• 9.373.117 stemmen

Rebel Moon - Part Two: The Scargiver (2024)

Fantasy / Actie | 122 minuten / 173 minuten (director's cut)

Genre: Fantasy / Actie

Speelduur: 122 minuten / 173 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Rebel Moon - Part Two: Director’s Cut

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Sofia Boutella, Ed Skrein en Jena Malone

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Rebel Moon - Part Two: The Scargiver

Kora heeft een heel leger, afkomstig van diverse planeten, verzameld. De vrouw, die de bijnaam Scargiver heeft meegekregen, heeft een bijzondere band met de prinses Issa. Samen met haar nieuwe bondgenoten gaat Kora de strijd aan tegen het keizerrijk en met name tegen de regent Balisarius.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Tja.

Het is niet Zack Snyder's meest geslaagde filmreeks, deze Rebel Moon-films. Verre van. Visueel past dit wel in het kraam van Snyder, maar het stelt amper iets voor. Snyder kan zich geen moment overtreffen en doet wat iedereen van hem verwacht - slomo's, bijvoorbeeld. Het zou bijna karikaturaal genoemd kunnen worden.

En net zoals zo vaak is Snyder inhoudelijk ook niet echt sterk. Z'n wereldje is nog steeds net zo flets als in deel 1. Een samenraapsel van ideetjes uit verschillende film(reeksen), amper gekneed tot een logisch en coherent geheel. Het is geenszins interessant, al het drama ten spijt. Actie lijkt iets talrijker aanwezig dan in het eerste deel, voor wat het waard is.

avatar van Fryce

Fryce

Extended versie gekeken. Iets minder (variatie) dan deel 1. Desondanks dik vermaakt, heerlijke actie met een prima tempo.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Part 2 er ook nog maar even door gedrukt terwijl ook deze film niet echt uitnodigend was gezien de kritieken en het lage cijfergemiddelde. Maar wie part 1 zegt moet ook part 2 kunnen zeggen en het moet meteen gezegd dat dit toch wel een klappie minder was dan het best wel acceptabel eerste deel.

Duidelijk is dat de focus van de herrezen admiraal meteen en alleen bij de Scargiver ligt, verder is het mij totaal onduidelijk hoe het team opeens op de planeet is net als een stel spionerende Orcs. Waar die dingen toch vandaan komen want Middle Earth en Saruman is toch een heel eind weg, maar goed. Vervolgens blijft de film in een veel te lange sexcene hangen om daarna een soort van collectief 'blij-dat-ik- boer' of 'trots op de boer' momentje te krijgen die in de gemiddelde Quaker of Jehovah gemeenschap niet zou misstaan. En even zie ik Family Guy voor me waar een groep Jehovah's zich in een barn verstopt die kapot geschoten wordt om die razendsnel weet op te bouwen om weer kapot geschoten te worden in vervolgens weer op te bouwen. Hilarisch natuurlijk in Family Guy maar wat Rebel Moon betreft is al snelheid en interesse er dan op dat moment wel uit.

Het ziet er weliswaar allemaal weer fenomenaal uit hoor, ook het geboer, maar ja in deze context heb je er weinig aan en blijft Rebel Moon toch een vrij leeg geval dat heel wat moet lijken maar uiteindelijk weinig om het lijf heeft. De actie is dan opzich nog wel oké maar is op een gegeven ook een herhaling van een herhaling met vooral veel heroïc en slowmo. Bovendien een dorp verdedigen? Welke dorp want daar is op een gegeven moment toch verdomd weinig meer van over. En ach, het is ook heus niet dat de goede afloop als verrassing gaat komen want dat is praktisch vanzelfsprekend net als dat er ruimte gelaten wordt voor een derde deel. Heb ik daar nog interesse voor? Zeg nooit nooit maar na deze drie uur durende episode die vrijwel niets toevoegt is die kans niet heel groot. En dat dit geen voldoende gaat worden zal geen verrassing zijn de andermaal uitstekende soundtrack van Holkenborg ten spijt.

avatar van Cinemaat

Cinemaat

Na alle kritiek en de lage cijfers voor beide delen verwachte ik echt een knudde film.
Heb beide films in 2 avonden gekeken en het viel me eigenlijk reuze mee.
Nee hoogstaand is het niet en het rommelt hier en daar, in deel 2 heb ik de té lange seks scene en melancholische zang scenes uit ergenis meteen doorgespoeld en vond ik het lachwekkend dat men met de hand gaat oogsten en men de oogst daarna op een zwevend platform deponeert. Blijkbaar zijn er geen oogstmachines uitgevonden in de galactische tijd, maar wel hightech anti zwaartekracht machines.. En zo zijn er wel meer dingetjes.

Visueel en qua actie was het prima vermakelijk, films gingen lekker vlot, verhaal was wel vermakelijk en de cast zaten goede koppen tussen, al kan ik ook wel minpunten opnoemen qua cast. De muziek vond ik soms briljant mooi en dan weer tenenkrommend niet passen, maar misschien mijn smaak.
Als deel 3 komt ga ik die zeker wel bekijken, ga ik later deze franchise vaker terug kijken, nee denk het niet.
Prima vermaak als je zin hebt in een film(s) om je een avondje te vermaken om je hoofd even leeg te maken.