nimmer leuk en de bakkes van SW Scott kan enkel maar irritatie opwekken. Wellicht was het tien jaar nog leuk, maar anno 2011 moeten comedies meer vernuft en sowieso betere grappen hebben.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Best fresh. Verhaal zelf stelt niks voor en er wordt vaak afgedwaald maar dat kan de pret niet bederven. Er zaten redelijk originele dingen in.

De cast is best overtuigend. Settings zien er goed uit.

Prima komedie opzich.

avatar van gerwinmaster

gerwinmaster

booyo schreef:

Amen

avatar van DB10

DB10

Het het op zich niet zo op dit soort filmpjes, maar deze was wel alleraardigst. Aantal mooi absurde situaties, vooral bij die kerel die de rondleiding doet. Ook wel een groot aantal flauwe grappen, maar dat kan de pret niet drukken. Wel degelijk een voldoende waard. 3.0*

avatar van Timmy757

Timmy757

Ja hoor, vermakelijk filmpje, met je verstand op nul en een biertje in je hand prima te pruimen. 3,5*.

avatar van Minotaures

Minotaures

''Unleash the fury!''

Een geweldige roadmovie waarin bizarre gebeurtenissen voorkomen.

Dit is nou een geschikte reden om samen met een groepje vrienden een uitje met een auto te organiseren. Wat een idee-brenger.

Het verhaal vond ik wel leuk en creatief verzonnen, evenals de personages. Zo heb je een gedupeerde (Josh), een slimmerd (Rubin), een onzekere nerd (Kyle) en natuurlijk een ''aanvoerder'' (E.L. aka Stifler). Naast de groepje heren zijn er andere geweldige personages die voor alle overige komedie zorgen, zoals Green's personage en zijn groot-ouders. Smart en Blanchard zijn ook een lust voor het oog. Het zijn van die vrouwen waar je als man zijnde moeilijk kan kiezen (uiteindelijk had ik voor Smart gekozen).

Er zit een uitstekende tempo in en aan de speelduur is er ook niets van aan te merken. Aan komische scènes komt het ook niet te kort; eigenlijk was het hele trip één grote komische evenement waar ze van het ene naar een andere belabberde situatie terecht komen. Enkele voorbeelden zijn hun bezoekje bij een motel, het onbijtje, Kyle's strenge vader (uitstekend gecast en goed gespeeld door Fred Ward), een pratende hond en het prostaat melken.

Een droge komedie en het begin van een geslaagde komedie regisseur. Een film die voor herhaling geschikt is. Tevens is het een grappig idee om deze op te zetten voor je met de auto met je vrienden ergens heen wilt gaan.

Die scene met SW Scott om ze sperma te lozen... geweldige scene.....

Thaaaaaat was Awesomeee !!

avatar van movie-edje

movie-edje

Dit soort films is voor 16 jaar ( en niet ouder )

avatar van Spetie

Lang voor The Hangover was daar Road Trip.

Todd Philips laat met deze film al zien veel gevoel voor komedie te hebben. Het belangrijkste in een komedie zijn toch vaak de acteurs, en de timing van bepaalde grappen. Dat zit in deze film redelijk goed. Niet elke acteur is even goed, maar Sean William Scott is op komisch gebied altijd wel grappig en zo ook hier. Amy Smart is een leuke actrice om te zien en daarnaast ook iemand die grappig uit de hoek kan komen. Samen met Scott zorgen ze toch wel voor de leukste momenten in deze film.

Alleen de casting van iemand als Tom Green is een beetje raar, maar zijn rol is niet al te groot of storend. Ik heb bij hem altijd het idee dat hij totaal niet 100% is en dat hij ergens in zijn hoof een of andere ernstige afwijking heeft. Dat gevoel is nooit veranderd.

Roadtrips kunnen leuke films zijn en dit is er dus wel eentje. De trip is melig, de film vermakelijk en zo horen komedies te zijn.

avatar van PROPAYNE

PROPAYNE

Leuke comedyfilm.

Ikzelf ben niet zo van de comedy omdat maar weinig van die films me ook daadwerkelijk laten lachen. Maar deze film is best wel geslaagd. Leuke karakters maken het tot een giller. En het verhaal mag er ook wezen, let wel; aardig sexueel thema, niks mis mee, maar niets voor jongere kijkertjes dus.....

avatar van gauke

gauke

Niet bijster originele, hilarische tiener komedie over een tragische liefdesgeschiedenis, die gezien kan worden als een soort van opvolger van of als concurrentie voor American Pie. De regisseur is meer geïnteresserd in puberale humor, platte grappen, de vette lach en seksuele gekke situaties dan in logica. En zo nu en dan valt er ook heel wat te lachen.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een aantal vrienden Amerika doorkruisen om een videoband met een slippertje terug te halen. Een geslaagde, en zeker grappige, highschool-comedie-roadmovie met een flinke vaart. Het verhaal en vooral de personages zijn net wat beter uitgewerkt dan de gemiddelde tienerkomedie en ook de cast geeft een leuke invulling hieraan.

avatar van Mitchel_M&M

Mitchel_M&M

Leuk om een keertje te kijken en het hoogtepunt is natuurlijk SW Scot, elke keer als ik een gast zie krijg ik al de slapep lach.

avatar van panax

panax

schitterende film ,meerdere keren gezien blijft leuk

die stonende hond is geweldig ,opa en natuurlijk dj quals en Amy smart is bloedmooi !!!!

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Herzien,zonder dat de verveling toesloeg.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Niet mijn soort film, maar goed, hij stond aan. Het is vooral de humor die ik niet echt kan meer kan hebben en verder is Sean William Scott gewoon een vervelende en vooral irritante acteur. Een enkele geslaagde grap en het feit dat het redelijk verzorgd gefilmd is maakt dat het niet volledig een onding is, 1,5*.

avatar van DBTim

DBTim

Blijft een leuk filmpje. Verstand op nul en gaan, heerlijk om bij te relaxen na een lange en vermoeiende dag.

avatar van Devoo

Devoo

Ik heb me wel geamuseerd met deze film. Prima komedie.