• 9.377.434 stemmen

Met onder meer: Cillian Murphy, Emily Blunt en Matt Damon

Gesproken taal: Engels, Duits en Nederlands

Releasedatum: 20 juli 2023

Plot Oppenheimer

"The world forever changes."

De wetenschapper J. Robert Oppenheimer leidt het zeer geheime Manhattanproject. Onder meer de Hongaarse wetenschapper Edward Teller, die de waterstofbom uitvindt, werkt eraan mee. Oppenheimer is getrouwd met Katherine, maar heeft een affaire met Jean Tatlock, een lid van de Communistische Partij. De overheid acht haar gevaarlijk voor de belangen van de Amerikaanse veiligheid. Oppenheimer is uiteindelijk verantwoordelijk voor de uitvinding van de atoombom.

J. Robert Oppenheimer

Kitty Oppenheimer

Leslie Groves

Jean Tatlock

Ernest Lawrence

David Hill

Edward Teller

Timk schreef:

Denk bij het zien van de trailer alleen wel, hmm Damon past niet in dit plaatje.

Matt Damon, die natuurlijk beter bekend is bij de meeste mensen als een basketbal speler.

Oke, opmerkelijk. In Amerika is de film dus rated R, hier is hij voor 12 jaar en ouder maar heeft hij wel bijna alle denkbare kijkwijzer icoontjes. Het maakt mij inmiddels wel erg nieuwsgierig allemaal. Naast Dune Part 2 de film waar ik het meest naar uitkijk dit jaar.

19MusicMakestheMovie90 schreef:

Één scheldwoord en je hebt in Amerika een R rating te pakken.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Basto schreef:

Één scheldwoord en je hebt in Amerika een R rating te pakken.

Twee scheldwoorden. Volgens mij staat er iets als ‘multiple use’. In X-men: First Class kon daarom een maal een briljante go fuck yourself worden gebruikt.

avatar van Jensvangoch

Jensvangoch

12+ met bijna alle icoontjes van kijkwijzer die je wilt. Had dit echt 16 verwacht, net als in Amerika. Maar goed ik kijk er naar uit!

avatar van egelhunter

egelhunter

Ook weer een hele zit. 3 uur. Waarom zijn er geen pauzes meer grrr

egelhunter schreef:

Ook weer een hele zit. 3 uur. Waarom zijn er geen pauzes meer grrr

Hoe kom je er bij dat er geen pauzes meer zijn?

Ieder geval niet in de Pathé bioscopen waar toch drie kwart van de mensen films gaat kijken.

Ik haat pauzes trouwens. Ga vooraf naar de wc toe of drink je flesje niet meteen in het eerste half uur op.

In de Vue hier is gewoon overal pauze bij.

Werkelijk zelden of nooit een slechte ervaring in de Pathé gehad, los van hier en daar een irritante bezoeker. En te dure prijzen voor de snacks.

Nou ja, ik heb al 20 jaar niet meer te maken met bioscooppauzes. Houden zo. Al moet ik zeggen, bij 3 uur film (met reclames erbij dus 3,5 uur) mag je het wel overwegen. Maar dan heb ik genoeg aan 5 minuten, even naar de wc en terug. Niet een kwartier.

avatar van horizons

horizons

The Oceanic Six schreef:

Als een hele zaal tegelijkertijd gaat dan red je het met vijf minuten niet.

avatar van egelhunter

egelhunter

Hoe kom je er bij dat er geen pauzes meer zijn?

De bioscopen waar ik kom zijn geen pauzes. Opzich niet erg maar bij 3 uur film zou het wel fijn zijn.

avatar van Karst

Karst

In de Vue hier is gewoon overal pauze bij.

Het afvoerputje zou ik niet willen stellen. Maar ik ga inderdaad ook veel liever naar de Vue. Luxe, leren stoelen (recliners), speciaal bieren in een glas en last but not least de pauze maken wat mij betreft een bioscoopbezoek veel aangenamer. Ik snap het ook niet vanuit verkoop oogpunt. Het lijkt me aanzienlijk beter voor de drankverkoop wanneer je een pauze van vijf of tien minuten inlast.

In de Vue hier is gewoon overal pauze bij.

Als ik ergens een hekel aan heb zijn het pauzes. Ook bij films van 3 uur. Haalt je vaak op het verkeerde moment uit de film. En waarvoor? Zodat iedereen weer chips en popcorn kan halen?

Basto schreef:

En waarvoor? Zodat iedereen weer chips en popcorn kan halen?

Chips en popcorn zijn de enige reden voor een plaspauze inderdaad.

jacobine_rodijk schreef:

Chips en popcorn zijn de enige reden voor een plaspauze inderdaad.

Plaspauze? Je kunt toch wel 3 uur zonder de wc?

Dat kan niet iedereen. Medisch gezien. Maar ook als je al snel je flesje leeg drinkt.

Qua eten en drinken kun je gewoon vooraf voldoende inkopen.

Plaspauze? Je kunt toch wel 3 uur zonder de wc?

300/400 mensen lopen niet gesynchroniseerd de zaal binnen met een lege blaas. Daarnaast, de één verwerkt bier/frisdrank/wijn sneller dan de ander, een pauze tijdens een 180 minuten voorstelling is niet onredelijk.

The Oceanic Six schreef:

Qua eten en drinken kun je gewoon vooraf voldoende inkopen.

Voor die bovenste groep zijn er incontinentie luiers. Die tweede groep moet beter nadenken en vooraf even gaan.

Maar goed, op vrijdag of zaterdagavond zal het gezien het soort publiek en omdat je dan vaker wat drinkt wenselijker zijn dan zondagochtend of dinsdagmiddag. Dat mensen tijdens de film af en aan lopen naar de wc is ook hinderlijk.

• 2034 berichten

Man wat heb ik zin in deze film. Kan alleen maar tegenvallen, zo hoog zijn m’n verwachtingen.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Die vorige van Nolan, Tenet, dat was dus gewoon een 'zie mij eens goed zijn' film.

Ik hoop dat dit beter wordt. Eigenlijk heb ik in al die jaren nog nooit een echt goede Nolan gezien, dus zal dit ook wel weer fiks tegenvallen.

Maar ik hoop dat dit beter wordt.

• 2034 berichten

Tenet was zeker niet z’n beste film maar hij heeft wel bewezen dat het een fantastische filmmaker is en, ook al bevalt z’n verhaalstructuur je waarschijnlijk niet, de kwaliteit spat altijd van het scherm. Wat ook voor hem pleit is dat hij wars is van CGI, hij heeft altijd een sterke cast en de muziek is altijd van toegevoegde waarde. Er zijn maar 2 regisseurs waar ik alles voor aan de kant zet om z’n nieuwe film z.s.m. te zien en dat zijn Tarantino en Nolan. Maargoed, smaken verschillen uiteraard

• 2034 berichten

Kaarten voor volgende week vrijdag zijn besteld. Mooi om te zien dat de zaal al goed gevuld is. Een teken dat deze film wel leeft. Dit in tegenstelling tot Indiana Jones, de zaal zat op de dag v/d premiere nog niet eens voor de helft vol..

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

In onze VUE ergens weggestopt in zaal 10, komende week. . Films van Nolan wil ik op het grootste scherm met Dolby Atmos beleven. Hopelijk verandert dat nog, maar gezien de concurrentie met MI en Barbie vrees ik het ergste.

martijn011 schreef:

Da's dan toeval misschien. Bij mij zat het bij Indiana bomvol. Ook al is de film een beetje geflopt door hun hoge budget.

The Oceanic Six schreef:

Het was op een woensdagavond dus waarschijnlijk gaan de meesten dan in het weekend, dat is ook maar 2 of 3 dagen later natuurlijk . Maar als fan kon ik niet langer wachten en ik had gedacht dat er meer mensen waren die er zo over dachten. Maargoed, het kan natuurlijk toeval zijn. Het feit dat een grote zaal in Pathé een week vantevoren al zo goed als vol is voor de nieuwe Nolan is een hoopvol signaal en een teken dat naar de film gaan, ondanks álle streamingsdiensten thuis, nog steeds hot is

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

"Acteurs Oppenheimer leggen werk neer, net als NU.nl ze gaat interviewen"

Haha, dat is dan net even pech hebben zeg.

Acteurs Oppenheimer leggen werk neer, net als NU.nl ze gaat interviewen | Films & Series | NU.nl

avatar van Fortune

Fortune

Spotify heeft in ieder geval veel zin in deze film

avatar van Freakje554

Freakje554

Meesterlijke Christopher Nolan!!!

Een spectaculair historisch drama met een absolute TOP cast.

Samen met Inception zijn beste film, ook al kan je beide films niet echt met elkaar vergelijken.

Tempo in de film is zeer goed, blijft enorm boeiend (niet langdradig), knap dat dit 3 uur zo is.

Ook de beelden in de film zijn fantastisch gedaan.

Perfecte Biopic, drama & thriller.

Oscars komen er zeker en vast aan voor deze film!!!

Gezien in IMAX, zal zeker nog een 2de keer gaan in andere versie

Ps: Bedankt Kinepolis voor de uitnodiging

avatar van mikey

mikey

Freakje554 schreef:

Meesterlijke Christopher Nolan!!!

Een spectaculair historisch drama met een absolute TOP cast.

Ook de beelden in de film zijn fantastisch gedaan.

Perfecte Biopic, drama & thriller.

Oscars komen er zeker en vast aan voor deze film!!!

Gezien in IMAX, zal zeker nog een 2de keer gaan in andere versie

Ps: Bedankt Kinepolis voor de uitnodiging

met alle respect maar dit klinkt niet uitnodigend.