Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Jena Malone, Mandy Moore en Macaulay Culkin
Releasedatum: 23 september 2004
Plot Saved!
"Heaven help us."
Mary (Jena Malone) is een keurig Christelijk meisje met een keurig Christelijk vriendje, en gaat naar een keurige Christelijke school. Haar perfecte leventje stort in wanneer haar vriendje bekent homo te zijn. In een poging hem te "genezen" besluit ze met hem het bed te delen. Dit heeft echter weinig succes: hij wordt naar een centrum gestuurt om van zijn onchristelijke levensstijl af te komen, en Mary raakt zwanger. Terwijl haar brave vriendengroep zich tegen haar begint te keren raakt ze bevriend met de buitenstaanders op haar school.
Mary Cummings
Lillian
Dean
Veronica
darkRomance
Toch lekker om eens te kunnen lachen met religieuze verschillen.
seth gecko
leuke licht satirische film die zoveel meer blijkt te zijn dan een parodie op fundamenteel christelijke amerikaanse teens.
de film is bestgrappig en is geinig geschreven. de film zit tsjokvol sublieme qoutes
een erg leuke rol van Culkin als schattige en witty rolstoelpatient.
als iedereen zich verkleed voor halloween en aan Culkin gevraagd wordt wat zijn kostuum voorstelt antwoordt hij...a rollerskate.
dit soort zaken en het feit dat het daarnaast ook een heerlijke feelgoodmovie is zorgen voor een aardig hoge score
3.5***
soom
Ik heb hier echt weinig woorden voor. Wauw voor Mandy Moore, Macaulay Culkin, Jena Malone, Eva Amurri, die echt wel op haar moeder lijkt, en Patrick Fugit en andere acteurs.
Gewoon hartstikke goed gespeeld. Hier zit zeker een verhoging in, denk ik als ik de film een beetje heb laten bezinken, ga ik hem zeker nog eens zien. Het is een mooi verhaal, en ik zat écht te kwijlen, elke keer als Patrick Fugit in beeld kwam dacht ik...
Wauw, die gozer is echt zo knap. In elk geval in deze film.
Toen ik Macaulay zag, dacht ik dat hij niet zo goed zou zijn, maar dat valt alleszins mee. Hij is echt goed, hij zou vaker van dit soort types moeten spelen.
Natuurlijk echt Amerikaans, maar het geloofsgedeelte in deze film vond ik wel interessant.
Tussen Jena en Patrick is er zeker chemistry, echt erg belangrijk.
dulcinea
Grappige film vol kleine en grote grappen, ben er zeker van dat ik bij een tweede kijkbeurt nog grappen ontdek die ik nu gemist heb
Mandy Moore is schitterend als het kreng waar je uiteindelijk toch nog medelijden mee krijgt, en Macauley is heel wat minder irritant geworden. Ook voor de rest wordt er sterk geacteerd, toch wel een unieke film.
Ik hou het voorlopig op 3*
mikey
Weirde en onzalige film zeg. Het begon als een snoeiharde anti-christelijke normen en waarden teen comedy met als hoogtepunt my pussy is so hot, speaking in tongues. Vervolgens gaat het om het redden van een gemeen hypocriet meisje en blijkt dat geloven in jezus ook best lvet tof en liberaal kan zijn. Nou ja zeg. Ik weet niet precies of ik het allemaal correct had want was O.I. tijdens de film. gelukkig maar. Bizarre film eigenlijk, unicum, 3.5 ***1/2
mikey
Veel American teen comedies tegenwoordig gaan over suffe dingen: schoppen eerst tegen het gewraakte object (turnen, christelijke scholen, spijkerbroeken). Vervolgens sluipt het christelijke moraal in de film, en weer vervolgens is het object gewoon best cool (of zo), mits je de juiste christelijke instelling hebt natuurlijk. Tevens zijn dit soort films ook altijd voor meisjes bedoeld.
Doom
Teleurstellend. Saved! is wel een erg overdreven christelijke bedoeling. Ik sta open voor veel dingen, dus ook voor verschillende soorten geloven, echter het geloof hoeft niet iedere seconde worden te benadrukt met het benoemen van god. Op een gegeven moment begon dat zwaar te irriteren. Er zijn namelijk meerdere manieren om het geloof over te brengen.
De acteerprestaties waren verder zwaar matig, met name die van Macaulay Culkin. Helaas was zelfs Mandy Moore matig bezig. Ook hielp de voice-over van Jena Malone de film niet naar een hoger niveau. Eerder naar een dieptepunt. Eigenlijk was Eva Amurri de enige acteur met een degelijk niveau.
Saved! keek verder wel aardig weg met enkele leuke grappen. Ook was de chemistry tussen Fugit en Malone best aardig.
Ik vond het zelf allemaal nogal flauwig. Best leuk om wat te lachen met gelovigen, maar dit was allemaal een nogal slap gedoe.
T.Bos
Had eerst afgezet na 10 minuten, maar onlangs gaf het nog een kans en bleek toch een hele goede satire.
alec
Prettige film waar geloof en gerelateerde thema's op een scherpe manier wordt benadrukt. Op een satarische/komische manier dan. De statements komen duidelijk over (heropvoedingdskamp, extreem geloofdsovertuiging) en laat de moralisme op een luchtige manier tot je inwerken. Leuke rollen van Culkin, Chad Faust, Malone, Patrick Fugit en Mary-Louise Parker met Martin Donovan (samen in 'Weeds')
Een *3.5
Doom
Volgens mij sla jij nogal de plank mis. Ik geef toch netjes aan dat het overdreven christelijke mij totaal niet aan staat. Het maakt mij dan verder vrij weinig uit of dit bedoelde sarcasme, of een serieuze vorm is. Het blijft uiteindelijk ronduit irritant overdreven gezwets.
Je zegt dat het een Christelijke bedoening is en dat is dus gewoon niet zo, gelul dus.
Pantoffel
Dit vind ik echt een goede film.
Ik had hem lang geleden eens per ongeluk gehuurd.
Eerst vond ik er niets aan. Toen bekeek ik de trailer en keek ik hem nog eens (Ja twee keer op 1 dag) en ik vond hem geweldig.
Toen ik hem onlangs nog eens zag was ik verbaasd hoe grappig de film wel niet is.
Hij was zelfs nog beter dan ik me herinnerde!
niethie
Tijd geleden eens gezien, niets bijzonders, gewoon de zoveelste cynische highschool film ditmaal met Christelijke elementen erin. Acteurs waaronder Malone en Moore deden het erg leuk, ook zien we Culkin (volledig volgroeit ditmaal) even langskomen. Verder gewoon een prima filmpje voor als je even niet anders in huis hebt.
notorious_kim
Dit was een zeer aangename film om te bekijken. Het is natuurlijk geen hoogvlieger. Maar hij haalt zeker wel het niveau van een middelmatige komedie.
Leuke cast, aangenaam verrast door Jena Malone, die heel aardig speelt. En een schitterende Culkin die een overtuigende rol als rolstoelpatient neerzet.
Dit was een zeer toffe film voor een luie zaterdagnamiddag!
lhasa
ik vind persoonlijk mandy moore onzettend irritant, vond de andere hoofd personages een aardig spel neer zetten!
geen sterke film
Mescaline
Leuke wegkijk film met boeiende en leuke personages en een leuk verhaaltje!
Jammer van het mierzoete einde.
Maar al met al zeker geen slechte film om eens een keer mee te pakken!
3 sterren!
horrorfreak23
Ik vond dat deze film niet veel om handen had. Heb hem wel bekeken en wist dat het zo een zou zijn. Maar af en toe wil je gewoon eens een simpele voorspelbare en cliché-overlopende film zien
Nephilim
Gisteren herkeken.
Leuke comedy die de Amerikaanse Evangelical Christians eens flink op de hak neemt zonder tegen het geloof zelf aan te schoppen.
Leuk geacteerd en leuke harde en subtiele grapjes.
Wel is de eerste helft sterker dan de 2de helft.
Zoals door anderen al gezegd geen meesterwerk maar hij kijkt zeker lekker weg ook voor niet gelovige mensen zoals ik.
FabianGT
Normaal vind ik dit genre altijd wel lekker wegkijken, bij deze film was dat helaas niet het geval, sommige van de personages irriteerden mij zelfs lichtelijk.
tommykonijn
Opzicht redelijk goede film. De cast is goed bezig en de film speelt zich niet in een saaie omgeving af. Jammer dat de film me niet altijd wist te boeien, soms zijn dingen iets te langdradigjes en was het gewoon niet interessant. Gelukkig zaten er ook leuke scenes in, en over het algemeen viel de film me dus toch nog zeker wel mee..

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Sling Blade

Hustle & Flow
Drama / Muziek, 2005

Thirteen
Drama, 2003
christendomeruit komenharassmentbaltimore, usabijbelmiddelbare schoolpestensatireonafhankelijke filmevangelical meerderjarig wordenloss of virginitytiener filmpopularitylgbt childteen comedyreligious hypocrisylgbt tienerteenage pregnancyborn again christian religious intolerancecloseted homosexualgay teen