Genre: Thriller
Releasedatum: 8 januari 2026
Beleef deze film nu bij Pathé! TIPOn Demand:
Vanaf 25 januari in 82 bioscopen
Plot Greenland 2: Migration
"Hope is uncharted territory."
Het is een jaartje geleden sinds komeet Clarke de wereld op zijn kop zette door het grootste deel van de planeet te vernietigen. John Garrity en zijn vrouw en kind hebben de bunker in Groenland bereikt, maar worden nu gedwongen om de veiligheid van het zwaar versterkte verdedigingsstelling te verlaten. Ze besluiten de verwoeste, bevroren woestenij van Europa te doorkruisen om een nieuwe thuis te vinden.
John Garrity
Allison Garrity
Denis Laurent
Nathan Garrity
General Sharpe
Kerri Holt
Major Green
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 8 januari 2026 in de bioscoop (The Searchers)
Walter S.
Als je kromme tenen krijgt van ongeloofwaardige dingen in films kun je deze links laten liggen.
Fransen die eerst Frans spreken maar als je ze niet verstaat overschakelen op Engels is natuurlijk wel echt next level ongeloofwaardig.
Nathan had gister (zag ik deel 1) nog diabetis, schijnbaar was ie daarvan genezen. En ach, zo kun je een hele lijst van rare dingen maken, maar als je daar doorheen kijkt of je er niet teveel van aantrekt blijft er een redelijk spannende tocht door een geblakerde wereld met goeie en slechte mensen over. Film heeft bovendien een zeer hoog tempo en daar mag ik ook wel over.
Net als deel 1 beetje sentimenteel soms, had van mij ook niet beslist hehoeven, maar verder best een aardige film. Vond deel 1 wel beter maar dat lag vooral aan het verhaal.
Bob Gray
- 2045 stemmen
Er is op een film als deze natuurlijk veel aan te merken, maar ik moet zeggen dat ik me 90 minuten goed vermaakt hebt. De effecten zijn niet altijd even goed, maar er zitten een paar aardige scènes in en de vaart blijft er goed in zitten. En ik heb altijd een zwak voor Gerard Butler.
Goldie63
Ik weet niet wie deze synopsis schreef , maar het is vijf jaar na dato en niet 1 jaar.
Matige film waarin het gezin de veilige bunker na jaren moet verlaten. Dit vervolg op de rampenfilm speelt zich af in een post-apocalyptische wereld. Nergens origineel, en allemaal al eens eerder gezien. Ook is het nogal ongeloofwaardig uitgewerkt op veel vlakken. Vervelend wordt het echter niet, want het is vrij avontuurlijk gebracht en er gebeurd genoeg.
Petina
Zou 'Greenland 3' over een Amerikaanse invasie gaan?
Haha, nee, dat denk ik niet. Eerder een Holland 1.
Walter S.
Even zo vrolijk is de zoon in deel 1 zeven jaar oud en nu ineens 15. Maar dat zal wel komen doordat zijn diabetes genezen is.
Goldie63
Hahahaha, inderdaad. In het begin toen ze de bunker ontvluchtten werd het even benoemd maar verder nul aandacht voor z’n diabetes probleem. Terwijl dat in deel 1 een heel issue was.
Arno1959
Matige film. Kreeg soms het idee dat de beelden getekend waren. Wel slechte kwaliteit.
Shadowed
Ietwat ongecontroleerd, maar uitermate vermakelijk actievervolg waarin regisseur Ric Roman Waugh de gebeurtenissen flink opschroeft. In Migration is er eigenlijk elk kwartier wel wat groots aan de hand, van meteorietenregens naar oorlogen tot tsunami's. Er is veel meer gaande dan in de voorganger, wat niet zozeer voor een spannendere, maar wel vlottere kijkervaring zorgt. Veel tijd voor dramatiek is er dan ook niet; daarom is het erg jammer dat Waugh hierop door blijft hameren en daarmee een rommelige indruk achterlaat. Zeer overtuigend zijn de effecten daarnaast ook niet, maar gevoelsmatig is het geheel zo voorbij en dan pruim ik dit persoonlijk beter dan het eerste hoofdstuk.
mjk87 (moderator films)
Greenland vond ik een verrassend sterke actiefilm, vooral omdat de focus op het menselijke lag en de film vrij realistisch en klein bleef. Verder heb ik wel een zwak voor Butler die in zijn kleurloosheid heel geschikt is voor zulke rollen en juist net wat extra geeft. Hij heeft sowieso iets sympathieks.
Nu was dit vervolg (aan het eind moest ik denken aan Platvoet op zoek naar de groene vallei) zeker niet slecht maar wel net een paar slagjes minder. Vooral het stuk bij het oversteken van Het Kanaal ging er te ver over, maar sowieso neigde dit al meer naar film dan realisme.
Wel een tof wereldbeeld van de Aarde vijf jaar na een inslag met die stormen maar ook hoe men probeert te overleven. Niet altijd even consistent of geloofwaardig, in Sydney en Mexico zijn steden weggevaagd maar in Frankrijk dichtbij de krater staat nog vanalles overeind? 3,0*.
Guy sa
Hopelijk kom er geen 3e editie.
je hebt allicht een telesync versie gedownload via een dubieuze torrent, ik heb mij deze week ook zo laten vangen
Guy sa
Hopelijk kom er geen 3e editie.
je hebt allicht een telesync versie via een dubieuze torrent binnen gehaald, ik had vorige week ook die binnen en kieperde die meteen in de prullenbak

Greenland
2020

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Horrorfilm 'Bring Her Back' komt zeer binnenkort naar Netflix: 'Geld zeker waard'