• 9.373.537 stemmen

A Quiet Place: Day One (2024)

Horror | 100 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Michael Sarnoski

Met onder meer: Lupita Nyong’o, Joseph Quinn en Alex Wolff

Releasedatum: 27 juni 2024

Plot A Quiet Place: Day One

"Hear how it all began."

Sam is voor een dagje in New York. Net dan wordt de aarde overspoeld met buitenaardse wezens. Sam kruist het pad van Eric met wie ze deze nieuwe realiteit poogt te overleven.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 27 juni 2024 in de bioscoop (Paramount Pictures via Universal Pictures International Netherlands)

avatar van The Oceanic Six

Sublieme trailer, kijk er zeer naar uit want de andere delen waren ook al uitstekend.

En films over de day one, de dag van de uitbraak vind ik altijd wel de moeite. Hoe je kan zien dat een normale maatschappij ontspoort in totale chaos en anarchie.

avatar van Kondoro

Kondoro

Helaas wel zonder Emily en John helaas, als ik het zo zie. Ook qua regie uit de handen van John, in mijn ogen wel de grondlegger van deze films en deden het beiden heel tof in deel één en twee. Gelukkig nog wel gewerkt als producer en story writer.

Gelukkig zien we Djimon Hounsou wel weer terug, die in deel twee ook een rol had. Ben overigens wel gewoon erg benieuwd naar deze film, vind (zoals ik al liet vallen) deze franchise erg tof. Deel één en twee ga ik voor deze film maar weer eens herzien.

avatar van Vierhetleven25

Vierhetleven25

Trailer zojuist bekeken en ziet er spectaculaire uit. Nu maar hopen dat het niet teleurstellend is de hele film

avatar van Man of Steel

Man of Steel

Ik begrijp de trailer niet helemaal, of beter gezegd deel 3 van deze serie. Deel 2 was toch een open einde in mijn herinnering. Nu weer terug naar het begin. En...geen Emily Blunt?

Deel 1 vond ik grandioos. Ben toch huiverig dat ze het nu een actie-geweld film wordt in plaats van spanning.

avatar van UpSideDown

UpSideDown

avatar van Andersom123

Andersom123

UpSideDown schreef:

Klopt, zeker niet slecht. maar wel de minste van alle 3

UpSideDown schreef:

Gewoon verder doen waar de vorige gestopt is.

Waar heb jij hem al kunnen zien dan? Ik ga straks om 3 uur, heb er heel lang naar uit gekeken, was echt fan van de eerste 2 namelijk..

Man of Steel schreef:

Dit is dan ook geen vervolg. Maar meer een prequel / spin-off van het concept. Het lopende verhaal van de andere twee films met Blunt wordt even on-hold gezet en daar wordt op een later moment een vervolg op gemaakt. Ik heb de film natuurlijk nog niet gezien maar het kan best zijn dat de film inderdaad meer actie-georiënteerd is om zich juist te distantieren van de andere twee films. Dan blijft het geheel fris als we weer terugkeren naar de Blunt verhaallijn in een vervolg.

avatar van UpSideDown

UpSideDown

Patrick1980 schreef:

Hier in België is hij sinds woensdag in de bioscoop

avatar van SexyThing

SexyThing

Dan weet je dat het geen kassa succes zal worden zoals de vorige 2....

Zoals eerdere berichten op deze site, snap ik ook niet waarom ze deze hebben gemaakt.

Dan weet je dat het geen kassa succes zal worden zoals de vorige 2....

Wat dacht je van het EK voetbal dat bezig is en bloedhitte buiten?

avatar van SexyThing

SexyThing

The Oceanic Six schreef:

Wat dacht je van het EK voetbal dat bezig is en bloedhitte buiten?

EK Voetbal is alvast niet de reden, want de meeste vergeten zelf dat het bezig is

Ik ben ook voetbalfan, maar het is een enorm zwak EK. Het leeft ook amper dit jaar, anders was het al maanden op voorhand dat iedereen ermee bezig is.

De hitte kan wel iets te maken hebben, maar is overal airco. Dus is binnen beter dan buiten

Maar dan nog, zou het wel verstaan dat deze zou floppen aan de kassa.

SexyThing schreef:

Maar dan nog, zou het wel verstaan dat deze zou floppen aan de kassa.

Het EK leeft behoorlijk, hoef je alleen maar naar de tv voor te kijken met de grote fanpleinen. Bijna iedereen die ik ken volgt het EK en kijkt het.

Beetje raar te voorspellen dat dit plots omdat je op een woensdagavond in een hittegolf tijdens een beslissende EK avond met een paar mensen zit.

Los van dat is dit ook geen reeks die een miljard per deel op gaat leveren. Zal best wel een bescheiden hitje worden als de reviews positief zijn.

avatar van The Oceanic Six

Denk dat de reviewembargo er net af is, want ik zie ze plots nu massaal online komen. Zie nergens een onvoldoende, allemaal cijfers tussen de 6 en de 9. Dat stemt tevreden.

Patrick1980

Net terug uit Pathe Rembrandt, heb enorm uitgekeken naar dit derde deel omdat ik de eerste 2 echt heel goed vond (vooral in een muisstille bioscoop zaal). Dan dit derde deel wat zich dus voor deel 1 afspeelt. Ik vond hem enorm tegen vallen, sorry voor alle horror/triller fans die hoopte op een goede film in dit genre na de zeer matige Watchers en The Strangers. Deze film kan voor mij in ditzelfde rijtje van zeer matige bioscoop films van de laatste tijd . De film is gewoon niet boeiend en spannend genoeg om maar iets meer op het puntje van je stoel te gaan zitten wat ik wel in de andere 2 delen had. Er is helemaal geen opbouw in de kennismaking met de nieuwe hoofdrolspelers en ookal waren het allemaal prima acteurs en actrices, ik miste het familie aspect uit deel 1 en 2 waarbij je echt ging meeleven met de acteurs. De vrouwelijke hoofdrol speelster had vrijwel de gehele film krampachtig een kat vast wat mij op een gegeven moment echt ging irriteren. Verder zat er echt totaal geen verhaal in dit deel. Ze was ongeneeslijk ziek en wanneer de monsters ter aarde kwamen wilde ze maar 1 ding, pizza , als een soort van laatste wens. Sorry, dat pakt me gewoon niet.. verder is het allemaal vrij tam en op veel "stille" momenten echt heel saai en slaapverwekkend. Eerder een drama dan een horrorfilm. Op een paar spannende scènes na (ik vind de monsters in deze films nog steeds heel vet gemaakt) gebeurd er echt helemaal niks.. de kat is denk het meest in beeld. Helaas, het was niet wat ik gehoopt had, zonde van deze film in deze reeks. Ik hoop dat deel 4 weer verder gaat na deel 2 en dan ook met dezelfde acteurs, ik ben van mening dat ze deze franchise nog wel een paar goede films kunnen uitmelken

avatar van Walter S.

Walter S.

Kan me goed vonden in de woorden van Patrick1980 hierboven. Er gebeurde gewoon te weinig, te weinig screentime voor de monsters, beetje slap verhaaltje. En inderdaad, meer drama dan actie is wat deze film vooral nekt. Hier had zoveel meer mee gedaan kunnen worden.

avatar van stormfox

stormfox

Dank voor de reviews mannen.

Ik ben net als jullie groot fan van de eerste twee delen, maar gezien jullie input ga ik hem wel thuis kijken.

Dank voor de reviews mannen.

Lijkt me verstandig! Ben bij deze films altijd blij dat ik een Pathe Unlimited heb ik vrees alleen dat je thuis helemaal in slaap valt...

Dank voor de reviews mannen.

Als je fan bent van de eerste twee delen kan je hem toch gewoon gaan zien ipv het te laten afhangen van 3 mensen online die je niet kent? Er zijn ook tig mensen die er wel van genieten.

avatar van dimi303

dimi303

Mijn review komt er binnenkort aan. Aangenaam verrast moet ik zeggen.

avatar van Thiver

Thiver

Kondoro schreef:

Ook qua regie uit de handen van John, in mijn ogen wel de grondlegger van deze films...

'Grondlegger'... Die film is geschreven door twee scenaristen die al jaren met het idee rondliepen. John Krasinski was gewoon een acteur die gevraagd werd voor de mannelijke hoofdrol, waarna hij aangaf ook wel te willen regisseren.

avatar van Kondoro

Kondoro

Thiver schreef:

Stoer man

avatar van Walter S.

Walter S.

Dank voor de reviews mannen.

Ik vond hem niet heel slecht hoor, probeer sowieso altijd wat genuanceerd te zijn en ben niet zo van de 1,5 ster of lager. Er ziiten ook best goeie dingen in, maar die duren zo kort, dat het opeens monsters regent, dat die razendsnel door de stad gaan, dat is mooi in beeld gebracht, maar dat is te weinig wat mij betreft. Maar als je groot fan bent zou ik gewoon gaan hoor, in de bioscoop is het voor een fan wellicht best wel een prima film. En wat catdog ook zegt, het zijn maar een paar minder enthousiaste meningen. Als ik daar mijn films vanaf liet hangen…

Nog even geken wat ik van deel 1 vond, 3 sterren en dit:

Na alle lovende recensies en lovende woorden hier viel het mij toch wat tegen. Ten eerste zit je de eerste 20-30 minuten te kijken naar mensen die stil zijn en gebeurt er eigenlijk vrijwel niks, een paar jumpscares daargelaten. Als de film dan wel op gang komt en het spannender wordt vind ik het allemaal iets te clichématig en hier en daar zelfs wat sentimenteel. Al met al niet de bijzondere film die ik verwacht had.

Dus laat je als fan zeker niet te zeer door mij beïnvloeden.

avatar van The Oceanic Six

Deze derde film in de Quiet Place reeks is inderdaad wel de minste van het stel, maar nog altijd best de moeite van het kijken waard. Het probleem is dat we het kunstje met het geluid nu wel kennen en de nieuwe hoofdrolspeelster kan ook niet tippen aan de voorgangers. Ik vind deze dame gewoon weinig charisma hebben, laat staan prettige looks. Ook de bijrollen spreken weinig aan.

We maken nu de eerste dag van de buitenaardse aanval op de wereld mee. Nou ja, wereld. Uiteraard draait het hier weer om New York. Wat timen die monsters toch altijd gericht zeg En toegeven, na een wat trage start is de eerste lading ellende best wel lekker bruut in beeld gebracht. Maar daarna is het toch weer een routine zoals de eerdere delen. Wees stil en als je dat niet bent ga je er gewoon aan. Spijtig genoeg is de actie wat spaarzamer en is het ook telkens weer erg snel voorbij. Toch heeft het wel wat en kijkt het goed weg, ook weer fijn dat dit na een goede anderhalf uur gewoon weer gedaan is.

Richting het einde slaat de film ook de plank een beetje mis op emotioneel vlak. Het is nou niet dat je na anderhalf uur veel om de personages bent gaan geven, maar de film lijkt te denken dat we dit wel doen. Alles bij elkaar is het wel voldoende, maar had hier zoveel meer uitgehaald kunnen worden.

Dan weet je dat het geen kassa succes zal worden zoals de vorige 2....

Even los van hoe goed de film is, bij mij zat de zat vrijwel vol.

Ik denk dat deze film best wel wat kan worden aan de box office. Er is ook niet heel veel te kiezen momenteel, zeker voor horror/thriller/actiekijkers niet. De volgende grote titel is het vervolg op Twister maar die duurt nog een paar weken. En Inside Out 2, maar denk niet dat die film deze Quiet Place in de weg zit, andere doelgroep.

The Oceanic Six schreef:

Vind dit een beetje vreemd? Lupita Nyong'o en geen charisma? En wat hebben prettige looks hiermee te maken? Het is toch geen vleeskeuring?

avatar van KingJ

KingJ

het blijft een goed concept wat mij betreft

net terug uit de bioscoop en ik vond hem wel echt goed!

goed acteren en toch wel een mooi klein verhaal

actie is goed en best wel nagelbijten af en toe, super geluidsband ook

ik hou er van maar ik ben ook fan van de eerdere delen

wel een aanrader voor de bios naar mijn idee

catdog schreef:

Ach, kom je er weer een discussie van maken over je stokpaardjes? Je moet het maar doen met wat ik gewoon van de film en van deze actrice vind. Ik vind haar weinig charisma hebben en ik vind haar nog netjes gezegd niet zo fraai om naar te kijken. Persoonlijke smaak, hoef je het niet mee eens te zijn. Ik vind het wel relevant als ik naar een hoofdrolspeelster van een film moet kijken. Maar het moet tegenwoordig he, vrouwen mogen niet meer aantrekkelijk zijn. Ze moeten stoer, imposant en kortpittig zijn.

The Oceanic Six schreef:

Vraagje; hoe vaak let je op het uiterlijk bij een mannelijke hoofdrolspeler? Niet elke acteur ziet er toch ook altijd “fraai uit”? Niet elke actrice hoeft aan jouw schoonheidsidealen te voldoen.

Vind het gewoon vreemd om een film te bekritiseren op het feit dat de vrouwelijke hoofdrolspeler er niet aantrekkelijk genoeg voor je uitziet.

Maar ik zie dat je alweer in je gevoelens zit op een simpele vraag over je review. Dus laat maar. Een normaal gesprek is dus schijnbaar niet mogelijk met je. Met je “stokpaardjes”.