Genre: Biografie / Sport
Releasedatum: 25 januari 2024
Bekijk via Prime Video
Bekijk via CANAL+
Plot Ferrari
De zomer van 1957. Ex-coureur Enzo Ferrari verkeert in een crisis. Een faillissement van het bedrijf dat hij 10 jaar geleden samen met zijn vrouw vanuit het niets heeft opgebouwd dreigt. Hun onstuimige huwelijk worstelt met de rouw om de ene zoon en de erkenning van een ander kind. Ferrari besluit een grote gok te wagen en alles op één race in te zetten, 1000 mijl door Italië, beter bekend als de 'Mille Miglia'.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Ferrari (MusicMeter)
Cecilia Manzini
Hmm... ben benieuwd.
mjk87 (moderator films)
Al bevalt het me nu al niet dat dit in het Engels is.
Precies dit. 30 jaar terug kon dat nog allicht, nu toch echt niet meer.
ghostman
'Ferrari' producer confirms Venice world premiere
Een tweet van Michael Mann met een still uit de film op de achtergrond .
ghostman
Ook de lange speelduur voorspelt niet veel goeds ...
Bob Gray
- 2045 stemmen
Leuk artikel met Mann over oa Ferrari.
Altijd een interessante regisseur
Michael Mann Talks Directing Adam Driver for 'Ferrari,' 'Heat 2' Plans - Variety
schram101
Wauw deze trailer ademt vakmanschap. Zit echt heerlijk in elkaar.
WelvE
Het duurt nog een tijd voordat hij gaat draaien, maar de eerste recensies zijn er al (met wat spoilers):
Variety:
Ferrari' Review: Adam Driver Stars in Michael Mann's Masterful Drama - Variety
Vulture:
Michael Mann’s ‘Ferrari’ Review: Elegant, Restless, Horrific - vulture.com
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 25 januari 2023 in de bioscoop (The Searchers)
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 25 januari 2023 in de bioscoop (The Searchers)
EDIT: 2024*
Richardus
Ik heb een godsgruwelijke teringhekel aan auto's.
Ik zag de trailer hiervan gister en het duurde even voor het kwartje viel dat het écht Adam Driver was die al in de trailer zo van het doek spatte dat me het kippenvel op de armen stond.
Nu moet ik dus een film over otootjes gaan kijken. Een biopic nog wel. Maar met Adam Driver...
Richardus
Driver overtuigt maar Cruz overdondert. Damn, die zal je maar boos tegenover je hebben. Film verder matig, niet onvermakelijk, zal bizar veel werk in gezeten hebben maar behalve "die ene scène" niks dat er uit springt. Ach ja.
Graaf Machine
Haha, ik ga dit morgen zin, heb er al wel zin in, maar had helemaal niet door dat Cruz ook een grote rol speelt. Dan wordt het smullen hoor. Dat is zo ongeveer altijd geweldig.
Richardus
Neuh niet echt heel grote rol maar als ze er is spat ze ook meteen van 't scherm
sportfan27
Ruime voldoende.
Aangenaam verrast door deze film van Mann. Driver acteert prima en zet een keiharde (zakelijke) en geloofwaardige Enzo neer. Sterke rol van Cruz ook. De race scènes zien er prima uit al zien de ongelukken er wel wat knullig uit (bewust?)
Mooie mix van zijn prive leven en zijn passie voor het merk Ferrari en het racen.
De film is geen moment saai en de 130 minuten vliegen voorbij.
IH88
Sterke film van Mann. Op zich snap ik de matige recensies wel, maar ik ging wel mee in het persoonlijke leven van Enzo Ferrari. Vanaf het begin op de begraafplaats zat ik er goed in (dat klinkt luguber
). Driver en vooral Cruz zijn in topvorm (haar laatste scène!) en Mann heeft precies het goede tempo te pakken. Woodley kan beter maar krijgt ook weinig te doen. Deed me een beetje denken aan Florence Pugh in Oppenheimer. Beide actrices wilde blijkbaar heel erg graag met een bepaalde regisseur/acteur werken. Ongeacht de rol.
Tegenvaller van regisseur Michael Mann. Dit kleinschalige portret van Enzo Ferrari profiteert van degelijk akteerwerk (Driver en Cruz zijn beiden prima), maar de afstandelijke toon zorgt niet bepaald voor een aangename kijkervaring en herhaaldelijk gaat de film bijna ten onder aan melodrama en malle accenten. De lange, dynamisch in beeld gebrachte race tegen het einde maakt één en ander goed, maar heel spectaculair wil het dan helaas ook niet worden.
pierre18
100% mee eens
Graaf Machine
Slappe film. Driver op de automatische piloot. Cruz gloeit wel. Valt de acteurs ook niet aan te rekenen dat er gewoon eigenlijk geen verhaal is. Het gaat nergens over.
Martin Minderaa
Te traag en te lang. De beelden van de race auto’s waren de moeite waard, ook voor niet-liefhebbers van autoracen.
ShortyXL
Ik wist helemaal niks over de persoon Enzo Ferrari. Het automerk, dat kent iedereen.
Het was op zich wel interessant om wat inzicht te krijgen in Enzo "zijn leven". Maar mijn inziens had er meer in kunnen zitten. Want wat hebben we eigenlijk gezien van Enzo, wat we zelfs als leek nog niet wisten . Niet zo heel veel, om eerlijk te zeggen.
Dat het merk Ferrari streeft naar snelle auto's, is niet nieuw. Dat het mooie auto's zijn (smaken verschillen), is ook niet nieuw.
Wat ik wel erg een afknapper vond, is de manier waarop ze praten. Engels gesproken, is tot daaraan toe. Maar dat slecht Italiaanse accent erbij, is verschrikkelijk. Maak een keuze, spreek gewoon Engels of Italiaans.
RikkieD
Ik heb maar twee woorden voor deze film: “Erg goed”.
En daarmee is alles gezegd. Acteerwerk, camerawerk, sfeer, muziek. Fantastisch. Adam driver past deze rol echt perfect. Penelope Cruz zet ook een erg goede rol neer. Enig puntje van kritiek is dat de film misschien Italiaans gesproken had moeten zijn. Verder echt een topper voor op het grote scherm. Ook geschikt om samen met je vrouw of vriendin te kijken. De auto’s zijn eigenlijk maar bijzaak.
Flitskikker
Saaie film waar eigenlijk niks in gebeurt.
De racescènes waren wat spannender maar zijn in films als Le Mans '66 en Gran Turismo veel boeiender neergezet.
Dieptepunt waren de lachwekkend slechte special effects.
Ondertiteling was redelijk goed ontvlaamst, wel veel epileptischer dan in de trailer.
Phantasm
Als je dit nou leuk moet vinden, veel te traag, film had wel een half uur korter gekund, alleen de race was nog net om aan te zien.
gijs58
Ja en dan ook nog engels met een Italiaans accent, heel jammer.
Ze konden weer eens niet kiezen.
mjk87 (moderator films)
Het meest leerzame is nog om te weten dat men Engels sprak in het Italië in de jaren 50. Hoewel radiofragmenten dan weleens Italiaans waren. Wat er verder allemaal gebeurt lijkt wel aardig te kloppen als ik een en ander zo lees, maar wel allemaal ineen gedrukt in één film. In het echt gebeurde dat allemaal in een veel langere tijdspanne. Daardoor werkt de film ook niet echt. De film wil te veel vertellen en boeit dat nou echt? Ik bedoel, Ferrari bestaat nog steeds dus blijkbaar heeft dat bedrijf die periode wel overleefd. En de persoonlijke besognes weten ook niet echt interessant te worden helemaal niet als je weet dat dat kleine kind dat al dan niet Ferrari mag heten en al dan niet erfgenaam wordt gewoon chef Ferrari is tegenwoordig.
Niettemin verder wel flitsend in elkaar gezet, de racescènes zijn oké en de aankleding is echt wel geweldig. Ik heb wat dat betreft lekker in de bios gezeten. Maar ook niet meer dan dat. Ook een Adam Driver die eens niet eruit ziet als Adam Driver is zowaar heel behoorlijk, er gaat een zekere autoriteit van hem uit en dat is goed. Cruz lijkt dan weer te veel op Cruz. 3,0*.

Biografische dramafilm 'Ferrari' met Adam Driver en Penélope Cruz binnenkort te streamen op Prime Video

Nieuwe biopic 'Ferrari' met Adam Driver beleeft zeer teleurstellend debuut bij de box office

Biopic 'Ferrari' met Adam Driver, Penélope Cruz en Jack O'Connell krijgt nieuwe trailer

Adam Driver bijna onherkenbaar in eerste trailer voor langverwachte biopic 'Ferrari'

Bastarden
Historisch / Drama, 2023