• 9.377.914 stemmen

Met onder meer: Jena Malone, Mandy Moore en Macaulay Culkin

Releasedatum: 23 september 2004

Plot Saved!

"Heaven help us."

Mary (Jena Malone) is een keurig Christelijk meisje met een keurig Christelijk vriendje, en gaat naar een keurige Christelijke school. Haar perfecte leventje stort in wanneer haar vriendje bekent homo te zijn. In een poging hem te "genezen" besluit ze met hem het bed te delen. Dit heeft echter weinig succes: hij wordt naar een centrum gestuurt om van zijn onchristelijke levensstijl af te komen, en Mary raakt zwanger. Terwijl haar brave vriendengroep zich tegen haar begint te keren raakt ze bevriend met de buitenstaanders op haar school.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Jena Malone = Gretchen uit Donnie Darko!

avatar van Macmanus

Macmanus

vreselijke trailer

avatar van eerdekes

eerdekes

Macaulay in een rolstoel ...

Trailer is ook al niet denderend. .

Vrees ervoor

avatar van Bloompje

Bloompje

ik denk dat dit nog een leuke filmpje zal zijn. alleen hoop ik dat Mandy niet te veel gaat zingen.

avatar van streeter

streeter

leuke comedie over religieuse fanatieken.

Mandy Moore zingt 1 of 2 keer in de film - maar die stukjes zijn heel grappig.

avatar van Jordy

Jordy

Een beetje een religieuze Mean Girls, met dezelfde problemen. In het begin heerlijk scherp, maar naarmate de film vordert steeds braver.

avatar van Xodus

Xodus

Wel een redelijke film om te kijken,,... niet bioscoop waardig maar als je je verveelt is hij niet gek om te kijken

3 punten !

avatar van olivier

olivier

Gruwelijk, gruwelijker, gruwelijkst.

Hoe ongeïnspireerd, braaf, banaal en oppervlakkig kan een film zijn?

Jezus draait zich om in zijn graf!

Daar ligt hij niet meer hoorde ik.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Och, zo erg was het allemaal niet hoor. Op zich is Saved! best een aardige komedie, al had het op sommige momenten best wat scherper gemogen. De leukste momenten zitten dan ook in het eerste uur, en vooral Mandy Moore is geweldig als de door Jezus bezeten godsdienstfanaat. Maar ook Jena Malone, Macauley Culkin en Eva Amurri hebben erg leuke rollen. Alleen jammer dat het script naar het einde toe een beetje flauw wordt. Gelukkig zijn er nog een paar knallende one-liners die de film uiteindelijk best de moeite waard maken.

Us Christian girls have got to learn to protect ourselves. I mean, sure Jesus could restore my mental and spiritual virginity, especially if I lost it to some rapist, but who wants that? I'm saving myself for marriage, and I'll use force if necessary.

3 sterren.

avatar van Sikko71

Sikko71

Hele redelijke komedie, die zoals al eerdere gememoreerd vooral in het begin erg leuk is, later wordt het allemaal wat meer voorspelbaar.

Op een of andere manier doet het me denken aan de vele jaren 80 comedie's (pretty in pink ect)

Leuk regenachtige-zondagmiddag videovoer.

drie sterren.

avatar van Lillytjuh

Lillytjuh

Ik vond het een best goeie film. Maar ik moest wel wennen dat Mandy Moore aan het begin zo aardig is, want in andere films speelt ze meestal niet de aardigste.

avatar van Ynst

Ynst

mwah,

aardig

maar iets TE christelijk en anti-homo

avatar van Lillytjuh

Lillytjuh

Ik vond het een leuke film, hoe ze het in elkaar hadden gezet was gewoon mooi

avatar van morpheus

morpheus

Saved begint goed als een ogenzichtelijk net wat scherpere film handelend over een bekend thema. De situaties zijn dan ook orgineel, leuk en grappig. Helaas verzandt ook deze film al snel in de o zo onorginele hollywoodconventies behorend bij deze film zijn genre. Het einde is dan ook zoet en verschrikkelijk moralistisch. Desalnietemin is Saved wel een aardige film, met een aantal leuke en gevatte momenten.

**1/2

avatar van vivian

vivian

ik vond het wel een leuke film. ook wel omdat ik een grote macaulay culkin fan ben

avatar van Patrickvanschaik

Patrickvanschaik

• 2096 stemmen

vond Mandy Moore wel goed in deze film! maar de film algemeen had nog wat tekort voor mij gevoel, had beter gekunt! 3,5*

avatar van Nieke

Nieke

Ik ben redelijk vrijgevig geweest met de punten, maar 't was dan ook een geweldige film... Toch het kijken waard.

Me lekker onderuit gelegd en genoten.

Chinese girl: In China, Hilary Faye would be killed at birth!

Hilary: Oh yeah, then Roland, where would you be?

Roland: ... In China...

't Beste stukje uit de ganse film. Beetje voorspelbaar, maar we hebben alles zo al wel een beetje gezien, niet waar?

avatar van nirvana00

nirvana00

Wat een ongeloofelijke slechte film!!!

Real waste of time!!

avatar van EmDee

EmDee

Beetje overdreven om in bovenstaand verhaal het woord keurig zo vaak te gebruiken.

Heb echt het idee dat het door iemand is geschreven die er zelf weinig aan vond.

avatar van Frenkel

Frenkel

vermakelijke film

avatar van Miss

Miss

Wel n leuke film!!

avatar van R9

R9

Ja het viel tegen na films als

Ladder 49

mean Creak

million dollar baby

maar om naar mandy moore te kijken is ook wel vermakelijk..

en verder was hetwel een leuke film

avatar van Jordy

Jordy

EmDee schreef:

Het hele idee achter het begin van de film is juist dat het wereldje zo "keurig" is, ik lees daar geen mening van iemand in (misschien was ik dat wel btw).

avatar van Flash1494

Flash1494

Beetje Baat film
Script rommelde wel (zoals dat ze veel te lang zwanger was) en de humor was na de begin grap ook ver te zoeken.
Verder kwam Jena Malone wel redelijk over.
Wat ik wel jammer vond was, dat ze er niet echt satire van maakten.
1,5 * van mij, voor de toch wel slechte film

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Ik heb me best wel vermaakt met deze film. Ik houd wel van dit genre. Lijkt idd veel op mean girls. Een opstandig iemand die nette studenten een ander levensmotto voorhoudt dan opgroeien volgens de regels van een groep. Iets minder dan mean girls, daarom *3.

avatar van Raider

Raider

Afschuwelijk!

avatar van Spineglass

Spineglass

film viel me zwaar tegen maar Jane Malone is HOT hehe

avatar van otherfool

otherfool

Verrukkelijke comedie/satire of unfaire/eenzijdige aanval op Christelijke waarden? Hmm, een beetje van beiden dan maar. Soms scherp en met het hart op de juiste plaats, dan weer te gemakkelijk vervallend in stereotypen en karikaturen. Moore is wel een ontdekking als de bitchy Hillary Faye en lijkt van de huidige groep zangeressen/actrices (Duff, Lohan en dergelijke) nog over het meeste talent te beschikken.

2,5*.

avatar van stan

stan

Het was wel een goede film hoor, niet geweldig maar zeker niet slecht ofzo