• 9.175.555 stemmen

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 11 oktober 1984

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Splash

"Allen Bauer Thought He'd Never Find The Right Woman... He Was Only Half Wrong!"

Allan leidt met zijn broer Freddie een florerende fruitgroothandel. Maar in liefdeszaken is hij een uitgesproken pechvogel. Dat verandert nadat Allan tijdens een melancholisch uitstapje naar Cape Cod bijna verdrinkt. Hij valt letterlijk uit de boot en wordt gered door een bloedmooie zeemeermin. De volgende dag duikt deze meermin plots op aan de voet van het vrijheidsbeeld in New York. Hoewel ze haar verleden probeert geheim te houden, blijft het haar toch parten spelen: een wetenschapper raakt door haar gefascineerd en ontvoert haar om wetenschappelijk onderzoek uit te voeren.

avatar van LINDA1712

LINDA1712

tommykonijn

Alleraardigste familiefilm. Tom Hanks begon met komedie's en ik vind (persoonlijk) ze zo slecht nog niet, ook Splash was erg vermakelijk. Deze film kun je niet vergelijken met bijv. Forrest Gump of The Green Mile. Ik wist eigenlijk niet eens dat hij van Walt Disney pictures was, maar hij had toch een sfeertje van zo'n soort jeugdfilm. Ook de verdere rollen waren overigens erg leuk van Daryl Hannah, John Candy en Eugene Levy. Met de 2e die ik daarnet noemde (Candy) heb ik me een ongeluk gelachen, weer zo'n beetje Uncle Buck achtig rolletje. Prima vermaak film en de humor zit er ook dik in.

Tom Hanks : My girlfriend makes it out because i did'nt love her, Freddie.

John Candy : That bitch!

LINDA1712 schreef:

Hier is toch ook een vervolg op?

Klopt. Splash, Too heet de film. Lijkt me echt vreselijk bagger om heel eerlijk te zijn.

avatar van Legan

Legan

Een redelijke romantische komedie hoewel deze al wat gedateerd aandoet. Liefelijk en redelijk luchtig maar toch wel amusant. Deze film was zo'n beetje de doorbraak voor Tom Hanks. Van Hannah ben ik blij dat ze uit de picture is verdwenen.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Leuke film. Met een grappige John Candy en Eugene Levy. Erg vaak gezien en hij blijft leuk. Mooie scene's onderwater en een goede cast met Tom Hanks en Darryl Hannah . 3,5.

avatar van Resh

Resh

Mooie film! Eugene Levy was zoals altijd weer fantastisch ahaha

avatar van jerry r

jerry r

Leuke film en blijft leuk

heb me geen moment verveeld.

LINDA1712 schreef:

Hier is toch ook een vervolg op?

Heb hem nu ook op de site gezet:

Splash, Too (1988)

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Naieve romantische film maar met soms uitstekende humor van Candy en Levy. Eerste commercieel succes van Tom Hanks. Heel degelijk voor een keertje.

avatar van madmax2011

madmax2011

leuke wegkijk film voor een zaterdag middag gisteren na lange tijd weer eens gezien op brt1

avatar van steventje

steventje

Leuk disney filmpje voor een zondagnamiddag.

Een jonge Tom Hanks en de naakte Daryl Hannah zullen me altijd bijblijven al vraag ik me af of het geen stand-in was

avatar van K. V.

K. V.

Lang geleden dat 'k deze nog eens had gezien en nu eens her bekeken. 'k heb er toch opnieuw van genoten.

Het verhaal was goed gevonden, maar de film moet het vooral van de cast hebben. Tom Hanks, Daryl Hannah en John Candy, alle drie doen ze het even goed. 'k heb toch ook een aantal keren moeten lachen, mede door John Candy.

Visueel zat het ook wel goed. De vin is erg realistisch gemaakt en de film heeft zich nog goed de tijd doorstaan.

Leuk om nog eens terug te zien te hebben.

avatar van hannes64

hannes64

• 1923 berichten

Blijft een lekkere Feelgood, ondanks dat ie een bèètje gedateerd is.

Leuk om Cand, Hanks en vooral Levy weer even te zien.

En niet te vergeten Hannah.

Gewoon een leuke film van Howard.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Deze gisteren nog eens teruggezien. Ik had deze de eerste keer als kind gezien, enkele jaren nadat deze was uitgekomen. Het blijft een heerlijke comedy met een jonge Tom Hanks, een bloedmooie Darryl Hannah (wellicht de eerste vrouw waar ik een 'crush' op had) en de immer grappige John Candy. Het verhaal op zich is eigenlijk een gemoderniseerde versie van De Kleine Zeemeermin als speelt het verhaal bijna volledig op het land af. De scènes onder water zijn wel knap gemaakt en Madison komt over als een overtuigende zeemeermin. Misschien heeft de film niet meer dat magische van vroeger maar het verhaal staat er nog steeds. Het zal altijd één van mijn favorieten blijven.

avatar van Tarkus

Tarkus

Lang geleden dat ik deze nog eens had gezien.

Wist dat het een redelijk goede film was, leuk ook.

Prima casting, met de ondertussen al lang betreurde John Candy.

Heb er toch van genoten opnieuw.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Een nogal onnozele komedie is dit, waarbij (dan nog) krullenbol Tom Hanks een zeemeermin aan de haak slaat. Die Daryl Hannah ziet er wel leuk uit, al slaat het allemaal nergens op natuurlijk. Maar goed het is stiekem toch wel aardig en Eugene Levy in een bijrol is ook goed te doen. Die maakt het nog een enigszins geslaagde komedie.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Godsamme wat tam dit. Waarom dit zo beroemd is geworden is me een raadsel.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Smells like Fish spirit

Als kind gezien en hij is me altijd wel bij gebleven. Deze sympathieke lieve romantische komedie.

Ze zijn altijd wel leuk, van die films waarin iemand ineens in de moderne bewoonde wereld terecht komt en moet zien te dealen met het nieuwe leven.

Elle Driver, eh ik bedoel Darryl Hannah is perfect gecast als zeemeermin en Tom Hanks doet het aardig als onnozele jongen die tot over zijn oren verliefd wordt op het meisje.

Leuke eightties film. Grappig om terug te zien hoe de electronica afdeling van een warenhuis er vroeger uit zag . Platte tv schermen zag je vroeger nog niet.

avatar van Antinous

Antinous

Gisteren deze film op Net5 nog eens gezien en zelfs na jaren was het nog leuk en boeiend om te kijken.

zulke leuke films maken ze tegenwoordig niet meer dus ik geef 5 sterren.

avatar van Redlop

Redlop

Gisteren op Net5 voor het eerst gezien, terwijl de titel stamt uit '84, kortom het video-tijdperk, maar nooit behoefte gehad te kijken. John Candy is alweer 24 jaar geleden overleden, dat is waar ik nog het meest van onder de indruk was.

avatar van scorsese

Aardige film over een man die verliefd wordt op een vrouw die een groot geheim heeft. Een redelijk originele en tevens ook wat brave romcom met een vleugje fantasie die je zou kunnen omschrijven als een moderne versie van het sprookje de Kleine Zeemeermin. Tom Hanks en Daryl Hannah vormen een prima paar en doen het ook wel goed, maar de meeste grappen zijn weggelegd voor John Candy en Eugene Levy.

avatar van joachimt

joachimt (crew films)

tommykonijn schreef:

Splash, Too (TV Movie 1988) - IMDb

En er is een remake.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Splash is voor mij pure nostalgie uit mijn jeugd. Destijds stiekem verliefd geweest op deze Daryl “Madison” Hannah. Een erg mooie meid was het toen mede door die prachtige glimlach van haar. Het moet ruim 25 jaar geleden zijn dat ik Splash nog eens zag. Ik vond hem gisteren online op archive.org.

Op zich wel een fijne romcom. Niet alles is even grappig en af en toe zijn de grappige situaties getelefoneerd, maar vermakelijk blijft het wel. Soms een wat simpel verloop van het plot, maar dat is niet het belangrijkste. Het zijn de personages die de film maken en die doen dit hier uitstekend. John Candy en Eugene Levy doen het prima, maar ook Hanks is goed in zijn eerste commerciële succes.

Prima onderwaterbeelden ook, prima casting en een vleugje nostalgie doen de rest. Film is me steeds bijgebleven en ook de herziening zovele jaren later beviel me. Mooi!

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

tommykonijn schreef:

Splash, Too (TV Movie 1988) - IMDb

Er word nog een poging gedaan !

Disney 'Splash' Remake Coming Soon with Channing Tatum | Project Casting - projectcasting.com

avatar van blurp194

blurp194

Lang, lang geleden.

Deze film was indertijd nogal baanbrekend. Jawel, een Disney film met een beetje bloot er in, en ook nog eens een hele serie toespelingen op sex, en dan ook nog eens voor de lol in plaats van de voortplanting. Wel door John Candy natuurlijk, Tom Hanks was toen ook al veel te veel de brave borst voor dat soort dapperheid.

Daryl Hannah is een behoorlijke (bekoorlijke?) zeemeermin, hoewel ik me altijd ben blijven afvragen hoeveel beter en indrukwekkender de film misschien was geweest met Lori Singer in die rol. Hannah is voor mij toch nooit verder gekomen dan tweede keus.

Het verhaal is vanzelf mierzoet, hoe had het anders kunnen zijn. Toch, met de knipogen van Candy blijft het net wel luchtig genoeg om verteerbaar te blijven. Al is het dan ook maar net.