• 9.379.636 stemmen

Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023)

Actie / Avontuur | 154 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: James Mangold

Met onder meer: Harrison Ford, Phoebe Waller-Bridge en Mads Mikkelsen

Gesproken taal: Engels, Arabisch, Duits, Hindi, Italiaans, Latijn, Spaans en Frans

Releasedatum: 28 juni 2023

Plot Indiana Jones and the Dial of Destiny

"A legend will face his destiny."

1969. Het hoogtepunt van de ruimterace tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie. Indiana Jones is net met pensioen gegaan als hij wordt opgezocht door zijn peetdochter Helena. Zij vervolgt haar vaders zoektocht naar het legendarische mechanisme van Antikythera, een apparaat dat gaten in de tijd kan voorspellen en detecteren. Ook professor Schmidt, die eigenlijk een nazi genaamd Jürgen Voller is, wil dit apparaat koste wat kost bemachtigen om het Derde Rijk in ere te herstellen.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1988 stemmen

Indiana Jones met een mondkapje aan.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Nu ook Antonio Banderas aan boord

avatar van The Oceanic Six

Vele Marvel-films en 'Indiana Jones 5' flink uitgesteld door Disney | FilmTotaal filmnieuws

Fuck dit zeg. Verzet naar juni 2023.

ik ben er helemaal klaar mee.

IH88

Exclusieve beelden van 'Indiana Jones 5' vertoond (wat was er te zien?) | FilmTotaal filmnieuws

Tof dat John Rhys-Davies weer terug is. Ford op z'n 80ste nog even bezig te zien met zijn zweep en veel praktische stunts. Wat een held.

Indiana Jones 5 confirms title and original character's return - digitalspy.com

Indiana Jones 5's panel at D23 has revealed its title, which is simply Indiana Jones - no bells or whistles for what will possibly be Harrison Ford's last outing as Indy,

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Een Deense Nazi, dat zie je niet vaak. Had een Duitser verwacht. Mikkelsen wel een fijn acteur.

mjk87 schreef:

Maar hij heeft er toch wel de kop voor. Die Mads kan best wel een Nazi kop maken, daar is ie acteur genoeg voor

avatar van Kondoro

Kondoro

Ik denk juist dat hij uitermate geschikt is daarvoor. Zoals al wordt gezegd, hij heeft er wel echt het gezicht voor.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 28 juni 2023 in de bioscoop (Walt Disney Studios Motion Pictures)

Toch wel een merkwaardig plotje.

Harrison Ford wordt 25 jaar jonger in 'Indiana Jones 5' | FilmTotaal filmnieuws

Voor mij hoeft het niet, dat digitaal verjongen. Had gewoon een film gemaakt met een old Indi.

avatar van schram101

schram101

The Oceanic Six schreef:

Harrison Ford wordt 25 jaar jonger in 'Indiana Jones 5' | FilmTotaal filmnieuws

m

Prima toch evt voor alleen een openingsscène? Inderdaad verder zoveel mogelijk met een verrimpelde Ford.

avatar van Kondoro

Kondoro

"Indiana Jones and the Dial of Destiny'

trailer.

avatar van The Oceanic Six

Uitstekende trailer! Toont nog weinig maar laat best veel zien.

Ik moet zeggen dat dit denk ik mijn meest gewilde film van volgend jaar is.

IH88

Is dat ongebruikt materiaal van de oude films, of hebben ze Ford jonger gemaakt? Want wauw, dat ziet er bizar goed uit. Op deze manier kan Ford ook wel in Indy 6, 7, 8, 9 etc. spelen .

IH88 schreef:

Harrison Ford is voor de scene van de film die net na de vorige Indiana Jones film afspeelt, 25 jaar jonger gemaakt.

Tja, ze kunnen tegenwoordig alles met de computer

mcdaktari schreef:

Tja, ze kunnen tegenwoordig alles met de computer

Klopt, maar de resultaten zijn een beetje 'hit and miss' de laatste jaren. Dit zier er wel waanzinnig uit.

IH88 schreef:

Dat vond Harrison Ford zelf ook, dat het er waanzinnig uit ziet

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Dial of Destiny... wat een nietszeggende titel

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1988 stemmen

Inderdaad een vreemde titel. En deze keer moet dus een vrouw het stokje (of de zweep) van indy overnemen, nadat in deel 4 die Mutt een mislukte poging deed. Ik krijg er zin van om de eerste drie films nog eens uit de kast te halen. Hiervoor ga ik niet naar de cinema.

avatar van The Oceanic Six

Disney maakt met 'Indiana Jones 5' een van de duurste films ooit | FilmTotaal filmnieuws

My god. 300 miljoen productiekosten.

Dan moet het wel mooi gaan ogen. Hopelijk zonder allerlei CGI meuk zoals in deel 4.

avatar van de grunt

de grunt

Die trailer. CGI draak van jewelste.

avatar van The Oceanic Six

Ik vind het een prima trailer. Ik krijg er enorme nostalgische gevoelens van. Kan wel eens een enorme verrassing worden.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2050 stemmen

de grunt schreef:

Die trailer. CGI draak van jewelste.

Eens, stemt weinig hoopvol