• 9.373.180 stemmen

Met onder meer: Luisana Lopilato, Mauricio Paniagua en Inés Estévez

Gesproken taal: Spaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Pipa

Manuela Pipa Pelari is niet meer dezelfde vrouw die ze ooit was. De strenge vrouw die haar tijd bij de federale politie overleefde door regels te overtreden en duistere geheimen te bewaren, heeft besloten haar leven te beteren. Nadat ze een dealer vrijuit had laten gaan en haar baan had opgezegd, stortte haar leven in. Haar tante Alicia Pelari, met de bedoeling haar te redden, bracht Pipa naar een kleine stad in het noorden van Argentinië, waar Pipa zich tien jaar lang afzonderde. In dit stadje vond Pipa rust en de mogelijkheid om opnieuw te beginnen en haar waakzaamheid te laten varen. Ze beloofde zichzelf nooit meer terug te vallen op geweld, tot de tragische dood van een tienermeisje haar terugsleept naar een plaats waarvan ze dacht te zijn ontsnapt.

avatar van AniSter

AniSter

Ach ja, een beetje een standaard uitgemolken plot, deze keer uit Argentinië. De cast was niet slecht en de plaatjes van de omgeving waren mooi. Verder niets speciaals, niets vernieuwends. Een hoop gedoe om niets en een mager slot. Nét voldoende, hoofdzakelijk verdiend door Lopilato.

avatar van het lallende kadaver

het lallende kadaver

het leek op een western maar was meer een southern

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dat is de 3e uit de serie met Pipa Pelari. De eerste is Perdida uit 2018 en La Corazonada is de 2e uit 2020 en dan nu deze Pipa. Het is niks aparts, 13 in een dozijn filmpjes.

avatar van david bohm

david bohm

Een hele matige vertoning dit.

De andere twee films van deze serie heb ik ook gezien en daar was ik een stuk milder over.

Het verhaal is erg standaard, met gemene rijken en nobele armen, corrupte agenten et cetera. Het acteerwerk van het overgrote deel van de cast is niet best en wat vooral ook opvalt is dat de enscenering bijzonder zwak is, zoals een feest waarop iedereen volledig statisch aan het dansen is.

Ik zie de makers er zeker voor aan om hier nog een deel aan vast te breien, maar van mij hoeft het niet.