• 9.372.548 stemmen

Met onder meer: Naomi Scott, Rosemarie DeWitt en Kyle Gallner

Releasedatum: 17 oktober 2024

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Smile 2

"It's the last thing you'll see."

De zangeres Skye Riley kan rekenen op een grote groep fans. Op een dag krijgt ze thuis verontrustend bezoek van Lewis. Deze kampt met een bovennatuurlijk en kwaadaardige kracht die hem achterna lijkt te zitten. Diezelfde avond komt hij te overlijden en is Rileys leven nooit meer hetzelfde. Overal waar zij komt, wordt ook zij nu achtervolgd door deze vreselijke kracht.

avatar van mikey

mikey

eentje leek me wel voldoende.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 17 oktober 2024 in de bioscoop (Paramount Pictures via Universal Pictures International Netherlands)

avatar van Sareltje

Sareltje

Vond de trailer niet zo leuk.

Het eerste deel was echt super en goed!

Ik heb wel me twijfels na het zien van de trailer over deel 2. Had een hele andere storyline verwacht.

Liever nog die agent gezien die in het vorige deel overbleef.

Het was echt een slechte trailer.

Shadowed

Wellicht iets te luidruchtig vormgegeven, maar “echt slecht” zou ik de trailer niet willen noemen. Heb hier ouderwets veel zin in.

avatar van John Milton

John Milton

Als ik de trailer zo zie, dan blijft het idee wel intrigerend fucked up. En Naomi Scott ligt prettig in het aangezicht. Maar ik vrees toch een beetje dat de uitwerking (net als bij de eerste film) de verwachtingen bepaald niet waarmaakt.

Geen film die ik in de bios ga kijken, dus horrorchallenge 2024 wordt hem voor mij niet.

avatar van schram101

schram101

Eerste was aardig ja, maar de trailer is weinig hoopgevend. Veel herrie.

avatar van The Oceanic Six

Ach, geen slechte trailer maar het kunstje is bekend. Vraag me af of dit nog een keer werkt.

avatar van GrobbekuikenXL

GrobbekuikenXL

Eerste deel was aardig. Het einde overigens vreselijk. Deel twee hoef ik niet te zien.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Ik heb net voor de tweede keer van Smile genoten, en het werd alleen maar beter. Zoals vaak bij een succesvolle horrorfilm is een vervolg onvermijdelijk. Als ze voor Smile 2 een compleet nieuw concept bedenken, maar wel iets doen met die sadistische glimlach, dan geef ik het zeker een kans. Een nieuwe, goede horrorregisseur is altijd welkom!

avatar van NickTheMan

NickTheMan

Gisteren avond uitgenodigd geweest op de Première.

Net ervoor nog eens de eerste bekeken.

Deze film is beter dan de vorige.

Wat ze wel beide hebben zijn de vele jumpscares (na een tijdje te veel).

Maar verhaal is beter, bloederig & spannender.

Tempo zit veel hoger in deze film.

Film opent zeer goed, waar het niveau blijft vasthouden tot toch wel ook zeer goede eind scenes.

Parker Finn is nu duidelijk de horror regisseur van deze tijd.

avatar van Freakje554

Freakje554

Een film die toch wel boeiend blijft.

De opbouw in deze film is echt goed, waar de eerste toch wel moeite mee had.

Brutaal, bloederig en meeslepender dan het vorige deel.

Ook het gevoel dat er veel meer gewerkt is aan het verhaal.

Opnieuw prima camera werk, acteer prestaties ook uitstekend.

Waar ik nog twijfels had over dit deel, zijn alle twijfels volledig weg.

Want dit is veel meer dan een vervolg.

Gebeurd niet veel dat een vervolg film beter is, maar bij deze is het toch zo.

Prima film, zeker een aanrader om in de cinema gezien te hebben

Benieuwd wat we nog allemaal zullen te zien krijgen van Parker Finn

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1982 stemmen

Smile 2... Smile 3... Smile 4. En zo blijven we wel een tijdje bezig!

avatar van HearHear

HearHear

Gewoon dezelfde stijl zoals de eerste, maar dan beter.

Er gebeurd gewoon meer & een heel open einde.

Begin is wel direct vervolg op de vorige, de rest is gewoon het verhaal verder zetten.

Dus wel leuk als je de eerste nog eens bekijkt en daarna deze.

Na veel mindere horror films, doet dit wel eens deugd.

HearHear schreef:

Gewoon dezelfde stijl zoals de eerste, maar dan beter.

Er gebeurd gewoon meer & een heel open einde.

Dus wel leuk als je de eerste nog eens bekijkt en daarna deze.

Na veel mindere horror films, doet dit wel eens deugd.

Sluit dit aan op deel 1 qua verhaal of karakters?

avatar van HearHear

HearHear

The Oceanic Six schreef:

Sluit dit aan op deel 1 qua verhaal of karakters?

Verhaal wordt gewoon verder gezet. Enkel het begin is duidelijk echt een link met de eerste film.

HearHear schreef:

Zag op IDMb dat 1 castlid uit deel 1 weer mee doet, da's niet veel.

Ben deel 1 alweer vergeten qua verhaal.

avatar van Soldier-Joey

Soldier-Joey

Ik had mijn twijfels omdat deel 1 goed was maar deel 2 was absoluut beter

Shadowed

Ik vond hem qua spanning minder effectief, maar de stress en intensiteit worden uitstekend op de spits gedreven. Ik heb ervan genoten.

avatar van Brabantze

Brabantze

Ga dadelijk deze in de bioscoop kijken. Word toch wel heel nieuwsgierig als ik zo de positieve berichten hier lees!

Mooie film! Genoeg scènes die me zullen bijblijven ook. Dat stukje in het begin moest ik ook oprecht even om lachen, op een positieve manier.

Die vent uit deel 1 die keihard geschept wordt door die auto en die gast in het huis zegt "problem solved", tja gewoon mooi.

Waar het eerste deel redelijk duidelijk blijft, zit ik met dit deel met een aantal vragen. Ben alleen bang dat het echt zo'n "viewer interpretation" dingetje is, dat de director het dus open laat zeg maar. Komt ie:

We zien dat Skye een glasscherf in haar hand heeft en ze heeft haar moeder gedood. Dit was een heftige scène. Het was wellicht te verwachten want de moeder kon natuurlijk niet die curse hebben en zelfmoord plegen. Toch kwam de reveal onverwacht. Maar dan het einde, de moeder is er weer, maar het monster/curse neemt Skye volledig over en slacht haar. Dus wat er met mams gebeurde en al die scènes erna waren een hallucinatie?

avatar van Bla

Bla

Deze was een stuk beter dan verwacht. Sequels zijn toch meestal afgezaagd, zeker in dit genre. Maar er zitten echt een paar zeer sfeervolle creepy scenes in met als toppunten de huilende hoofdrolspeelster in de auto na het ongeluk, de gestoorde fan en de lachende dansers in het appartement.. Ook vind ik het doortrekken van het beroep in de enge elementen heel sterk gedaan (psycholoog in vorige deel, zangeres hier). Het enige minpunt was dat het wezen dit keer een stuk minder goed in beeld komt dan in het eerste deel. Fijn vervolg en ga een 3e zeker ook bekijken. Zowel 1 als 2 in de bioscoop gezien overigens, denk dat dat ook helpt.

avatar van The Oceanic Six

Ik vond Smile een bijzonder naargeestige en best spannende horrorfilm met een verrassend concept dat eens een keer wat anders was. En nu twee jaar later is er Smile 2, dat eigenlijk voortborduurt op het concept maar wat dus ook niet meer zo vernieuwend is als je de vorige film hebt gezien. En dus moet ik bekennen dat ik me best heb vermaakt, maar meer ook niet. Nieuwe cast, same story. Het verhaal van de bekende popster met een pittig leven vond ik niet zo heel boeiend, ze had een bepaalde irritatiefactor bij me. Het eerste uur van de film vond ik daardoor ook redelijk saai, pas in het tweede uur komt er meer pit en tempo in en krijgt het Smile-verhaal ook een paar aardige wendingen. Jammer dat het allemaal nooit heel intens spannend of eng werd.

De film kent wel een paar fikse jumpscares waar de gore ook niet geschuwd word, dat zijn wel aardige momenten maar ik had er wel meer van verwacht. De film zit me qua sfeer niet onder de huid. Ik moest trouwens wel een keer lachen, met de aanrijding in het begin waarna ze vanuit het huis ''problem solved'' riepen. Maar los van dat is de film redelijk serieus van toon en is het net als bij de voorganger een paar keer weer ongemakkelijk met gênante situaties zoals bij de liefdadigheidsspeech. Ik kan altijd wat slecht tegen zulke scènes, iets met kromme tenen. Smile 2 is best een bioscoopbezoek waard en ik denk dat er genoeg een hoger cijfer dan ik heb gegeven voor over hebben. Niet meer zo origineel, wel een prima avondje horror.

Shadowed

Uiterst geslaagd vervolg dat in grote lijnen de inhoud van het eerste deel volgt, maar alles vooral grootser en epischer uitwerkt. Zeker het bloedvergieten krijgt een stevige duw in de rug en de intensiteit wordt in de tweede helft wat nadrukkelijker verhoogd. Naomi Scott doet het uitstekend in de hoofdrol en regisseur Parker Finn verbetert zijn visuele kwaliteiten aanzienlijk, maar de verhoogde druk gaat wel ten koste van de spanning. Buiten een aantal sterke schrikmomenten om is Smile 2 namelijk wat minder beklijvend dan de voorganger, maar biedt gelukkig genoeg vanuit de zijlijn om dat te compenseren. De afloop is voorspelbaar, maar daardoor niet veel minder leuk. Een derde hoofdstuk is met Finn aan het roer van harte welkom.

avatar van Kondoro

Kondoro

"You're not in control, I am!”

Leuk maar, wel echt een stukje minder dan zijn voorganger. Gisteravond in een redelijk gevulde zaal mogen aanschouwen, tuurlijk gilde de dames, mijn maten schrokken behoorlijk vaak van de jumpscares die deze film kent, ik vond het eigenlijk allemaal niet zo heel spannend. Toch had ik wel onwijs veel zin in deze film, omdat het eerste deel mij al erg beviel. Al was wel gewoon de vraag hoe deze film me nou ging boeien, omdat ik wederom bij dit concept wel het gevoel is dat je het onwijs snel en makkelijk hebt uitgemolken. En dat was misschien hier ook wel het geval? Al was het misschien meer dat ik het script toch wel aanzienlijk minder spannend vond. Dat hele geneuzel omtrent die optredens boeide me misschien niet, al had ik wellicht verwacht dat de film meer door ging in de trant van de eerste film.

Het begint overigens heel lekker. Ik vond die scene dat die man die Rus helemaal opensneed echt waanzinnig goed. En zo zie ik wel graag alle horrorfilms, lekker bruut en lekker bloederig, daar kan ik wel wat mee namelijk. Het zorgt er in ieder geval voor dat de film best een veelbelovend gevoel opwekt maar, misschien daardoor ook wel direct zijn eigen lat iets te hoog legt. En dat is wel jammer want, om heel eerlijk te zijn vond ik het eerste uur van de film nou niet echt bijzonder. Die lach gezichten lieten van zich afweten, en daardoor valt het allemaal misschien wel wat tegen, en dat is misschien wel het grootste probleem met deze film helaas, want ik heb meerdere mensen weg zien gaan en ook achter mij gehoord dat ze de film niks aan vonden, en dat ze het spannender hadden verwacht.

Gelukkig dat het tweede onwijs veel goed maakt. De film is wat dat betreft veel bombastischer als deel één, ik vind het manier van filmen wat hier werd gebruikt ook echt heel leuk. De opbouw duurt dus best lang, al teased de film je genoeg om het enigszins leuk te houden. Naar mate het einde vorderde je ook meer gore en horror momenten op tafel kreeg. Opzich was het verhaal wel de redder van deze film, het is allemaal niet lastig maar best leuk te volgen. Het concept blijf ik gewoon wel echt heel vet vinden, en dat is ook waarom de eerste film mij dusdanig wist te boeien, want de eerste film stol mijn hart ook op die manier.

Naomi Scott speelde echt een mooie rol, prachtige dame ook om te zien en ze deed het heel leuk. Volgens mij was dit niet een personage die wat te maken had met deel één, en ze heeft ervoor gezorgd dat we sowieso een deel drie gaan krijgen. Dus ja, zeker een geslaagde zit en een leuke film avond. Onwijs gore met vlagen, wat mij toch wel deed vermaken (en waardoor ik de film nog relatief een hoog cijfer geef), dus daar was ik aardig door gerust.

Een verfrissende horror sequel, waarbij het tempo duidelijk hoger ligt dan bij deel 1.

Het enige echte minpunt aan deze film is voor mij het concept omtrent het leven van een popster. Daar moest ik het eerste uur dus echt even inkomen. Desalniettemin bleef het verhaal boeiend en ook de jumpscares waren op een paar na redelijk vernieuwend en over de top.

Naomi Scott heeft bewezen een gevorderd actrice te zijn en doet haar rol veel goeds. Hele interessante bijrol van Ray Nicholson, inderdaad de zoon van.

Goede film, misschien wel beter dan het eerste deel.

avatar van Sareltje

Sareltje

Dit zijn films waar geen vervolgen van moeten komen!

Deel 1 was geweldig en ECHT goed.

Nu dit deel valt zwaar tegen. De trailer gaf me al een lage hoop, maar nu deze in de bios gezien te hebben ben ik toch teleurgesteld.

De hele atmosfeer in deze film is niet hetzelfde als in deel 1 en klopt niet. Het concept is het zelfde maar met andere castleden.

Het einde van deze film sloeg ook drie keer nergens op.

Het verveelde ook wel een beetje, maar ook wel met spannende stukjes erin (die erg kort waren) maakte het toch wel een matige film.

Ik geef het niet meer dan 2,5 ster!

avatar van EDJ90

EDJ90

Fantastische film, met gek genoeg een geweldig aantal nummers erin. ( Staan ook op de bekende streamingskanalen ).

Naomi Scott is geknipt voor deze rol, multi talent.

Heb mezelf erg vermaakt tijdens deze film.

avatar van rep_robert

WuTangForever1997 schreef:

Het n

Huh ecnt? Vond de film niet bepaald vlot. Het duurt best lang voordat het een beetje op gang komt. Het neemt rustig de tijd om het verhaal te vertellen. De speelduur is daar ook het gevolg van.

avatar van rep_robert

Parker Finn heeft talent. Na het fantastische eerste deel laat hij met Smile 2 wederom zien dat het geen one trick pony is. Het plot zit goed in elkaar, er zijn veel leuke visuele trucjes en hij snapt hoe een goede spannende horror gemaakt moet worden. Daardoor voelt Smile 2 niet als een goedkoop straight to dvd vervolg waar geen liefde in zit.

De trailer liet ons geloven dat we hier wellicht wel mee te maken zouden krijgen. Het zit vol jump scares, waar ik die in de film zelf beter gedoseerd vind. Parker Finn heeft geen haast met zijn films. Hij neemt rustig de tijd om je mee te sleuren in de tellende van de protagonist. Ik moet wel zeggen dat deel 1 veel meer onder mijn huid ging zitten. Dat constante ongemakkelijke gevoel ontbreekt wel in deel 2. De film leunt ook heel erg op de performance van Naomi Scott, die haar rol fantastisch neerzet. Maar toch voelt de ellende die haar overkomt iets teveel als een been there, done that. Er zit geen ontwikkeling in tov deel 1 en zo kan je eigenlijk keer op keer hetzelfde trucje herhalen als je niet met een bepaalde ontwikkeling komt. De expositie voelt net te geforceerd aan, maar je weet dat het erin moet omdat Scott's personage anders geen richting of doel heeft.

Los zitten er wel een aantal geweldkfr scènes in, vooral met die achtergronddansers in haar appartement vond ik echt briljant.

Daardoor is dit vervolg bovengemiddeld in het horrorgenre. Er zijn weinig horrorfilms films die beter zijn en in de bioscoop uitkomen momenteel. Smile 2 is een verrassend leuk vervolg. Niet zo goed als het origineel, maar dat is ook geen schande. Ik had wel een bepaalde ontwikkeling in het verhaal of de horror willen zien. Ten opzichte van deel 1 biedt het te weinig nieuws en doet het op alle fronten alles net een beetje minder. But that's okay.

zelfmoordnew york citydansendepressiepistoolwinterdrugsdealernachtmerriehallucinatietalk showmusicusmental breakdownself-inflicted injuryconcertdelusionverslavingstalkervervolgbezitmoordflashbackzangerbloedvergietenvloekontsnappendrug gebruikziekenhuisangstlijkscardrugsdemoncell phoneapartment buildingschuldpopmuziekself esteemfamily conflictkwaadaardigphoneinjurymentale gezondheidwatching tvtext messagingknee injurysobriety substance abusegruesomepress agentcreepy person breakdownunsettlingwoman agent gun fightcreepyhospital visit abusive motherchronic paindepressed womanjump scare self-harmdelusionalspinal injurypopstaremotional breakdownpain medicationsmile drugscared pillssupernatural horrorself destructivenessbarbloodycity body horrorbloodapartmentphone message psychological horrornightmaresdrug usagehallucinationspublic imagetour horrorunknown numbermompublic figurecreepy faces2020sgoing insaneiphone footagegorefestnew yorknew york wintertaking drugsunited statesdisturbing