• 9.376.931 stemmen

Met onder meer: Kiernan Shipka, Olivia Holt en Julie Bowen

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Totally Killer

"Murder is so 1987."

Op Halloween wordt de moeder van de tiener Jamie vermoord. Jamie komt per ongeluk in het jaar 1987 terecht, het jaar waarin drie tieners vermoord worden. Daar bundelt ze de krachten met de jongere versie van haar moeder om de moordenaar te stoppen. Jamie riskeert wel in het verleden vast te zitten.

Jamie Hughes / Collette

Tiffany Clark (1987)

Marisa Song (1987)

avatar van joolstein

joolstein

"If she would've gave him a blowjob, she might've lived"

Hoe goed je film vind hangt af van hoe goed je een lui Hollywood-basisscript kan waarderen. Het is het typische concept van slasher-horror combineren met een ander genre en kijken of het aanslaat! Nu was het uitgangspunt wat mij intrigeerde maar naar de zoveelste pijp-beurt, wiet en geile tienergrap was ik er wel klaar mee. Uiteraard zijn er ook veel verwijzingen naar betere films! Pfft... 100 keer naar Back to the Future verwijzen? Ik wil niet zeggen dat de film helemaal slecht is, maar het hangt bij elkaar van één gimmick en dat zijn de observaties tussen twee tijdperken Oftewel "De jaren 80 waren problematisch!". Als een slasher-film werkte dit sowieso niet goed. De moorden zijn lullige CGI-effecten die nooit enige indruk maken. Daarnaast ziet de film er uit alsof het meer bedoeld is als Halloween-aflevering van een moderne sitcom. Nu zijn de meeste op tieners gerichte horrorkomedies ook nooit echt mijn ding, dus ben ik ook niet direct de persoon om dit op juiste wijze te beoordelen denk ik. Tot slot nog een rekensommetje; Als de ouders elkaar na de universiteit ontmoetten, uiterlijk in 1995, zou de dochter dan niet algauw 25-30 jaar oud moeten zijn, en niet 17? Nee, dit was voor mij géén succes!

avatar van scorsese

Goeie film over een meisje die in het verleden terecht komt om een seriemoordenaar te stoppen. Een zelfbewuste slasher met een tijdreis-element verpakt als een komedie. Een vermakelijk uitgewerkt verhaal en er wordt leuk gespeeld met een aantal zaken (zoals de paradoxen die gepaard gaan met tijdreizen en het verschil tussen de manieren van nu en het verleden).

avatar van mrkos

mrkos

Totally Killer

Leuke comedy/horror om een keer gezien te hebben, maar ook niet meer dan dat.

Een verhaal met een tijdmachine is niet nieuw en ik vind het altijd wel wat hebben. Helaas zie je weinig technologie van deze tijd terug in jaartal 1987, waar Jamie uiteindelijk belandt om de killer te pakken. Verder hoor je af en toe wat referenties over 2023, maar dat had ook wel wat meer gekund. De jaren 80 sfeer kwam wel goed over met lekkere muziek en referenties naar films etc. Een ergernis waren die 'kinderen' en hun taalgebruik. die werden stereotypisch neergezet.

Maar goed, uiteindelijk draaide de film om de killer en wie nou achter het masker zat en wat zijn motieven waren.Bij de eerste killer wist ik niet wie erachter zat, maar toen er nog een 2e killer bleek te zijn had ik wel sterk mijn vermoedens.

Verder waren de kills ook niet heel bijzonder en was dit, afgezien van de tijdmachine, een doorsnee slasher film waar je af en toe bij kan glimlachen.

3 sterren.

avatar van james_cameron

Leuke mix van Scream en Back To The Future, vlot gemaakt en enthousiast vertolkt. Het script is soms wat gemakzuchtig, vooral naar het einde toe, maar tot die tijd is dit een zeer onderhoudende en vaak erg grappige komische horrorfilm. Er had wel wat meer gedaan kunnen worden met het tijdreis-aspect, maar vooruit, dat zien we maar door de vingers.

avatar van Theunissen

Dit soort tiener Komedie / Horror films is eigenlijk niets meer voor mij, maar omdat ik me gisteravond wat aan het vervelen was en ik deze film zag staan op "Prime Video", heb ik de film toch een kans gegeven en vooral door het meespelen van Modern Family-actrice Julie Bowen (waar ik een zwak voor heb) die tijdens de opening van de film wordt aangevallen door de "Sweet Sixteen Killer" (een moordenaar met een masker die zijn tienerslachtoffers zestien keren steekt met een mes) en die zich daarbij kranig verweert.

Na 35 jaar is de "Sweet Sixteen Killer" terug tijdens Halloween en vermoordt hij de moeder (Julie Bowen) van de 17-jarige Jamie (Kiernan Shipka). Op de vlucht voor deze gestoorde killer, keert ze per ongeluk terug naar het jaar 1987, oftewel het jaar waarin de "Sweet Sixteen Killer" drie tieners vermoorde. Daar probeert ze de oorspronkelijke moorden te voorkomen met de hulp van de jongere versie van haar moeder Pam (Olivia Holt).

Dit gegeven wordt op een vermakelijke en inventieve manier benaderd en de film slaagt er goed in om te balanceren tussen genres van een horror-slasher tot een onderhoudende komedie. Zo heeft de tiener Tiffany Clark (Liana Liberato), die tevens één van de slachtoffers is van de "Sweet Sixteen Killer", een hekel aan pijpen en daar zegt ze op een gegeven moment over tegen een vriend (met wie ze wilt gaan vrijen in bed).

"Oh. Ew. I don't do blow jobs. You pee out of that thing."

En naderhand als ze vermoordt is, zeggen haar vriendinnen over haar.

"She hated blow jobs so much. Pee comes out of there."

Hoewel "Totally Killer" een clichématige horrorfilm is (hoe vaak hebben we al horrorfilms gezien waarbij de moordenaar een masker draagt en waarbij je dan moet raden wie de moordenaar is), is het ook een frisse en vermakelijke Horror / Komedie film, die doet denken aan soortgelijke film, namelijk "Happy Death Day (2017)" met eveneens een vrouwelijke tiener in de hoofdrol. Alleen herbeleeft Jamie in "Totally Killer niet dezelfde dag, maar gaat ze terug in de tijd (het jaar 1987) en volgen er Back to the Future-achtige praktijken.

Het is een leuk eerbetoon aan de 80's en dat met een flinke dosis humor. Eng wordt de film nooit, maar dat is niet erg en dat verwacht je ook niet in dit soort films. De setting van de jaren 80 wordt met veel oog voor detail neergezet (o.a. via make up, kleding en muziekbands / zangers zoals "Bananarama", "New order", "Chris De Burgh" en "Echo & the Bunnymen" die hun grootste successen in de jaren 80 hadden) en de humor en de uitdagingen waarmee Jamie wordt geconfronteerd, passen naadloos in die tijd. Ook slaagt de film erin om de hardere en directere sfeer van de jaren 80 vast te leggen en het is leuk om te zien hoe Jamie zich aanpast aan de verschillen (zoals slechte wiet) tussen die tijd en het heden. Zo kan ze niet geloven hoeveel mensen roken, zelfs in de auto met hun kinderen op de achterbank en ook staat ze regelmatig versteld van de politiek incorrecte opmerkingen die mensen maken.

De plotwendingen en de uiteindelijke onthulling van de "Sweet Sixteen Killer" (het mysterie rondom de "Sweet Sixteen Killer" had wel iets sterker mogen zijn en uiteindelijk blijken het er ook twee te zijn, eentje in 1987 en eentje in het heden) zijn slim en zorgen voor een bevredigend einde. Op het einde keert ze natuurlijk ook weer terug naar het heden en daar komt ze erachter dat ze opeens een oudere broer heeft die Jamie heet en zijzelf heet dan Colette. Dit komt omdat ze in 1987 ervoor gezorgd heeft dat haar vader en moeder eerder verliefd raken op elkaar. Dat probeert ze overigens te verhinderen, maar dat is dus niet gelukt.

Eén van de sterkste punten van de film is de humor, die precies goed getimed is en nooit echt flauw wordt. In tegenstelling tot sommige andere komische parodieën, doet “Totally Killer” het juist goed en vermijdt het flauwe grappen. De film lijkt soms zelfs een knipoog te geven naar bekende horrorfranchises, maar doet dit op een verfrissende en goed uitgevoerde manier.

De jonge cast mag er ook zijn en vooral natuurlijk de getalenteerde Kiernan Shipka in de rol van Jamie Hughes. Ze speelt een tiener die tot in den treuren is getraind om tegen gevaarlijke mannen te vechten. Ze kan martial arts en heeft zelfs pepperspray aan haar sleutelhanger bungelen. Dat komt door haar moeder Pam (Julie Bowen) die als tiener getraumatiseerd raakte toen al haar vriendinnen, te weten Tiffany Clark (Liana Liberato), Marisa Song (Stephi Chin-Salvo) en Heather Hernandez (Anna Diaz) door een seriemoordenaar met masker (oftewel de "Sweet Sixteen Killer") afgeslacht werden. De dader is nooit ontdekt, wat het Amerikaanse stadje in een toeristische trekpleister heeft veranderd en Chris Dubasage (Jonathan Potts), de "Sweet Sixteen Killer" in de huidige tijd, houdt er ook een podcast over.

Julie Bowen en Olivia Holt zijn goed gecast als de volwassen en tienerversie van Pam en ze lijken ook aardig op elkaar. De altijd leuke Lochlyn Munro is ook leuk gecast als de vader van Jamie en de jongere versie van hem wordt gespeeld door Charlie Gillespie. Sommige bijrollen hadden wel iets beter uitgewerkt mogen worden.

Al met al wist “Totally Killer” me best te vermaken van begin tot einde. De humor is niet onaardig, de plotwendingen zijn goed doordacht en de setting van de jaren 80 worden fraai weergegeven. “Totally Killer” slaagt erin om een typische slasherfilm te zijn en tegelijkertijd vol te zitten met humor, zonder dat het een B-film sfeer krijgt. Kort om een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een verfrissende kijk op het tijdreisgenre en een flinke dosis humor. "Totally Killer" is misschien niet eng, maar wel fun!

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Back to the Future, Halloweenstyle, good old 1987. Kwamen we met Michael J. Fox terug in de jaren van mijn ouders, komen we nu terug in mijn eigen jeugd. Sweet sixteen destijds en die worden hier door een onbekende gemaskerde killer vermoord. Fun met een klein horrorsausje, het is geen volbloed horrorfilm, meer een Back to the Future achtige film. Maar leuk om rond Halloween te kijken en zeker een aanrader voor iedereen die houdt van het coolste decennium uit de geschiedenis der mensheid.

avatar van teigertje

teigertje

• 2077 stemmen

Een film met een linkje, naar The Back to the future films.

Waar deze in de verste verte niet aan kan tippen.

Waar deze film,wat verwijzingen naar heeft.

Van deze horror komedie science fiction film, meer van verwacht.

Wel weet de film, te vermaken.

En is de film, entertained en met vlagen spannend.

Ook heeft de film, een beetje de sfeer, van de scream films wat weg.

Wel speelt Kiernan Shipka heel leuk en prima.

De cast speelt prima.

Best een redelijke film, maar niet een hoogstandje.

avatar van Q Jones

Q Jones

Op aanraden van Theunissen deze film gezien. Ik vond het echt fantastisch. Lekkere onzin die erg vermakelijk is. Hier houd ik van. Een verfrissend verrassend filmpje heerlijk gewoon. Theunissen nog bedankt.

avatar van blurp194

blurp194

Teen slasher gemixt met tijdreizen.

Allebei niet heel erg mijn genre, en ook nog eens gemakzuchtige keuzes en als idee erg, erg uitgekauwd. Toch is deze zoveelste poging nog net op het randje grappig genoeg, en wellicht is dat ook wel juist door de combinatie die dan wel weer vrij origineel is geloof ik, en de uitwerking is ook wel behoorlijk - net genoeg gimmicks om de jaren-80 te laten werken, al zijn de verwijzingen naar Back to the Future eigenlijk gewoon flauw. Maar de timing klopt wel, de cast is enthousiast en de beelden zijn fris terwijl het buiten rotweer is. Alles werkt mee voor deze film.

avatar van schram101

schram101

Jammer dat een film die in dialoog zó ongeremd is qua gore toch wel erg achterblijft. Dat maakt had dit toch echt een punt meer kunnen opleveren. De setting en cast zijn leuk en vanzelfsprekend worden alle tijdreis clichés weer uit de cast gehaald. Prima natuurlijk.

avatar van Shadowed

Shadowed

Regisseuse Nahnatchka Khan is vooral werkzaam geweest binnen de televisiewereld, dus wanneer een dergelijke naam plots met een horrorkomedie op de proppen komt wekt dat zekere nieuwsgierigheden. Totally Killer valt binnen de trend waarin films een iconisch conceptgegeven uit de kast trekken en daar vervolgens horror in vermengen, een fris idee dat hier allesbehalve fris in beeld wordt gebracht. Kiernan Shipka doet het niettemin prima als modern hoofdpersonage dat in het jaar 1987 terechtkomt. Khan zet dubbel en dik in op de gimmick waarin de preutse hedendaagse jaren met de lompere vroege jaren in aanraking komen, maar na twee of drie grapjes is dit min of meer uitgewerkt. De humor in het algemeen wordt weinig treffend in beeld gebracht, het zijn vooral ietwat makkelijke grapjes die voornamelijk als "inkoppertjes" beschouwd kunnen worden. De wijze waarop de eighties bovendien wordt afgeschilderd maakt ook een nogal banale en weinig doordachte indruk. Op het vlak van horror profiteert de film van een leuk concept, maar omtrent weinig creatieve moordpartijen. De moordenaar maakt daarnaast een behoorlijk halfslachtige indruk en de onthullingen maken zijn verschijning alleen maar dwazer, waardoor ook dit vlak wat van je geduld vraagt. Voor het vermaak valt een film als Totally Killer goed te doen, maar ik heb de positieve scores met redelijke verbazing zitten lezen. Ik vond overigens dat het Shipka wel erg makkelijk afging om zaken hier geregeld te krijgen.

avatar van Film Pegasus

Een slasher met de nodige humor, maar helaas komt die humor niet altijd goed uit de verf en laten de dialogen (zelfs voor dit genre) de wensen over. Er is nog een beetje spanning, al is de groep van usual suspects ook beperkt natuurlijk. De humor mag nog wat snediger zijn met meer zwarte humor.

Kiernan Shipka doet het op zich wel goed, ik wil wel meer films van haar zien. Maar ze heeft geen boeiende tegenspeler in deze film. Je blijft wat op je honger zitten helaas.

avatar van K. V.

K. V.

Dacht eerst dat dit een 13 in een dozijn slasher ging zijn, maar gelukkig was deze toch anders. Er zat ook een thema tijdreizen in, wat het geheel toch wat originele maakte. De cast deed het goed en de toon was ook nog redelijk luchtig. Verder was de speelduur goed, niet te lang en niet te kort. Aangenaam verrast.

avatar van Noodless

Noodless

Eerste helft is degelijk met een leuke insteek rond tijdreizen, maar juist die insteek komt gaandeweg de film niet ten goede want het wordt allemaal te luchtig en te voorspelbaar. Wel een leuke hoofdrolspeelster, jammer dat de rest van de cast niet weet op te vallen en geen boeiend karakter hebben om te volgen. Aandacht verslapte vooral het laatste halfuur. 6/10

avatar van Collins

Collins

Totally Killer is een humoristische slasher aangevuld met wat science fiction in de vorm van tijdreizen. Met behulp van een tijdmachine gaat tiener Jamie 35 jaar terug in de tijd om een aantal moorden te voorkomen. Ze treft daar haar ouders en andere bekenden die uiteraard ook de tienerleeftijd hebben. De vergelijking met Back to the Future ligt voor de hand en wordt als running gag in de film ook meerdere malen benoemd. Totally Killer is zeker niet zo goed als Back to the Future, maar biedt prima vermaak.

De humor is vooral gebaseerd op de cultuurclash. De momenten waarop Jamie (afkomstig uit de jaren 20 waarin gewenst gedrag en een gewenste mening worden bejubeld en ongewenste/kritische/ongefilterde/originele meningen genadeloos worden verketterd door de mensen die weten hoe het hoort) stevig wordt geconfronteerd met de ruwe, ongecultiveerde en onfatsoenlijke jaren 80 zijn grappig uitgespeeld maar hadden geheel in lijn met het jaren 80-gevoel een stuk minder tam mogen zijn.

De horror stelt eigenlijk niet heel erg veel voor. Geen bloedige taferelen en plastisch gekill. Typisch jaren 20. De gemaskerde moordenaar is in orde, hoewel hij in de loop van de film steeds minder dreigend en angstwekkend is. Eerder wat klunzig en dat is niet echt horrorwaardig natuurlijk. Je kunt dan ook gerust stellen dat Totally Killer meer een avontuurlijke komedie is dan een horrorfilm. Totally Killer is zeker geen memorabele film, maar kijkt desondanks best leuk weg.