Genre: Actie / Komedie
Geregisseerd door: Akiva Schaffer
Met onder meer: Liam Neeson, Paul Walter Hauser en Pamela Anderson
Releasedatum: 31 juli 2025
Bekijk via SkyShowtime
Vrijdag 13 februari in één bioscoop (Doetinchem)
Plot The Naked Gun
"The law's reach never stretched this far."
Frank Drebin Jr. volgt in de voetstappen van zijn vader, de legendarische Frank Drebin. Beroepsmatig is hij een al even knullige rechercheur die misdaden poogt op te lossen door middel van fouten en toevalligheden. Wanneer een bank overvallen wordt, doet Frank Jr. zich voor als een meisje om de dieven een halt toe te roepen.
- Teaser (YouTube, ondertiteld)
- The Naked Gun (MusicMeter)
- Kijk op SkyShowtime
Detective Park
Detective Taylor
Bartender
peter74
Ik zie Liam Neeson graag acteren, maar bij deze film vraag ik me toch wel af of dat iets gaat worden. Leslie Nielsen lijkt me niet te evenaren en dan zou je er denk ik beter niet aan kunnen beginnen. Een beetje hetzelfde gevoel als bij Steve Martin in de Pink Panther remakes, al vond ik deel 1 niet zo slecht als ik had verwacht….afwachten maar.
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 31 juli 2025 in de bioscoop (Paramount Pictures via Universal Pictures International Netherlands)
Wat een belabberde trailer zeg. Ook met die muziek, zucht.
Dit is een soort heiligschennis, een Naked Gun zonder Leslie Nielsen. Al speelt Liam Neeson zijn zoon als ik de trailer zo bekijk. Maar zo'n ''grap'' dat hij zich verkleed als klein meisje, tsja tsja. Nielsen was juist zo goed door gezichtsuitdrukkingen, slapstickmomenten en domme pech dat goed afloopt. Krijg nou niet het gevoel dat deze nieuwe versie die kant op gaat.
Phantasm
Ik ben ben wel een beetje klaar met de films van Liam Neeson, de laatsten vond ik al waardeloos, deze ga ik dus ook echt niet meer kijken.
Graaf Machine
Wat een belabberde trailer zeg. Ook met die muziek, zucht.
Ben het dit keer weer met je eens. Gewoon jammer ook, omdat ik het idee heb dat Liam Neeson best een goede Frank Drebin, desnoods zijn zoon, zou kunnen spelen. Het droogklotensmoel heeft hij er wel voor.
MovieMind
Eind jaren 80 begin jaren 90 had je de naked gun reeks en de soortgelijke hot shots films met droge flauwe slapstick humor. Heb nou niet de indruk dat dat soort films in deze tijd nog goed werkt, maar kan het mis hebben natuurlijk.
mjk87 (moderator films)
Niet bepaald enthousiast door de trailer nog. Er loopt een klein meisje binnen, trekt een masker af en is ineens een boomlange Ier van 1,93. Sorry, dat haalt elke vorm van geloofwaardigheid weg en komedies hebben juist dat in een zekere mate nodig. Hoe idioot de films van Naked Gun maar ook Airplane! waren, wat er gebeurde kon je met wat wil wel nog accepteren. Dat heb ik hier niet bij.
Wel lekker kort, langer moet het ook niet zijn. Neeson heeft komische timing zo liet hij al zien in Ted, maar het zal vooral om de kwaliteit van grappen moeten draaien hier. Die OJ Simpson-grap is dan wel leuk.
Ik vind Neeson ook wel een prima kerel die zo'n rol denk ik best in kan vullen. Maar ik vind een reboot echt onzin, verzin je eigen komedie over een blunderende agent. En als je het dan toch doet, neem dan de toon van de originele reeks. Dit voelde heel anders. Alleen de OJ grap vond ik wel leuk.
Neder0001
Dit gaat een regelrechte flop worden... die Liam Neeson is toch helemaal niet grappig en veel te serieus voor zo'n rol.
Ik kan er dus niet eens een seconde om glimlachen. Veel te opzichtige poging met veel fysieke actie, terwijl de oude films juist van die kleine flauwe grappen hadden. En waar zijn de befaamde woordgrappen? Wat een tenenkrommende muziek trouwens in de trailer.
ZAP!
Azijnpisser of niet, afgaande op de teaser wil ik dit niet eens zien. Totaal niet grappig, Neeson ook niet.
Seam
Toch opvallend dat een hoop mensen wel hoge verwachtingen hebben. Ik vond de humor in de teasers en trailers totaal niet grappig en Neeson vond ik ook geen goede timing hebben. Beetje een one-trick-pony en lang niet zo droog als Nielsen.
Goeie film over een rechercheur binnen een speciale afdeling van de politie. Wat mij betreft een prima reboot. De grappendichtheid ligt hoog, en alhoewel er zeker wat flauwe tussen zitten, valt er meer dan genoeg te lachen (ook aardig wat grappige dialogen die in de vertaling verloren gaan). De casting van Liam Neeson en Pamela Anderson pakt ook goed uit, en de film duurt zeker niet te lang.
Jynxter
Ik hield ook mijn hart vast toen ik lucht van deze herstart van The Naked Gun kreeg. Maar nu veruit de meeste recensenten enorm positief blijken, zowel in binnen - als buitenland, ben ik toch wel erg benieuwd.
De trailers waren niet bepaald grappig, maar gelukkig blijken die vooral beelden uit de eerste vijf a tien minuten van de film te bevatten. Waar ik door de trailer bang voor was is dat de humor niet zou aanslaan en anders zou zijn dan de originele films en serie. Gelukkig wordt het vanaf seconde 1 al duidelijk met een sperrevuur aan grappen die op je afgevuurd worden die van een extreem krukdroog en dom niveau zijn. Love it. Natuurlijk landt de ene grap beter dan de ander, maar door de onophoudelijke stroomt aan woordgrappen, maar ook aan visuele grappen (Bv cold cases
) blijf je continu bezig gehouden worden. Veel running gags en een Liam Neeson die eigenlijk zichzelf briljant op de hak neemt blijkt een waardig opvolger van Nielsen te zijn. Wat dat betreft ook vergelijkbaar. Van serieus acteur naar dit...
Uiteindelijk ben je richting de derde akte wel een beetje klaar met de film en voel je je murw geslagen door alle grappen.
Gewoon een mooi eerbetoon en nieuw deel in de Police Squad/Naked Gun franchise en enkel aan te raden als je van de klassieke spoof humor houdt. Het vereist dus wel dat je tegen die droge humor kan.
Remedy
de verkeerde acteur voor de verkeerde film vanwege de verkeerde tijd met het verkeerde kleur haar
Thiver
Zoals ik al vreesde blijkt Liam Neeson de achilleshiel van deze film. Ik snap enigszins waarom hij is gecast, maar zijn delivery matcht totaal niet met de toon. Trouwens, als Frank Drebin Jr. daadwerkelijk de zoon is van het koppel uit de originele trilogie, zou hij dan niet rond de dertig moeten zijn? Oké, uiteraard dienen Naked Gun-films absoluut niet serieus te worden genomen, maar toch: is die formule zodanig in beton gegoten dat deze film per se een oudere acteur als hoofdrolspeler moest hebben? Vreemd genoeg wordt Ed Hocken Jr. dan wel weer gespeeld door een dertiger... Leslie Nielsen was destijds overigens een goede twintig jaar jonger dan Liam Neeson nu is; door dat grijze haar léék hij alleen een stuk ouder. Daar zou je makkelijk een grap aan kunnen wijden (Frank Drebin Jr. ziet er dertig jaar ouder uit vanwege slechte genen of het harde politieleven), maar dat verzuimt de film te doen, terwijl elke andere makkelijke grap wél wordt gemaakt. Eén opsteker: Pamela Anderson, die ik eerder dit jaar niet zo indrukwekkend vond als als drama-actrice in The Last Showgirl, blijkt prima komische timing te hebben. Zij is nu ongeveer net zo oud als Liam Neeson was ten tijde van Taken. Als hij op die leeftijd nog een actieheld kon worden, moet het voor haar toch ook wel mogelijk zijn om een tweede carrière als comédienne te hebben?
Mr. Chiel
Ik had het grappiger verwacht. Meer grappen en extremer. Maar alsnog genoten. In de bioscoopzaal - 100 man - werd er ook niet enorm veel of massaal gelachen.
mjk87 (moderator films)
Verrassend leuk. Ik was na de trailer erg bang dat dit een onding zou worden en ja, die eerste scène werkt simpelweg niet. Hierboven had ik dat al uitgelegd waarom. Alleen op het vlak dat de film begint al thriller en je op het verkeerde been zet werkt die scène nog wel, maar goed, je weet ook best wat voor film je gaat kijken dus die verrassing is er eigenlijk ook niet.
Maar verder de oude vertrouwde humor en soms hints naar oude films (O.J. Simpson, de eindgeneriek, een opgezette bever in beeld). Vol hele flauwe grappen, woordspelingen, dat gedoe met koffie, iets met seks en nachtkijkers, mensen die overal tegenaan lopen, waar van alles achterin beeld gebeurt etc etc. Lang niet elke grap werkt maar de film zit zo vol dat er genoeg leuks in zit. Al is de humor wel vaak sterk genoeg voor een flauwe glimlach maar niet voor een echte bulderlach. Misschien dat Neeson daar simpelweg niet de juiste acteur voor is zoals Leslie Nielsen dat wel was.
Niet zo leuk als Airplane! of de eerste Naked Gun-film dus waar ik echt veel vaker hard moest lachen, maar wat deze film net wat beter maakt dan delen 2 en 3 is de look. Betere camera's anno 2025 en L.A. ziet er af en toe ook prachtig uit. En de stem van Neeson past goed bij film noir die de film ook probeert na te bootsen (net als film 2 in ieder geval), daar is Neeson ook beter dan Leslie Nielsen. 3,5*
clockwork72
Heerlijke film, paar keer echt bijna uit m'n stoel gelegen van het lachen. Als je fan bent van de Leslie Nielsen films dan zit je hier ook goed. Neeson bewijst hier maar dat ie ook minstens zo grappig kan zijn. Er worden echt non-stop grappen op je afgevuurd, paar grappen die ook wel terugkomen zoals met die koffiebekers maar toch werkte het en het is nog steeds zoals de oude films, grappen die je gewoon totaal niet ziet aankomen, de onvoorspelbaarheid die deze films altijd hadden, ook in deze film is dat weer vollop aanwezig. Toegeven ik was echt sceptisch toen dit werd aangekondigd vooral omdat ik deze serie nogal hoog heb zitten maar anno 2025 is deze vorm van humor nog steeds geweldig en ik hoop dat ze gewoon een nieuwe trilogie hiervan maken met Neeson. Deze film gaat de fans sowieso niet teleurstellen. 4 sterren.
mipha
Paar kleine 'leuke' grapjes in. Liam komt nog niet eens niet in de buurt van Leslie. Schoenmaker blijf bij je..
Pamela voegt helaas niets toe. Beetjes teleurgesteld helaas.
Neder0001
Hier en daar wel gelachen, maar zoals verwacht is Liam Neeson gewoon niet geknipt voor deze rol. Hoe vaak ik tijdens het kijken fantaseerde hoe grappig het zou zijn als Leslie dezelfde grap/dialoog had gemaakt... dat zegt al genoeg. Leslie had alles wat Frank Drebin nodig had: een 'goofy' look, overtuigende manier van communicatie. Hij kwam écht over als een klungel. Bij Liam voelt het allemaal te geforceerd aan. Dat krijg je wanneer het melken van een succesvolle titel belangrijker wordt dan het waarborgen van de kwaliteit. Jammer.
Fikret8
Leuke lowkey popcorn vermaak vol troll momenten, maar niet memorabel en zal snel worden vergeten. Van mij hoeft er geen deel 2½ te komen.
Pip2020
Waarom deze bejaarde uitgebluste man (Liam Neeson) zich heeft geleend voor dit is me een raadsel. Ik vind de trailer al dusdanig tenenkrommend dat ik zeker niet ga kijken. a. Waarom zou je deze film weer uit gaan melken, Leslie Nielsen deed dat kunstje leuk maar nu is het tijd voor een nieuw kunstje en b. wil ik Liam Neeson graag herinneren van zijn goede rollen.
De trailer doet de film geen eer aan en toont alleen zo ongeveer de eerste 5 minuten.
Verder echt dezelfde kurkdroge humor als voorheen. Veel flauwe woordgrappen waarin alles serieus genomen wordt a la "Cigarette? Yes, I know", slapstick en veel beeldgrappen. Als je de originele films leuk vindt is dit ook zeker leuk.
En over Liam Neeson. Heeft de laatste jaar alleen maar in pauper actie thrillers geacteerd. Niet bepaald iets om aan herinnerd te worden. Dan is dit een leuke spoof ook op zijn eigen carrière.

'The Naked Gun' met Liam Neeson en Pamela Anderson nu te zien in de bioscoop

'The Naked Gun'-films nu op Netflix en remake met Liam Neeson deze zomer in de bioscoop

Weapons
Mystery / Horror, 2025