• 9.378.017 stemmen

Met onder meer: Cillian Murphy, Emily Blunt en Matt Damon

Gesproken taal: Engels, Duits en Nederlands

Releasedatum: 20 juli 2023

Plot Oppenheimer

"The world forever changes."

De wetenschapper J. Robert Oppenheimer leidt het zeer geheime Manhattanproject. Onder meer de Hongaarse wetenschapper Edward Teller, die de waterstofbom uitvindt, werkt eraan mee. Oppenheimer is getrouwd met Katherine, maar heeft een affaire met Jean Tatlock, een lid van de Communistische Partij. De overheid acht haar gevaarlijk voor de belangen van de Amerikaanse veiligheid. Oppenheimer is uiteindelijk verantwoordelijk voor de uitvinding van de atoombom.

J. Robert Oppenheimer

avatar van Basto

Basto

• 11957 berichten

mikey schreef:

met alle respect maar dit klinkt niet uitnodigend.

Wat vind je er niet uitnodigend aan? Hij is toch vrij lovend. (Al vind ik Inception verre van zijn beste film)

avatar van mikey

mikey

Basto schreef:

Moeilijk uit te leggen, wellicht de combinatie van de woorden oscars, top cast, biopic, spectaculair....

Freakje554 schreef:

Meesterlijke Christopher Nolan!!!

Een spectaculair historisch drama met een absolute TOP cast.

Samen met Inception zijn beste film, ook al kan je beide films niet echt met elkaar vergelijken.

Tempo in de film is zeer goed, blijft enorm boeiend (niet langdradig), knap dat dit 3 uur zo is.

Ook de beelden in de film zijn fantastisch gedaan.

Perfecte Biopic, drama & thriller.

Oscars komen er zeker en vast aan voor deze film!!!

Gezien in IMAX, zal zeker nog een 2de keer gaan in andere versie

Ps: Bedankt Kinepolis voor de uitnodiging

VRAAG: moet je voor deze film wel van history films houden of denk je dat het niet uitmaakt?

Jensvangoch schreef:

Als je van films houdt ga je naar een Nolan film in de bioscoop, welk genre het ook is.

martijn011 schreef:

Dus jij zegt dat ookal houd je er niet van je gewoon kan gaan? Oke bedankt

Dus jij zegt dat ookal houd je er niet van je gewoon kan gaan? Oke bedankt

Ik denk namelijk zelf dat het niet helemaal mijn ding is deze film

avatar van Freakje554

Freakje554

Jensvangoch schreef:

Denk dat het niet echt uitmaakt, Christopher Nolan heeft hier echt wel een zeer goede film van gemaakt. Ook al zou je historische films niet leuk vinden, Nolan heeft er toch voor gezorgd dat het zeer boeiend blijft

avatar van Wicked2024

Wicked2024

Een film waar je met volle aandacht moet naar kijken.

Anders zal het ingewikkeld worden

Film duurt 3 uur, maar kon gerust nog langer.

Alle info, personages,... dat je in 3 uur krijgt is enorm.

Muziek, beelden, acteurs,... alles zat goed.

Vergelijkbaar met Dunkirk vind ik, maar dan toch beter.

Iedereen praat ook over de clash tussen Barbie & Oppenheimer.

Conclusie: Oppenheimer is een film waar je hersens voor nodig hebt, Barbie totaal niet

avatar van IH88

IH88

Ik hoor en lees ook veel over de strijd tussen Oppenheimer en Barbie. Terwijl als je gewoon kijkt naar de verwachtingen, er eigenlijk helemaal geen strijdt is. Box Office: Barbie and Oppenheimer Opening Weekend Estimates - Variety . Barbie gaat dit met gemak winnen.

avatar van HearHear

HearHear

IH88 schreef:

Inderdaad, maar Oppenheimer is ook enkel voor volwassen mensen. Barbie is voor iedereen & heeft ook niet veel inhoud. Logisch dat er meer volk naar Barbie gaat dan.

avatar van Marvel/DCheroes

Marvel/DCheroes

IH88 schreef:

Strijd of niet. Ik bekijk het heel positief. Beide films zullen heel veel geld opbrengen. Dat is zeer goed voor de bioscopen.

HearHear schreef:

Ik vind Barbie juist niet voor iedereen. Veel mannen zullen geen interesse hebben. Barbie is echt gericht op vrouwen en stelletjes waarbij de vrouw mag kiezen welke film En voor bepaalde mannen...

Oppenheimer is alleen ook geen mainstreamfilm nee. Je moet al iets hebben met historie en tegen een hele lange film kunnen. Ze kunnen dan ook sowieso prima naast elkaar bestaan in de bios. Voor een echte blockbuster draait ook Mission Impossible nog steeds.

• 2034 berichten

De recensies stromen binnen, de meesten erg positief. De Telegraaf heeft het al over een instant klassieker. Wel is het, zoals verwacht, nodig om bij de les te blijven omdat je overspoelt wordt met tientallen verschillende personages en de film wordt uiteraard niet lineair verteld. Nog 2 dagen wachten..

avatar van robertinho

robertinho

Vind jij van niet dan?

avatar van HearHear

HearHear

Normaal 4,5 sterren, maar ik doe het: mijn eerste 5 sterren!!

Christopher Nolan bewijst opnieuw dat hij de beste is in grote films maken.

Robert Downey jr. & Cillian Murphy acteren op zeer hoog niveau!!! (Iedereen doet het super).

Mijn interesse in geschiedenis is redelijk hoog, maar hoe het hier gebracht wordt is fenomenaal.

Geluid & beeld waren perfect.

Ik was volledig mee in de film.

=> wat soms ook echt wel nodig is, anders kan het ingewikkeld worden

Nu even bekomen & een 2de keer gaan kijken 100%.

avatar van robertinho

robertinho

martijn011 schreef:

Vind jij van niet dan?

Ik vind het wel meevallen.

robertinho schreef:

Ik vind het wel meevallen.

Verklaar je nader

Recensie Oppenheimer - Review op FilmTotaal

Ook hier 4,5/5

Niet verrassend dat een nieuwe Nolan enorm goed scoort. Dit gaat wat worden.

Zin om iedereen weer over elkaar heen te zien buitelen hoe ge-wel-dig Nolan is.

De man is dan ook een ge-wel-di-ge regisseur.

avatar van IH88

IH88

The Oceanic Six schreef:

De man is dan ook een ge-wel-di-ge regisseur.

Eens. Met Tenet heeft hij zich een beetje vergaloppeerd, maar zo te zien is hij met Oppenheimer weer in topvorm. Ben benieuwd waar hij terecht komt wanneer ik de Nolan films weer eens ga rangschikken. Ik ga morgenavond in een zo te zien bijna uitverkochte zaal. Kan niet wachten.

avatar van Montorsi

Montorsi

Eens. Met Tenet heeft hij zich een beetje vergaloppeerd

Lijkt me een understatement. Nolan heeft er uberhaupt nogal een handje van om te proberen het hele universum aan elkaar te knopen.

Oppenheimer lijkt me audiovisueel en qua vertelling op het eerste oog het meest op Dunkirk te lijken. Die was nog wel redelijk te doen.

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Montorsi schreef:

Dat zou mooi zijn! Als Nolan op narratief vlak niet zo vaak uit de bocht zou vliegen, zouden er voor mij wel een aantal meesterwerken tussen zitten.

avatar van Flipman

Flipman

Ook hier 4,5/5

Niet verrassend dat een nieuwe Nolan enorm goed scoort. Dit gaat wat worden.

ik zou 't echt niet aandurven om FaalTotaal als maatstaf te nemen.

Flipman schreef:

ik zou 't echt niet aandurven om FaalTotaal als maatstaf te nemen.

Ook niet mijn site maar als ze goed hun review uitleggen telt hun mening ook mee. Vaak zetten ze alleen de verkeerde mensen op de verkeerde films. Gaat een elitaire reviewer Expendables afkraken ofzo.

avatar van mrklm

mrklm

110 minuten eindeloos geouwehoer over quantumfysica, afgewisseld met geouwehoer in hoorzittingen, niet alleen van Robert Oppenheimer [Cillian Murphy], maar ook van senator Lewis Strauss [Robert Downey Jr.], een van de vele mensen die Oppenheimer na de ontwikkeling van de atoombom in een negatief daglicht heeft willen stellen. Een doodsaaie parade van sterren en has-beens, tot het moment waar het om gaat: de test en Oppenheimers besef van de gevolgen van 'zijn' ontdekking. 20 indrukwekkende minuten later zijn we opgezadeld met nog eens 50 minuten oeverloos gekwek. De onophoudelijk (en onophoudelijk irritante) score van Hans Zimmer maakt dit uitermate geschikt voor marteling door middel van slaaponthouding.

avatar van Flipman

Flipman

The Oceanic Six schreef:

In principe moet je iedereen overal op kunnen zetten. Maar die recensie van The Batman vol feitelijke onjuistheden en die alleen maar negatieve vergelijkingen maakte met Nolan sloeg alles. Om van dat recente artikel waarin the Riddler continu Joker werd genoemd maar te zwijgen.

Echter, zoals je zegt, argumentatie is doorslaggevend. Dus als hun uiteenzetting van Oppenheimer hout snijdt, klaag ik niet. Maar ik lees liever geen voltallige recensies tot ik een film gezien heb. Ook al vraag ik me af of spoilers bij een film als deze nou echt mogelijk zijn, ga ik dat risico niet nemen. Dat stuk uitschot dat voor Sp!ts Inglourious Basterds had bijvoorbeeld destijds alle spanning in de openingsscène volledig weggenomen.

Flipman schreef:

Met dat eerste totaal oneens. Je kan niet elk genre leuk vinden en dus ga je al bevoordeeld kijken. Als je een NRC-snob bent, dan moet je niet de recensent naar de nieuwe Expendables sturen. Kans is groot dat iemand al het sowieso niet leuk vind en dan moet je nog een objectief verslag verwachten.

Met je andere deel wel eens, argumentatie is doorslaggevend en ik vermijd ook zoveel als kans spoilers. Daarom ga ik bijna altijd in de eerste dagen naar een grote film, want 2 dagen later staat social media al vol met spoilers of verwijzingen.

Ik vraag me bij Oppenheimer trouwens 1 ding af, krijgen we de atoombommen op Hiroshima en Nagasakhi in volle glorie te zien met al het leed of blijft dit bij een dialoog-film? Ben ik benieuwd naar.

mrklm schreef:

Ah dank je. Nu weet ik zeker dat Oppenheimer een fantastische kijkervaring gaat wezen!