• 9.369.461 stemmen

Gesproken taal: Engels, Russisch en Spaans

Releasedatum: 15 februari 2001

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Bedazzled

"Meet the Devil. She's giving Elliott seven wishes. But not a chance in Hell."

Elliot Richards is niet populair, zijn sociale leven is onbestaand, zijn beroep als technisch adviseur stelt niet veel voor en hij koestert bovendien een onbeantwoorde liefde voor zijn collega Alison Gardner. De vernederingen beu smeekt Elliot om een beter leven en de liefde van Alison. Zijn verbazing is groot wanneer blijkt dat zijn smeekbede verhoord wordt. Zijn hulpkreet wordt beantwoord door niemand anders dan de Duivel zelf. Maar uiteraard moet er een prijs betaald worden: de Duivel wil Elliots ziel.

Alison / Nicole

Elliot's Cellmate

Desk Sergeant

avatar van Phoenix

Phoenix

Moest mijn aandacht eigenlijk bij iets anders houden maar toch wilde ik de film blijven volgen. Kwam vooral omdat ik benieuwd was naar het volgende overdreven personage van Fraser. Toppunt bleef toch die basketballer... Wereldse vertolking .

3* Erg prettig kijkvoer, letterlijk (Hurley) als figuurlijk.

avatar van Film Pegasus

Komische versie van The Wishmaker. Erg leuke (alhoewel niet echt volwassen) film die je een avond kan doen ontspannen. Ook al wil je niet, de glimlach zal vanzelf verschijnen...

avatar van otherfool

otherfool

Zeer matig allemaal. Slechts Fraser als basketballer levert een paar goede grappen op, maar over het algemeen te flauw en kinderachtig.

2*.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Whaaa deze film is echt lol Leuk verhaaltje niet super acteerwerk behalve dan van die duivel zij was wel sterk.Maar het is gewoon een leuke lollige film die zeker niet verveel 3 sterren en nog een half voor Elizabeth Hurley kreeg ik maar zo een duivel dan wist ik wel wat ik wenste 3,5 sterren ( Toch flink ondergewaardeert )

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Een film die leuk is om een keer gezien te hebben. Brendan Fraser speelt heel leuk en geloofwaardig. Vooral als hij wenst de gevoeligste man ter wereld te worden, komt heel geloofwaardig over. De Spaanse drugsbaron en de beer van een basketballer, met een kleine vriend, zijn heel leuk bedacht.

Leuk, 3*.

avatar van Theunissen

In het begin is het wel leuk maar daarna begint het te vervelen omdat steeds hetzelfde gebeurt. Elizabeth Hurley ziet er wel lekker uit in het rode leren pakje.

avatar van Zinema

Flauwe comedy zonder echt goede grappen. Fraser is al niet zo'n beste acteur en ook hier schmiert hij er op los. Gemiddeld.

avatar van Metalfist

Metalfist

You've got seven wishes. Choose carefully

Ik was eigenlijk alweer half vergeten dat ik deze ooit gekocht had op DVD. Gisteravond had ik dus wel zin in een film maar ik vond niets naar mijn smaak, tot deze me terug in het oog sprong. Lang geleden gezien maar ik denk zelfs nog niet op DVD dus dat werd toch eens tijd.

Het verkopen van je ziel aan de duivel gaat al ver terug, de legende gaat dat Faust de eerste was in 1540 die zijn ziel aan de duivel verkocht. Niets echt origineel dus maar de uitwerking is wel vermakelijk. De wensen van Elliot variëren van zeer leuk tot tergend slecht. Zo is de tweede wens waar hij een Colombiaanse druglord is direct het beste wat de film heeft te bieden, samen met de wens waar hij president is en blijkt dat hij Lincoln is geworden. De wensen die daarna komen en bijna hetzelfde niveau halen zijn de basketballer wens en die waar hij een gevierd auteur is. De wens waar hij overgevoelig is was gewoon ronduit irritant en had er voor mij niet moeten bijzitten. Ze hadden die beter verwisseld met de wens dat hij een rockstar is op de extra's van de DVD. Ook is het wel leuk te zien hoe de duivel er altijd in slaagt om Elliots wensen zo te verneuken. Het beste aan de film is nog het einde vind ik, ik kon me het einde helemaal niet meer herinneren maar ik veronderstelde dat alles wel goed ging komen en dat wanneer Elliot zijn laatste wens gebruikt om Allison een gelukkig leven toe te wensen dat dat een leven met hem ging zijn. Wel zit er een grote plothole in als je kijkt dat Elliots eerste wens met de McDonalds is gedaan voor hij het contract heeft getekend maar dat kan eerlijk gezegd de pret niet derven.

Brendan Fraser is zo'n acteur die ik wel eens graag zie spelen in een film maar ik zou er nooit speciaal voor naar de cinema of de videotheek gaan, daarvoor is hij vaak te irritant. Gelukkig zet hij in Bedazzled wel een sterke rol neer. In het begin is hij nog altijd irritant maar dat lag aan zijn personage. Maar degene waarvoor de film echt de moeite waard is, is zonder twijfel de ongelooflijke sexy Elizabeth Hurley als de duivel. Verdomme, wat een heerlijke vrouw! Als de hel effectief wordt geregeerd door haar dan kan het mij persoonlijk niet veel schelen waar ik terecht kom. Degene die het meeste tegenviel was Frances O'Connor. Geen fantastische actrice en ze wordt compleet weggespeeld door haar duivelse tegenspeelster.

Bedazzled is een film die vermakelijk is en niet pretendeert meer te zijn. Ik ben toch ergens benieuwd naar het origineel al wordt die hier niet veel beter beoordeeld dan deze versie.

avatar van Flash1494

Flash1494

Eerste twee scenes leuk, daarna herhaling, herhaling, herhaling. Nooit echt een goede grap geweest. Als het even kan, niet doen!

avatar van VanRippestein

VanRippestein

wanproduct waarbij ik het idee kreeg dat ik werd aangesproken als zwakzinnige: matige grappen worden vaak ook nog effe uitgelegd. Zo is Fraser ergens in de film een spaanse man. vervolgens legt Fraser de kijker in het spaans uit dat hij geen spaans kan, daarna, zegt hij dat hij het toch wel kan. [sarcasme]hahahaha[/sarcasme]. Zo gaat het eigenlijk de hele film door: grappige situatie --> uitleg waarom het grappig is. Na de 1e wens van Fraser en de bijeffecten daarvan is de rest van de film meteen duidelijk en herhaald de boel zich eigenlijk alleen maar.

Tel daar tergend slecht acteerwerk bij op en dan kom ik uit op een 2, aangezien ik de film nog uit kon zitten. Als ik niet het leuke gezelschap had gehad tijdens de film was het cijfer nog lager geweest.

Een compleet gefaald wanproduct.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Tweede herziening dit weekend.

Nadat ik het origineel in een Mojo toplijstje tegenkwam, schoot deze film me weer te binnen. De jaren '60 versie moet ik me zeker eens aan wagen, maar de slechte recensies hier op MM stemmen niet positief. Bedazzled vond ik indertijd een aardige film en ik was benieuwd wat daarvan over was.

Het blijft een leuke film, die misschien wat repetitief is, maar de situaties waarin Elliot terechtkomt zijn best hilarisch. Verder is Elizabeth Hurley sterk als sexy duivelin. Geen topfilm allicht, maar het vlotte tempo en de niet al te lange speelduur houden de aandacht erbij.

De 3*** blijven staan.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Enigszins flauw, maar ook tegelijkertijd best leuk. Fraser en Hurley waren leuk op elkaar ingspeeld. Qua grappen was het regelmatig flauw, maar desondanks was de film goed te doen.

avatar van El ralpho

El ralpho

Met vuur spelen

Toen ik Bedazzled voor het eerst als klein jongetje met mijn moeder in de bioscoop zag was ik met name onder de indruk van Hurley. Voor de rest was me hier nog maar weinig van bijgebleven. Een mooie gelegenheid voor een herziening deed zich echter voor toen ik Bedazzled voor een luttel prijsje mee kon nemen en ik moet zeggen dat het me allemaal goed is meegevallen.

Hoewel Bedazzled met name richting het einde wel steeds meer op het grensgebied van te zoetsappig begint te balanceren blijkt de schade uiteindelijk alsnog beperkt te blijven. De film is daarnaast in zijn algemeenheid prima te pruimen qua humor, al zijn de leukste grappen wel geweest nadat de eerste wens ten einde komt. De wensen die vervolgens volgen voelen soms ook een beetje afgeraffeld aan om zo maar binnen de speelduur te kunnen blijven al brengt de wens waarin Elliot homo blijkt te zijn wel weer een leuk komisch moment. De manier hoe Elliot onder het verkopen van zijn ziel uitkomt vond ik creatief gevonden en ik was vervolgens ook verrast dat Elliot niet met Alison eindigde.

Toch, als je iets wil zul je er zelf het beste van moeten maken was eigenlijk de belangrijkste boodschap uit de film en het beviel mij wel hoe deze zonder al te veel poespas gebracht werd. Bedazzled eindigt voor mij met een nette voldoende en hij is ook meer dan aan te raden voor een katerige of regenachtige namiddag. Het kijkt allemaal lekker weg hoewel je bij de scène dat Elliot kortstondig in de hel beland je ogen beter even dicht kunt doen. Deze effecten kunnen namelijk anno 2017 echt niet meer..

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Brendan Fraser Vreemd (en jammer) dat ik deze nooit eerder (als kind) gezien heb. Fraser was met zijn rollen in George of the Jungle en met name The Mummy een acteur waar ik van jongs af aan veel plezier aan beleefde. Het helpt ook wel dat hij een geniale (kleine) rol had in Scrubs en zorgde voor de beste episode in die serie (My Screw Up). Maar waar hij in de jaren 90 een enorme rising star was, viel het na de eeuwwiselling plotseling stil. Hij verdween uit Hollywood en sindskort is daar meer openheid over gekomen, met als meest verrassende en misselijkmakende ''incident'' een heus #metoo momentje met ene Philip Berk.

In Bedazzled liet hij in ieder geval weer zien dat hij gezegend is met een heerlijke, natuurlijk en bovenal sympathieke screen presence. Nu ben ik sowieso wel van de gekke-bekken-trekkers (Jim Carrey) en wat dat betreft is Fraser ook heerlijk wild en over de top in z'n mimiek en delivery. Hoe hij vol overgave deze weirde personages neerzet, is pure komische klasse. Dat het verhaaltje en de hele aankleding nogal fout (en typerend voor z'n tijd) is, dat valt verder lastig te ontkennen en zal ook grotendeels verantwoordelijk zijn voor de lage(re) score.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Vermakelijk.

Uitbundige komedie met Brendan Fraser, die ik doorgaans weinig speciaal vind. Ook hier had hij even goed door pakweg Ben Stiller vervangen kunnen worden, het zou niet veel aan de film veranderd hebben. Hij is luid en over-the-top, maar dat deel gaat 'm beter af dan waar er toch een beetje 'gevoel' in de film moet zijn. Ik had me wel iets anders voorgesteld bij de Duivel. Elizabeth Hurley die als een soort Spice Girl in een 'sexy' pakjes rondhuppelt doet het 'm niet voor mij. Verder is Bedazzled gewoon de definitie van hap-slik-weg. Niets mis mee, voor één keertje.

avatar van blurp194

blurp194

Er zit ongeveer 1 moment in de film dat werkt zoals bedoeld, en dat is als Liz Hurley schaak speelt met God. Maar daar moet je je wel anderhalf uur door een zouteloze brij heen werken, en de beloning is anderhalve seconde beeld.

Verder is het vooral draf. Hurley die in een ongeziene halve microseconde ergens tussen de jaren-90 en de jaren-nul verworden is van een beeldschone meid tot een kopie van dat slagschip dat ik aanspreek met 'buurvrouw' - maar 'uwe duisternis' zou me even makkelijk van de tong rollen. Spelen kon ze daarvoor niet echt, en nog steeds niet, daar ging het nooit om, laten we daar geen gedoe over hebben. En precies hetzelfde met Brandan Fraser - kennelijk zijn er mensen die hem aantrekkelijk vinden. Ik niet, en de meeste mannen en vrouwen die ik ken ook niet - of toch als ze nuchter zijn.

En als ze nou de moeite genomen hadden om het idee ietsje verder uit te werken, maar nee. Braaf, braver, doodsaai. 93 minuten duurt deze film, maar het voelt als eeuwig branden.