• 9.377.938 stemmen

Met onder meer: Cillian Murphy, Emily Blunt en Matt Damon

Gesproken taal: Engels, Duits en Nederlands

Releasedatum: 20 juli 2023

Plot Oppenheimer

"The world forever changes."

De wetenschapper J. Robert Oppenheimer leidt het zeer geheime Manhattanproject. Onder meer de Hongaarse wetenschapper Edward Teller, die de waterstofbom uitvindt, werkt eraan mee. Oppenheimer is getrouwd met Katherine, maar heeft een affaire met Jean Tatlock, een lid van de Communistische Partij. De overheid acht haar gevaarlijk voor de belangen van de Amerikaanse veiligheid. Oppenheimer is uiteindelijk verantwoordelijk voor de uitvinding van de atoombom.

J. Robert Oppenheimer

David Hill

Edward Teller

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 20 juli 2023 in de bioscoop (Universal Pictures International Netherlands)

avatar van Deus Ex Machina

Deus Ex Machina

Heel benieuwd hiernaar! Nog even geduld hebben...

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Zo zeg, aan de cast zal het niet liggen. Daar hebben ze ff een blik acteurs open getrokken

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Dit is een fanmade poster.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

jacobine_rodijk schreef:

Dit is een fanmade poster.

Inmiddels aangepast naar de eerste teaser poster

avatar van maurice32

maurice32

mcdaktari schreef:

Inderdaad indrukwekkend , behalve die Matt Damon daar vind ik dus helemaal niks aan, vind het maar een matige acteur.

Zeker benieuwd naar de film, duurt nog eventjes.

avatar van Kondoro

Kondoro

Super vet, kan niet wachten!

avatar van mcdaktari

mcdaktari

maurice32 schreef:

Zeker benieuwd naar de film, duurt nog eventjes.

Ach en toch heeft hij best wel een aantal hele aardige films. Aldus dat vindt ik. Maar ik kan me voorstellen als je een acteur niet moet, dan kan hij weinig goed doen. Maar zoals ik al zei, ik vind zijn films best wel oke.

avatar van Kondoro

Kondoro

mcdaktari schreef:

Ik vind het ook een fijne acteur. Maar ik denk dat iedereen wel zo zijn acteur heeft die hij/zij niet uit kan staan, en dat is natuurlijk voor iedereen weer verschillend.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2048 stemmen

Geen fan van Nolan, de enige die ik echt goed vind is Dunkirk. Wel groot fan van Murphy en dit lijkt me een interessante film te worden.

avatar van Corran

Corran

Trailer doet me heel erg denken aan die freaky aflevering uit het meest recente seizoen van Twin Peaks.

avatar van Stuiker

Stuiker

Bob Gray schreef:

Dunkirk vond ik net 1 van zijn slechtste, .maarja een waar gebeurd verhaal dat redelijk straight foward is kan je weinig aan veranderen.... Geen fan van Nolan, lijkt me dan gewoon omdat je zijn films niet snapt? Tenet, inception, interstellar, Memento... Dan vraag ik mij af waar jij fan van bent... Die Hard ofzo?

avatar van Basto

Basto

• 11957 berichten

Stuiker schreef:

Wat is dit nu voor onzin comment? Wat heeft snappen ermee te maken. Film draait veel meer om sfeer en gevoel, dan het snappen van het verhaaltje. Alsof dat zo moeilijk is bij Nolan’s films… Maar dat hij er een soort van excel puzzel van maakt, maakt z’n films er doorgaans niet aantrekkelijker op. Dat leidt eigenlijk vooral af en hij heeft ook steeds veel te veel tijd nodig om het allemaal uit te leggen. Overigens zijn mijn favorieten van hem ook Dunkirk en Interstellar.

En Die Hard is sowieso beter dan alles wat Nolan heeft gemaakt.

avatar van Agnimaatje

Agnimaatje

Ik kijk best wel uit naar deze film, niet vanwege Murphy, maar eens zien hoe de film in elkaar gaat steken.

avatar van Zipportal

Zipportal

Heeft Nederland ook de trailers gekregen?

Zipportal schreef:

Heeft Nederland ook de trailers gekregen?

Trailer is nu geplaatst!

avatar van R6Wouter

R6Wouter

Bob Gray schreef:

De Batman films deden u helemaal niks?

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2048 stemmen

R6Wouter schreef:

De Batman films deden u helemaal niks?

Het is lang geleden dat ik Begins en Rises heb gezien. Begins vond ik wel aardig en Rises een tegenvaller.

TDK vond ik de eerste keer in de bioscoop heel erg goed, na herkijk toch een heel stuk minder. Persoonlijk ook geen fan van comicbook films, en helemaal niet al zijn ze ook nog eens zo bloedserieus. De eerste Batman van Burton vind ik één van de weinig geslaagde films, maar dat is puur persoonlijk.

Nolan is een ontzettend goede regisseur, maar zijn films doen me vaak helemaal niets. Toch kijk ik hier wel naar uit, oa vanwege Cilian Murphy en ik zijn vorige 'waargebeurde' film Dunkirk ook erg sterk vond.

avatar van Arri

Arri

Nette trailer

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Corran schreef:

Dat is wel een hele dikke belediging richting Twin Peaks.

Vind het een zeer matige trailer. Nolan in herhaling.

avatar van IH88

IH88

Trailers van Nolan films zijn nooit zo geweldig. Maar ik ben fan van de man. En van Blunt. En van Murphy en Pugh (uiteraard). Wordt een mooie zomer zo te zien met veel interessante films.

avatar van Corran

Corran

Komt (voorlopig) op dezelfde dag uit als de Barbie-film. Dat wordt een moeilijk keuze.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

“Mogelijk 3 uur” dus typische Nolan lengte.

avatar van Agnimaatje

Agnimaatje

Corran schreef:

.....

Moet zeggen dat de trailer me niet bepaald trekt..

Vraag me af of er wel zoveel te vertellen valt wat interessant is rondom dit onderwerp om er echt een grote film van te maken.

avatar van Fortune

Fortune

kos schreef:

Moet zeggen dat de trailer me niet bepaald trekt..

Oh absoluut wel! Ik kan je de aflevering The destroyer of worlds van Hardcore History aanraden. Duurt 6 uur en het is fascinerend. Behalve het onderwerp dat filosofischer is dan je denkt, is er ook een verhaal te vertellen van Oppenheimer en zijn geweten en hoe de overheid hem gebruikt/misbruikt. Ik kijk hier hard naar uit, al heb ik geen idee wat Nolan hiervan gaat maken. Ben niet echt een Nolan fan. Zal wel een soort puzzel worden...

Now I have become death, the destroyer of worlds.

avatar van The Oceanic Six

Christopher Nolan levert zijn eerste R-rated film in 21 jaar af | FilmTotaal filmnieuws

Opvallend.

Krijgen we misschien de gevolgen te zien van een ontploffende atoombom?

avatar van Timk

Timk

Zin in ! Denk bij het zien van de trailer alleen wel, hmm Damon past niet in dit plaatje

we gaan het over vier weken mee maken.