Genre: Actie / Komedie
Releasedatum: 25 april 2024
Bekijk via Netflix
Plot The Fall Guy
"Fall hard."
De stuntman Colt Seavers voelt zich depressief nadat zijn laatste stuntwerk op een filmset hem bijna fataal is geworden en stopt met zijn werk. De voormalige cameravrouw Jody Moreno, tevens de ex van Colt, staat op het punt door te breken als regisseuse van een sciencefictionfilm. Ze merkt dat Colt door een collega terug is gevraagd als de stuntman voor haar film, waar hij ook nog eens stiekem de verdwijning van de beroemde hoofdrolspeler op moet lossen waar Colt de stunts voor deed.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Netflix
Dressler
Doone
Nigel
IH88
Trailer ziet er tof uit. Gewoon pretentieloos vermaak met een hoog tempo, veel actie en veel onzin. Zin in.
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 29 februari 2024 in de bioscoop (Universal Pictures International Netherlands)
Jotil (crew bioscoopreleases)
EDIT: vanaf 25 april 2024 in de bioscoop.
Shinobi
"I'm not the hero of this story."
Na de 'Barbenheimer' hype van vorig jaar is het best grappig om Ryan Gosling en Emily Blunt nu in één film te zien schitteren.
Gosling stapt hier in de schoenen van stuntman Colt Seavers. Hij is de vaste stuntdubbel van steracteur Tom Ryder en levert solide stuntwerk af, gevolgd door het vaste duimpje omhoog. Met cameravrouw Jody Moreno lijkt er ook nog eens een mooie romance op te bloeien. Jammer genoeg gooit een mislukte stunt roet in het eten, waardoor hij het vak vaarwel heeft gezegd. Anderhalf jaar later komt hij toch weer in actie als blijkt dat Ryder vermist is in de film van zijn voormalig liefje.
Vanaf het begin is gelijk duidelijk dat 'The Fall Guy' een hommage is aan de stuntmannen. Wat dat betreft is er aan spectaculaire stunts geen gebrek; van gekke achtervolgingen tot aan overdreven explosies toe, noem het maar op. Dit zorgt voor enorm toffe scènes waarin het plezier ervan af spat. Qua blockbuster materiaal zit je hier als kijker sowieso goed.
Het plichtmatig verhaaltje moet je maar voor lief nemen, want veel stelt het helaas niet voor. Iets meer originaliteit had hier niet misstaan. Aan de coole Gosling en lieftallige Blunt is te danken dat het nog genietbaar blijft, vooral hun onderlinge chemie mag er zeker zijn. Daarbij zit er nog wat leuke humor in verwerkt en wordt er aardig gespeeld met meta referenties.
Al met al een vermakelijke actiefilm die nooit ofte nimmer verveelt. Wel even blijven zitten bij de eindcredits voor behind the scenes materiaal en een extra scène.
3,5 Sterren.
Psycho-M
Recensies zijn lovend, ik vond de trailer al leuk dus vanavond maar eens naar de bios.
Eens kijken of Gosling ook in deze film kenough is.
Bob Gray
- 2049 stemmen
Prima bioscoop film die vooral gedragen wordt door Gosling en Blunt, want het verhaal eromheen stelt niet veel voor. De actie is op zich ook prima, maar Gosling bewijst wederom over veel humor en zelfspot te beschikken wat het voor mij een aardig bioscoopbezoek op leverde.
davey400
Heerlijke zinloze actiefilm die qua plot de draak lijkt te steken met de filmindustrie zelf.
Prima vermaak, vol met stunts. En liefde.
End-credits ook wel weer eens leuks om op deze manier te zien; ‘vroeger’ was dat wel vaker en van mij mag het een terugkerende trend zijn.
thunderball
Lee Majors? Hoe oud is die inmiddels, 250 jaar of zo
Een paar jaar geleden zat hij nog in die Evil Death tv serie als de vader van Ash.
mcdaktari
Ja en hij speelde ook in de serie The Fall Guy uit 1981, ik neem aan dat deze film daar van afgeleid is.
Philippe01
Leuk entertainment 2 uur lang.
Simpel verhaallijn, maar blijft wel boeien met leuke momenten.
En zeker een mooie hommage aan alle stuntmannen en stuntvrouwen en dat zindert zeker wel na.
En ja, zeker blijven zitten bij de aftiteling ook nog.
Leuk filmpje hoor! Het plezier spat er werkelijk vanaf in deze ode aan de stuntman in films. Extreme achtervolgingen, sprongen van grote hoogten, dikke explosies, alles komt wel voorbij en dat ook nog eens verpakt met geslaagde humor. Sowieso zijn Ryan Gosling en Emily Blunt heel goed gecast. De chemie is er en beiden zijn toch wel geestig in hun rollen. Hij als stuntman, zij als regisseuse.
Het misdaadplotje stelt natuurlijk niks voor, je ziet al wel van ver aankomen wie er bij betrokken zijn, maar het is dan nog even aanhoren waarom. Het is wel een uitstekende kapstok voor een lading onzin en vermaak. De film is misschien een minuutje of 20 te lang, in het middenstuk zitten wel scènes die me minder boeiden maar ach, je gaat sowieso wel met een lach de bioscoop weer uit.
3,5* (zit dicht tegen 4* aan)
knipoog
Een film waarin een van mijn favoriete films, Memento, aangehaald wordt heeft meteen een pre bij mij.
Maar daar bleef het ook bjj. De love story is absoluut leuk en fijn maar dat beslaat slechts een klein deel van de film.
De rest is veel onzinnige actie waar hoegenaamd geen verhaal aan vast zit.
Sommige actie scènes zijn vermakelijk, maar dat waren er veel te weinig.
Al met al een teleurstellend geheel.
pierre18
Een ode aan de stuntmannen voor wie geen Oscars worden klaargelegd, maar wel het zware werk mogen doen. En daar is in deze film ook alles mee gezegd, want het was allemaal niet best. De chemie tussen Blunt en Gosling was ver te zoeken, dat kwam voornamelijk door het warrige en onnozel liefdesverhaal met af en toe tenenkrommende scènes erin. Zwakke scènes door belabberde teksten waar geen touw aan vast te knopen was. Blunt kan daarnaast.net als Diaz veel te vaak in een soort automatische acteerwerk komen en is bij tijd en wijle vermoeiend. Deze rol was eigenlijk niks voor haar. Vervolgens draait een zeer irritant persoon daaromheen met de naam Gail, die een hele verkeerde uitstraling heeft. De stunts zijn redelijk, de gevechtscenès ook, maar bijna nergens memorabel en het verhaal eromheen is uiterst zwak. Het geheel lijkt af en toe tussen een kinderfilm en een volwassen film in te zwalken, maar duidelijk wordt het nergens. De grappen zijn grapjes en tot drie te tellen en daarmee mag de aanduiding komedie ook gelijk de prullenbak in. Nee, een warrige, niet pakkende platte film, zeg maar oninteressant. En nog eens veel te lang is ook.
Phantasm
Redelijk komedie, voor de rest is veel onzinnige actie waar eigenlijk geen verhaal aan vast zit, was wel wat teleurgesteld.
mrklm
Update van de televisieserie uit de jaren 80 over de perikelen rondom stuntman Colt Seavers [Ryan Gosling] en camerapersoon (en aspirerend regisseur) Jody Moreno [Emily Blunt]. 18 maanden nadat Colt zijn rug brak bij een mislukte stunt, heeft hij zijn carrière opgegeven en werkt hij bij een restaurant waar hij onbeperkt burrito’s mag eten (maar opvallend genoeg nog volledig afgetraind is). Dan neemt producent Gail Meyer [Hannah Waddingham] contact met hem op om filmster Tom Ryder [Aaron Taylor-Johnson], voor wie Colt de vaste stuntman was, op te sporen. Colt gaat pas overstag als blijkt dat hij Jody uit de brand kan helpen bij haar regiedebuut. Een buitengewoon dom verhaal en een scenario vol mislukte grappen. Leitch maakt op amusante wijze gebruik van verschillende versies van ‘I Was Made For Loving You’ van Kiss en er is een amusant eerbetoon naar ‘Miami Vice’. De chemie tussen Blunt en Gosling is helaas ver te zoeken. Bevat een aantal knappe stunts, maar het beste moment komt van een eenhoorn. De aftiteling en de post-creditsscene zijn veel leuker dan alles wat eraan vooraf is gegaan.
ArcovandenBroek
"Zij is tevens zijn ex en vraagt zijn hulp om de verdwijning van haar beroemde hoofdrolspeler op te lossen"
Plotbeschrijving klopt niet, zij wist van niks.
Maar gisteravond in IMAX gekeken, wat een fijne over-the-top film vol actie en snelheid! Mooie ode aan de stuntmannen!
En natuurlijk even blijven zitten, leuk dat de oudgedienden een rolletje tijdens de post-credits hebben.
Plotbeschrijving klopt niet, zij wist van niks.
Daar heb je gelijk in. Heb vandaag de tekst aangepast en opnieuw ingediend. Het plot is denk ik nu wel in orde.
teigertje
- 2079 stemmen
Ik was zeer benieuwd naar deze film.
En dat komt natuurlijk het beste tot zijn recht op het grote witte doek.
Het is een echte spectaculaire popcorn film geworden.
Met te gek acteer spel van de hoofdrol speler Ryan Gosling als The fall guy een zeer getalenteerde film stuntman.
Die nergens voor terug deinst.
Een rol op zijn lijf geschreven, een prima charisma heeft hij in deze film.
In een spannende verhaal vertelling, wanneer hem gevraagd wordt een vermiste film acteur op te sporen met zijn skills.
En hij tegen de nodige schurken moet opnemen.
En hiervoor zijn skills als stuntman inzet.
Wat een film geeft vol aktie en waanzinnige stunts.
Ook Emily Blunt en Winston Duke springen eruit en spelen ook heel goed.
Een prima cast en niet te vergeten waanzinnige goede film muziek.
Het is een zeer entertainende film geworden vol aktie en spektakel van genoten.
En ook ontzettend leuk de beroemde acteur Lee Mayors in een cameo te zien van de orginele eighties serie waar deze film op gebaseerd is.
Timk
3,5* (zit dicht tegen 4* aan)
Ik sluit me hier volledig bij aan !!!
Ik vondt het begin wel een beetje te veel praten en traag, maar verder was het echt heerlijke over de top actie en humor, dit was mijn bioscoopbezoekje dubbel en dwars waard. Voor nu een (kleine) 4 ****
martijnk
Leuke film met heerlijke actie!
Na de lange aftiteling blijven zitten
mjk87 (moderator films)
Leuk filmpje dat echter wel te lang duurt, zeker de finale gaat te lang door en begon te film toch wel enorm te slepen. Maar tot die tijd is de film prima. Fijn geschoten, een uitstekende Gosling die met speels gemak de film draagt (in tegenstelling tot de vervelende Taylor-Johnson die een grote ster moet zijn maar geen moment geloofwaardig is - Gosling heeft zoveel meer starpower) een oké tempo en af en toe leuke humor. Al met al wel een mager verhaaltje en dan is de koek na 100 minuten ook wel op en verveelt het laatste halfuurtje wel een beetje. 3,0*.
soom
Ryan Gosling. Ryan Gosling. Ryan Gosling. Ryan Gosling. Ryan Gosling.
Nou, helaas.
Emily Blunt is natuurlijk ook geweldig.
Tikkie sarcastisch, heerlijke actie. Aaron Taylor-Johnson zit/is op het niveau van de eerste Kick-ass, smakelijk dus.
Had ik al geschreven dat ik verliefd ben op Ryan ondanks (of dankzij) Barbie?
alexander75
In de pauze weggegaan…dat zegt genoeg. Te veel saaie dialogen, mager verhaal.
teigertje
- 2079 stemmen
In de pauze weggegaan…dat zegt genoeg. Te veel saaie dialogen, mager verhaal.
Sorry dat ik het zeg.
Jij geeft een fantastische film, als No time to die 0,5 ster en een waanzinnige goede film als Top gun Maverick 2,5 ster.
En The fall guy zeg je in de pauze weg gegaan.
Allemaal sterke films.
Mogelijk zijn films niet je hobby.

'The Fall Guy' met Ryan Gosling en Emily Blunt blijkt onverwachte Netflix-hit

'The Fall Guy' met Ryan Gosling en Emily Blunt overladen met lof door critici: 'Dit is een belachelijk leuke film'

Nieuwe trailer vol actie, aliens en space cowboys voor 'The Fall Guy' met Ryan Gosling en Emily Blunt

Furiosa: A Mad Max Saga

Challengers
Romantiek / Sport, 2024

The Ministry of Ungentlemanly Warfare
Oorlog / Komedie, 2024
stuntmanvermist persoonduringcreditsstingermovie industry action comedyplayfulbased on tv seriesgrandfactualromanticamusedfarcicaljoyful