• 9.373.656 stemmen

Genre: Thriller

Geregisseerd door: Mercedes Bryce Morgan

Met onder meer: Maddie Hasson, Alex Roe en Andra Nechita

Plot Bone Lake

"What's your body count?"

Twee stellen ontdekken bij aankomst dat ze hetzelfde vakantiehuis hebben geboekt. Ze besluiten het weekend met zijn vieren door te brengen, een weekend waarin ze verstrikt raken in leugens en seks. Het is nog maar de vraag of ze er alle vier levend uitkomen.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 22 januari 2026 in de bioscoop (18K Film)

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Redelijke thriller in het 'kat-en-muisspel' segment, zowieso meer thriller dan horror. Er heerst wel lowbudget vibe

avatar van joolstein

joolstein

Ondanks tekortkomingen toch enigszins spannend en mild vermakelijk veroorzaakt door wat slinks exploitative bloederige chaos. Direct vanaf de openingsmomenten, waarin een naakt stel door het bos rent, en pijlen ontwijkend in leven probeert te blijven...Daarna volg je een stel dat een afgelegen landgoed huurt aan een meer voor een rustig uitje, maar ontdekt dat het dubbel geboekt is door een ander stel...klink wel heel erg bekent? Met een speelduur van 94 minuten vier hoofdpersonages op één locatie, duurt het natuurlijk niet lang voordat de eigenaardigheden beginnen. Het welbekende koppels-in gevaar- door vreemden gecombineerd met een vleugje erotische thriller. Ach weinig mysterie en met het kleine beetje bloedvergieten was dit best een aardig no-brainer om te kijken.

avatar van james_cameron

Vermakelijk maar uiteindelijk iets te voorspelbaar uitgewerkt horrorfilmpje. De matige cast weet het script helaas niet optimaal tot leven te brengen en de personages zijn aan de irritante kant. Pluspunten zijn er gelukkig ook, zoals de prettig gestoorde finale, maar de film blijft een beetje steken in goede bedoelingen.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Aardig maar standaard. Wel enkele leuke acties idd op het einde, maar mensen kunnen beter Eden Lake gaan kijken.

avatar van Collins

Collins

De film begint heftig als een naakt paartje op de vlucht door de bossen wordt belaagd door onbekenden die goed raad weten met het hanteren van de pijl en boog. Een aantal expliciete beelden deden me geloven dat ik in een harde exploitatiefilm was aanbeland. Dat bleek toch niet het geval te zijn.

Na het heftige begin kalmeert de film en vergezellen we het jonge stel Sage en Diego op weg naar een luxe villa in de bossen voor een vakantie. Aldaar aangekomen blijkt er sprake te zijn van een dubbele boeking als zich nog een ander stel aanmeldt dat het huis blijkt te hebben gehuurd. Omdat de verhuurder niet bereikbaar is, besluiten ze van de nood een deugd te maken en het huis te delen. Er ontstaat een voorzichtige vriendschap die al snel wat ongemakkelijk aanvoelt. In tegenstelling tot Sage en Diego die zich bescheiden opstellen, gedraagt het andere stel zich nogal vrijgevochten. Het stel vertoont extravert gedrag, gaat schaars gekleed en brengt een erotiserende stemming de villa binnen. De manier waarop dat gebeurt, is echter niet naturel maar vervelend opdringerig. Het stel lijkt een manipulatief spelletje te spelen dat zijn luchtige toon snel verliest. Nou, dat belooft wat.

De enscenering van Bone Lake is gelikt en gepolijst. Het camerawerk, de kleuren en de lichtval zijn overdreven speels. De stijl contrasteert erg met de gewelddadige inhoud van de openingsscène. Uiteraard trapt de ervaren thriller- en horrorkijker niet in het rookgordijn dat wordt opgeworpen. De stijlbreuk met de openingsscène is daarvoor veel te opzichtig. De wending komt inderdaad, maar erg grimmig, gewelddadig, bloederig en spannend wordt de wending niet ingevuld. Alle buitensporigheid speelt zich binnen een glad en aangenaam kader af dat veel te veilige paden bewandelt. Tamelijk teleurstellend en het kader zorgt er bovendien voor dat de film nauwelijks spannend wordt.

avatar van Kondoro

Kondoro

"I'm gonna come. Are you?"

Dit vond ik behoorlijk matigjes hoor. En eigenlijk had je dat van te voren al wel kunnen verwachten, want de de stemgemiddeldes zijn ook behoorlijk laag. Maar deze wannabe-porno film weet gewoon weinig te boeien, en is vooral erg cliché. Toch jammer, want de film begon best interessant, maar de echte toevoeging van die opener mis ik volledig. Het grootste probleem is dat de film met zo'n opener eigenlijk een hele andere verwachting schetst van hetgeen wat je daadwerkelijk krijgt, en dat zijn dingen die ik echt heel erg haat. De film kakt vervolgens behoorlijk diep in, en weet eigenlijk nauwelijks te boeien tot het slotstuk, wat met een simpel kat en- muisspel ook zo voorbij is en eigenlijk weinig te bieden heeft. De film kan bloederig zijn, en zels nog een beetje gore, en daar scoort de film ook echt wel zijn punten mee.

Vooral vaak erg vaag, en met zijn kleine cast weet de film daar ook niet mee te boeien. Morgan kiest er dan maar voor om een lading aan seks toe te voegen in deze film, iets wat blijkbaar nodig is in haar ogen, maar wat ik compleet mis. Wellicht om het dan toch nog wat aantrekkelijker te maken, al zie je weinig. Net zoals de pijl die door de balzak schiet van de vluchtende man in de opener, al vond ik dat best om te lachen. De film is best kaal, en verdiende wel meer aandacht, maar is als tussendoortje prima te verwerken.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Jotil schreef:

Vanaf 22 januari 2026 in de bioscoop (18K Film)

EDIT: release is komen te vervallen