- Home
Geregisseerd door: Akiva Schaffer
Met onder meer: Liam Neeson, Paul Walter Hauser en Pamela Anderson
Releasedatum: 31 juli 2025
Bekijk via SkyShowtime
Vrijdag 13 februari in één bioscoop (Doetinchem)
Plot The Naked Gun
"The law's reach never stretched this far."
Frank Drebin Jr. volgt in de voetstappen van zijn vader, de legendarische Frank Drebin. Beroepsmatig is hij een al even knullige rechercheur die misdaden poogt op te lossen door middel van fouten en toevalligheden. Wanneer een bank overvallen wordt, doet Frank Jr. zich voor als een meisje om de dieven een halt toe te roepen.
- IMDb (6,3 / 112042)
- Teaser (YouTube, ondertiteld)
- The Naked Gun (MusicMeter)
- Kijk op SkyShowtime
Detective Barnes
Detective Park
Detective Taylor
Bartender
Goeie film over een rechercheur binnen een speciale afdeling van de politie. Wat mij betreft een prima reboot. De grappendichtheid ligt hoog, en alhoewel er zeker wat flauwe tussen zitten, valt er meer dan genoeg te lachen (ook aardig wat grappige dialogen die in de vertaling verloren gaan). De casting van Liam Neeson en Pamela Anderson pakt ook goed uit, en de film duurt zeker niet te lang.
De trailers waren niet bepaald grappig, maar gelukkig blijken die vooral beelden uit de eerste vijf a tien minuten van de film te bevatten. Waar ik door de trailer bang voor was is dat de humor niet zou aanslaan en anders zou zijn dan de originele films en serie. Gelukkig wordt het vanaf seconde 1 al duidelijk met een sperrevuur aan grappen die op je afgevuurd worden die van een extreem krukdroog en dom niveau zijn. Love it. Natuurlijk landt de ene grap beter dan de ander, maar door de onophoudelijke stroomt aan woordgrappen, maar ook aan visuele grappen (Bv cold cases
) blijf je continu bezig gehouden worden. Veel running gags en een Liam Neeson die eigenlijk zichzelf briljant op de hak neemt blijkt een waardig opvolger van Nielsen te zijn. Wat dat betreft ook vergelijkbaar. Van serieus acteur naar dit...
Uiteindelijk ben je richting de derde akte wel een beetje klaar met de film en voel je je murw geslagen door alle grappen.
Gewoon een mooi eerbetoon en nieuw deel in de Police Squad/Naked Gun franchise en enkel aan te raden als je van de klassieke spoof humor houdt. Het vereist dus wel dat je tegen die droge humor kan.
mjk87 (moderator films)
Verrassend leuk. Ik was na de trailer erg bang dat dit een onding zou worden en ja, die eerste scène werkt simpelweg niet. Hierboven had ik dat al uitgelegd waarom. Alleen op het vlak dat de film begint al thriller en je op het verkeerde been zet werkt die scène nog wel, maar goed, je weet ook best wat voor film je gaat kijken dus die verrassing is er eigenlijk ook niet.
Maar verder de oude vertrouwde humor en soms hints naar oude films (O.J. Simpson, de eindgeneriek, een opgezette bever in beeld). Vol hele flauwe grappen, woordspelingen, dat gedoe met koffie, iets met seks en nachtkijkers, mensen die overal tegenaan lopen, waar van alles achterin beeld gebeurt etc etc. Lang niet elke grap werkt maar de film zit zo vol dat er genoeg leuks in zit. Al is de humor wel vaak sterk genoeg voor een flauwe glimlach maar niet voor een echte bulderlach. Misschien dat Neeson daar simpelweg niet de juiste acteur voor is zoals Leslie Nielsen dat wel was.
Niet zo leuk als Airplane! of de eerste Naked Gun-film dus waar ik echt veel vaker hard moest lachen, maar wat deze film net wat beter maakt dan delen 2 en 3 is de look. Betere camera's anno 2025 en L.A. ziet er af en toe ook prachtig uit. En de stem van Neeson past goed bij film noir die de film ook probeert na te bootsen (net als film 2 in ieder geval), daar is Neeson ook beter dan Leslie Nielsen. 3,5*
Neder0001
Hier en daar wel gelachen, maar zoals verwacht is Liam Neeson gewoon niet geknipt voor deze rol. Hoe vaak ik tijdens het kijken fantaseerde hoe grappig het zou zijn als Leslie dezelfde grap/dialoog had gemaakt... dat zegt al genoeg. Leslie had alles wat Frank Drebin nodig had: een 'goofy' look, overtuigende manier van communicatie. Hij kwam écht over als een klungel. Bij Liam voelt het allemaal te geforceerd aan. Dat krijg je wanneer het melken van een succesvolle titel belangrijker wordt dan het waarborgen van de kwaliteit. Jammer.
De kracht van de originele Police Squad serie en de spoof films Naked Gun en Airplane, was het schrijverstrio Zucker, Abrahams & Zucker. Het aantal spoof films dat die humor even goed kan weergeven is op 1 hand te tellen en is dan zelfs qua stijl gewoon anders. Dus iedereen hield het hart vast als er een remake kwam. En vele keken dan naar Leslie Nielsen (wat zeer begrijpelijk is), maar het is vooral het gemis van het schrijverstalent dat de film de das om doet. Want op zich doet Liam Neeson dat goed, ook al ben je natuurlijk Leslie Nielsen gewoon.
De nieuwe Naked Gun doet heel hard haar best om de humor met dezelfde kracht weer te geven. Veel moppen zijn dan ook in die stijl. Maar het tempo ligt lager en bij de originele serie en film zag je gewoon ook heel de tijd op de achtergrond meerdere grappen. En wat nog meer ontbreekt hier zijn de iconische dialogen met woordspelingen. Oh zo geniaal geschreven, en zoals we kunnen zien ook zeer moeilijk te evenaren.
Naked Gun is dan ook niet zo slecht, maar het komt nogal flauw over. Hier ga je geen scènes van quoten en het aantal echte lachmomenten is ook zeldzaam. Mss ligt dat aan de humor die de tand des tijds niet heeft doorstaan bij het grote publiek, al denk ik dat het eerder ligt aan het gebrek aan talent om de originele scripschrijvers te evenaren.
Brendanh29
’neeson’ is dan wel geen ’nielsen’ en na zoveel actie movies was het even bezien of ie nog komedie aankon. Maar het is een aardige film en goeie humor combinatie met ’pamela anderson’, al mocht er wel wat meer gestuntel in dat was nogal weinig vergeleken met de andere films. En krab me even achter de oren want nielsen is eigenlijk te oud om de zoon te spelen kwa tijdsperiode maar goed niks in de films is dan ook echt logisch. k
Shadowed
Lollige herbewerking van het bronmateriaal onder dezelfde naam, waarmee regisseur Akiva Schaffer precies doet wat hij hoort te doen. The Naked Gun kenmerkt zich in lompe humor en bijbehorende onderbroekenlol, doorgedraven op een manier dat het zeer aanstekelijk bij elkaar komt. De fysieke komedie werkt beduidend beter dan de verbale humor, maar Liam Neeson vormt een leuk hoofdpersonage en Danny Huston is zelfbewust genoeg als tegenpool. Pamela Anderson ondervindt weinig concurrentie, aangezien haar figuur in het verleden werd ingekleurd door Priscilla Presley (die erbarmelijk slecht acteerde), maar overtuigt spijtig genoeg niet volledig. Uiteindelijk doet deze film op de meest simplistische manier mogelijk precies wat het moet doen en dat is het publiek vermaken met korte en bondige toilethumor. Als je dat kan waarderen, kom je met deze film ruimschoots aan je trekken. Zo niet, dan zal je bedrogen uitkomen.
Beun de Haas BV
Dit is typisch zo'n film waarvan je vraagtekens vooraf gegrond blijken te zijn. Liam Neeson doet zijn best als klungelige detective Frank Drebin, maar haalt het simpelweg niet bij (God hebbe zijn ziel) Leslie Nielsen. Het script biedt niet meer dan hier en daar wat gegrinnik. The Naked Gun is een vermakelijk tussendoortje, maar voor een eventuele wedergeboorte van de spoof-films schiet de reboot echt tekort.
3,0 * Halfnaakt
K. V.
Deze nog kunnen meepikken en het was wel een leuke film. De humor is wat wisselend, van visuele humor, naar woordspelingen, naar onderbroekenhumor, kortom voor elk wat wils. Het verhaal was oké en de cast deed het ook prima. Natuurlijk ook wat verwijzingen naar de vorige delen en nog een kleine cameo van Priscilla Presley. De speelduur was ook goed, niet te lang en niet te kort.
De vorige delen waren wel sterker, maar deze was ook nog leuk.
ouwekaas54
Zo verschrikkelijk niet leuk.
Leslie draait zich om in zijn graf
1* is nog teveel.
boemboem27
regelrechte remake die probeert de echte Naked Gun films te evenaren.
als je echt van absurditeit houdt en flauwe grappen zoals in de echte Naked Gun films is dit wel iets voor jou.
ook na en tijdens de aftiteling moet je blijven kijken zoals gewoonlijk.
nee dit zijn niet mijn soort films.
was benieuwd hoe Liam Neeson dit in zou vullen.
heb m uitgekeken al was het wel een opgave...

knuppel ihhh
Precies wat je ervan verwacht. De oude versies heb ik vaak gezien. Veel van de grappen in deze film lijken uit de oude films. Maar verder prima uit te zitten. Het was niet Leslie Nielsen die het leuk maakte maar de schrijvers Zucker (&Zucker)..... en nu moest iemand anders lollig zijn. Maar herkenbaar de naked gun
Kees Draaihuis
Wat een enorme tegenvaller. Een schande dat ze de naam "The Naked Gun" gebruikt hebben, haalt het in geen enkel opzicht bij de originele "Naked Gun's". Totale mis-cast door Liam Neeson als Drebin neer te zetten. Wat is hij slecht in deze rol. Enige pluspunt is Pamela Anderson, en nee, niet (alleen) vanwege haar uiterlijk.
pamela200
Frank Drebin gespeeld door Leslie Nielsen was altijd alert. Met zijn droge humor en onverstoorbaarheid was en is een genot om naar te kijken. Liam Neelson ook een klasse acteur kijkt altijd dromerig voor zich uit. Ik heb hem helemaal uitgekeken. Zo waar een kwelling. Categorie kinderfilm voor 12 jarigen. Geen moment grappig. Pamela Anderson is voor haar leefttijd mooi maar in de film een Miskleun. Het mooiste film moment was op het eind met de tekst "The End". Zero points.
mrklm
Deze remake van de klassieke parodie uit 1988 was sowieso gedoemd te mislukken. De trailer benadrukt dat dit verlate vervolg over Frank Drebin Jr. [Liam Neeson] een “nieuwe stijl” hanteert. Dat kun je wel zeggen, want de barrage aan inventieve visuele en verbale grappen vol slimme woordspeling met karakteracteurs die hun rol met gladgestreken gezicht spelen, is verworden tot een platvloerse, infantiele komedie met acteurs die tevergeefs proberen grappig te zijn. Doet meer denk aan de filmreeks met Austin Powers (waaruit het de meest smakeloze grappen jatte) dan aan The Naked Gun en is zeker niet aan te raden voor fans van The Naked Gun of de cultserie Police Squad! Neeson is geen Nielsen, maar dat zal geen verrassing zijn.
filmkul
Redelijke komedie. Het verhaal is kolder en passend binnen de NG reeks. Men houdt zich, gelukkig, trouw aan de formule. Dus van seconde 1 tot aan de aftiteling is non stop grappen en grollen geblazen. Niet altijd even goed geslaagd, maar over het algemeen best lachen (als je ervan houdt natuurlijk). Was even bang voor Neeson maar over het algemeen doet ie het niet verkeerd. Je mist alleen bij hem het 'stupide hoofd' van Nielsen. Ook de bijrollen zijn lastig te evenaren zoals die van Simpson en Kennedy. Maar over het algemeen is het niveau best okay (het is ook niet te evenaren natuurlijk). 3.0/3.5
Niet de flop die veel mensen hadden verwacht, maar helaas ook niet echt heel leuk. Het zit er een beetje tussenin. Deze soort van sequel begint nogal geforceerd, is vervolgens oprecht grappig en gaat dan uit als een nachtkaars. Liam Neeson doet het evenwel verrassend goed in de hoofdrol en ook Pamela Anderson gaat er volledig voor. Jammer dat de grapdichtheid aan de lage kant is en de film mede daardoor niet belachelijk genoeg is.
Captain Pervert
The Naked Gun is, lang verhaal kort, Best leuk. Ergens verwacht je dat ze 31 jaar na het laatste oorspronkelijke deel met Leslie Nielsen ruim de tijd hebben gehad om met een vervolg te komen dat alle oude films overtreft, maar dat gebeurt helaas niet.
Wel pakken ze precies de bekende sfeer met voice over met neo-noir elementen. Uiteraard een femme fatale, luxaflex, jazzmuziek en een moordzaak die leidt naar een slechterik met een megalomaan plan. Alleen een sigaretje hier en daar ontbreekt, maar hey, het is 2025.
Nooit gedacht dat ik nog eens een film met Pamela Anderson in de bioscoop (!) zou zien met mijn zoon (!) van 11, die ik wegens een voetbalblessure maar trakteerde op een avondje bios. Uiteraard gingen de nodige adult grappen langs hem heen, maar er viel nog genoeg te lachen. Maar zoals ik zei: stiekem hoop je op meer, wellicht een hogere grapdichtheid of nog meer nonsens op de achtergrond die je pas bij de tweede kijkbeurt ziet. Het intermezzo met de sneeuwpop is dan wel weer heerlijke over de top quatsch, puur genieten.
Liam Neeson is onmogelijk te haten in alles wat hij doet, al haalt hij het qua mimiek niet bij Nielsen.
Leuke fanservice, een verdiende 3 sterren.
P.S. spotte ik in de nachtclub nou de "nice beaver" van Priscilla Presley?
Collins
Op voorhand sceptisch. The Naked Gun zonder Leslie Nielen en David Zucker? The Naked Gun met Liam Neeson in de rol van Lt. Frank Drebin Jr., zoon van het origineel? Het is even wennen, maar ik legde al snel het fantastische voorbeeld Leslie Nielsen naast me neer en richtte me op de nieuwe Drebin. Neeson is een hele goeie Frank Drebin. Leuke film ook. Met ouderwetse humor zoals die tegenwoordig nog amper in komedies langskomt. Een geslaagde comeback wat mij betreft.
Heerlijk toch, die humor. Absurde gebeurtenissen en verrukkelijke escalaties van gebeurtenissen. Absurditeiten die in de wereld van The Naked Gun normaal zijn. Neem bijvoorbeeld de running gag met koffie die te pas en te onpas en op de meest onmogelijke plaatsen aan Drebin wordt aangereikt. Verder zijn er de visuele grappen die niets met de handeling hebben te maken en ergens op de achtergrond plaatsvinden. En verder is het heel prettig om te constateren dat grappen over politiegeweld, racisme en seks gewoon heerlijk plomp worden geleverd. Door al dat correcte gezemel van tegenwoordig, vergeet je bijna hoe leuk plomp is. Ik zeg u: plomp is niet correct en heel leuk.
Een gevaar van films die zich baseren op oude successen is dat er wordt gezwolgen in nostalgie. Dat valt in deze film mee. Er zijn verwijzingen maar die zijn vooral grappig en blijven binnen de perken. De film leeft eigenlijk volkomen onafhankelijk van de eerdere producties. Nou ja. Niet helemaal natuurlijk, want als Drebin Jr. in beeld verschijnt gaat er (net als in de vroegere films) altijd iets fout. Een fijne zekerheid. Toch is Drebin Jr. competenter dan zijn vader. Waar papa min of meer toevallig op dingen stuitte, is dat bij junior doelbewuster het geval. Deze karaktertrek heeft gelukkig geen effect op de absurde humor. Op het onbenul. Op de onzinnigheid. Die zijn er gewoon. The Naked Gun is een heerlijke komedie.
Jynxter
De grappen zijn niveautje flauw, flauwer, flauwst. Zoals natuurlijk te verwachten valt bij een Naked Gun herstart. En van meer dan die grappen moet de film het ook niet hebben.
Maar aangezien ik nog altijd wel van de dad-jokes en droge oneliners ben, kon ik me hier prima mee vermaken. De verwijzingen naar de eerste film uit 1988, die ik vroeger meermaals heb gezien, hielpen daar ook aan mee.
Verhuiskaartje
Gekeken vanwege de naam maar wat een spijt. Humor die totaal niet mijn humor is.
Noodless
Je kunt Leslie Nielsen natuurlijk niet vervangen in The Naked Gun, ook al doet Liam Neeson wel zijn best. Maar Neeson link je automatisch naar zijn typische rollen als wreker die de held uithangt tegenover de maffia, moordenaars en dieven. De eerste helft valt nog wat mee, ook al zijn de grappen soms erg flauw. Maar soms zijn ze zo flauw dat deze toch grappig worden. De tweede helft komt nog meer belachelijk over waardoor de meeste scènes niet meer komisch werken. Pluspunt voor Neeson en Anderson is dat ze beide elkaar gevonden hebben op gebied van de liefde. 5/10

'The Naked Gun' met Liam Neeson en Pamela Anderson nu te zien in de bioscoop

'The Naked Gun'-films nu op Netflix en remake met Liam Neeson deze zomer in de bioscoop

Weapons
Mystery / Horror, 2025