• 9.369.455 stemmen

Gesproken taal: Spaans

Releasedatum: 19 februari 2026

• Bioscoop Vanaf donderdag 19 februari in 5 bioscopen

Plot Sirât

Louis gaat in Marokko met zijn zoon Stéphane op zoek naar zijn verdwenen dochter Marina. Ze sluiten zich aan bij een groep ravers die op hun beurt op zoek zijn naar het volgende feestje. Samen ondernemen ze een reis die hen tot in de diepe woestijn brengt. Te midden van het zand bereiken de aanwezigen hun persoonlijke grenzen.

avatar van wwelover

wwelover

Interessante bioscoopervaring (Cannes). Zelden zulke reacties op twists gehad als hier. Behoorlijk intense film. Had voor mij alleen wel een sterker eind nodig gehad.

avatar van mrklm

mrklm

Luis [Sergi López] is met zijn kleinzoon [Bruno Núñez Arjona] op zoek naar zijn dochter, die zich mogelijk heeft aangesloten bij een groep ravers. Hij sluit zich aan bij een groep, die regelmatig raves organiseert op afgelegen plekken in de woestijn. Niet zozeer een verhaal, meer een portret van een man die de verdwijning van zijn dochter moet verwerken en van mensen die zich door te dansen helemaal kunnen overgeven aan het moment. De melodramatische ontknoping is een gemakzuchtige uitvlucht en waarschijnlijk niet alleen voor mij (onbedoeld?) hilarisch. De titel verwijst naar een mythologische brug die hemel en hel verbindt. Grote winnaar op het Cannes Filmfestival van 2025. Het is maar dat u het weet …

avatar van stinissen

Niet mijn film daarbij vreselijke muziek, het bleef voor mijn een worsteling om er door heen te komen, nee ik vond het eigenlijk erg matig.

avatar van schumacher

schumacher

Ik wist al vrij snel van aai, dit gaat echt mijn ding niet worden & die muziek soms, mega irritant.

Rare film ook.

avatar van Marcske

Marcske

Eerst de eerste 20 minuten(muziek) doorgeworsteld, daarna was het toch een intense rauwe film. Ietwat langdradig soms, maar hij weet me toch zeker te pakken.

avatar van remorz

remorz

Jammer van de prachtige cinematografie en de gedurfde score, want het is moeilijk invoelen met de verloren missie van een man om in de Marokkaanse woestijn temidden van ravende nomaden op zoek te gaan naar zijn verloren dochter.

Gebeurtenissen verderop in de film heb ik veelal omschreven zien worden als emotional gut punches, maar ik miste de connectie met de hoofdpersonen om die beleving te delen, waardoor het verloop, dat gevuld is met vreemde keuzes en nalatigheid, inderdaad wat op de lachspieren werkt na verloop van tijd.

Misschien dat de film op groot scherm de pijnpunten wat weet te verdoven en zijn effect langs sensorische wegen weet te bereiken, maar inhoudelijk staat er teveel in de weg om hier echt geroerd te raken. Ook het plotse einde zonder zeggingskracht maakt dat de film wat doelloos over de eindstreep komt.

Setting en cinematografie maken nog wel indruk maar uiteindelijk toch een teleurstelling. 2,5*

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Gedurfde prent die mij niet over de gehele lijn wist te overtuigen, maar zeker intrigerend genoeg is om een volledige speelduur te blijven boeien. Het rave-sfeertje, de bijbehorende soundtrack en de bevreemdende ritten door de woestijn ... Ik kon het allemaal wel smaken. En de toon die gedurende de film een paar keer drastisch omslaat: het werkt niet altijd even goed maar het voelt wel verfrissend aan.

avatar van AllesAlGezien

AllesAlGezien