• 9.184.109 stemmen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 25 april 2024

Plot The Fall Guy

"Fall hard."

De stuntman Colt Seavers voelt zich depressief nadat zijn laatste stuntwerk op een filmset hem bijna fataal is geworden en stopt met zijn werk. De voormalige cameravrouw Jody Moreno, tevens de ex van Colt, staat op het punt door te breken als regisseuse van een sciencefictionfilm. Ze merkt dat Colt door een collega terug is gevraagd als de stuntman voor haar film, waar hij ook nog eens stiekem de verdwijning van de beroemde hoofdrolspeler op moet lossen waar Colt de stunts voor deed.

avatar van Fluvver

Fluvver

Ik had een luchtige simpele actie komedie verwacht, maar het verhaal was vooral het eerste uur erg onnatuurlijk en matig. Ik kreeg totaal geen sympathie voor de stuntman die zijn vriendin een jaar lang niet spreekt. Actie is wel goed en leuk en aan het einde is de film een stuk beter als de eerste 45 min.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

• 2054 stemmen

Ik heb The Fall Guy volgens mij zes weken geleden gezien, maar vergeten te reviewen. Veelzeggend: ik ben het meeste van deze film ook alweer vergeten. Wel weet ik nog dat hij erg traag op gang komt met dialogen die misschien grappig bedoeld zijn maar de plank totaal misslaan. Ik kwam er niet lekker in.

Er zitten wel genoeg enigszins originele of anderszins kijkbare stukjes in om het geen totale flop te noemen. Mij staat een gevecht bij waarbij Gosling rondloopt in een neon-gele outfit, wat erg mooi in beeld gebracht is.

Toch overheerst wat teleurstelling, met zo'n A-list cast.

avatar van blurp194

blurp194

Zwak.

Veel stunts om maar te verbergen dat het plot op niets trekt, en de stunts zelf stellen toch wat teleur - erg veel meer van hetzelfde, van wat we al eens eerder en net zo goed of beter gezien hebben. En erger nog, het is weer zo’n navelstaarfilm waarbij Hollywood in de eigen keuken filmt. Bedenk dan liever iets origineels tussen al die stakingen door - maar nee, het is weer zo’n film waar alle creativiteit pas in de laatste paar minuten in de vorm van crazy credits komt.

En tegenover al die strafpunten staat dan eigenlijk alleen een wel aardig en vrij fris bijrolletje van Blunt - van Gosling was ik ook echt niet onder de indruk, het komt allemaal wat mat en uitgeblust over wat hij laat zien. Het zal ook wel vermoeiend zijn, elke keer weer hetzelfde soort karakter te spelen.

Als zinloos en hersenloos vermaak voldoet de film misschien wel, maar er is echt niets wat langer dan een week beklijven gaat. Tenzij je het beschouwt als een monument voor een gebrek aan ambitie, een viering van gemakzucht - maar ook daarvan zijn zonder enige twijfel nòg betere voorbeelden van te vinden in wat Hollywood en de streamingdiensten uitbraken.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

Slappe hap met slappe acteurs Ryan Gosling en Emily Blunt. Enkele leuke actie scenes en een hoop slap romatisch gedoe.

avatar van Basto

Basto

Op de valreep nog een van de leukste films van dit jaar meegepakt.

Deze meta film vol stuntwerk en vet aangezette popsongs past precies in mijn straatje. Ben ook wel fan van Gosling, maar vooral het old school stuntwerk is echt fijn.

Dikke 4*

avatar van Noodless

Noodless

Leuke film die wat traag op gang komt, maar geleidelijk aan ontploft tot een vlotte actiefilm vol met ontploffingen en humoristische knipoogjes. De chemie tussen Blunt en Gosling is geslaagd en de kitscherige muziek zoals I was Mad for loving you van Kiss werkt ook wel tussen de bedrijven door. Gewoon een amusante romantische actiefilm met twee goede hoofdrolspelers. 7/10

avatar van nightbreed

nightbreed

Duurde wat mij betreft een half uur te lang.

avatar van Riddierid

Riddierid

Leuk om te zien/lezen dat sommige mensen deze humor juist niks vonden en de plank vonden misslaan. Ik lach zelden om films en deze humor paste precies bij me, super random, droog en sloeg nergens op, voor mij hilarisch. Ik vond de eerste anderhalf uur juist tof, ik zat er aardig in en vond het einde wat saai en langdradig. Maar desondanks vond ik het geheel lekker in elkaar zitten, keek goed weg en de humor sloeg goed aan bij mij. Als het laatste half uur ook zo tof was als de eerste 1,5 uur had ik misschien net nog zelfs een 4 gegeven.