• 9.377.374 stemmen

Geregisseerd door: Akiva Schaffer

Met onder meer: Liam Neeson, Paul Walter Hauser en Pamela Anderson

Releasedatum: 31 juli 2025

Plot The Naked Gun

"The law's reach never stretched this far."

Frank Drebin Jr. volgt in de voetstappen van zijn vader, de legendarische Frank Drebin. Beroepsmatig is hij een al even knullige rechercheur die misdaden poogt op te lossen door middel van fouten en toevalligheden. Wanneer een bank overvallen wordt, doet Frank Jr. zich voor als een meisje om de dieven een halt toe te roepen.

Frank Drebin Jr.

Detective Park

Detective Taylor

avatar van LauraCharlotte

LauraCharlotte

Alhoewel ik doorgaans niet zo van slappe Amerikaanse humor hou heb ik mij bij deze film kostelijk vermaakt. Hoge grapdichtheid, met wat mij betreft flauwe doch goede grappen. Pamela is ook top gecast. Scenes zoals met de uil waren echt too much maar verder voor een flauwe komedie erg goed gedaan. Mooie knipogen naar de vorige films ook.

avatar van mrklm

mrklm

Deze remake van de klassieke parodie uit 1988 was sowieso gedoemd te mislukken. De trailer benadrukt dat dit verlate vervolg over Frank Drebin Jr. [Liam Neeson] een “nieuwe stijl” hanteert. Dat kun je wel zeggen, want de barrage aan inventieve visuele en verbale grappen vol slimme woordspeling met karakteracteurs die hun rol met gladgestreken gezicht spelen, is verworden tot een platvloerse, infantiele komedie met acteurs die tevergeefs proberen grappig te zijn. Doet meer denk aan de filmreeks met Austin Powers (waaruit het de meest smakeloze grappen jatte) dan aan The Naked Gun en is zeker niet aan te raden voor fans van The Naked Gun of de cultserie Police Squad! Neeson is geen Nielsen, maar dat zal geen verrassing zijn.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijke komedie. Het verhaal is kolder en passend binnen de NG reeks. Men houdt zich, gelukkig, trouw aan de formule. Dus van seconde 1 tot aan de aftiteling is non stop grappen en grollen geblazen. Niet altijd even goed geslaagd, maar over het algemeen best lachen (als je ervan houdt natuurlijk). Was even bang voor Neeson maar over het algemeen doet ie het niet verkeerd. Je mist alleen bij hem het 'stupide hoofd' van Nielsen. Ook de bijrollen zijn lastig te evenaren zoals die van Simpson en Kennedy. Maar over het algemeen is het niveau best okay (het is ook niet te evenaren natuurlijk). 3.0/3.5

avatar van james_cameron

Niet de flop die veel mensen hadden verwacht, maar helaas ook niet echt heel leuk. Het zit er een beetje tussenin. Deze soort van sequel begint nogal geforceerd, is vervolgens oprecht grappig en gaat dan uit als een nachtkaars. Liam Neeson doet het evenwel verrassend goed in de hoofdrol en ook Pamela Anderson gaat er volledig voor. Jammer dat de grapdichtheid aan de lage kant is en de film mede daardoor niet belachelijk genoeg is.

avatar van Anjin

Anjin

APPEL68 schreef:

Te flouw voor worden..

Flouw???

avatar van Anjin

Anjin

Flop van het jaar...

Totaal niet grappig,en achter haalde cliché momenten..

Je kan ook beter geen close-up nemen van Pamela haar gezicht,wat een pokdalig gezicht heeft ze gekregen zeg..

Jammer,de plank misgeslagen...

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

The Naked Gun is, lang verhaal kort, Best leuk. Ergens verwacht je dat ze 31 jaar na het laatste oorspronkelijke deel met Leslie Nielsen ruim de tijd hebben gehad om met een vervolg te komen dat alle oude films overtreft, maar dat gebeurt helaas niet.

Wel pakken ze precies de bekende sfeer met voice over met neo-noir elementen. Uiteraard een femme fatale, luxaflex, jazzmuziek en een moordzaak die leidt naar een slechterik met een megalomaan plan. Alleen een sigaretje hier en daar ontbreekt, maar hey, het is 2025.

Nooit gedacht dat ik nog eens een film met Pamela Anderson in de bioscoop (!) zou zien met mijn zoon (!) van 11, die ik wegens een voetbalblessure maar trakteerde op een avondje bios. Uiteraard gingen de nodige adult grappen langs hem heen, maar er viel nog genoeg te lachen. Maar zoals ik zei: stiekem hoop je op meer, wellicht een hogere grapdichtheid of nog meer nonsens op de achtergrond die je pas bij de tweede kijkbeurt ziet. Het intermezzo met de sneeuwpop is dan wel weer heerlijke over de top quatsch, puur genieten.

Liam Neeson is onmogelijk te haten in alles wat hij doet, al haalt hij het qua mimiek niet bij Nielsen.

Leuke fanservice, een verdiende 3 sterren.

P.S. spotte ik in de nachtclub nou de "nice beaver" van Priscilla Presley?

avatar van Ralf81

Ralf81

Heb de originele films nooit gezien dus deze op zichzelf kunnen beoordelen. Ik vond hem wel grappig, hoewel sommige grappen net even te vaak herhaald worden. En er zitten wat bizarre scenes in (bijv de sneeuwman) waarbij je je afvraagt, waarom?? De woordgrappen zijn lekker flauw.

Neeson en Anderson vormen een leuk duo, ik heb genoten.

avatar van Collins

Collins

Op voorhand sceptisch. The Naked Gun zonder Leslie Nielen en David Zucker? The Naked Gun met Liam Neeson in de rol van Lt. Frank Drebin Jr., zoon van het origineel? Het is even wennen, maar ik legde al snel het fantastische voorbeeld Leslie Nielsen naast me neer en richtte me op de nieuwe Drebin. Neeson is een hele goeie Frank Drebin. Leuke film ook. Met ouderwetse humor zoals die tegenwoordig nog amper in komedies langskomt. Een geslaagde comeback wat mij betreft.

Heerlijk toch, die humor. Absurde gebeurtenissen en verrukkelijke escalaties van gebeurtenissen. Absurditeiten die in de wereld van The Naked Gun normaal zijn. Neem bijvoorbeeld de running gag met koffie die te pas en te onpas en op de meest onmogelijke plaatsen aan Drebin wordt aangereikt. Verder zijn er de visuele grappen die niets met de handeling hebben te maken en ergens op de achtergrond plaatsvinden. En verder is het heel prettig om te constateren dat grappen over politiegeweld, racisme en seks gewoon heerlijk plomp worden geleverd. Door al dat correcte gezemel van tegenwoordig, vergeet je bijna hoe leuk plomp is. Ik zeg u: plomp is niet correct en heel leuk.

Een gevaar van films die zich baseren op oude successen is dat er wordt gezwolgen in nostalgie. Dat valt in deze film mee. Er zijn verwijzingen maar die zijn vooral grappig en blijven binnen de perken. De film leeft eigenlijk volkomen onafhankelijk van de eerdere producties. Nou ja. Niet helemaal natuurlijk, want als Drebin Jr. in beeld verschijnt gaat er (net als in de vroegere films) altijd iets fout. Een fijne zekerheid. Toch is Drebin Jr. competenter dan zijn vader. Waar papa min of meer toevallig op dingen stuitte, is dat bij junior doelbewuster het geval. Deze karaktertrek heeft gelukkig geen effect op de absurde humor. Op het onbenul. Op de onzinnigheid. Die zijn er gewoon. The Naked Gun is een heerlijke komedie.

avatar van Jynxter

Jynxter

De grappen zijn niveautje flauw, flauwer, flauwst. Zoals natuurlijk te verwachten valt bij een Naked Gun herstart. En van meer dan die grappen moet de film het ook niet hebben.

Maar aangezien ik nog altijd wel van de dad-jokes en droge oneliners ben, kon ik me hier prima mee vermaken. De verwijzingen naar de eerste film uit 1988, die ik vroeger meermaals heb gezien, hielpen daar ook aan mee.

avatar van Verhuiskaartje

Verhuiskaartje

Gekeken vanwege de naam maar wat een spijt. Humor die totaal niet mijn humor is.

avatar van bokko

bokko

Anjin schreef:

Flouw???

Doe niet zo flouw

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Geen grote fan van de overige NG films, met deze zo af en toe toch eens gelachen, maar zeer flauw overall.

avatar van Waku

Waku

bokko schreef:

Doe niet zo flouw

Flouw om hier nogmaals de nadruk op te leggen Bokko

avatar van MelB

MelB

Als liefhebber van slapstick humor keek ik niet met hoge verwachtingen naar The Naked Gun. Zoals ik al had voorspeld viel het voor mij een beetje tegen. Ondanks dat slapstick een ruime spelruimte biedt voor fysieke grappen en overvloedige absurditeit, leek deze film hierin te kort te schieten.

De film begon veelbelovend, met enkele typische slapstick-elementen zoals vallen, achtervolgingen en visuele grappen. Het ritme was goed, maar naarmate het verhaal vorderde, miste ik die heerlijk over-the-top absurditeit die slapstick zo bijzonder maakt. De momenten die bedoeld waren om me aan het lachen te maken, voelden vaak te voorspelbaar en minder inventief aan.

De personages waren wel oke, maar hun interacties en de situaties waarin ze terechtkwamen, gaven niet het gevoel van chaos en hilariteit die je vaak ziet in echte slapstickcomedy. In plaats van een gevoel van opwinding, kwam het meer over als een reeks matige grappen die net niet de juiste snaar raakten.

Toch waren er een paar leuke momenten en visuele grappen die de moeite waard waren, maar over het geheel genomen miste de film de sprankeling en absurditeit die slapstick zo onweerstaanbaar maken. Voor een echte slapstickliefhebber als ik, was dat een gemiste kans.

Een opvallend handelsmerk van Liam Neeson met zijn bekende “achteruitkijkspiegel” die altijd opduikt in zijn films.

avatar van Waku

Waku

Dat je 85 minuten ( eigenlijk maar 75 minuten rest is aftiteling) naar flauwe scenes gaat kijken is van te voren al duidelijk uiteraard. Ik hoopte vooral op een nostalgisch rendez vous avondje. Maar waarschijnlijk ben ik dit soort films ontgroeit. Op een enkele scene na betrapte ik mezelf op een glimlach. Er volgt overigens nog een kleine toegift, dus even de ellenlange aftiteling uitzitten. 2*

avatar van alacer9

alacer9

Vermakelijke film met grappige momenten

avatar van Tisik

Tisik

Anjin schreef:

Flop van het jaar...

Totaal niet grappig,en achter haalde cliché momenten..

Jammer,de plank misgeslagen...

Ze is 58, denk je dat ze voor eeuwig Playboy en Baywatch blijft?

avatar van Walter S.

Walter S.

Vrij slap aftreksel van de toch wel legendarische originele versies. Niet heel grappig, of eigenlijk nauwelijks grappig. En dan wordt het met zo’n film al lastig. Begon ook al slecht met die eerste scene waarin een klein meisje binnen komt. Dat is niet grappig en slaat ook helemaal nergens op.

avatar van Mikemans

Mikemans

Humor op niveau.

Echt heel matig.

Het leukste van alles is eigenlijk de gedachte dat Liam en Pamela elkaar door deze film hebben gevonden.

avatar van limelight73

limelight73

Idee is leuk uitvoering not so much. Misschien was met Ben Stiller beter geweest. Ah well.

avatar van Thomas83

Thomas83

Ik vond die trailer al helemaal niets en de film is dat helaas ook niet. Een Naked Gun-film zonder Leslie Nielsen gaat eigenlijk gewoon niet. Ik miste hem direct. Neeson heeft nog wel zijn momenten maar speelt zijn rol uiteindelijk niet serieus genoeg. Daarnaast vond ik het vooral heel erg treurig dat je kan zien dat de schrijvers de oude films uitvoerig hebben bestudeerd. Zoveel van het plot en de grappen zijn een middelmatig gerecyclede versie van het origineel.

De pogingen om wat grappen te maken over de reputatie van de Amerikaanse politie zijn op zich wel een leuk idee, alleen mist de film vaak een beetje de charmante personages om de humor te verkopen. Er zit werkelijk geen leuk personage in de film. Alleen Anderson wist nog enigszins te verrassen. In elk geval is het dan nog wel een extreem korte film. Zonder de standaard moderne post-crecits meuk blijven er maar 75 minuten of zo over.

avatar van Noodless

Noodless

Je kunt Leslie Nielsen natuurlijk niet vervangen in The Naked Gun, ook al doet Liam Neeson wel zijn best. Maar Neeson link je automatisch naar zijn typische rollen als wreker die de held uithangt tegenover de maffia, moordenaars en dieven. De eerste helft valt nog wat mee, ook al zijn de grappen soms erg flauw. Maar soms zijn ze zo flauw dat deze toch grappig worden. De tweede helft komt nog meer belachelijk over waardoor de meeste scènes niet meer komisch werken. Pluspunt voor Neeson en Anderson is dat ze beide elkaar gevonden hebben op gebied van de liefde. 5/10

avatar van Dk2008

Dk2008

Het leek me wel leuk deze film en dat is het grotendeels ook deze Naked Gun next generation en voortzetting van de oude Naked Gun films. Intro is leuk daarna wordt het wat saai. Met wat kleine grapjes zoals met koffiebekers. Later een aantal goede gedeelten, kennismaking elektrische auto, body cam tijdens ondervraging, op onderzoek/Anderson zingt en met nachtkijker. Iets voor het uur wordt het te serieus en met gevecht/uil ook niet zo geslaagd. Neeson doet het best aardig als Drebin Jr en combinatie met Pamela Anderson is zeker wel leuk. En zo wordt de film toch nog grappig afgesloten. De film duurt niet lang ongeveer 1 uur en 15 minuten en dan begint aftiteling.

avatar van bjerik76

bjerik76

oeioei, ik had hier een zwaar hoofd in... niemand kan Leslie Nielsen evenaren, maar ik geef toe dat Liam Neeson een zeer goede Agent Frank Drebin neer heeft gezet.

Ik irriteer me altijd mateloos aan zijn zware zwoele fluisterstem, maar in deze rol past hij (eindelijk) perfect.

De humor is wederom erg flauw / leuk, en ik was ook wel blij dat er een aantal (grappige) scenes als eerbetoon aan Leslie in voorkomen.

Voor mij mag Liam dit type en films dus voortzetten...

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Precies 0 keer gelachen. Vind Neeson hier ook helemaal niet passen.

avatar van cinematic81

cinematic81

Niet goed, maar ook niet zo slecht als ik had verwacht nav. de trailers. Heb ik veel gelachen? nee. Maar ik vond de bodyguard spoof met de sneeuwman best tof. Op het einde zakt ie echter weer in.

Neeson en Anderson zijn een best sympathiek koppel in de film en hebben ook chemie (geen wonder inmiddels?).

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Denk dat deze humor niet echt voor mij is. Vond de film behoorlijk saai en het verhaal sloeg niet echt ergens op. Het beste van deze film was eigenlijk de soundtrack.