Genre: Misdaad / Thriller
Releasedatum: 26 oktober 2023
Bekijk via Netflix
Plot The Killer
"Execution is everything."
Een eenzame man is werkzaam als huurmoordenaar. Hij werkt planmatig, toont geen berouw en laat zich niet tegenhouden door zijn geweten. Daar komt nu verandering in. Steeds meer lijkt de kille man zijn verstand te verliezen.
- IMDb (6,7 / 220199)
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Killer (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Leo
The Brute
The Target
blurp194
een film die gestructureerd de verschillende aspecten van het huurmoordenaar zijn belicht
Je bedoelt wellicht wat daar in Hollywood voor doorgaat. Een 'echte' huurmoordenaar doet zijn werk voor een paar stuivers, wordt binnen een dag gepakt en zit een jaar of vijfentwintig in de gevangenis.
jacobine_rodijk
Klinkt niet als een verleidelijk beroep.
Kondoro
De soundtrack is een belangrijk onderdeel van een film, wat ze er nu in hebben gezet qua muziek past totaal niet bij de vele scènes van de film.
Ik heb zeker wel 4 a 5 keer dezelfde quotes gehoord. Hoezo 2 uur stil bleef? Alsof andere films zo veel voice overs hebben. Domme opmerking.
Dat The Smiths jouw smaak niet is, maakt het nog geen verkeerde songtrack voor deze film. De koelbloedige en gevoelloosheid staat in spiegelbeeld van de muziek, wat het juist heel sfeervol maakt en ook leuk. Je beseft je toch wel dat deze film draait om de persoon 'The Killer'? Hoe denkt hij, hoe beweegt hij, hoe leeft hij en noem maar op.
Daarnaast hoor je nooit quotes meerdere malen, er is één line die hij vaker zegt en dat is "Stick to your plan. Anticipate, don't improvise." Ook wel een vorm van het feit wat je gewoon in de plotomschrijving kan lezen "Hij werkt planmatig, toont geen berouw en laat zich niet tegenhouden door zijn geweten. Daar komt nu verandering in. Steeds meer lijkt de kille man zijn verstand te verliezen." Oftewel: daar draait deze film om. Het draait om hoe hij denkt: zijn verstand de voice-overs. Daarnaast moet je misschien meer doen met begrijpend lezen. Ik vraag wat je anders zou willen, dan de voice-over. Daar antwoord je vervolgens ook niet op.
schumacher
Het begin was nog oke maar derna, de voice over heel den tijd vond ik irritant , het weinige gebeuren, het enorm lang rekkende tempo was er mij teveel aan. Nee, voor mij was dit verre van een wauw film.
wouds601
Persoonlijk houd ik hier wel van. Tot in de puntjes de kill voorbereiden en je niet laten afleiden. Het eerste kwartier was even doorbijten maar daarna blijft er toch een soort van spanning voelbaar. Voor de liefhebber van het genre zeker een aanrader. 3,5*.
Sergio Leone
Goed.
Na het zwakke Mank een behoorlijke comeback van David Fincher. En ook van Michael Fassbender, een jaar of 10 geleden in korte tijd opgeschoten naar één van mijn favoriete acteurs maar de laatste jaren wat uit beeld verdwenen.
The Killer is voor geen van beide heren hun beste werk, maar het is wel een heel secure thriller. Een droge, onderkoelde thriller. Geen luidruchtige actie, maar een niet-geromantiseerd (nu ja...) portret van een huurmoordenaar die e.e.a. dient op te lossen na een mislukte job.
Fassbender is in ieder geval prima in de hoofdrol. Fincher levert ook een toffe film af: visueel zeer netjes, aangenaam tempo en met muziek van The Smiths in een prominente rol kan je doorgaans ook niet veel fout doen.
3,5
Flavio
Het waren wel érg korte fragmenten van The Smiths steeds, af en toe iets meer dan 15 seconden had best gekund.
Rayuka8712
Smaak staat hier helemaal los van, zoals ik al zei vind ik het totaal niet passen bij de scènes. Al was het een band die ik wel tof vind en ze draaien nummers wat gewoon niet lekker in de scènes valt vind ik het ook niks.
Je spreekt jezelf tegen dat je zegt dat je de quotes niet meerdere malen hoort, dat is hetzelfde als wat jij benoemt de enige lines die je vaker hoort.
Hoef je niet de wijsneus uit te hangen door te zeggen dat ik meer met begrijpend lezen moet doen want ik snap precies wat je bedoelt, het is gewoon een domme opmerking dat jij zegt "had ie dan 2 uur stil moeten zijn" alsof dit het enige alternatief is.
Fisico
De verwachtingen lagen hoog voor de nieuwe Fincher. Als je zijn films er eens op naslaat, toch één van de weinige regisseur wiens films (en dan bedoel ik ze allemaal) zo breed werden bekeken. Op Mank na dan, die haalt slechts 297 stemmen. Die moet je overigens al flink gaan zoeken in het labyrint van Netflix.
Toch wel een apart opzet van de film waarbij je een soort reflectie en 'het leven zoals het is' te zien krijgt van een huurmoordenaar. Geen eenvoudig beroep zo blijkt. En voor spanning moet je ook elders zijn. Want het is soms dagenlang wachten op die ene kans. Fincher neemt je mee in het hoofd van de huurmoordenaar, wat hij denkt, wat hij voelt, ... Wie flitsende actie en achtervolgingen verwacht, is er aan voor de moeite.
Intrigerende insteek die mij wel triggert, alleen deed het dat niet volledig. Geen idee of ik dit Fassbinder moet verwijten of niet. Zijn personage liet in ieder geval geen geweldige indruk na. Geen legendarisch geschapen personage, jammer een beetje. Met die verschillende locaties lijkt de film ook versnipperd en weinig samenhang hebben. Het blijft hangen in zijn monotone sfeer, niet saai, maar gewoon grijs, kleurloos.
Luudje10
Een redelijke film van Nexflix met een goed spelende Fassbender. Bij sommige gedeeltes van de film verliep deze erg traag en vielen de luiken bijna dicht. Aardig verhaaltje met een erg korte rol voor wattenstaafje (Tilda Swinton). Het eind had m.i. wat beter uitgewerkt kunnen worden. De film werd aangekondigd van de makers van Seven. Daar kan deze film eerlijk gezegd niet aan tippen
Kondoro

Ik kan je nogmaals een cursus begrijpend lezen aanbieden, je schrijft weer poep. Ik spreek mezelf nergens tegen, je hoort quotes gewoon niet meerdere malen, behalve één line en dat heb ik al uitgelegd waarom die zich herhaalt. Jij schrijft het alsof hij zich met alles vijf keer herhaalt wat gewoon niet zo is. Daarnaast zou ik het je wederom zeggen; ik noem daar één voorbeeld op wat ze misschien hadden kunnen doen, aangezien je dat zelf nog steeds niet doet. Kom eens met argumenten wat volgens jou allemaal moet veranderen, dat wil je zelf ook niet.
jaxteller
Geen standaard serial killer thriller. Dat maakt hem bijzonder. Hoop dat Netflix wegblijft van shit producties en meer van zulke films maakt.
mcdaktari
Echt weer een prima film van David Fincher. Michael Fassbender zie ik graag in deze rol. Hij heeft zo'n mooie stoïcijnse kop voor deze rol. Dat had hij ook al in Prometheus. Ik vond de film ook helemaal niet saai ondanks het niet nonstop aktie is. De muziek van de Smiths is niet mijn favoriete muziek maar het stoorde me niet. Tilda Swinton had een vrij korte rol maar ik vond haar wel goed gecast voor de film. Ik vind haar niet echt knap maar ze heeft wel iets. David Fincher heeft met 'The Killer' toch weer een goeie film gemaakt na het teleurstellende 'Mank'. Maar van alle films die hij geregisseerd heeft is 'Mank' ook wel de minste. Ik vind 'The Killer' een aanrader die je gerust kunt kijken. Zeker als je van de Fincher films houd.
kix911
Aardig, niet geweldig. Bleef interessant maar had niet echt hoogtepunten. Zat netjes in elkaar. Toen ik de cast en de trailer zag waren de verwachtingen redelijk hoog. Niet echt waar gemaakt, soms zelfs langdradig maar toch, aardig.
Kondoro
Daar zijn ze toch al wel te laat mee, Netflix heeft al een hele berg aan flut producties. Zorgt er overigens wel voor dat een film als dit er volledig uitspringt
jaxteller
Ja ik kijk meestal nooit wat de aankomende releases zijn van Netflix, dus weet niet of er bagger wordt uitgebracht in de komende periode. Wél kijk ik heel erg uit naar Rebel Moon.
Kondoro
Ik bedoelde het meer in het algemeen. Ik kan goede Netflix producties niet op twee handen (of misschien zelfs één hand) tellen. Ze komen zo nu en dan met een uitschieter. Rebel Moon is er eentje met hoge verwachtingen, dat komt ook mede door de regisseur!
- 11952 berichten
Denk dat Netflix meer goede producties heeft dan alle andere studio’s of streamers (op A24 na)
sportfan27
Voor Netflix begrippen één van hun sterkere titels maar op de schaal van Fincher niets bijzonders. Fassbender doet gewoon zijn ding.
Zijn toch allemaal prima films van vaak goede regisseurs
Nu je het zo neerzet zijn het er wel meer dan ik dacht! Mijn naïviteit. Maar het is niet te ontkennen dat we ook aardig wat troep tussen zit, ik blijf denk ik wel hangen in de begin tijd, toen waren er aardig wat flops.
Mag Don't Look Up ook nog in dat rijtje?
Fortune
Zijn toch allemaal prima films van vaak goede regisseurs
Omdat het goede regisseurs zijn wil nog niet zeggen dat de film meteen goed is. Zo vind ik Uncut Gems geweldig maar The Irishmen waardeloos. Hoe meer ik nadenk over The Irishmen hoe meer ik het een slechte film vind ook al is het van Scorsese. En dan kun je al helemaal vraagtekens zetten bij 6 Underground of Army of the dead. Daar kun je heel makkelijk vraagtekens bijzetten, ook al zit er een merknaam aan vast.
Daarnaast zou je dan ook een plaatje van het totaalaanbod moeten hebben. Als deze films goed zijn en in totaal zijn het 1000 films die geproduceerd zijn dan is het niet geweldig natuurlijk.
Maar nu ik dit allemaal heb gezegd, heb ik geen problemen met Netflix en hoor ik eigenlijk alleen maar verhalen van creatieve vrijheid voor de makers. Ik heb geen enkel probleem met Netflix.
Partyboooi
Aardige thriller, maar nergens echt heel spannend. Fassbender is zoals altijd wel goed, verder een bijrol van Tilda Swinton. Kijkt leuk weg, met een goed in elkaar gezette vechtscene in het midden ergens, maar wordt nooit echt boven gemiddeld.
Uitstekende film over een berekenende, professionele huurmoordenaar. Een boeiend genoeg hoofdpersonage waarbij het simpele plot en de spaarzame dialogen juist in het voordeel werken. De film ziet er goed uit en alle scenes zijn gewoon goed. Een bepaalde spanning is continue aanwezig en hier en daar ook een vleugje humor. Absoluut niet de beste film van David Fincher, maar 4.0 sterren zijn nog net op zijn plaats.
- 11952 berichten
Ze hebben natuurlijk geen 1000 producties gemaakt. En Irishman is gewoon een hele solide film. Valt voor veel mensen tegen omdat ze op een soort goodfellas hoopte terwijl het juist een anti-Goodfellas film is. Vond m ook bij herziening pas sterk, moest zelf ook bijschakelen. En 6 Underground vond ik geweldig, Army of the dead niet zo. Maar het zijn gewoon wel goede producties die de een dan wat beter liggen dan de ander.
Bottom line is dat Netflix zeker niet onderdoet voor de traditionele stufio’s. Integendeel.
mjk87 (moderator films)
Heel veel goeds aan deze film. De toon die steeds rustig blijft (de finale past prima wat mij betreft), visueel verrukkelijk met al die kleuren en sfeer (ook van een haast tropisch Florida naar een noordelijkere stad in de resten sneeuw) en het tempo is echt zalig. 118 minuten duurt de film en behoudens de ietwat langdradige eerste 15 minuten (die vond ik veruit de minste, een beetje te gemaakt) volledig geboeid gekeken en altijd voelde ik me vermaakt. Als een razende ging de film voorbij. Wat dat betreft een leuke film. Dat vooral.
Maar, de film is ook niet meer dan dat. Want tevens is de film aalglad en laat echt nauwelijks indruk achter. Fassbender is geloofwaardig maar graaft ook niet heel diep. Deze film is geweldig op de oppervlakte maar blijft ook daar wat hangen. 118 minuten vermaak en daarna is het gevoel alweer verdwenen. 3,5*.
eRCee
- 1978 stemmen
Helemaal eens met mjk87. Twee opmerkingen nog. Het tempo wordt bepaald door de geweldige montage (zet de Oscar maar klaar). Qua verhaal is het wel erg merkwaardig dat twee geharde moordenaars het huis en de partner van hun target weten te vinden, dan afdruipen en vervolgens verder gaan met hun leven alsof ze helemaal niet onze hitman hoeven uit te schakelen?
Grover76
Op zich geen slechte film. Het is natuurlijk fictie maar dat terzijde. De voice over vond ik irritant worden en constant dezelfde quotes, de muziek vond ik niks en teveel aanwezig en ik kon er niet echt 'in' komen. De film had ook een half uur korter gekund.

Langverwachte thriller 'The Killer' van David Fincher zeer binnenkort te zien op Netflix

Michael Fassbender te zien als huurmoordenaar in trailer van David Finchers 'The Killer'

Vijf veelbesproken films die dit jaar nog in de bioscoop verschijnen

Bastarden

Killers of the Flower Moon
Misdaad / Drama, 2023

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One
Actie / Avontuur, 2023
parijs, frankrijknew york citysluipmoordenaarluchthavensluipschutternew orleans, usahuurmoordenaarclient product placementsociopathwraakmoorddonkere komediefateadvocaatwreedheidbased on graphic novelcharacter studyperfectionistempathydominican republic assassination attemptcold blooded killertampa, florida manhuntinternational manhuntprecisiongig economy secretviolencebotched job