• 9.371.759 stemmen

Enkel für Anfänger (2020)

Komedie | 104 minuten

Met onder meer: Maren Kroymann, Heiner Lauterbach en Barbara Sukowa

Gesproken taal: Duits

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Enkel für Anfänger

Als Karin met pensioen gaat, valt haar leven wat stil. Haar man heeft geen oren naar haar zin voor avontuur. Ze neemt een voorbeeld aan haar hippe jongere zus en wordt vrijwillig surrogaatoma voor een jong gezin. Karin heeft echter geen ervaring met kinderen. Het leidt tot enkele onverwachte taferelen.

avatar van Aapje81

Aapje81

Van het aanbod aan Duitse films op Netflix had ik deze bewust even links laten liggen omdat hij me vooraf het minste aansprak. Maar uiteraard komt er een moment dat je even niets beters kunt verzinnen dan deze film kijken en eerlijk is eerlijk hij viel niet tegen.

Ik moest er even in komen maar na een half uur kreeg ik toch wel binding met de personages en kon genieten van innemend acteerwerk en een hoop Duitse kneuterigheid. Vooraf had ik een redelijk flauwe film verwacht maar dit was eerder een menselijke kleine film die op een innemende manier laat zien dat er ook op latere leeftijd nog veel uit het leven te halen.

Aardige film met hier en daar een komische noot.

Boven gemiddeld.

avatar van Collins

Collins

Een luchtige feelgood over drie senioren die zich als opa en oma nuttig maken bij kinderen die geen grootouders hebben. Een weduwnaar, een levenslustige single en een ongelukkig getrouwde vrouw. Leuke personages die contrasteren en ieder op hun manier een amusante bijdrage aan de film leveren. Om de contrasten effectief te laten zijn, worden de personages behoorlijk overtrokken neergezet. Een film met voorspelbaarheid. Dat zeker. Toch worden de clichés met een dusdanige portie frisheid en humor geserveerd dat de film van een prettige dynamiek wordt voorzien. Het sprankelt.

Dat levert vooral in de eerste helft een paar prima komische scènes op. Uiteraard komen de nodige kinkjes in de kabel langs, maar niet te ernstig. Bovendien is een hobbel nooit uitzichtloos. De kijker wordt altijd met gerede hoop gevuld dat een conflict, een vervelende situatie of een stom misverstand zich weer oplost. En dat gebeurt natuurlijk ook. Aan het eind worden de hobbels weer gladgestreken, hebben de personages weer een paar wijze lessen geleerd en kan de kijker de film met een gelukkig gevoel verlaten.