• 9.253.800 stemmen

Late Night with the Devil (2023)

Horror | 93 minuten

Genre: Horror

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Cameron Cairnes en Colin Cairnes

Met onder meer: David Dastmalchian, Laura Gordon en Ian Bliss

Plot Late Night with the Devil

"Do not adjust your set."

31 oktober, 1977. De talkshow 'Night Owls' van Jack Delroy is al lang een vriend en metgezel van slapeloze mensen in het hele land. Maar een jaar na de tragische dood van Jacks vrouw zijn de kijkcijfers van de show gedaald. In een poging om de show en zijn carrière te redden, heeft Jack een speciale Halloween-aflevering gepland met bijzondere gasten, waaronder Lilly D'Abo. Zij zou bezeten zijn door de demon Abraxas.

June Ross-Mitchell

Carmichael Haig

Gus McConnell

Madeleine Piper

Szandor D'Abo

Een uitgemolken genre dat origineel uit de hoek probeert te komen door er een found footage van te maken. Maar dit is inmiddels ook niet meer origineel. De scenes met het medium aan het begin waren eerder grappig dan griezelig. En ik ben bang dat dat ook een beetje de intentie was, want een horror film zonder humor kan natuurlijk niet meer. Het horror genre is inmiddels uitgevonden zodat de kijker onder de tafel kan liggen van het lachen

Paar positieve punten: de worm scene was verrassend en het kind speelde lekker creepy. Verder is het veel te over the top en veel te in your face. Less is more! En een found footage horror is het perfecte middel om dat tot uiting te brengen. Maar helaas...

avatar van 80&90’s Nostalgia

80&90’s Nostalgia

The power of Christ compels you!

Pluspunten voor het bizarre einde

avatar van princesspeach

princesspeach

Bleef boeien van begin tot eind en visueel was het zeer origineel. Super retro. Alleen de laatste aantal minuten 🫣

avatar van KritischVentje

KritischVentje

Meh, nee.

Het concept is super orgineel en ik heb enorme waardering voor nieuwe concepten in een cinema wereld die bol staat van eentonigheid. Maar dit is simpelweg gewoon geen enge film. Nauwelijks tot geen momenten dat ik echt schrok of echt op het puntje van mijn stoel zat. Wel grappig om te zien dat ze een eigen "James Randi" in de show hadden en dat we ook nog even een eigen "Uri Geller" voorbij zagen komen.

Viel wat tegen...

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

De duivel zit in de details. Erg fijn hoe 'Late Night with the Devil' (2023) het eigen concept doorzet van een exorcisme tijdens een live-uitzending. Met een heerlijk gladde host als Jack Delroy (David Dastmalchian) en diens pogingen om zijn noodlijdende talkshow te redden van de ondergang. Visueel ook knap gedaan. Alleen al de vele verschillende fragmenten waarin hoogte- en dieptepunten worden geschetst in de carrière van de presentator. De broeierige opmaat naar de exorcisme met een medium en een scepticus. De zwart-witbeelden van achter de coulissen als gladjakker Delroy zijn decorum laat varen en we de cynische drijfveren zien waarom deze ellende moet worden doorgezet. En nog een paar visuele verrassingen om te schetsen dat personages hun grip verliezen op de realiteit. 'Late Night with the Devil' (2023) is zeker één van de leukere 'found footage films' van de laatste tijd.