Genre: Actie / Horror
Geregisseerd door: E.L. Katz
Met onder meer: Samara Weaving, Vic Carmen Sonne en Nathan Stewart-Jarrett
Releasedatum: 7 november 2024
Plot Azrael
In een wereld waarin niemand spreekt, maakt een vrome vrouwengemeenschap jacht op een jonge vrouw, Azrael, die aan haar gevangenschap is ontsnapt. Wanneer ze Azrael opnieuw gevangennemen, zijn ze van plan de jonge vrouw op te offeren om een oud kwaad in de omringende wildernis tot bedaren te brengen. Zonder slag of stoot laat Azrael dit echter niet gebeuren.
Azrael
Josefine / Miriam
Sevrin
Isaac
mcdaktari
Hier ben ik wel benieuwd naar, het verhaal klinkt mij in ieder geval wel aardig.
Shinobi
Het lijkt tegenwoordig in te zijn om films te maken zonder en/of miniem dialoog.
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 7 november 2024 in de bioscoop (Splendid Film)
jaxteller
apart, niet slecht. Samara Weaving altijd leuk om naar te kijken, met name in bloederige films als deze.
Patrick1980
Deze film viel niet tegen en is zeker de moeite waard!! Echt heel bijzonder, een horrorfilm waar werkelijk niks gezegd wordt (op een paar zinnetjes na door een toevallige passant die verder geen rol heeft). De hoofdrol speelster Samara Weaving houd deze film prima overeind ondanks dat haar script vlinter dun was zonder 1 letter tekst
Knap gedaan en de film had wat weg van the descent. Genoeg spanning en gore en echt een prima slasher voor een leuk Halloween avondje op de bank ☺️
⭐⭐⭐
filmkul
Zwakke horrorfilm. Het verhaal stelt weinig voor. De uitwerking is middelmatig. Er is weinig sprake van enige opbouw. De makers laten de kijker lang in onwetendheid en dat wordt nog eens versterkt doordat er op een paar zinnen na niks gezegd wordt in de film. Helaas slaagt men er totaal niet in om er een spannende mysterie van te maken. Men kiest er toch voor om er een zeer bloederig rommeltje van te maken waarbij het vrijwel nooit echt spannend wordt. Het einde is wel wat lachwekkend maar verklaart wel de titel. Weaving doet het niet heel slecht. Visueel redelijk maar soms wat amateuristisch. 2.0
Spartaan1986
De gore is prima en Weaving en de rest van de cast doen hun ding, maar verder vond ik dit maar een voorspelbare en eentonige film. Dat er niet of nauwelijks wordt gepraat of uberhaupt wordt gecommuniceerd vond ik niet heel storend maar zorgde wel voor weinig verhaal en spanning.
Geschreven door Simon Barrett (meestal samen werkend met Adam Wingard) die verantwoordelijk was voor You're Next en The Guest. Die bevielen mij toch een stuk beter.
Erikb99
En wat vond ik er nou van:
Het verhaal begint in een apocalyptische wereld waar Azrael en haar geliefde worden gekidnapt om geofferd te worden aan een soort van zombies in het bos. Het aparte aan deze film is dat er niet in wordt gesproken op een enkele passant na dan. Er wordt ook niets uitgelegd. (Omdat er niet in wordt gesproken natuurlijk, erg lastig dan) Azrael die gespeeld wordt door Samara Weaving gaat opzoek naar haar geliefde. Uiteindelijk draait het uit op een soort van wraak verhaal. Er wordt aardig wat bloed en gore tegenaan gegooid, maar nergens wordt het echt eng. Aanrader? Jawel. Het is geen top film maar kijkt wel lekker weg.
remorz
Een film die naast de obvious gimmick wat weinig om het lijf heeft. We hebben Samara Weaving (waar ik altijd met veel plezier tegenaan kijk) inmiddels al voor hetere vuren zien staan. Ze weet, ja zelfs zonder dialoog, de film aardig te dragen met die hertenogen van d’r maar zelfs de twist en het - toegegeven: aardige - eindshot kan niet verhullen dat dit in feite een krap vermakelijk niemendalletje is zonder échte hoogtepunten. 2,5*
mcdaktari
Ik vond het een behoorlijk vreemd verhaal. Ook wel vaag waar die wezens vandaan komen. Storend was het niet dat er niet gesproken werd, of bijna niet. Dus je kunt de film best zonder NL subs kijken. Dat is dan weer een voordeel. Wel hele mooie opnames in de bossen s'nachts met dat licht van die wagen door de bomen heen. Ik had Samara Weaving niet herkend, ik zag het pas bij de aftiteling. Maar of het nu een goeie of slechte film is kan ik nog niet zeggen. Ik vond het best wel onderhoudend om naar te kijken dus dat is al een pluspunt. Maar ik denk dat ik er nog een 2e keer naar kijk om toch wat meer duidelijkheid te krijgen.
dimi303
Een degelijk gemaakte film wat setting, acteren, visuals, make-up, score maar als je een dialoog arme film brengt moet je een verhaal op een andere manier brengen. Dat ontbreekt helaas, een gemiste kans.
Noodless
Intense actiefilm met heel wat bloederige scènes waarin de hoofdrolspeelster Samara Weaving zonder enige spraak toch de kijker weet te overtuigen om mee te gaan in het verhaal, ook al zijn sommige elementen vaag. Vanwaar de overlevenden ? En wat is de bedoeling van de enige passant die wel kon praten ? En hoe zit dat met die bloeddorstige wezens ? De film roept heel wat vragen af waarop je geen duidelijke antwoorden krijgt. Maar vanaf begin tot eind word je ingezogen in het verhaal van vluchten en overleven van Weaving. Prachtig gefilmd in de bossen met zeer duidelijke actiescènes. Deze film was mijn derde keuze voor de nacht van Halloween: Oddity, Longlegs en Azrael. Helaas was de derde film iets teveel gevraagd
en heb ik deze gisteren gezien. 7/10
martijnk
Niet bijzonder. Kill Bill in de woods. Beetje horror ripoff van die film.
Niet de moeite waard.
jordandejong
Toch wat teleurgesteld, ondanks dat het bakken met potentie had.
Actie / Horror in een post apocalyptische wereld. Soms een beetje The Road of Stake Land achtig, maar nooit zo goed als die films. En dat terwijl het op momenten druipt van de klasse.
Het grootste probleem dat ik met Azrael heb is dat het allemaal simpelweg te vaag is. Op een enorm groot aantal vragen krijg je simpelweg geen antwoord, en dat zorgt ervoor dat de gebeurtenissen je minder aangrijpen. Het feit dat er in de film niet gesproken wordt maakt een verhaal toelichten natuurlijk lastiger, maar niet onmogelijk. Helaas te vaag en slecht uitgewerkt.
Maar dat neemt niet weg dat het filmisch an sich WEL uitstekend is. Heel erg goed gefilmd en ook een goede sound design. De volledige scène met de pick up truck en het op een volgende gevecht was genieten. Zowel qua choreografie als qua camerawerk. De 'monsters' zijn ook lekker creepy.
Film technisch dus ruim voldoende. Maar het blijft simpelweg te vaag om echt betrokken te raken en er een gevoel bij te krijgen.
Shadowed
Ambitieuze horrorfilm met een post-apocalyptische en religieuze inslag, ook al worden deze vooral bewogen naar het inbeeldingsvermogen vanuit de kijker. Samara Weaving is uitstekend gekozen als zwijgzame hoofdrolspeelster, die met dit personage bewijst dat ze ook prima uit de voeten kan zonder dialogen. Regisseur E.L. Katz kiest verder voor een bosrijke omgeving die helaas niet al te mooi in beeld wordt gebracht, met iets te bekende decoraties en niet al te intimiderende bedreigingen. Een aantal moorden worden bijzonder grafisch in beeld gebracht, de editing blijft altijd strak en de finale is bombastisch genoeg, maar toch mist de film één echt episch moment en algemene hoogtepunten. Het wegnemen van de tekst zorgt er daarnaast voor dat je als kijker geen band kunt opbouwen met de personages, waardoor je ze ook snel weer vergeten bent en dat verhindert (nipt) een hoger cijfer voor Azrael.
KingJ
vond hem beter worden naar het einde toe….
niet super goed maar wel oké
gewoon wel een leuke indie horror en in ieder geval niet doorsnee/standaard
Waku
Sfeertje die je een beetje doet denken aan "the walking dead" reeks. Maar dan met duivelse elementen. Verder ondanks de zeer korte speelduur voelt de film helaas wat saai aan. Gore is er genoeg. Men kijkt niet op een druppeltje bloed meer of minder. 2.5*
joolstein
Hoe goed je deze film vind, hangt een beetje af van hoe goed je vermogen is om mee te gaan in de post-apocalyptische wereld, er is namelijk zo goed als geen achtergrondinformatie. Waarom de wereld is vergaan, waarom er zwartgeblakerde wezens rondlopen of waarom het hoofdfiguur Azrael (Samara Weaving -‘Ready or Not’)met haar geliefde Kenan zijn verstoten uit de sekte (als ze het als zijn) er komt géén antwoord op! Het heeft ook een abrupt einde want dit is slechts één dag uit het leven van Azrael die weigert om vermoord te worden. Mede daardoor is het een aaneenschakeling van achtervolgingen en vechtscènes, waarin niet bezuinigd werd op bloed. De personages worden ook niet gehinderd door ellelange dialogen want de sekteleden hebben hun stembanden laten verwijderen omdat spreken een zonde zou zijn! Na toch wel meerdere films zonder spraak/geluid voelt het gebrek aan dialoog nog steeds niet als geforceerd of vermoeiend. Ja voor mij als horrorliefhebber was dit genieten; bij vlagen best spannend en in ieder geval lekker bloederig.
Number23
Niet perse heel speciaal of origineel, maar door de hoeveelheid bloed stijgt dit toch boven de middenmoot uit.
Ik vond de gore effecten erbarmelijk slecht zo ook het bloed. Verder keek de film makelijk weg en je mist ook de gesproken tekst niet. En nee spannend werd hij nooit.
flurk
film zonder tekst? eerste halfuur wordt er totaal niets gezegd, zo kan ik ook een film maken
Matige film over een vrouw die wordt gekidnapt om opgeofferd te worden. Een toch wel originele opzet waarbij nagenoeg niet gesproken wordt. Echter werkt dit op een gegeven moment nadelig. Mede door de opzet heeft het geheel weinig om het lijf en het valt bovendien ook nog in herhaling. Net geen 3.0 sterren.
Boeikens
Apocalyptisch filmpje quasi zonder spraak wat niet verder stoorde.
Het loopt allemaal wel lekker vlot in een mooie setting maar wat er gebeurt, en vooral waarom blijft heel erg vaag en je blijft uiteindelijk als kijker met heel wat vragen zitten.
Voor de gore fan is het daartegen wel een lekkere hap
John Milton
Azrael is de poes van Gargamel. Punt. Althans, dat denk je misschien. Azrael is ook de Engels de Doods in het Islamitisch volksgeloof, maar in sommige overleveringen in het sikhisme en het judaïsme komt deze engel ook voor. Hier is Azrael echter gewoon een leuke meid op de vlucht, met het innemende snoetje van Samara Weaving. Dat vindt kennelijk niet iedereen, want in deze wereld waarin niemand spreekt, maken ze met immense toewijding jacht op de jonge vrouw, die aan haar gevangenschap is ontsnapt. Wanneer ze Azrael opnieuw gevangennemen, zijn ze van plan haar op te offeren om een oud kwaad in de omringende wildernis tot bedaren te brengen. Zonder slag of stoot laat Azrael dit echter niet gebeuren.
We leren een hoop niet in deze film van E.L. Katz; over het hoe en waarom van Azraels vlucht, wat er precies met de wereld gebeurd is, en wat de precieze geschiedenis is van de 'burnt ones' of het spreken-is-een-zonde-geloof. Hoe dan ook, het duurt 36 minuten voor er voor het eerst gesproken wordt in de film, maar wat mij betreft werkt dat wonderwel. Film is a visual medium, en in capabele handen kun je verschrikkelijk veel vertellen zonder bergen dialoog. Overigens wordt er daarna evenmin veel gesproken, dus als dat je ècht tegenstaat, kun je wellicht beter iets anders kijken.
Prima Religion & Sects/Cults Horror wat mij betreft met goede praktische effecten, die de ballen heeft om te vertrouwen op visual storytelling. Azrael wordt aangeraden (gezien hun 3,5*) door Noodless, Number23 en joolstein. En nu dus ook door JM. Opgenomen in Estland, wat een prima locatie blijkt voor een film als dit. Dat is toch wel het leuke aan dit soort 'kleinschalige' coproducties. Je kunt best een hoop doen, met twaalf miljoen.
Die Samara. Ze moeten haar wel altijd hebben, hè?