• 9.374.489 stemmen

Met onder meer: Romy Schneider, Karlheinz Böhm en Magda Schneider

Gesproken taal: Duits en Frans

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Sissi

"The magical love story of the young Empress Elisabeth!"

Keizer Franz Joseph, die enige tijd nadat hij de Oostenrijkse troon bestegen heeft een passende gemalin zal moeten zoeken, wordt verliefd op de jeugdige Elisabeth van Beieren, een vrolijk ongekunsteld meisje, dat door iedereen Sissi wordt genoemd. Franz Joseph weet de aanvankelijke gereserveerdheid van het hof tegen zijn wel heel jonge bruid om te zetten in enthousiasme en Sissi verlaat haar geliefde geboortehuis en haar familie om de man te huwen met wie ze lief en leed zal delen.

Princess Elisabeth

Archduke Franz Karl

Johann Petzmacher

avatar van Jordy

Jordy

Niet gezien. Aan het publiek te zien dat deze films altijd kwam huren (toen ik in een videotheek werkte) mag ik daar blij om zijn

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Precies de reactie die ik verwachtte! haha

avatar van dje-em

dje-em

Nee Jordy. Dit is de ultieme liefdesfilm. Zo schattig. Echt een van mijn lievelingsfilms. Een beetje de zoetheid van La Vita e Bella (alleen dus niet de realiteit ervan)

avatar van Loesa

Loesa

Dit is geweldig. Ik was vroeger een vrij jongensachtig meisje (dat wordt nu steeds minder ), maar stiekum vond ik die jurken en dat prinsesseleven geweldig!! 4 sterren!

avatar van unholylove

unholylove

abslute favoriet van mij!

elke kerst weer de drie delen en ze vervelen nog steeds niet.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Gewoon een liefdessprookje uiteindelijk. Als je net als ik de personages en vooral de kledij van de personages niet kunt waarderen duurt deze film erg lang. Toch nog 2 sterren gegeven omdat het allemaal wel mooi in beeld is gebracht en dat moet ook tellen.

avatar van naomicampbell

naomicampbell

De Sissi-films zijn geweldig! Ik heb ze allemaal op dvd ( na lang zeuren eindelijk voor me verjaardag) En Romy Schneider is een geweldige actrice.

avatar van T.O.

T.O.

naomicampbell schreef:

En Romy Schneider is een geweldige actrice.

Inderdaad, al werd dat later pas door de critici opgemerkt toen ze in 'serieuzere' films ging spelen. Ik vond die Sissi-films altijd wel vermakelijk .

avatar van Angel8203

Angel8203

Dit is echt zo mooie en romantische film, de mooie jurken en de prachtige Romy Schneider. Geniet van alle drie de delen telkens weer.

Asmahan

Het meest vermakelijke is altijd wanneer er vuurwerk wordt afgestoken ter ere van Sissi. 'Hoooo, hooooo', roept het publiek dan verrukt.

Ook ik kan helemaal wegzwijmelen bij al die mierzoete pracht en praal.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Mierzoet en tenenkrommend zwijmelig met een militante prins van het foute Oostenrijks/Hongaarse rijk en een impulsief meisje dat het allemaal maar prachtig vindt.

Het magnum opus van de romantische film.

Bedenk je wel dat Romy Schneider (die in deze film 17 was?!) op tragische wijze een zoon verloor en zich daarna kapotsnoof en doodzoop. Jammer...

Asmahan

Het lot was Romy Schneider inderdaad niet gunstig gezind, Captain Pervert. En je hebt gelijk, het is tenenkrommend zwijmelig. En toch laat ik me er lekker in wegzakken. Soms is dat best lekker.

avatar van FisherKing

FisherKing

De films zijn uit te zitten, en als je erg grieperig bent best wel te genieten. Nu valt het toch wel in de categorie belegen hoor.

En Romy Schneider is natuurlijk briljant in haar Franse Periode.

Asmahan

Ik word wel altijd erg moe van die sukkel die meent dat Sissi een spionne is. 'Papilli mit Gewehren' telegrafeert Sissi. Ze wil haar vader laten overkomen om te jagen. Geweren, oh oh oh! Er is een staatsgreep op tilt. Die neuroot blijft iedereen lastig vallen.

Bij mijn eerste bezichtiging als klein meisje vond ik het zo mooi dat Sissi alle dieren vrijlaat en er voor zorgt dat Papilli (vreselijk koosnaampje voor papa) een grote korhoender mist door hem weg te wuiven.

En ach, wat was het zwaar voor Nene... Sta je daar vol verwachting...

avatar van janlyda

janlyda

Volgens mij zijn de Sissi-films geschikt voor iedereen. Er zit van alles wel wat in, humor, romantiek, waarheid, fantasie... Ik kan er in ieder geval nog steeds erg van genieten. Zeker zoals ik al bij iemand anders las, als je lekker onder je dekbedje probeert je griepje te verdrijven...

avatar van marielle17

marielle17

Dit is echt een goede film! Met een mooi verhaal erin. Blijft een goude oude.

avatar van hinie

hinie

Een film die ieder jaar weer werd bekeken vroeger.

En ik vond ze geweldig...Sissi in haar prachtige jurken en haar liefde voor Franz-joseph die niet in dank werd afgenomen door haar schoonmoeder!

Prachtig liefdesverhaal!

avatar van werke027

werke027

Ach, gewoon lekkere kreun/steun/zwijmel. Moet je gewoon een keer gezien hebben.

Maar geef mij maar Jane Austen. Vindt dit soort films in echt Engels toch leuker.

avatar van myla

myla

Ik vind dit zooooo'n geweldige film!!

Lekker wegzwijmelen bij Sissy en Franz Joseph.

Ik vind deel 1. het leukste. Verveelt helemaal niet!!

Goed acteerwerk ook!! Ja dit is een gouwe ouwe en er zit inderdaadwel wat humor in. Ik vind dit Korporaal wel geinig en die vader van Franz Joseph ook (bravo..)

TOPFILM

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Vond het opzich wel een vermakelijk gebeuren, bijna elke winter was het weer raak. Toch leuk en Romy Schneider is de perfecte Sissi.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Een keer rond kerstmis gekeken. al dat romantiek kon me niet boeien; maar ja ik was ook pas 10 ofzo.

*2,5

avatar van Diiamond

Diiamond

Erg mooie film, Maar ergens van herken ik een deuntje

uit die film ofso .. maar die kan ik nergens terug vinden

avatar van J.Bell

J.Bell

In de zomer zijn we naar het 'vakantie' paleis van Sissi geweest op Corfu.

We kregen een rondleiding en het was absoluut de moeite waard, maar het deed mijn beeld wat ik van Sissi had (door deze film) wel een beetje in duigen vallen.

Dat ze ging joggen in een lange zwarte jurk en dat de bewoners van Corfu haar maar een gek mens vonden, dat ze altijd haar mond hield omdat haar gebit zo slecht was, dat ze zo klein was dat ze net tot boven mijn middel kwam en zich constant uithongerde totdat ze 40 kilo woog... niet echt wat ik had verwacht!

Maar goed, wat een pracht en praal en wat een schitterende tuin en adembenemend uitzicht.

De film is nog steeds mooi en vermakelijk.

avatar van Durete

Durete

Mensen die stemmen terwijl ze de film vroeger hebben gezien, dat kan toch niet, dan heb je toch geen heldere beeld van de film. Misschien ligt het aan mij, maar ik denk dat we dat moeten afschaffen.

avatar van anne J

anne J

De drie delen van Sissi heb ik in de vakantie gekeken toen ze op tv kwamen.

Ik vind oudere films (en dan bedoel ik echt ouder, niet uit 1980 ofzo) vaak mooi en leuk, en deze ook weer. Ik heb mij prima vermaakt, ook al was het in het Duits gesproken.

Franz was trouwens wel een rare in de film vond ik. Ik weet het niet, zijn blik stond mij gewoon niet aan, en hoe hij praat. Zo, pff. Vermoeiend.

De jurken uit de film waren mooi ^^, ons pap ergerde zich eraan omdat ze niet eens door een deur passen, zo zei hij.

De muziek uit de film vond ik soms té nadrukkelijk en té aanwezig. Maar dat was echt typische muziek van toen, in de films. Dus ik vergeef het een klein beetje, maar hierdoor wel wat aftrek

avatar van master_girl

master_girl

Ik vind het echt een leuke film

avatar van hinie

hinie

Durete schreef:

Sommige films blijven in je geheugen gegrift staan, ook al heb je ze vroeger bekeken.

Dus ben het er niet mee eens.

avatar van veron35

veron35

Dit is wel een leuke film als je ervoor in de stemming bent. Ik had een keer (heel vreemd) zin in een oude duitse film dus ben ik deze van mijn tante gaan lene. Niet veel bijzonders maar wel heel leuk voor een keer. Romie was perfect voor de rol van Sissi, maar die keizer vond ik toch zo irritant met z'n rouge.

avatar van Saldek

Saldek

Een sympathieke film, bijna naïef zelfs. En ik zeg 'bijna'. De sfeer in de film lijkt de indruk te wekken of alles met een lach altijd weer op z'n pootjes terecht komt, heerlijk gewoon. Ik keek deze eens in een mega-depri periode, gewoon omdat ik niets anders had op dat moment. Aanvankelijk voelde ik me boos worden met deze film omdat 'zij' er gewoon niets vanaf zouden weten ofzo. 'Gelul', bedacht ik even later en zette me ertoe aan de film af te kijken, en dat was goed, heel goed zelfs. Het bood geen oplossing of iets. Maar wel wist de film iets bij me te prikkelen dat mij iets wakker wist te maken, en wel met de gedachte: 'waar maak ik me in hemelsnaam allemaal druk om?' Het was één van de eerste stimulances om te kappen met het erbij stil staan wat ik allemaal wel of niet had en te piekeren. Nogmaals: het was niet meer dan een zetje in de rug, maar genoeg om anders naar het leven te gaan kijken en op zoek te gaan naar de dingen die ik leuk vind en waar ik wat aan heb. Na een tweetal maanden verscheen mijn eerste echte lach......

Gewoon een ontspannen film om te smullen van een flinke dosis 'feelgoods'. 4,5

avatar van mariekjuh1982

mariekjuh1982

geweldige film, je hoeft er niet bij na te denken en het loopt altijd goed af. Heel anders dan het ware verhaal van Sissi en Romy, maar toch prettig. Keizerin Sissi verloor ook een zoon door zelfmoord he? En bovendien, zij was net 16 ofzo en Frans Joseph was 19, toen hij haar, via een briefje, ten huwelijk vroeg. Ze was ook echt super depressief in het echt en geobsedeerd door haar gewicht. Niet echt het sprookjeshuwelijk dat afgespiegeld word in de film, maar goed, wel wat de mensen graag wilden denken denk ik.