• 9.377.836 stemmen

Geregisseerd door: James Watkins

Met onder meer: James McAvoy, Mackenzie Davis en Aisling Franciosi

Releasedatum: 12 september 2024

Plot Speak No Evil

Het Amerikaanse stel Louise en Ben Dalton is met hun elfjarige dochter Agnes op vakantie in Italië. Daar ontmoeten ze een charmante Britse familie bestaande uit Paddy, zijn vrouw Ciara en hun heimelijke, dove zoon Ant. De Daltons raken bevriend met ze en worden door hen uitgenodigd om het weekend door te brengen op hun idyllisch landgoed. Wat begint als een droomvakantie verandert al snel in een psychologische nachtmerrie.

avatar van ChantalParis

ChantalParis

Deze kan echt niet tippen aan het origineel. Hier moest weer zo nodig weer een Hollywoodiaans einde aangebreid worden...

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Spannende film die net als het origineel prima wegkijkt.

avatar van cinemanukerke

cinemanukerke

Ik denk dat de film veel gunstiger beoordeeld wordt als je het origineel niet hebt gezien. Want dat is wat deze film doet nl opbouwen naar een 'iets is niet pluis maar wat ?' stelling. Als je weet wat er gaat komen, is er weinig aan vermoed ik. Ik ging er blind in wat natuurlijk de spanning ten goede komt. De opbouw is zeer lang en dat is goed, blijft mysterieus naar wat het nu zal worden, wat de werkelijke bedoeling is van deze opzet. Ook blijft het gezin geloofwaardig in de finale, geen supermensen, geen actie helden maar een gezin dat gevangen zit en geen uitweg ziet (de vader zegt zelfs letterlijk : ik heb geen idee wat we gaan doen). Zelfs als ze iemand vermoorden blijven ze dit met vol afgrijzen doen. Acteur James McAvoy kan sinds Split als geen ander van sympathie naar psychopaat gaan in één seconde (zie ook de Cotton eye Joe scene). Vakkundig verteld, de scene waar het gezin lijkt weg te kunnen (na de platte band, na de knuffel en na het hekken vanop afstand werd geopend) heeft een ondraaglijke spanning. Goede herfstige zaterdagavond film, niet groots maar onderhoudend. Op voorwaarde dat je het origineel niet hebt gezien.

Walter S. schreef:
Ik heb het origineel gezien, dat einde vond ik toch beter. Niet zo cliché als dit einde waar het goed na een lang gevecht het kwaad verslaat. Doe mij dan het inktzwarte einde van het origineel maar.

Ja, deze heeft de geijkte Amerikaanse structuur gevolgd, wat te verwachten viel. Hoort daar gewoon bij hun (film-)cultuur. En hier moest de antagonist het ook opnemen tegen een Terminator uiteraard...

cinemanukerke schreef:

Of doe zoals ik... Eerst deze zien, dan vernemen dat het een remake betreft en het origineel gaan opsporen.