• 9.248.810 stemmen

Rebel Moon - Part Two: The Scargiver (2024)

Fantasy / Actie | 122 minuten / 173 minuten (director's cut)

Genre: Fantasy / Actie

Speelduur: 122 minuten / 173 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Rebel Moon - Part Two: Director’s Cut

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Sofia Boutella, Ed Skrein en Jena Malone

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Rebel Moon - Part Two: The Scargiver

Kora heeft een heel leger, afkomstig van diverse planeten, verzameld. De vrouw, die de bijnaam Scargiver heeft meegekregen, heeft een bijzondere band met de prinses Issa. Samen met haar nieuwe bondgenoten gaat Kora de strijd aan tegen het keizerrijk en met name tegen de regent Balisarius.

avatar van mrklm

mrklm

Het lijkt er niet op dat Snyder de tijd had (of heeft genomen) om de lessen te leren van het matige eerste deel van de Rebel Moon trilogie, want het vervolg heeft dezelfde tekortkomingen + een hele grote bonusmanco: geen verhaal. Aan het eind van Rebel Moon – Part One: A Child Of Fire rekende de rebellen definitief af met de schurkachtige Admiraal Noble [Ed Skrein]. Commandant Cassius [Alfonso Herrera] is er op onverklaarbare (en onverklaarde) wijze in geslaagd om de goede admiraal in leven te houden. Die zint natuurlijk op wraak en keert dus terug naar de planeet Veldt om de rebellen een kopje kleiner te maken. De rebellen komen hier op tijd achter om hun verdediging op te zetten en tijdens een psychotherapeutische rondetafelsessie hun persoonlijke verhaal te vertellen. Het eerste uur gebeurt er niets interessants, het tweede uur bestaat uit een hoop explosies, nog meer slow motion beelden en is net zo goed een lappendeken van jatwerk. Genrefans kunnen een spelletje “waar heb ik dit meer gezien” spelen, mij lukte het zelfs regelmatig om tot in detail (inclusief mimiek en timing) te voorspellen wat er ging gebeuren. Het enige opmerkelijke aan deze miskleun is dat het een vervolg krijgt. Gezien het einde van dit deel belooft dat nog meer van hetzelfde. Ik huiver al bij de gedachte.

avatar van The Oceanic Six

Mijn hemel, wat een trieste zielloze rotzooi is dit vervolg geworden. De eerste film was al niet door te komen omdat het werkelijk 0 wist te boeien en geen enkel personage iets betekende, maar dit vervolg maakt me nog droeviger. Respect voor wie het eerste uur door weet te komen zonder meermaals slaperig weg te zakken, want dit is niet te doen. En dan volgt er een tweede uur dat helemaal gevuld zit met afschuwelijk saaie slow motion actie vol ontploffingen en saai geknal. Ik kon Zach Snyder altijd best waarderen met een aantal van zijn titels, maar daar zaten dan nog personages en verhalen in waar ik als kijker iets mee kon.

De Rebel Moon films zijn gewoon retesaai. Het is Star Wars, maar dan zonder de epische karakters, zonder pakkende actie, zonder enige humor en relativering, zonder creatief ontworpen werelden en machines en vooral zonder enige glans. Hoe heeft Netflix ooit toe kunnen staan dat er twee van zulke draken van films voor bizar voor geld geproduceerd mochten worden? Snyder moet echt bij een volgende film (aub stop met deze Rebel Moon troep!) weer terug naar de basics. Schrijf een goed verhaal met personages die er toe doen en gebruik je CGI om het hoogstens wat spectaculairder te maken, niet andersom.

Kondoro schreef:

Deel drie is duidelijk aankomend, daar hoef je de film ook niet voor te kijken om dat bij jezelf te bedenken.

Dat zou meneer Snyder wel willen, maar ik vraag me af of Netflix het nog wil na twee vreselijke films die de grond zijn ingeboord door pers en publiek. Deel 1 en 2 werden tegelijk geproduceerd, maar zover ik weet is dat bij deel 3 nog niet zo.

avatar van Kondoro

Kondoro

The Oceanic Six schreef:

Daar heb je dan ook wel weer gelijk in. We zullen het wel mee maken, wat mij betreft blijft het gewoon bij deze twee delen.

avatar van blurp194

blurp194

Meh.

Waar het eerste deel vooral uitblonk door jatwerk van het halve SF genre zat daar zo hier en daar nog wel een klein origineel dingetje tussendoor. Niet in dit tweede deel, wat er meer op lijkt alsof alles dicht was behalve de tweedehands Star Wars fanshop. Waarop Snyder kennelijk gereageerd heeft dat het niet mogelijk is om een SF film te maken zonder vergelijking met Star Wars. Tsja, het lukt anderen toch wel. En die hebben soms ook gewoon een leuk en aansprekend verhaal.

Leuk om Boutella te zien spelen, maar daar blijft het bij. Laat een derde deel maar zitten wat mij betreft.

avatar van rep_robert

The Oceanic Six schreef:

Respect dat je dit hebt gekeken.. Niemand praat ook over deze film. Het komt compleet doods op Netflix en niemand geeft er ook maar iets om. Deel 3 zou een wonder zijn. Denk dat de cijfers echt dramatisch zijn. Zelfs in de film groepen op FB heeft niemand het erover. Terwijl bij deel 1 de berichten niet te tellen waren (door valse hoop). Maar de voortekenen waren er natuurlijk al. We hebben ons ook door die zombie heist drek heen moeten worstelen voor Rebel Moon aan.

rep_robert schreef:

Ik ga niet een tweeluik maar voor de helft bekijken, dus deel 2 ook maar meegepakt. Ik was er niet naar de bioscoop voor gereden. Het is troep, het is bagger. Maar soms is het ook wel fijn je te ergeren. Ik wist vooraf al dat dit echt bagger zou zijn. Kon me niet voorstellen dat het veel beter dan de eerste zou worden.

avatar van Erikb99

Erikb99

En wat vond ik er nou van:

avatar van rep_robert

Erikb99 schreef:

En Ook dat de karakters weer vlak overkomen en het verhaal wankelt aan alle kanten. Wat we vergeten is dat deze 2 films behoorlijk ingekort zijn door Netflix. Zij wilde geen R-Rated films ervan maken. Gelukkig heeft Zack Snyder een deal met Netflix kunnen maken zodat over een paar maanden de extended versies van die 2 films ook op Netflix te zien zullen zijn. En ik vermoed (en hoop) dat het verhaal dan veel beter over zal komen.

Alsof een R rating deze films zouden redden. En waarom laat Netflix ze alsnog erop na een lange tijd? Dit is gewoon marketing in de hoop dat mensen het twee keer gaan kijken. Wist Nefflix veel dat Snyder met drek komt aanzetten. Ik kan je nu al vertellen dat de cash grab cuts later niets zullen gaan toevoegen. Er komt niet opeens miraculeus een goed verhaal uit rollen. Snyder zou er beter aan doen om een half uur aan onzin van zijn films af te snijdende en onnodige flashbacks verwijderen om zijn films kijkbaar te houden.

Wat rep zegt.

R-rating en een nog langere versie gaat dit gedrocht niet redden, omdat het gewoon totaal oninteressant en cliché is.

Snyder heeft wel destijds een punt gehad met zijn Snyder Cut van de Justice League, maar die film was inhoudelijk na zijn Cut totaal anders. Gewoon 80 procent nieuw materiaal. Dat leverde toen een geweldige Cut op, na een hele zwakke originele film. Dat gaat met Rebel Moon niet lukken.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Zo slecht als de meeste hier vond ik 'm nou toch ook weer niet. Het duurde wel even voor de film op gang kwam, want het begin was niet echt uitnodigend om te blijven kijken, maar heb toch ff doorgezet en heb me aardig vermaakt bij dit 2e deel. Maar van het verhaal moet deze film het niet hebben. Toch heb ik me niet echt verveeld bij deze 2 films. Op een saaie dag de 2 delen achter elkaar gekeken, en zoals ik al zei is het dan goed vermaak. Aldus voor mij. Ik ben bang dat er nog een vervolg zal komen, tenminste als ik het einde zo zie dan lijkt het er veel op. Maar of dat nou zo'n goed idee is weet ik nou ook niet. Of Zack Snyder moet met wel zo'n geweldig goed 3de deel komen, maar dat betwijfel ik. Dus laat het hier maar bij.

avatar van filmkul

filmkul

Matig en clichématig vervolg. Het verhaal stelt nog minder voor dan de voorganger. De uitwerking is net voldoende. Het eerste deel is langdradig waarin iedereen een beetje zijn of haar verhaaltje doet. Totaal niet interessant. Het tweede deel is een aaneengesloten orgie van actie. Sommige scènes zijn best aardig, maar er zitten ook onoverzichtelijke massa scènes in die vergelijkbaar zijn met de GI Joe actie uit de ‘80’s tekenfilmserie. Maar op zich best vermakelijk. Het acteerwerk is net aan voldoende zonder uitblinkers. Visueel redelijk maar net als deel 1 teveel CGI. 3.0

avatar van Rubie2208

Rubie2208

Deel een was nog wel leuk , maar dit was niet best .veel hersenloze actie zonder goed verhaal . Slechterik is weer hetzelfde liedje en de film duurde naar mijn mening te lang zonder het echt wist te boeien. Viel paar keer bijna in slaap .

avatar van Corran

Corran

Snyder is wat je krijgt wanneer Michael Bay zou denken dat hij Christopher Nolan is.

Een style-over-substance regisseur die denkt dat hij substance heeft, alleen beseft Bay dat zoiets zijn sterkste punt niet is en heeft Snyder dat na 20 jaar nog steeds niet door. En aangezien Snyder hardnekkig blijft denken dat hij gelaagde films maakt en niemand hem tegenspreekt, wordt hij steeds pompeuzer als "schrijver" en worden de resultaten steeds bespottelijker in hun pretenties. Bay heeft zelfrelativering en pret, waardoor je 't nog kan verkopen als hersenloze fun, maar dat lukt niet met de humorloze gewichtigheid van Zack.

Blijft wel een buitengewone prestatie van Snyder dat hij steeds geld blijft krijgen voor alles wat hij doet, terwijl het extreem duur is en blijft floppen.

avatar van Rietkerk1978

Rietkerk1978

Deel 1 was beter, maar dit is gewoon weer een goede sf aktie knaller! Mooie flitsende beelden met regelmatig in slowmotion in beeld gebracht. Ik kijk zeker uit naar deel 3!!! Ik kijk hier met meer plezier naar dan Star wars. Laat je miet misleiden door de negatieve reacties!

avatar van amenmalek

amenmalek

Het geheel blijft natuurlijk heel dun. Hoe je een graanoogst flitsend in beeld kunt brengen weten we nog steeds niet, maar de slowmo-pogingen waren aardig. Tja: dit is net als deel 1 een gevalletje "Als je AI een film laat maken". Veel spektakel, zéér weinig acteerwerk. Maar: niet onaardig en ik heb me desondanks meer vermaakt met deze dan met deel 1.

avatar van Barry83

Barry83

Deel 1 was al niet best, maar alsnog goed te doen voor tussendoor.

Echter deel 2 wat een waardeloze bedoeling! Het eerste uur kun je rustig overslaan, er gebeurd helemaal niks. Laatste gedeelte is iets beter maar nog steeds bagger, wat een neppe en slechte special effects. Laat deel 3 maar snel zitten.

avatar van AllesAlGezien

AllesAlGezien

Niet om aan te zien.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Star Wars Seven Samurai Part Two. Ik snap gewoon echt niet dat niemand in zijn buurt zegt dat Snyder best een film kan regisseren maar dat hij het schrijfwerk en vooral het camerawerk aan anderen moet overlaten. Met een goede cinematograaf was dit zoveel beter geweest. Nu is alles ofwel in slow motion ofwel compleet uit focus en vaak eigenlijk allebei tegelijk. Kennedy heeft bij Lucasfilm bijna alles fout gedaan maar dat ze deze pitch van Snyder heeft geweigerd is haar beste beslissing van de laatste 10 jaar. Ik ben genereus met een kleine onvoldoende.

avatar van mordang

mordang

Het ziet er leuk uit, maar hemel wat een dun, obligaat en totaal ongeloofwaardig verhaallijn.

avatar van MrHorror

MrHorror

Bespreking van Rebel Moon – Part Two: The Scargiver - ikruikversemosterd:

"“Let’s leave the dying to our enemy.” Rebel Moon – Part Two: The Scargiver (vervolg van een film die ik kan samenvatten als “er gebeuren dingen”) is goed op weg om Zack Snyders carrière verder om zeep te helpen (waar hij zelf verantwoordelijk voor is) als die ene regel tekst wordt uitgesproken. Vergeleken met de andere hoogdravende pseudo-poëtische onzin waar de acteurs mee moeten werken vallen die woorden nog mee.

Net als de rest van Snyders treurige carrière-suïcide (want dat is Rebel Moon) klinkt de zin als een geforceerde poging om de taal van The Lord of the Rings te kopiëren, het bezit nog net genoeg inspiratie om de aandacht te prikkelen. Alsof Snyder even niet AI raadpleegde maar zowaar een eigen inval kreeg en de zin snel in het script krabbelde.

Dankzij die kreet ben ik, voor héél even, afgeleid van Michiel Huismans afschuwelijke spel, de trillende onderlip van Djimon Hounsou, de spuuglelijke effecten (waar in godsnaam heeft Snyder dat budget toch voor gebruikt), de klunzige verhaalstructuur en de extreme super-slowmotion die te pas en onpas in wordt gezet.

Voor een paar gelukzalige secondes vergeet ik de misère van Snyders “magnum opus”, een miljoenen slurpende ijdelheidsproject waarvan ik mij oprecht afvraag waarom een steracteur als Anthony Hopkins zich ervoor leent. Hetzelfde geldt voor Sofia Boutella. Zij kan zoveel beter dan deze rotzooi.

Ik heb gehoord dat Snyder momenten zou regisseren in plaats van een coherent geheel. Die momenten gillen hier zo hard om emotionele erkenning dat ik er tinnitus van krijg.

Die zeven woorden vormen het enige minieme positieve puntje van Rebel Moon. Een piepklein beetje straaltje zonlicht. Om die reden ben ik bereid om genade te tonen. Een half sterretje."

avatar van Alathir

Alathir

Redelijke film. Ik vind dat het te zwaar bekritiseerd wordt, maar goed ik heb wel vaker andere meningen dan de meeste mensen. Uiteindelijk is het best vermakelijk allemaal. In deze film zit erg veel actie, misschien iets teveel. Eerste deel was wel beter, maar ik ga deel drie ook gewoon kijken, als die er nog komt.

avatar van macrobody

macrobody

Net zo "goed" als part one. Het gaat gewoon op dezelfde voet verder dus echt interessant wordt het allemaal niet. Was meer een verplichte kijkbeurt om te kijken of het inderdaad zo gaat als je verwacht.

avatar van Goldie63

Goldie63

[quote]Erikb99 schreef:

En wat vond ik er nou van:

Ik begrijp enigszins wel de negatieve ontvangst. Weer die overdreven slow-motions die Zack Snyder ook in deze vertelling te vaak gebruikt. Ook dat de karakters weer vlak overkomen en het verhaal wankelt aan alle kanten. Wat we vergeten is dat deze 2 films behoorlijk ingekort zijn door Netflix. Zij wilde geen R-Rated films ervan maken. Gelukkig heeft Zack Snyder een deal met Netflix kunnen maken zodat over een paar maanden de extended versies van die 2 films ook op Netflix te zien zullen zijn. En ik vermoed (en hoop) dat het verhaal dan veel beter over zal komen. Verder de acties/gevechten zijn mooi gefilmd. Verder is het zoals ik al bij mijn review van deel 1 heb gezegd, als je van een leuke actie sciencefictionfilms houdt is deze zeker vermakelijk. Aanrader? Jazeker, en op Netflix te zien. En dat helpt wel met de uitkomst of je de film moet zien of niet. En Star Wars Rip Off is het wel ergens, maar is dat nou zo erg? Vooral met hoe het nu ervoor staat met die franchise mogen we blij zijn dat toch nog iemand een serie durft te maken. Ja toch?[/quote

Extended versions??? Alsjeblieft niet zeg! Ruim twee uur van deze bagger was al erg genoeg.

avatar van Shadowed

Shadowed

In tegenstelling tot de opinie van het volledige internet vind ik dat regisseur Zack Snyder hier juist verbetering toont ten opzichte van het eerste deel, dat aanzienlijk saaier voor de dag kwam. Uiteraard is dat makkelijk gezien de volledige tweede helft van deze film bestaat uit onophoudelijk en explosief geweld. Gelukkig maar, want op inhoudelijk vlak heeft Snyder weinig te melden en zijn personages komen nooit van de grond. Het gebruik van slow-motion is bovendien dermate nadrukkelijk dat het haast een komisch beeld geeft van de kwaliteiten van Snyder. Toch vond ik de actiescenes best onderhoudend en de computereffecten zien er goed uit, waardoor het geheel op entertainend vlak best wat punten scoort. Het is echter niet serieus te nemen dat er plannen zijn om nog meer uren aan dit universum te plakken, want voorspelbaarder en eenvoudiger maken ze dit soort cinema tegenwoordig niet meer.

avatar van Roberto1992

Roberto1992

supersonisch ruimteschip maar de kanonnen worden verdiend met een vizier en een wieltje zoals de bij de Guns of Navarone, een beetje lachwekkend, voor de rest iets beter als 1ederl.

avatar van nadrin

nadrin

Zelfde opmerking als bij deel 1. Al wordt dit probleem nog versterkt indit deel ten koste van de overtuiging vh verhaal

avatar van AardeWerk

AardeWerk

Al ben ik best een̈ Snyder liefhebber, dit is een zwak 2de deel, het eerste deel vond ik eigenlijk al op het randje. Toch zal ik de R rated director's cuts ook kijken, in de hoop dat ik daar dingen zie die in in.1 en 2 gemist heb...Ik ben benieuwd...

avatar van umbra

umbra

Dito als bij part one, dikke 9/10

avatar van hydex

hydex

Als ik de kritieke recensies hier lees, dan moet ik op de een of andere manier aan de politiek denken. Een selecte groep mensen heeft echt verstand van de inhoud, maar het volk denkt daar anders over. Zo ook met rebel Moon. Het is gewoon een vermakelijke film, wat gretig wordt gekeken op Netflix. Het voegt niks toe, inspireert niet, is niet hoogdravend. Maar ik vind dat helemaal niet erg. Het kijkt lekker weg en voldoet aan de behoefte van een avondje bank hangen. Ik zou hem SF/ fantasy fans zelfs aanraden. Kom maar op met deel 3

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Tja.

Het is niet Zack Snyder's meest geslaagde filmreeks, deze Rebel Moon-films. Verre van. Visueel past dit wel in het kraam van Snyder, maar het stelt amper iets voor. Snyder kan zich geen moment overtreffen en doet wat iedereen van hem verwacht - slomo's, bijvoorbeeld. Het zou bijna karikaturaal genoemd kunnen worden.

En net zoals zo vaak is Snyder inhoudelijk ook niet echt sterk. Z'n wereldje is nog steeds net zo flets als in deel 1. Een samenraapsel van ideetjes uit verschillende film(reeksen), amper gekneed tot een logisch en coherent geheel. Het is geenszins interessant, al het drama ten spijt. Actie lijkt iets talrijker aanwezig dan in het eerste deel, voor wat het waard is.

avatar van Fryce

Fryce

Extended versie gekeken. Iets minder (variatie) dan deel 1. Desondanks dik vermaakt, heerlijke actie met een prima tempo.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Part 2 er ook nog maar even door gedrukt terwijl ook deze film niet echt uitnodigend was gezien de kritieken en het lage cijfergemiddelde. Maar wie part 1 zegt moet ook part 2 kunnen zeggen en het moet meteen gezegd dat dit toch wel een klappie minder was dan het best wel acceptabel eerste deel.

Duidelijk is dat de focus van de herrezen admiraal meteen en alleen bij de Scargiver ligt, verder is het mij totaal onduidelijk hoe het team opeens op de planeet is net als een stel spionerende Orcs. Waar die dingen toch vandaan komen want Middle Earth en Saruman is toch een heel eind weg, maar goed. Vervolgens blijft de film in een veel te lange sexcene hangen om daarna een soort van collectief 'blij-dat-ik- boer' of 'trots op de boer' momentje te krijgen die in de gemiddelde Quaker of Jehovah gemeenschap niet zou misstaan. En even zie ik Family Guy voor me waar een groep Jehovah's zich in een barn verstopt die kapot geschoten wordt om die razendsnel weet op te bouwen om weer kapot geschoten te worden in vervolgens weer op te bouwen. Hilarisch natuurlijk in Family Guy maar wat Rebel Moon betreft is al snelheid en interesse er dan op dat moment wel uit.

Het ziet er weliswaar allemaal weer fenomenaal uit hoor, ook het geboer, maar ja in deze context heb je er weinig aan en blijft Rebel Moon toch een vrij leeg geval dat heel wat moet lijken maar uiteindelijk weinig om het lijf heeft. De actie is dan opzich nog wel oké maar is op een gegeven ook een herhaling van een herhaling met vooral veel heroïc en slowmo. Bovendien een dorp verdedigen? Welke dorp want daar is op een gegeven moment toch verdomd weinig meer van over. En ach, het is ook heus niet dat de goede afloop als verrassing gaat komen want dat is praktisch vanzelfsprekend net als dat er ruimte gelaten wordt voor een derde deel. Heb ik daar nog interesse voor? Zeg nooit nooit maar na deze drie uur durende episode die vrijwel niets toevoegt is die kans niet heel groot. En dat dit geen voldoende gaat worden zal geen verrassing zijn de andermaal uitstekende soundtrack van Holkenborg ten spijt.