Rogue Agent (2022)
Bekijk via Prime Video
Bekijk via Viaplay
Bekijk via CANAL+
Plot Rogue Agent
"You can't outrun the truth."
De oplichter Robert Freegard doet zich voor als lid van de Britse geheime dienst MI5. Hij weet zijn slachtoffers ervan te overtuigen onder te duiken. Bij zijn volgende slachtoffer Alice Archer verkoopt hij zogenaamd auto's. De twee kunnen het goed met elkaar vinden en spreken af. Alice heeft echter haar bedenkingen bij zijn persona en duikt in zijn verleden.
Alice Archer
Phil
Special AgentSandy Harland
Andrew
Flitskikker
"Pathé Exclusive" vanaf 25 augustus.
Ben wel benieuwd wie de distributeur is. Hij staat niet op de releaselijst. kappeuter?
Aan de fouten in de ondertiteling van de trailer te zien, zal het wel WWE of DFW zijn.
"Pathé Exclusive" vanaf 25 augustus.
De kijkwijzer meldt inderdaad Dutch Film Works.
Hij staat vreemd genoeg niet op de lijst van Filmdistributeurs Nederland, maar dat zal dan wel komen omdat het een Pathé Exclusive is. Ik heb de datum alsnog ingevoerd.
macrobody
Niks mis mee met deze verfilming van Robert Freegard, die overigens weer vrij rondloopt en waarschijnlijk zijn oplichtingspraktijken weer bezigt. Gemma Arterton is altijd een genot om naar te kijken.
Zo'n gevalletje van hoe kan je erin trappen, maar dat is dan ook de kunst van oplichten om die slachtoffers uit te zoeken die er in trappen, totdat je de verkeerde tegenkomt natuurlijk. Dan kan er een film over gemaakt worden. En het speelt zich af lang voor de woke cultuur, dus we worden eens niet gebombardeerd met LBGTQI+. Die goeie ouwe tijd!
Shinobi
"Look into their eyes."
Opvallend dat bioscopen tegenwoordig ook aan exclusieve films doen.
Deze film is blijkbaar gebaseerd op waargebeurde feiten over Robert Freegard, een oplichter die zich voordoet als geheim agent en zo slachtoffers van hun geld ontfutselt. Bij zijn nieuwe dekmantel als autoverkoper ontmoet hij zijn nieuwe slachtoffer Alice. Helaas voor hem vertrouwt ze het zaakje niet helemaal en probeert hem ten val te brengen.
Omdat ik hier zowat blanco inging, dacht ik dat de film daadwerkelijk over een geheim agent ging en vond de gang van zaken al opmerkelijk. Al gauw wordt gelukkig wel duidelijk hoe de vork in de steel zit. Desondanks miste ik de nodige intrige die komt kijken bij een dergelijk plot, gezien het gebeuren blijft voortkabbelen.
'Rogue Agent' blijft voornamelijk vlak, waardoor je buitengewoon weinig te weten komt over de personages. Het geheel is bovendien erg clean en ik verwachtte eigenlijk meer spanning te zien in een dergelijk kat-en-muisspel. Dankzij Gemma Arterton's optreden blijft de film nog wel enigszins interessant te noemen.
Al met al een nogal langdradige thriller die jammer genoeg niet volledig weet te putten uit het gestoorde gegeven.
Kleine 2,5 sterren.
bart007bond
Best een behapbare film.
Ietwat ongeloofwaardig, maar schijnt waargebeurd te zijn.
Gemma is trouwens een bijzonder leuk ogende dame.
De hoofdrolspeler zou ik wel een goede 007 vinden.
Had andere film verwacht, vond het meer comedy ipv thriller.
Gezien in een ochtend voorstelling, die vrij rumoerig was.
Constant mensen die binnen kwamen, een constant hoestende man (blijf weg als je ziek bent) en iemand die steevast met zijn armen omhoogzat.
Snap niet dat je te laat kan komen en dat je de zaal niet verlaat als je zo moet hoesten.
Ongelofelijk
Wat een naar publiek in City Amsterdam zaal 4.
Joetje
Pathé, in ieder geval in Amsterdam, verkoopt nog tickets als de film al begonnen is. Ik ben hier ook geen fan van. En dan moeten mensen nog traplopen en popcorn en cola halen. Vooral in de City kun je wel even onderweg zijn...
Ik was laatst naar een van de voorpremières van NOPE in de City en tot 10-15 minuten in de film kwamen er nog mensen binnen
bart007bond
Echt waardeloos. Snap ook niet dat Pathé dat doet. Slechte zaak.
MosquitoSmasher
Ik zag de trailer al een paar keer en had al zo mijn twijfels. Maar ja, wel een exclusive van Pathé, dus wie weet hebben ze top binnengehaald? Niet echt. Vond het eigenlijk nogal slappe hap.
Als het echter allemaal waar is, hoe men echt in die praatjes van die man geloofde.....wauw, gewoon wauw.
Phantasm
Wat saai en slaapverwekkend allemaal, het is dat mijn vriendin deze in de bioscoop wou zien, maar voor mij had het niet gehoeven.
knusse stoel
Leuke film met een prima verhaal.
Een mooie 7 als waardering!
Redelijke film over een oplichter die zich voordoet als iemand die undercover werkt. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het verloop is dan ook niet altijd even verrassend, maar de personages komen goed uit de verf (mede door het goede acteerwerk van James Norton en Gemma Arterton). Een kleine 3.0 sterren.
Waverick
Goed gemaakte film en zeer verzorgd acteerwerk. Zulke mensen zijn echt verschrikkelijk en zullen nooit veranderen.
Rodger
Verrassend goed,
Ging er helemaal blanco in, en verbaasde me dat het een mooie goeie film is.
4.0 ****
AB90
bart007bond en MosquitoSmasher , op Netflix staat een docuserie over Robert Freegard. Film wijkt wel redelijk fors af van het echte verhaal vind ik. Van die docu valt je mond echt open van verbazing, meer dan tijdens het zien van de film.
The Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman - Seizoen 1 (2022) - MovieMeter.nl
MosquitoSmasher
Nice, eentje om te checken dan.
Jammer dat de film dan weer echt teveel vrijheden heeft genomen.
DragQueen
Onderhoudende thriller, die een prima uitgevoerd verhaal te bieden heeft. Verder wordt er degelijk geacteerd door de twee hoofdrolspelers Gemma Arterton en James Norton. 3 Sterren.
boemboem27
Uitstekende film
Spannend tot de laatste minuut.
Beseffende dat deze op waarheid is berust maakt hem nog beter.
Prima spelende cast
Aanrader
filmkul
Redelijke thriller. Het op feiten gebaseerd verhaal zit best leuk in elkaar. De uitwerking is degelijk en solide maar kent verder weinig verrassingen. Een vrij standaard thriller dus, maar zeker niet slecht. De film kent een goede opbouw en de spanning is snel voelbaar en weet je de hele film in de greep te houden. De film verveelt geen moment. Het acteerwerk is verder dik in orde. Prima tussendoortje. 3.5
DjFrankie
Prima film, heb ervan genoten.
Goed gespeeld, en inderdaad slaat nergens verveling toe.
Man of Steel
Goede en degelijke film. Vraag na het einde van film die opkomt is of het scenario pad de juiste is geweest voor deze film. Een spannende plottwist werd dan onmogelijk. Toch mocht dit de filmpret niet drukken. De makers en acteurs leveren degelijk en vakkundig werk af, waarbij met name Gemma Arterton positief opvalt. Verder originele muziek keuze. Cinematografisch had regisseur en de cameramensen wel iets meer mogen uitpakken. Een aantal nare en beklijvende scenes tillen de kwaliteit van de film naar boven gemiddeld. Zeer kijkwaardig dus. Benieuwd of de film beter wordt als de tand destijds gaat bijten. Soms groeien dit soort films uit tot juweeltjes.
Deze James Norton lijkt me nu echt een uitstekende optie om James Bond te spelen.
blurp194
Wat een absurd verhaal - en nog waargebeurd ook, al neemt de versie van de film nogal een behoorlijke afstand van de feiten. Ongetwijfeld om rechtszaken te vermijden, want ja, de originele dader loopt allang weer los, met wat hulp van het Britse hooggerechtshof.
Niet echt een goede film verder, behalve de nogal absurde vertelling valt vooral het wat te lage tempo op. Dan denk ik, als je toch al bezig bent om het verhaal op te leuken vanaf de originele feiten, breng er dan ook wat vuur in.
Hoe dan ook, het is altijd een genoegen om Gemma Arterton in een film te zien, en ze doet het in deze film ook echt prima. Tegenover James Norton, die nogal belangeloos een aperte hufter neerzet, en verder wat minder belangrijk hulp- en trekvolk dat voor slachtoffer of politie speelt.
Nogal een gemiste kans met deze cast en dit bronmateriaal, want het telt nogal op naar een film die niet hoog scoort en volgende week alweer vergeten zal zijn. Terwijl het toch best schrijnend is dat er echt van dit soort figuren rondloopt, en getuige het verhaal achter de film, nog los ook. En zoals het citaat gaat, ze stoppen niet totdat iemand ze stopt.
BBarbie
Het duurt even voor de film echt op gang komt, maar van lieverlee ontvouwt zich een verhaal over een geslepen oplichter. Het tweede deel van de film zit knap in elkaar. Het is bovendien altijd aangenaam om Gemma Arterton aan het werk te zien.
Toch wel bijzonder: een biopic over een crimineel die nog in leven is.
Mansterkas
Eigenlijk erg genoten van de film. Ik had eigenlijk niet verwacht dat het zo’n soort film zou zijn. Ik ging er compleet blanco in met de verwachting dat het meer een comedy zou zijn. In het begin vond ik zijn oplichterspraktijken nog een soort van grappig maar naarmate de film vordert wordt het toch wel wat akeliger.
Maar buiten dat, wat een bizar verhaal! Ik heb de echte Robert Freegard gegoogeld en het verhaal is nog veel bizarder.
Movsin
Aangenaam verrast eigenlijk, vooral door het goed en onthutsend verhaal rond een geslepen, mooipratende en verleidelijke oplichter, naar een waar gebeuren.
james Norton in de hoofdrol is zeker niet vreemd aan het meevallen van deze film, terwijl zijn tegenspeelsters zeker niet uit de toon vallen.
Iets te langdradig misschien, maar het intrige dat naar de oplossing leidt is complex genoeg om tot het slot te boeien.
Duke Nukem
- 1986 stemmen
Deze film ingegaan zonder enige voorkennis, na het lezen van de titel 'Rogue Agent' en de naam James Norton (waarvan ik las dat hij graag de rol van James Bond zou vertolken) dacht ik dat het om een spionagefilm zou gaan. Maar dit is dus een thriller/drama dat gebaseerd is op waargebeurde feiten. Na enig nazoekwerk ontdekte ik dat James Norton in de verste verte niet op de echte Robert Hendy-Freegard (alias David Hendy/David Clifton) lijkt en dat het verhaal nogal afwijkt van de echte feiten, onder andere door verschillende gebeurtenissen met verschillende karakters door elkaar te gooien, iets wat wel vaker wordt gedaan in biopics. En dat blijf ik jammer vinden! Maar de film straalt een zekere charme uit en de hoofdrolspelers doen hun werk goed. Leuk om te zien hoe Alice (Gemma Arterton) niet bij de pakken gaat neerzitten, maar zelf achter Freegard aangaat.

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

Thirteen Lives