Genre: Romantiek / Komedie
Alternatieve titel: Plons
Geregisseerd door: Ron Howard
Met onder meer: Tom Hanks, Daryl Hannah en John Candy
IMDb beoordeling: 6,3 (85.374)
Gesproken taal: Engels en Italiaans
- Niet beschikbaar op Amazon Prime
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Splash
"Allen Bauer Thought He'd Never Find The Right Woman... He Was Only Half Wrong!"
Allan leidt met zijn broer Freddie een florerende fruitgroothandel. Maar in liefdeszaken is hij een uitgesproken pechvogel. Dat verandert nadat Allan tijdens een melancholisch uitstapje naar Cape Cod bijna verdrinkt. Hij valt letterlijk uit de boot en wordt gered door een bloedmooie zeemeermin. De volgende dag duikt deze meermin plots op aan de voet van het vrijheidsbeeld in New York. Hoewel ze haar verleden probeert geheim te houden, blijft het haar toch parten spelen: een wetenschapper raakt door haar gefascineerd en ontvoert haar om wetenschappelijk onderzoek uit te voeren.
Allen Bauer
Jerry
Dr. Zidell
Stan
tommykonijn
Alleraardigste familiefilm. Tom Hanks begon met komedie's en ik vind (persoonlijk) ze zo slecht nog niet, ook Splash was erg vermakelijk. Deze film kun je niet vergelijken met bijv. Forrest Gump of The Green Mile. Ik wist eigenlijk niet eens dat hij van Walt Disney pictures was, maar hij had toch een sfeertje van zo'n soort jeugdfilm. Ook de verdere rollen waren overigens erg leuk van Daryl Hannah, John Candy en Eugene Levy. Met de 2e die ik daarnet noemde (Candy) heb ik me een ongeluk gelachen, weer zo'n beetje Uncle Buck achtig rolletje. Prima vermaak film en de humor zit er ook dik in.
Tom Hanks : My girlfriend makes it out because i did'nt love her, Freddie.
John Candy : That bitch!
tommykonijn
Hier is toch ook een vervolg op?
Klopt. Splash, Too heet de film. Lijkt me echt vreselijk bagger om heel eerlijk te zijn.
Legan
Een redelijke romantische komedie hoewel deze al wat gedateerd aandoet. Liefelijk en redelijk luchtig maar toch wel amusant. Deze film was zo'n beetje de doorbraak voor Tom Hanks. Van Hannah ben ik blij dat ze uit de picture is verdwenen.
movie acteurs
Leuke film. Met een grappige John Candy en Eugene Levy. Erg vaak gezien en hij blijft leuk. Mooie scene's onderwater en een goede cast met Tom Hanks en Darryl Hannah . 3,5.
tommykonijn
Hier is toch ook een vervolg op?
Heb hem nu ook op de site gezet:
Filmkriebel
Naieve romantische film maar met soms uitstekende humor van Candy en Levy. Eerste commercieel succes van Tom Hanks. Heel degelijk voor een keertje.
madmax2011
leuke wegkijk film voor een zaterdag middag gisteren na lange tijd weer eens gezien op brt1
steventje
Leuk disney filmpje voor een zondagnamiddag.
Een jonge Tom Hanks en de naakte Daryl Hannah zullen me altijd bijblijven al vraag ik me af of het geen stand-in was
K. V.
Lang geleden dat 'k deze nog eens had gezien en nu eens her bekeken. 'k heb er toch opnieuw van genoten.
Het verhaal was goed gevonden, maar de film moet het vooral van de cast hebben. Tom Hanks, Daryl Hannah en John Candy, alle drie doen ze het even goed. 'k heb toch ook een aantal keren moeten lachen, mede door John Candy.
Visueel zat het ook wel goed. De vin is erg realistisch gemaakt en de film heeft zich nog goed de tijd doorstaan.
Leuk om nog eens terug te zien te hebben.
hannes64
- 1923 berichten
Blijft een lekkere Feelgood, ondanks dat ie een bèètje gedateerd is.
Leuk om Cand, Hanks en vooral Levy weer even te zien.
En niet te vergeten Hannah.
Gewoon een leuke film van Howard.
alexspyforever
Deze gisteren nog eens teruggezien. Ik had deze de eerste keer als kind gezien, enkele jaren nadat deze was uitgekomen. Het blijft een heerlijke comedy met een jonge Tom Hanks, een bloedmooie Darryl Hannah (wellicht de eerste vrouw waar ik een 'crush' op had) en de immer grappige John Candy. Het verhaal op zich is eigenlijk een gemoderniseerde versie van De Kleine Zeemeermin als speelt het verhaal bijna volledig op het land af. De scènes onder water zijn wel knap gemaakt en Madison komt over als een overtuigende zeemeermin. Misschien heeft de film niet meer dat magische van vroeger maar het verhaal staat er nog steeds. Het zal altijd één van mijn favorieten blijven.
Tarkus
Lang geleden dat ik deze nog eens had gezien.
Wist dat het een redelijk goede film was, leuk ook.
Prima casting, met de ondertussen al lang betreurde John Candy.
Heb er toch van genoten opnieuw.
Vinokourov
Een nogal onnozele komedie is dit, waarbij (dan nog) krullenbol Tom Hanks een zeemeermin aan de haak slaat. Die Daryl Hannah ziet er wel leuk uit, al slaat het allemaal nergens op natuurlijk. Maar goed het is stiekem toch wel aardig en Eugene Levy in een bijrol is ook goed te doen. Die maakt het nog een enigszins geslaagde komedie.
BlueJudaskiss (moderator films)
Godsamme wat tam dit. Waarom dit zo beroemd is geworden is me een raadsel.
Flat Eric
Smells like Fish spirit
Als kind gezien en hij is me altijd wel bij gebleven. Deze sympathieke lieve romantische komedie.
Ze zijn altijd wel leuk, van die films waarin iemand ineens in de moderne bewoonde wereld terecht komt en moet zien te dealen met het nieuwe leven.
Elle Driver, eh ik bedoel Darryl Hannah is perfect gecast als zeemeermin en Tom Hanks doet het aardig als onnozele jongen die tot over zijn oren verliefd wordt op het meisje.
Leuke eightties film. Grappig om terug te zien hoe de electronica afdeling van een warenhuis er vroeger uit zag . Platte tv schermen zag je vroeger nog niet.
Antinous
Gisteren deze film op Net5 nog eens gezien en zelfs na jaren was het nog leuk en boeiend om te kijken.
zulke leuke films maken ze tegenwoordig niet meer dus ik geef 5 sterren.
Redlop
Gisteren op Net5 voor het eerst gezien, terwijl de titel stamt uit '84, kortom het video-tijdperk, maar nooit behoefte gehad te kijken. John Candy is alweer 24 jaar geleden overleden, dat is waar ik nog het meest van onder de indruk was.
Aardige film over een man die verliefd wordt op een vrouw die een groot geheim heeft. Een redelijk originele en tevens ook wat brave romcom met een vleugje fantasie die je zou kunnen omschrijven als een moderne versie van het sprookje de Kleine Zeemeermin. Tom Hanks en Daryl Hannah vormen een prima paar en doen het ook wel goed, maar de meeste grappen zijn weggelegd voor John Candy en Eugene Levy.
joachimt (crew films)
En er is een remake.
badfans69
Fisico (moderator films)
Splash is voor mij pure nostalgie uit mijn jeugd. Destijds stiekem verliefd geweest op deze Daryl “Madison” Hannah. Een erg mooie meid was het toen mede door die prachtige glimlach van haar. Het moet ruim 25 jaar geleden zijn dat ik Splash nog eens zag. Ik vond hem gisteren online op archive.org.
Op zich wel een fijne romcom. Niet alles is even grappig en af en toe zijn de grappige situaties getelefoneerd, maar vermakelijk blijft het wel. Soms een wat simpel verloop van het plot, maar dat is niet het belangrijkste. Het zijn de personages die de film maken en die doen dit hier uitstekend. John Candy en Eugene Levy doen het prima, maar ook Hanks is goed in zijn eerste commerciële succes.
Prima onderwaterbeelden ook, prima casting en een vleugje nostalgie doen de rest. Film is me steeds bijgebleven en ook de herziening zovele jaren later beviel me. Mooi!
john mcclane 2
Er word nog een poging gedaan !
Disney 'Splash' Remake Coming Soon with Channing Tatum | Project Casting - projectcasting.com
blurp194
Lang, lang geleden.
Deze film was indertijd nogal baanbrekend. Jawel, een Disney film met een beetje bloot er in, en ook nog eens een hele serie toespelingen op sex, en dan ook nog eens voor de lol in plaats van de voortplanting. Wel door John Candy natuurlijk, Tom Hanks was toen ook al veel te veel de brave borst voor dat soort dapperheid.
Daryl Hannah is een behoorlijke (bekoorlijke?) zeemeermin, hoewel ik me altijd ben blijven afvragen hoeveel beter en indrukwekkender de film misschien was geweest met Lori Singer in die rol. Hannah is voor mij toch nooit verder gekomen dan tweede keus.
Het verhaal is vanzelf mierzoet, hoe had het anders kunnen zijn. Toch, met de knipogen van Candy blijft het net wel luchtig genoeg om verteerbaar te blijven. Al is het dan ook maar net.
Splash, Too
1988
'The Diary of a Teenage Girl' is nu te streamen: 'Dit thema is van alle tijden'
Margot Robbie (34) heeft een lijstje met acteurs waarmee ze wil samenwerken
Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?
Het populairste van HBO Max: deze tien series worden nu het meest bekeken
Fried Green Tomatoes
Radio Flyer
Drama, 1992
The Razor's Edge
Drama, 1946
new york citybachelormeermincape codproduce seller
Social media
- Registreer |